Toivo ja kuokka

Maanantai iltana olimme viettämässä iltaa Farang for Sri Lanka-tapahtumassa. Illan ajatuksena oli kerätä varoja Sri Lankan lapsille, jotta heille saataisiin puhtaampaa vettä ja parempaa ravintoa. Herkistelijänä tämä aihe osui aika syvälle ja nyt ollaankin sitten keskusteltu muutama päivä kummilapsen hankkimisesta. Onko teillä kokemusta sellaisesta auttamisesta?

Mietin myös joululahjojen osalta hyödyntäväni World Visionin vuohia ja kanoja. Tomi nimittäin kertoi, että siellä ne könöttivät orpokodin pihalla ihan oikeasti ilmielävinä. Ne hyötyvät niistä meidän lahjoituksista ihan oikeasti, eikä se olekaan pelkkää rahan kilinää, kuten joskus saatamme ajatella. Apu menee oikeasti perille juuri sellaisena kuin sinä sen hankit. Joskus omaan heräämiseen vaaditaan näköjään jotakin konkreettista.

Minifitness_farang_sri lanka_worl Vision_toivo

Muutama tärkeä asia tuli illan aikana esille siitä, kuinka kaksi samanlaista kylää voivat lopulta oll täysin erilaisia. Tiedättekö miksi? Vaikka kummassakin on yhtä huono tilanne ruoan, veden ja terveyden suhteen, toisella on jotakin tärkeää – toivo. Se on toivo paremmasta ja uskosta uuteen huomiseen. Toisessa kylässä ei ollut tuota uskoa. Ilmapiiri kyseisessä kylässä oli kuulemma sanoinkuvaamattoman surullinen ja niin tyhjä.

Toivon kylässä isännältä kysyttiin, mikä antaa teille toivoa ja uskoa huomisesta. Isäntä vastasi, että kuokka. Niin kauan heillä olisi kuokka, kaikki on hyvin. Aloin heti pohtimaan että kuinka pienestä elämä ja elämän toivo voikaan olla kiinni. Päätin ottaa tästä ehkä pienen opin itseäni ja omaa elämää varten. Aina ei tarvita isoa, vaan pienikin riittää. Tosin meillä asiat ovat todella hyvin ja eri mittakaavassa, mutta kuitenkin. Muistetaan arvostaa tätä kaikkea.

Minifitness_auta_toivo

World Visionin mielestä köyhyysraja voidaan määritellä niin, että köyhyys, vastaa juuri sitä tilaa, missä ei ole enää toivoa paremmasta. Minusta se on aika hyvä mittari, sillä ihmisillä joilla on toivoa, on jotakin hyvin tärkeää. Siitä ammennetaan jaksamista ja voimaa. Onko se toivo lopulta elämän tärkein asia ja johtolanka kaikkeen? 

Minusta jokainen saa määritellä itse, kuinka haluaa auttaa ja mihin suuntaan sen kohdistaa. Kun itsellä menee hyvin, voi herätä hieman enemmän ajattelemaan tällaisia asioita. Opiskelijana, tämä ei ehkä ollut ensimmäisenä mielessäni. Silloin mietittiin itse kuinka saisi 20 euron riittämään 2 viikoksi. Mutta silloinkaan, ei oikeasti mennyt edes huonosti. Riippuu aina millaisesta näkövinkkelistä asioita tykkää tarkastella.

Muista että hyvä kiertää aina takaisin jossakin muodossa, jonakin päivänä <3 Kaikesta auttamisesta tulee itselleen aina aidosti hyvä mieli. Oli se teko sitten naapurin mummon taluttaminen kotiin ratikalta, tai kaukaisemman avun antaminen kehitysmaahan. Hyvinvointi on aika iso asia, jos sitä aletaan pohtia näin laajemmin. Jopa hieman pelottavaa eikö? 

-E

 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

4 vastausta artikkeliin “Toivo ja kuokka”

  1. http://www.joulunlapsi.fi/ , kannattaa käydä myös tuola kurkkaamassa. Kyseessä on siis Operaatio Joulun Lapsi-keräys, joka kerää lahjapaketteja Romanian ja Moldovan kylissä asuville pienille lapsille. Paketin voi siis virtuaalisesti tehdä netissä ja sitten toisessa päässä ihmiset kokoaa sellaisen paketin, jonka olet tehnyt, tai sitten Helsingistä löytyy keräyspisteitä johon voi viedä 🙂

    • Hei kiitos vinkkauksesta Aada (: Täytyy käydä tutustumassa -E

    • Tosi mukava kuulla. Itsekin koen tämän tärkeänä ja joskus liian unohdettuna (: -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta