Jumpasta kuntosalille – näin onnistuin

Minfiitness_miksi saliharjoittelua_jumppa vai kuntosali

Minuakin se jännitti joskus hirveästi. En ollut itsekään syntynyt kuntosalilaitteet ohjelmoituna aivoihini, puhumattakaan sen lihaskivun sietämisestä, jonka yhden pienen painokilon nostaminen saattoi saada aikaan. Olemme kaikki aloittaneet joskus nollasta, joten kyllä sinäkin pystyt siihen. Äläkä yhtään narise siellä, perustelen tätä vielä lisää sinulle. Se ei vaadi sinulta osaamista, vaan se vaatii sinulta uskallusta ja avoimuutta uusille asioille! Sinun ei tarvitse olla virtuoosi liikkumisessa, sillä sen voi oppia meistä jokainen myös myöhemmällä iällä. Toki kehon motoriikka kehittyy parhaiten kasvuvaiheessa, mutta se ei tarkoita sitä, että olisit täysin toivoton tapaus. Aina on mahdollisuus työstää omaa kehoaan toimivammaksi. Tekemällä opimme ja kehitymme.

Kävin joskus paljon jumpissa. Hinkkasin niitä joskus putkeen kaksikin ja ajattelin, että olenpas hyvässä kunnossa. Noh, siitä en enää tiedä. Jumpissa aerobinen kuntoni kyllä parani kohisten, mutta harjoitin huomaamattani lähinnä vain samoja sykealueita ja kunnon osa-alueita. Lihakseni saivat äärinmäisen hyvää kestävyystreeniä, mutta voimasta ei ollut tietoakaan.

Minifitness_saliharjoittelu

Jumppasykkeeni oli siellä keskitehoisella aerobisella harjoitusalueella, joka tarkoittaa 70-80 % maksimisykkeestäsi. Tämän teho luokitellaan usein ei niin rasittavaksi, mutta se nostaa sykettä intervalleina. Toki sitä maksimisykettäkin hakattiin spinningissä ja juoksutunneilla. Mutta. Yhtenä tärkeänä seikkana haluaisin mainita, että peruskuntoni ei ollut kovin hyvä. En osannut treenata lainkaan matalatehoisesti, jolloin kaiken ”pohja” puuttui kokonaan.

Kevyt hölkkä tuntui äärinmäisen vaikelta, ei lainkaan palauttavalta, kuten sen kuuluisi olla. Tämä on hyvin yleistä jumppailijoilla ja siihen kannattaisikin kiinnittää huomiota. Viikossa tulisi olla eri tehoisia harjoituksia, eikä aina hakata sitä ylärajaa. Kävelylenkit ja matalatehoinen hölkkä parantavat peruskuntoasi, joten sisällytä niitäkin viikkoosi. Tämän jälkeen kaikki muukin luistaa paremmin! 

Yhteenvetona sanoisinkin, että en treenannut niin monipuolisesti tai tehokkaasti kuin ehkä silloin kuvittelin. Vaikka kävinkin monissa eri jumpissa, näkyi se ainoastaan kunnon kohoamisessa. Ulkoisesti muutoksia ei ollut juurikaan havaittavissa, tai ainakaan sellaisia, joista haaveilin. Kiinteydyin ja laihduin, mutta lihaserottuvuutta tai voimatasojen tasaista nousua ei ollut näkyvissäkään. Alkuinnostuksen laannuttua alkoi turhauttamaan. Missä ovat tulokset?

Minifitness_treenaaminen_monipuolisuus kehittää

Miespuolinen ystäväni sai minut houkuteltua salille. Se lupasi, että saan tuloksia siellä. Onneksi uskoin sitä – kiitos Kim. Olin tätä ennen käynyt yhdessä Pt-tapaamisessa, joka ei tuottanut kuitenkaan sitä haluttua tulosta. En uskaltanut käydä siellä salilla yksin, vaikka ohjelma olikin kädessäni. Siksi suosittelen usein aloittelijoille pt-paketteja, joissa tapaamisia on enemmän. Näin saat lisää luottamusta itseäsi kohtaan, sekä myös oikeaoppista osaamista liikkeisiin ja tehokkaseen treenaamiseen.

Ystäväni veti treenimme alusta loppuun ja vähitellen aloin treenaamaan yksin ja tekemään myös omia juttuja. Usein tarvitsemme sen toisen tuen alkutaipaleelle. Se henkilö voi olla ystävä, tai personal trainer. Kun oma luotto siihen tekemiseen kasvaa, alkaa siitä nauttia ihan suunnattomasti ja erityisenä motivaattorina toimivat taas ne kuuluisat tulokset. Niitähän tuli alkuun aivan huimaa tahtia ja se sai menemään sinne salille aina uudelleen. Kehityin nopeasti ja hauikseni kasvoi kasvamistaan. Se oli upeaa ja olo oli mahtava! Salitreenillä sain kaikki yhdellä iskulla; kiinteydyin, sekä sain lisää voimaa ja lihasmassaa.

Jumppaaminenkin on hyvä liikuntamuoto, mutta sillä saatavat tulokset ovat myös rajalliset. Täytyy siis aina treenata sen oman tavoitteen mukaan. Osalle jumpat riittävät vallan mainiosti, mutta mikäli lihasmassaa halajaa, joutuu sinne salin puolelle lampsimaan. 

Minifitness_treenaaminen_miksi saliharjoittelua

Salitreenien aikana kilot ropisivat ja keho alkoi muotoutua ihan uudenlaiseksi. Peppu ilmestyi jostakin ja ryhti parani. Keho kiinteytyi ja muotoutui siihen, mistä olin aikaisemmin vain haaveillut. Sopivan lihaksikas, kiinteä ja sporttinen! Näin alkoi minun taipaleeni, miten alkaa sinun?

Itseäni motivoi paitsi ulkoisesti saavutetut tulokset, myös saliharjoittelun kautta tullut itsensä haastaminen ja ylittäminen. Jumpassa tätä onnistumista ei ollut tullut enään aikoihin! Siellä oli myös hankala astua ulos omalta mukavuusalueelta ja haastaa itseään esimerkiksi painojen lisäämisen suhteen. Toistomäärät olivat niin suuria, että painojenkin lisäämiseen tuli jossakin vaiheessa stoppi.

Minifitness_tuloksia salitreenillä

Huomasin myös nauttivani omasta olostani. En ollut enää kiinni aikatauluissa ja ärsyttävillä jonotuslistoilla. Salille saattoi mennä juuri silloin kuin itselleen sopi parhaiten. Siellä saattoi sovittaa myös kunkin päivän treenin siihen omaan, sen päivän fiilikseen sopivaksi.

Salilta sai nopeasti uusia tuttuja ja heidän kauttaan myös uutta innostusta ja motivaatiota. Myös uusia ystävyyssuhteita solmittiin ja samanhenkisiä ihmisiä tuntui löytyvän kyseisestä ympäristöstä helposti. Kaiken tämän kautta löytyi myös vahvemmin oma intohimoni tätä työtä kohtaan, jota saan nykypäivänä tehdä <3

Ps. Zeropintilla on aika makea kilpailu käynnissä! Käykäähän osallistumassa, sillä pääpalkintona on Snowbootcamp setti kahdelle (360€) ja 200€ lahjakortti Zeropointin nettikauppaan, sekä vielä 2 x 100€ lahjakorttia ZP:lle! Pääset kilpailuun tästä.

Eli rohkeasti vaan sinne salille kaverin tai Pt:n kanssa! Siitä se syksy starttaa -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

40 vastausta artikkeliin “Jumpasta kuntosalille – näin onnistuin”

 1. Siis mulla on melkein täsmälleen samanlainen tarina!:D ja nyt en vois kuvitellakaan meneväni sinne jumppaan kun kerran siellä tässä lähiaikoina kävin ja rupes siellä enemmänkin ärsyttämään kun ei saanut tehdä mitä ite halus hahahah 😀 niin se mieli vaan muuttuu 🙂

 2. Hyvä postaus! Kuulostaa niin tutulta (onneksi tuosta on jo rapiat 3 vuotta) 😉

 3. Olisi mielenkiintoista nähdä kuvia sinusta esim juuri tuolta ajalta kun kävit vain jumppatunneilla ja siitä eteenpäin, miten kroppa on muuttunut yms. 🙂

  • Niin minustakin Satu 😀 sitä itse unohtaa sen muutoksen jäljen. Harmillista, että siltä ajalta ei taida olla oikein kuvia tallella. Täytyy yrittää kaivaa jostakin ja tehdä pieni vertailu 😉 -E

 4. Vitsi oon hurjan tyytyväinen, että löysin blogisi jonkin aikaa sitten! Tää on ihana! Oon saanu paljon motivaatiota ja inspiraatiota treenaamiseen sekä ruuanlaittoon täältä 🙂 Muutama resepti taas odottamassa kokeiluja omassa keittiössä! 🙂 Oon itse sellanen tapaus, että tykkään tosi paljon molemmista, sekä salitreenistä että aerobisista/ hiit-jumpista ja käynkin treenailemassa väh. 2-3 salia viikossa ja n.3 jumppaa viikossa. Osaatko sanoa tuleeko tässä kombinaatiossa kauheasti haittaa salikehitykseen? :/

  • Oi miten ihana kuulla Tulppa <3
   Kuulostaa tosi monipuoliselta ja tee ihmeessä näin mikäli koet sen kivaksi tavaksi liikkua. 2-3 salia kehittää kyllä jo ainakin aloittelevan treenaajan kehoa. Tottakai kehiystä voi maksimoida myöhemmin lisää tekemällä lisää salia, jos se kärpänen puraisee 😉 -E

  • Ostin sen viime syksynä Stadiumista -luulisi tulevan samanmoisia uudestaan ellei löydy jo (: On nimittäin talvitavaraa 😉 -E

 5. Voi miten ikävöinkään välillä salia, mutta treenikiellon jälkeen (vedin itseni totaalijumiin salilla kun treenasin liian kovaa liian usein liian vähällä ravinnolla ja väärällä tekniikalla..) en tiedä, uskallanko/pystynkö sinne koskaan enää palaamaan :/ Lihaksiani ikävöin kovin, mutta fyssari neuvoi olemaan menemättä salille nyt ainakaan hetkeen, jotta kroppani ehtisi palautua kunnolla. Mitä mieltä olet, pystyykö kotijumpallakin saada jonkinsortin lihaserottuvuutta? Miten neuvoisit ja lähtisit treenaamaan kaltaistani tapausta, joka siis vuosia kävi salilla ja joka on nyt reilu 6kk ollut täysin vailla lihasjumppaa (fyssarit ja lääkärit kielsi) koska vedin fasciat aina jalkapohjasta korvan taakse totaalijumiin ja pelkästään harrastanut aerobista liikuntaa juoksun ja kävelyn muodossa?
  Olet ihanan inspiroiva ja suhteesi urheiluun tuntuu mukavan terveeltä – ei lainkaan pakottavalta ”kaikkien täytyy haluta fitness-kisaajiksi”-tyyppiseltä 🙂 Kivaa päivää Eeville! 🙂

  • Tosi harmillista kuulla Jossu :/ Nuo ovat aina tosi ikäviä juttuja, mutta ne kyllä opettavat meille paljon keho kuuntelua ja myös armoa itseämme kohtaan. Toivuttuasi pääset kyllä aivan varmasti taas takaisin salille, kunhan paltat parannella nyt rauhassa ensin. Älä siis huoli turhaan <3 Kotonakin voi treenata tehokkaasti! Kauheasti tsemppiä sinne! -E

 6. Kiitos ihan älyttömästi tästä postauksesta! Tätä juuri tarvitsin. Olen nyt noin vajaan vuoden käynyt erilaisissa jumpissa 4-6 kertaa viikossa. Mielessä on kytenyt jo jonkin aikaa ajatus, että haluan jotain enemmän. Pidän jumpista kyllä, mutta kuten sanoit, ei tuloksia ole enää tullut eikä painoja vaan voi enää lisätä, sillä toistomäärä on niin hurja. Jospa minäkin nyt oikeasti uskaltautuisin vihdoin ja viimein sinne salin puolelle 🙂

  • Tosi kiva että monet teistä ovat saaneet uusia ajatuksia omaan liikkumiseen tästä (: Tämän ajatus oli nimenomaan antaa ehkä taas lisää työkaluja omaan kehittymiseen ja rohkaista sinne salille – tiedän kuinka hakalaa sen aloittaminen joskus oli. Rohkeasti vaan <3 -E

 7. Olipas kiva postaus. Itse olen huomannut saman asian, että aerobisella saa pysymään itsensä suurinpiirtein kuosissa. Olen harrastanut pyöräilyä useamman vuoden, sekä sisä- että ulkopyöräilyä ympäri vuoden. Sitten kaikkea muuta aerobista siinä sivussa. Puolitoistavuotta sitten aloitin salikäynnit ja kyllä täytyy sanoa, että aivan eri tavalla paino pysyy kurissa ja keho muotoutuu. Alkuun paino lähti nousuun mutta nyt on tasoittunut ja laskenutkin alun noususta. Toki edelleen harrastan pyöräilyä mutta olen joutunut vähentämään sitä koska käyn kuitenkin salilla kolme kertaa viikossa ja yhdellä kehon huoltotunnilla. Vaikka treenaankin hyvin maltillisesti painojen kanssa niin silti kroppa on muotoutunut juuri haluamallani tavalla. Ja selkeästi voimaa on tullut lisää, sen huomaa jo monissa arkissa askareissakin ja esim. raskaimpia töitä tehdessä. En ole enää makaronikäsi =D Näin se vaan on jatkettava hamaan hautaan asti. En halua luopua lihaksistani ja niiden tuomasta voiman ja kehon hallinnan tunteesta.

  • Ihana kuulla tätäkin puolta asiaan Virpi! Aerobiselle kun on niin kovin erilaiset vaikutukset kehoomme ja olen tosiaan huomannut näitä samoja asioita kuin sinäkin. Joskus pelkästään juoksin ja olin kyllä pieni ja laiha – lihaksia ei ollut ja ryhdistäkään ei ollut tietoa. Voimakas keho tuntuu itseni kohdalla niin paljon paremmalta ja omalta paikalta (: Hyvä lihaskunto auttaa meitä ihan arjen askareissakin -E

 8. Mahtava postaus hyvästä aiheesta 🙂 Itse olin pitkään sitä mieltä etten ole sali-ihmisiä, lapsen syntymän jälkeen junnasin kaksi vuotta vain samoissa jumpissa ja kyllähän siinä hoikka oli, tykkäsin kyllä käydä jumpissa, mutta yhtäkkiä innoistuin salista ja nyt en vaihtaisi sitä mihinkään vaikkakin edelleen käyn silloin tällöin spinningissä joka on myös ihan huippua. Mutta ihanaa kun salille saa mennä miten haluaa, ja tuloksia todellakin näkee aivan toisella tapaa, ihan huippua!

  • Mahtava kuulla salla, kiitos kun jaoit tarinasi tänne meille (: Tsemppiä treeneihin ja motivaatiota talveen -E

 9. Mä tunnistan nuo samat asiat, mutta itselleni on silti käynyt juuri toisin päin: eli salilla vietetyn ajan jälkeen olen hyvillä mielin taas jumppailija ja lenkkeilijä. Allekirjoitan täysin, että saliharjoittelu muokkaa kroppaa eniten, niin munkin tapauksessa. Mutta mulla se myös veti alavartalon jumiin ja haittasi lenkkeilyharrastusta – kaikkea ei voi saada. Samoin taas tykkään nyt kovasti käydä ryhmäliikunnassa, koska mun salilla taas ei ole yhteisöllisyyttä ollenkaan eikä siellä tutustu ihmisiin vaan se on täysin yksin puurtamista. Mutta hyvin tunnistan tuonkin, että jumpissa tulee rajat vastaan. Esimerkiksi tykkäämässäni bodypumpissa ne vaan tulee selvästi vastaan, kuinka paljon voi kehittyä. Hyvä kuitenkin, että sulle tuo on nyt hyvä juttu, josta löytyy ne ainekset, jotka motivoi ja innostaa jatkamaan. Kaikkien pitää kulkea se oma tiensä ja tehdä sitä, mikä tuntuu itselle oikeimmalta.

  • Tuokin on mahtavaa! Minusta tärkeintä on löytää se oma juttu ja treenata niin kuin itsestään tuntuu parhaalta (: Ja toit todella hyvän pointin esiin – kaikkea ei voi saada, eli keskitytään siihen mitä halutaan! Loistavia kommentteja teillä <3 -E

 10. KIITOS TÄSTÄ POSTAUKSESTA! <3 Hitto nyt tuli se fiilis, et mun on pakko mennä kans käymään siellä salilla. Jostain kaivan sen kaverin mukaan, tai sitten laitan opiskelijatuet palamaan ja käyn sen personal treinerin jutuilla 😀 😀

  • Netistä löytyy ihan ilmaiseksi myös hurjasti tietoa ja opetusvideoita.

  • Mahtavaa HannaV!

   Salille vaan rohkeasti ja treenailemaan hyvällä fiiliksellä <3 -E

 11. Moi Eevi!

  Mulla päällimmäisenä nousi mieleen tästä postauksesta hyvä fiilis ja tekemisen meininki -teki mieli lähteä heti ite salille 😀 Noin vuosi sitten (kamalaa aika kuluu liian nopeaan) liikuin säännöllisesti 3-4 krt/vk. Nyt liikunta on jäänyt kokonaan ja salista on tullut hirveä peikko itselle.. Vaikka saisin ilmaiseksi nyt salilla treenatakkin työsuhde-edun kautta, niin en vaan pääse sinne epävarmuuden takia. Ystävät kenen kanssa treenasin vuosi sitten ovat kaikki ulkomailla ja PT:seen ei ole varaa. Onko sulle jotain vinkkiä tähän jolla saisin selätettyä salipeikon ?? En ole varmasti ainoa tämän epävarmuuden kanssa kamppailija.

  kiitos <3

  • Tämä oli justiinsa se mitä toivoinkin <3 Mene rohkeasti sinne ja kysy neuvoa muilta treenaajilta. Kaikkia auttavat tosi mielellään ja kannattaa kysyä siltä, joka näyttää osaavalta ja sinusta helposti lähestyttävältä. Joillakin kuntosaleilla on myös tiettyinä päivinä kuntosaliohjaaja paikalla, joka on kaikille ilmaista. Kannattaa tarttua näihinkin. Rohekutta ja intoa sinne kovasti -E

 12. Minäkin haluaisin ehdottomasti nähdä sinun kuvia jumppa-ajoilta ja vastaavasti nyt niin näkisi eron. Motivoisi ehkä itseänikin salin puolelle 🙂 Minä olen pitkän linjan jumppailija, joka toisinaan on käynyt vierailemassa myös salin puolella. Itselläni tuntuu kuitenkin, että jumpissa saan tehot paremmin itsestäni irti kun siellä joku sanoo mitä tulee tehdä ja on tietynlainen ryhmäpaine. Salin puolella koen tiettyä yksinäisyyttä ja oma kuri liikkeiden kanssa ei taida olla kaikista paras. Minun kuntokeskukseen on onneksi nyt syksyllä kehitetty tunteja jotka ovat toiminnallisia (kuntopiiri tyyppisiä) ja ainakin minä olen saanut omat paikat tajuttoman kipeiksi.

  • Vitsit, minun täytyy ilmeisesti kiavaa nyt niitä jostakin teille 😀 Nuo toiminnalliset jumpat on tosi hyviä ja varsin tehokkaita monille! Useat saavat myös paljon motivaatiota ja lisää treenifiilistä näistä kovatehoisisita treeneistä -E

 13. Hei,

  kiva postaus. Pitäis oikeasti löytää rohkeutta painella sinne salille :). Jumpassa on vaan niin helppo menna massan mukana ja tunti menee nopeasti.

  • Moikka Fanny,

   Ota viikkoon aluksi vaikka 2 salipäivää ja fiilistele miltä se tuntuu 😉 Rohkeasti vain -E

 14. Itse käyn jumpissa siksi, että se on hauskaa, vaikka en ole kauheasti muutoksia itsessäni kyllä huomannut. Joskus herään miettimään, että miksi minulla on näin huono ”peruskunto”. En tiedä, johtuuko se siitä, että käyn lähinnä bodypumpissa, stepissä ja combatissa. Kahdessa jälkimmäisessä ainaki syke huitelee käsittääkseni lähinnä maksimia… Salilla ois kiva käydä enemmän ja ottaa se tavaksi, mutta aloittaminen tuntuu vaikealta, kun ei ole varaa palkata pt:tä ja ilmaiset pt-tuokiot on jo salilla käytetty :/

  • Moikka Jenni,

   Kannttaa tosiaan harjoittaa myös sitä Pk-puolta, joka luo pohjan kaikkeen tuohon kovaankin treenaamiseen (: Löytyykö saliltasi kuntosalineuvontaa? Kannattaa kysyä, sillä monet salit antavat tätä ilmaiseksi. -E

 15. Mulla on iso kynnys mennä yksin salille. Ehkä se johtuu siitä, että olen niin paljon ylipainoinen ja mietin et mitähän muut ajattelee. Se on oikeesti tosi tyhmää. Ystävän kanssa olen käyny salilla, mitä en ole ikinä ennen tehny, mutta ei sekään aina kerkiä, joten jää mullakin menemättä. Mutta ehkä vielä jonain päivänä. Olen jokatapauksessa ylittänyt itseni, menemällä sinne salille 🙂

  • Ihan mahtavaa Marde! Rohkeutta vai (: Mitä useammin sinne uskallat näin alkuun, huomaat yhtäkkiä selättäneesi tämän pelon – lupaan 😉 Tsemppiä sinne <3 -E

 16. Hei Eevi ! Olen käynyt jo jonkin aikaa salilla säännöllisesti, kesästä lähtien noin 4 kertaa viikossa, koirien kanssa tulee lenkkeiltyä ja pyrin mahdollisuuksien mukaan käymään hölkkälenkillä 1-2 kertaa viikossa. (joka viikko tämä tahti ei ihan onnistu töiden kannalta.) Mutta siis minulle suurimmaksi harmiksi on muodostunut se kun tuntuu ainakin itsestä, että muutosta ei tule kroppaan ja kiloja tulee vain lisää. Olen aina ollut pienikokoinen, hyvin lyhyt eikä liika kiloja ole ollut. Nyt kuitenkin harmittaa kun itsestä tuntuu että on vain ”lihonnut”. Toki tiedän että lihaskin painaa mutta.. Olen oikeastaan aina liikkunut mutta viime vuosina sali innostus on alkanut. Teenkö jotain väärin? Vai olenko tulosten suhteen vain liian malttamaton.. 🙂

  • Heippa Suvi,

   Tähän voi olla montakin eri syytä. Mutta anna kehollesi aikaa tottua ja ota huomioon myös muut mahdolliset muutokseen vaikuttaneet tekijät esim ruokavalio, päivän muu aktiivisuus, treenitehot jne. Vastaus löytyy aina ja myös ratkaisu 😉 Tsemppiä -E

 17. Heippa!
  En yleensä kommentoi blogeja juuri lainkaan, mutta nyt on vaan pakko!
  Tää postaus kolahti muhun niin paljon. Oon vuoden verran käynyt salilla, enimmäkseen jumpissa, enkä oo ajatellu asiaa tältä kannalta. Musta on pitkään tuntunu, että oon jämähtänyt paikalleen, joten tää oli vastaus mun ongelmiin! Kiitos ihan mahtavasta blogista ja hyvää talvea sulle 🙂

  • Upeaa kuulla Iida /: Ajatuksena olikin saada ihmisiö pohtimaan asiaa omalta kannaltaan. Salille siis 😉 Kivaa tulevaa talvea myös sulle -E

 18. Moikka! Aloitin vuosi sitten liikkumaan säännöllisesti: ryhmäliikuntatunteja ja välillä lenkkeilyä, n. 3-6 krt viikossa. Bodypump mulle ei maistu, ja tän vuoden tavoitteena oiskin lisätä lihaskuntotreeni harjoitteluun aerobisen rinnalle. Oon käynyt salilla satunnaisesti (tosi harvoin) ja ilman kunnollista ohjelmaa se tuntuu turhalta. Ohjelmanhan voin koota itse tai ostaa PT:ltä, mutta ongelmana on ehkä enemmänkin se, että koko mun suunnitelma on vähän hukassa. Painoa on pudonnut viime vuonna kivasti (n. 15kg), ja nyt ylimääräistä on enää lähinnä keskivartalossa, ehkä max. 5kg. Kaikkialla toitotetaan, ettei lihas voi kasvaa samaan aikaan kun laihduttaa. Kysymys kuuluu siis, että kannattaisko mun tehdä salilla vaan paljon kuluttavia perusliikkeitä? Onko täysin turhaa tehdä esimerkiksi pakaraan kohdennettuja liikkeitä, jos lihas ei kuitenkaan kasva laihduttaessa? Pitääkö mun saada kaikki rasva pois ruokavalion ja liikunnan avulla, ennen kuin on järkeä kunnolla vääntää rautaa salilla? 😀 En halua, että mun lihakset kasvaa ja päälle jää rasvakerros joka peittää kaiken! Kiitos, jos jaksat vastata! 🙂

 19. Moikka Eevi,

  Sua on ollut niin ihana seurata tuolla Fitnesspäiväkirjat-ohjelmassa joten satuin eksymään blogin puolelle myös. Mulla itsellä on treenaaminen viime vuosina noussut tosi tärkeeksi. Vielä muutama vuosi sitten kävin vähän liikaakin juuri jumpissa. Viikko saattoi näyttää tältä: Ma: BodyPump+1,5h spinning, Ti: hot jooga, Ke: BodyPump(+välillä Combat lisänä) To: BodyAttack Pe: BodyCombat. Joskus korvasin yhden jumpan salilla. Aikanaan tuli käytyä salilla enemmän, mutta kokenut kans sen niin että ei ole mun juttu vaan nimenomaan tuo pump. Nyt olen viimeiset 2v käynyt vähintään (joskus useammin) kerran viikossa pumpissa, muutaman kerran juoksemassa (juossut 2 puolimaratonia) ja sitten erilaisia muita jumppia. Nyt olen alkanut pyöräilemään töihin välillä tässä kesällä 10km/suunta ja työkaverin kanssa tekemään 1 kokovartalotreenin duunin salilla viikossa (sen lisäksi sitä juoksua ja se 1 pumppi) ja tuntuu että heti alkaa lihakset tuntumaan kiinteämmiltä. Kannattaisiko mun sun mielestä vaihtaa se pump kans kokonaan saliin et sitä olisi se 2 kertaa viikossa tai sitten välillä käydä vaan siellä pumpissa? Sinne on niin helppo mennä ja tulee tehtyä tiiviisti treeni, mutta tuntuu että painot on jo niin isot että ei ole paljon varaa enää. Tarkoitus ei olisi laihduttaa vaan kiinteytyä ja ehkä sellainen -5kg pois tai saada lihasmassaa tilalle. Juoksusta tykkään myös ja siihen haluaisin lisää nopeutta vaikka teen sitä omaksi iloksi eikä ole tavoiteaikoja. Olisi kiva jos vastaisit. Kiitos että olet niin ihanan positiivinen ja energinen. 🙂 http://www.minttuscloset.blogspot.fi

  • Moikka Minttu,

   Pumppi ei oikeastaan kehitä lihasmassan kasvua, toki sekin hyvää treeniä on mutta auttaa lähinnä kiinteytymään jne. Eli jos lihaksia halajaa, niin sinne salille vaan mars! Tsemppiä treeneihin <3 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 2
Tykkää jutusta