Hello Amsterdam!

Minifitness_amsterdam_kokemuksia

Täällä ollaan! Amsterdamista tulee mieleen jokin pieni hassu kylä satukirjoista, jossa riittää menoa ja vilskettä. Ystävällisyys, rentous ja huolettomuus paistaa katukuvassa ja se saa itsellenikin kepeämmän mielen. Alunperin minua kiehtoi jotenkin puukengät ja pannukakut, mutta olen löytänyt muutakin mielenkiintoista.

Täällä on hyvä nauttia elämästä. Liikenne tuntuu sekoittuvan totaalisesti pyöräilijöistä. Nehän ajaa mun päälle! Onneksi ymmärsin pian jokaisen kulkijan oman paikan katukuvassa. Autoillakin on pienemmät tiet kuin näillä hulluilla kaksipyöräisillä! Ne eivät muuten väistä. Jotenkin se kuitenkin kiehtoo, sillä onhan se varsin hyvää hyötyliikuntaa ja säästää myös luontoa. Arkkitehtuuri on myös vallan ihastuttavaa ja joka rappusilla tekisi mieli käydä istuskelemassa kahvikuppi kädessä. 

Sää on juuri sellainen kuin olin kuvitellutkin sen olevan. Harmaa ja sumuinen. Se ei kuitenkaan tunnu painavan ihmisten mieltä lainkaan, josta mekin voisimme hyvin ottaa oppia. Täällä on vähän outoja juttuja pukeutumisen ja sisätilojen lämmittämisen suhteen. Osa tyypeistä palloilee karvatakit päällä, kun toisilla on lyhythihaiset! Ikkunat ovat auki kaikkialla, vaikka ulkona olisi kuinka kylmä. Melkein jokaisessa kahvilassa olemme istuneet urpoina tappeina takit päällä. Hotellimme  ensimmäinen huone taas oli kuin sauna ja siellä sai pitää tuuletinta ja ikkunoitakin auki. Onneksi tänään muutaman nipottavan määkäisyn jälkeen saimme uuden huoneen, jossa ei ole tätä hikoiluttavaa ongelmaa. Hikoilu jätetään loppuloman ajaksi NH Centre hotellin salille. Tätäkin matkakohdetta tutkaillessani totesin, että vaatimuslistalle päätyi samat seikat kuin aina aikaisemminkin; kuntosali, hyvä lokaatio ja jotakin uutta. Amsterdam oli minulle vielä täysin koskematonta aluetta, mutta vaikutti helpolta ja kiehtovalta.

Minifitness_amsterdam

Minifitness_matkustelu_amsterdam

Ruoka. Ooh, vaikeampaa kuin luulin. Olen onnistunut kuitenkin löytämään muutaman ihanan ruokapaikan, joita suosittelen teillekin seuraavalle kerralle. Onneksi aikaa on vielä jäljellä, joten pienellä suunnittelulla löydän varmasti jotain ihanaa lisää.

Sushi-ravintola Sumo 

Sushi tuntuu olevan joka paikassa se ensimmäinen himoni. Onnistun aina löytämään hyvää ja aina vain parempaa sushia. Uusia kokemuksia sushin kanssa riittää! Tämäkin paikka sai tarjota omansa, sillä lounaalla söimme ensimmäisellä kierroksella kymmentä eri ruokalajia. Luulimme sen olevan siinä ja vatsat huutaen tila ahtauttaan tilasimme laskun. Tarjoilija hieman ihmetteli ja kertoi, että teillä on vielä 4 samanmoista kierrosta jäljellä, ettekö aio käyttää niitä? Aa, täällä saa syödä niin paljon kuin napa vetää. Vaikka ruoka olikin todella hyvää ja uusia makuelämyksiä täynnä, emme löytäneet edes navasta tilaa uudelle satsille. Erityisesti Makit olivat todella hyviä! Suuntaa siis sinne, mikäli haluat sushia tai sinulla on ISO nälkä. 

17,90 e/ henkilö

Orgaanista ruokaa – REE7

Tätä olen metsästänyt tänään ympäri kaupunkia. Paikkoja kannattaa etsiä TripAdvisorista etukäteen, sillä muuten paikkoihin on vaikea löytää hakuammuntana. Löysimme sattumalta söpön kahvilan, jossa tarjoiltiin sopivasti lounaaksi salaatteja ja erilaisia sandwichejä. Miljöö oli hauska, sillä ideana oli olla jonkinmoisen kasvihuoneen sisällä tai ainakin saada sellainen olo. Ruoka oli todella raikasta, tuoretta ja maukasta. Kanasalaattini upposi tuossa tuokiossa napaani. 

30 e/ 2 henkilöä

Minifitness_orgaaninen ruoka_kahvila_amsterdam

Minifitness_matkailu_amsterdam Minifitness_orgaaninen ruoka Minifitness_amsterdam_ruoka Minifitness_amsterdam_vinkit

Lettukestit – De vier Pilaren

Dan jäi hieman harmittelemaan Portugalin reissulta uupunutta creppiään. Hotellimme vieressä könötti karusellia muistuttava lettukahvila, jossa saimme parhaimmat letut sitten koskaan! Pannukakut saivat nyt jäädä, sillä näitä muistellaan pitkään. Annoskootkin alkoivat olla sitä luokkaa, että edes pahin herkkuhirmu ei jäisi kaipaamaan lisää. Todella hyvää ja erilaista! Kannattaa kokeilla tätä paikkaa herkkupäivänä.

30 e/ 2 henkilöä

Minifitness_lettuja_amsterdam Minifitness_amsterdam_vinkit_herkuttelu_lettukestit

Minifitness_amsterdam_vinkit2

Omat eväät – Orgaaninen ruokakauppa Marqt

 Rakastan ruokakauppoja. Erityisesti ihastelen aina kaikkea mitä ei löydy Suomesta. Ostimme hotellille muutamat välipalat. Mysliä, mansikoita, pähkinöitä ja sen sellaista helppoa suuhun napattavaa! Hintataso hieman edullisempi kuin Suomessa.

Välipalat 20 e

Minifitness_vinkit_amsterdam

Minifitness_amsterdam_supermarket

Pyllyni on nyt niin puutunut tästä kirjoittamisesta ja fiilistelystä, että pakko laahautua vähitellen täältä hotellin aulasta tuonne Span ja saunan puolelle. 

Lisää kuulumisia tulossa pian <3 -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

10 vastausta artikkeliin “Hello Amsterdam!”

 1. Mun suosikki lounaspaikka on Lite/Dark (Utrechtsestraat 22). Siellä on hyvää, tuoretta ja terveellistä ruokaa, smoothteja, iso valikoima erilaisia tuorepuristettuja mehuja, aivan ihanaa raakasuklaa kaakaota, raaka leivonnaisia yms. Nam, suosittelen poikkeamaan lounaalle!

  • Kiitos ihanasta vinkistä Päivi 😉 Omat fiilikset siitä tulossa piakoin <3 -E

 2. Ooh! Amsterdam on yksi niistä paikoista missä todellakin haluaisin käydä 🙂 Kiva päästä kurkistamaan sinne edes näin kuvien välityksellä. Omaa matkaa odotellessa 🙂

  • Oi jes, siellä munkin listalla se odotteli tovin 😉 Ihan mahtava paikka, suosittelen! -E

 3. Oioi!Amsterdam on ehdottomasti mun yksi suosikki kaupunki kautta aikojen!Siellä on tullut käytyä useasti.Lyhyt lento ja ihan parikin päivää siellä saa nopeasti mielen virkistymään.Ai että tulikin sinne ikävä.Olen joka kerta käynyt aamiaisella samassa kahvilassa,jossa kaikki mitä siellä tarjotaan on 100% luomua,ihan kahvia,leipiä jne myöten.En koskaan ihan tarkalleen muista osoitetta, mutta kuitenkin intuitiivisesti suunnistaen sinne aina löydän 🙂
  Nautinnollista oloa ja upeaa syksyä upealle Eeville!!

  • Ihan samaa mieltä Inkeri sun kanssa – jotain maagista siinä paikassa on! 🙂 Oi vitsit, kerro jos tulee mieleen. Loistavaa syksyä myös sinne -E

  • Hei nyt mä löysin sen! se on sellanen kun ’Le Pain Quotidien’ ja niillä on näköjään yhteensä 4 eri paikkaa Damissa.Ja se on itseasiassa ketju ja niitä on ympäri Eurooppaa ja jenkeissä myös..Ite oon aina käyny siinä mikä sijaitse spuistraat nimisellä kadulla.Niillä on runsas aamiaisvalikoima aina munakkaista jugurtteihin ja hedelmiin,yrttiteetä, erilaisia kahveja….ja kaiken maailman quinoasalaatteja ja ihania terveellisiä herkkuruokia ja herkkuja yms….kantsii käydä tsekkaamassa jos vielä sinne matkustat! 🙂

  • Ei vitsit, pakko käydä ensi kerralla. Kiitos Inkeri <3 -E

 4. Ihanan näköistä, tuonne täytyy kyllä matkustaa vielä itsekin.
  Ihania kuvia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta