Luksusta aamuusi

Minifitness_paras aamu_sunnuntaiMikä tekee sinun aamustasi täydellisen? Onko se verhojen takaa pilkistävä auringonpaiste, iso kuppi kahvia silkkisissä lakananoissa, vai kenties jotain aivan muuta? Minusta täydellinen aamu vaihtelee hyvin paljon kunkin päivän fiiliksen mukaan. Joskus on ihanaa käynnistää päivä hitaasti ja kiireettömästi, joskus taas kaipaan meininkiä heti aamiaisesta lähtien. 

Parasta kahvin kanssa ei ole aamutuimaan pulla, vaan tuoreet sämpylät – ainakin jos minulta kysytään! Huomenna on sunnuntai ja monelle se tarkoittaa rauhoittumista ja seuraavaan viikkoon latautumista. Mikä olisikaan parempi tapa nauttia sunnuntaista, kuin startata rento päivä yhteisellä aamiaisella joko perheen, tai ystävien voimin? Odotat ilmeisesti jo jotakin ihanan simppeliä ja terveellistä reseptiä aamiaispöytääsi? No täältä pesee vallan ihastuttava ja maukas sämpyläresepti. Tähän et voi olla rakastumatta! Kiitos ystävälleni Petralle reseptin vinkkaamisesta. 

Minifitness_porkkanasämpylät_resepti_nopeat sämpylät_terveellinen

Porkkanasämpylät 20 minuutissa

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita munat ja rahka. Lisää tämän jälkeen kulhoon muut aineet ja sekoita hyvin. Taikina jää juoksevaksi, mutta se ei haittaa. Muotoile sämpylät pellillä ja ripottele päälle siemeniä. Paista uunin keskitasolla n. 10-12 min. Nauti lämpimänä kahvin kera! 

Tämä on paitsi erittäin terveellinen resepti, myös hyvin simppeli ja nopea. Ihastuin siihen heti ja niin ihastui joku muukin täällä kotona. Näihin ei tarvitse lisätä edes levitettä, sillä mantelijauhojen ansiosta sämpylöistä tulee maistuvia ja mehukkaita.

Minifitness_resepti_porkkanasämpylät_nopeat ja terveelliset

Minifitness-nespresso_aamukahvi

Minifitness_breakfast_aamiainen_nespresso Minifitness_aamiainen_sunnuntai_nespresso_aamiaiskattaus Minifitness_aamiainen_resepti

Miltä sinun aamiaispöytäsi näyttää? <3 Nautinnollista ja kiireetöntä tulevaa sunnuntaita ystävät. Ottakaahan rennosti!

-E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

21 vastausta artikkeliin “Luksusta aamuusi”

 1. Ihanan simppeli resepti! Ajattelin että tekisin näitä aamiaiseksi huomenna mutta en malttanut odottaa joten uunissa on nyt yksi satsi paistumassa 😉 kiitos Eevi <3 ihanaa viikonloppua 🙂

  • No niin minustakin! <3 Jotenkin sen helppous sai kiinnostumaan ja maistettuani yllätyin kyllä itsekin positiivisesti. Tuliko hyviä? 😉 -E

  • Tuli älyttömän hyviä(söin kaikki illan aikana:D), jouduin tosin korvaamaan mantelijauhot kaurahiutaleilla mutta kauran suurena ystävänä tämä ei kyllä haitannut;) sopi yllättävän hyvin! Päälle ripaus Oivariiniä <3

  • oioi Ella, ne on kyllä tosi hyviä 😉 Kaurahiutaleet toimivat varmasti myös hyvin. -E

 2. Hei onks mantelijauhot ihan rouhittavana kokonaisista manteleista?:D uskaltaaks niitä laittaa blenderiin X)

  Kiitti ihanasta blogista ja ihanaa loppusyksyä!:)

  • Mantelijauhoja myydään valmiina jauhettuna (: Ja kiitos samoin sinne Jombe! -E

 3. näyttääpä herkulta! 🙂
  mun aamut alkaa pienellä ulkoilulla: jo 5 minuutin raitis ilma aamuisin pistää kaiken liikkeelle. sen jälkeen rauhassa teen kaura-valkuais-kanelipuuron ja päälle ripotan mehukeittoa, marjoja, rahkaa ja raejuustoa. vielä kuppi teetä ja aamu on täydellinen! <3
  yleensä saan vielä olla aamuisin itsekseni. herään ennen muita ja iskä on kuitenkin jo lähtenyt töihin. usein muut heräävät juuri niin, että oon oman aamuhetkeni saanut finaaliin ja voin pipertää muille ihanan aamiaisen ! <3

  • Moikka Armi,

   Kuulostaa niin ihanalta <3 Aikalailla samanlaista aamiaista tulee usein itsekin kiskottua, kaneli ja kardemumma tekee ihmeitä.
   Nauti! -E

 4. Tein näitä, ohje oli hyvä, kiitos siitä.
  Alkoi kuitenkin houkuttaa sämpylät ruishiutaleista/jauhoista ja jyvistä näiden myötä entistä enemmän, joten teinpä niitäkin. Laitoin päälle oivariinia. Arvatkaas mitä? Fitnesspeppuni ei levinnyt vieläkään, vaikka söinkin tämmösen hiilarirasvahirviön. Pellillisen. Alkupalaksi!!!!

  Pointti toivottavasti ymmärretty. 🙂

  • Varmasti hyviä sellaisellakin reseptillä 🙂 Ikävää kuitenkin, jos sait tästä jotenkin sellaisen kuvan, että välttelisin rasvoja tai kaloreita. Tarkoitin tällä lähinnä sitä, että sämpylät olivat aika rasvaisia jo itsessään mantelijauhojen rasvaisuuden ansioista, etten koennut niiden tarvitsevan enää lisää rasvaa päälle. Kukin toki tavallaan! Rasvat ja kalorit ovat hyväksi meille. Terveellinen ja maistuva ruoka on avainasemassa <3 -E

 5. Kuvien marjajuoma… mitä se sisältää!! Ravintolassa kerran aamupalalla nautittiin smoothie, jossa oli myös nuo ruskeat pisteet ja olen yrittänyt etsiä mitä ne on <3 oioi jos vihdoin löydän vastauksen

  • Heippa aamuintoilija,

   Laitan tuostakin ihanuudesta reseptiä teille pian 😉 Kyseessä chiapuuro, jossa on siis ainoastaan chian-siemeniä, nestettä ja mausteita. Chiaa käytetään paljon smoothieissakin <3 -E

  • Moikka Maria,

   Nespresson Inissia! Tosi kätevä ja varsin edullinenkin 🙂 Voi kuskata mukaan vaikka mökillekin -E

 6. oi nam! Kiitos yksinkertaisesta reseptistä! Itse olen tehnyt leipäsiä, joihin tulee 50 g kaurahiutaleita, 1 kananmuna ja porkkanaraastetta, kookosjauhojen kanssa taputtelen pellille ja paisto 10-15 min 200 asteessa, ihania salaatinlehtien, tomaatin ja kananmunan kanssa 🙂 Rauhalliset aamut ovat minun mieleeni! <3

 7. Heippa! Kiitos ihanasta ohjeesta, täytyy kokeilla. Montako leipästä sait tuosta taikinasta tehtyä? 🙂

  • Chiaa Heidi (: Ihan super monipuolisia ja laittaa ainakin tämän vatsan toimimaan! -E

 8. Nää oli kyllä tosi pahoja 🙁
  Lapsi ei syönyt kun yhden haukun, itse en pystynyt sitäkään.. Auttaiskohan suola?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta