Kuitupitoinen välipala Chiasta ja Kaurajuomasta

 *Yhteistyössä Alpro

Minifitness_valipalat_terveelliset_osa1_chia_kuitu_Alpro

Oletko jumittunut aina niihin samoihin välipaloihin? Ajattelin tuoda teille muutamassa eri postauksessa hieman erilaisia välipaloja näytille. Nämä ovat kaikkea muuta kuin tylsiä tai mauttomia. Makunystyrät saavat kyytiä ja saat näistä myös terveellistä puhtia päivääsi. Iltapäivisin saattaa tehdä myös hieman jotain makeaa mieli, eikö? Sekin ihanuus voidaan taikoa mukaan terveellisesti. Myös kuidun riittävä saanti on monella kiven alla, joten tästä herkusta saat runsaasti sitäkin ja vatsasi kiittää.

En ole käyttänyt tavallista maitoa enään vähään aikaan. Olen käyttänyt ainoastaan Alpron tuotteita, kuten kaurajuomaa, kookosjuomaa ja makeuttamatonta mantelimaitoa. Olette varmasti huomanneet näiden olleen mukana useassa reseptissä täälläkin? Kaurajuomalla on ihan oma paikkansa ruokavaliossani, sillä siitä saa kivasti lisää kuitua. Laitan sitä niin puuroon, kahviin, mysliin, kuin smoothieenkin. Hyödynnän sitä usein myös leivonnassa. Tämähän on luonnostaan laktoositonta, joten se sopii laktoosivammaiselle vatsallenikin hyvin. Alpro kaurajuoma ei sisällä väriaineita, aromeja eikä säilöntäaineita. Käytän näitä siis kovin mielelläni paitsi monien terveys-seikkojen vuoksi, mutta myös juomien pehmeän ja maukkaan koostumuksen ansiosta. 

Käydäänpä käsiksi tämän päivän reseptiin!

 

Minifitness_välipala_chiapuuro_lakritsinen_pähkinävoinen_herkullinen resepti

2 annosta 

4 rkl Chia-siemeniä

 3 dl Alpron kaurajuomaa

 1 tl lakritsijauhetta

1 rkl pähkinäjauhetta kuten PB2 Powdered Peanut butter

1/2 tl vanilijajauhetta

3 tippaa vanilija tai toffee steviaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna seoksen valmistua jääkaapissa yön yli, tai vähintään muutaman tunnin ajan. Puuro on valmista, kun sen koostumus on muuttunut juoksevasta puuromaiseksi. Chiat imevät nestettä itseensä, jonka vuoksi tämä resepti vaatii oman aikansa. Suosittelen tekemään tämän valmiiksi edellisenä iltana. Chiapuuro säilyy jääkaapissa muutamia päiviä, joten sitä voi hyvin hyödytää myöhemminkin vaikka smoothieissa, leivonnassa, puuroissa tai jugurteissa.

 • Maustaminen on helppoa, sillä voit käyttää erilaisia marjajauheita, kardemummaa, kanelia tai mistä sitte ikinä pidätkin! Inspiroiduin itse Ruohonjuuren omasta Chiapuurosta, joka maistuu ihan lakritsilta. Halusin hieman jäljitellä tätä ja twistata hieman lisää maapähkinällä. Tästä tulikin todella hyvä combo, jossa molemmat maut pääsevät esiin juuri sopivasti
 • Voit tehdä siitä helposti kerrosherkun, lisäämällä välikerroksiin rahkaa, luonnonjugurttia tai kreikkalaista jugurttia! Saat siitä näin myös täyttävämmän, sekä rutkasti lisää proteiinia kehollesi

Minifitness_chiapuuro_välipalat_alpro_kaurajuomatKuitupommi chiasta ja kaurajuomasta – hellii vatsaa ja koko kehoa

 Chia siemen sisältää n. 40 % kasviöljyjä, arviolta 20 % proteiineja eikä yhtään kolesterolia. Siemen koostuu merkittävistä määristä kuituja, antioksidantteja ja vitamiineja (A, B1, B2, B3) sekä lisäksi mineraaleja kuten kalsium, rauta, sinkki yms. Tuotteen tärkein ominaisuus on sen sisältämän öljyn Omega-3 pitoisuus, jota on enemmän kuin kalassa tai muissa jyvissä tai siemenissä. Omega-3 öljyt ovat tärkeässä roolissa vitamiinien ja muiden rasvojen liukenemisessa.

Toinen hieno ominaisuus on Chia siemenen sisältämät ravintokuidut. Se sisältää n. 38 % hiilihydraatteja (30 % liukenemattomia, 3 % liukenevia ja loput aminohappoja). Korkea kuitupitoisuus sekä niiden hyvä nesteenimeytymis- ominaisuus (10 kertaa oman painona verran), auttaa painonhallinnassa sekä useissa ruoansulatusvaivoissa. (tietoähde Cocovi)

Suosin itse Chiaa päivittäisessä ruokavaliossani ja tämä toimii ihan oikeasti. Lisään sitä aina poikkeuksetta aamupuurooni 2 rkl. Kaksi ehdotonta asiaa ruokavaliossani kehon toiminnan kannalta ovat; VESI ja KUITU. 

Minifitness_chiapuuro_resepti_kaurajuoma_alpro

Olemme lähdössä Amsterdamiin huomenna ja pakkaan taas Chiaa mukaani varmistaakseni riittävän kuitujen saannin myös ulkomailla. Jos tämä ei ole vielä osa päivittäistä ruokavaliotasi, suosittelen lisäämään. Puurojen kerta-annospussit ovat myös aina mukana! Fiilistelyä Amsterdamista tulossa siis pian <3

Herkullisia välipalahetkiä kaikille ja oikein tehokasta viikkoa! -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

14 vastausta artikkeliin “Kuitupitoinen välipala Chiasta ja Kaurajuomasta”

  • Moikka Miina,

   Itseasiassa jauheessa on ainoastaan 1 g sokeria (: 2 ruokalusikallisessa on 45 kaloria ja rasvaa 13. Käytän itse kovin mielelläni näitä jauheita -E

 1. Kiitos, resepti kuulostaa hyvinkin kokeilemisen arvoiselta 🙂 Kerrotko, mitä palautusjuomaa käytät salitreenin jälkeen. Olen etiskellyt mahdollisimman luomua ja vatsaystävällistä palkkaria..

  • Moikka Sanna,

   Oi kannattaa kokeilla jos et ole vielä ehtinyt, niin hyvää! Palkkarina käytän vaihtelevasti kaikkea ja itseasiassa tällä hetkellä vetelen pelkällä ruokavaiolla 🙂 Hyviä vaihtoehtoja hellempään menoon on riisiproteiini tai maustamaton hera (: Maustamattoman heraan sekaan voi vaikka lorauttaa hieman puhdasta kaakaojauhetta. -E

 2. Hei mistä saa vanilja steviaa?? En oo missään kaupassa nähnyt 🙁 ja kuulostaa aika ihanalta 🙂

 3. Moi!

  Ja ekanakin kiitos kauniista ja inspiroivasta blogista! 🙂

  Tuli tuosta reissustasi ja sinne mukaan ottamistasi ruuista mieleen, että voisitko kertoa tarkemmin mitä ruokia/lisäravinteita otat yleensä reissuille mukaan? Mitä syöt yleensä lentokentällä/-koneessa (ne safkat on ka-ma-lia)? Kiitti! 🙂

  • Moikka Tanja,

   Kiitos kivasta toiveesta (: Itseasiassa olen tehynyt tämän tyyppisiä postauksia aikaisemmilta reissuilta, joten niitä löytyy täältä jo jonkinverran.
   Mutta voisin ehdottomasti tehdä taas uuden seuraavalle matkalle <3 -E

 4. Kuulostaa hyvälle mutta mistä kaupasta ja miltä osastolta chia siemeniä saa kun oon monesti yrittäny metsästää mutten vaa oo löytäny 🙁

  • Vastaan Eevin puolesta, itse ainakin ostan chiani punnitse&säästä-kaupasta…Sieltä saa ite annostella sen verran kun tarvii 🙂 Ja taitaa noita olla nykyisin jo lähes jokaisen, ainakaan yhtään suuremman, ruokakaupan hyllyilläkin 🙂

  • Tosiaan jo monesta ruokakaupastakin löytyy jo 🙂 Myös luontaistuotekaupoista ja Punniste & säästästä! -E

 5. Eihän tuossa Alpron kaurajuomassa ole kuin 10% kauraa ja pari lisäainetta ja tärkkelystä siihen päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta