Kotitreeni – Keskivartalo vahvaksi

Minifitness_kotitreeni_kiertoharjoittelu

Oletteko huomanneet, että meillä Fitfashionilaisilla on menossa kotitreeni-kisa! Niimpä minäkin päätin tästä inspiroituneena tehdä teille lukijoille tehokkaan, erityisesti keskivartaloa haastavan kotitreenin. Toivottavasti mahdollisimman moni teistä siellä päässä intoutuu treenailemaan myös kotona. Joskus on nimittäin niitä päiviä, kun ei vain yksinkertaisesti jaksa raahautua salille saakka puristelemaan tankoa ja hikoilemaan. Itselläni on kotitreenejä varten TRX, stepperi ja kahvakuula. Niiden huono puoli on ainoastaan se, että ne vievät tilaa! Mutta tiedän kuitenkin, että monella ei ole näitä välineitä kotinurkissa, joten tämän päivän treenikin on suunniteltu sen mukaan. Treenissä tulee mukaan koko kroppa, mutta erityinen focus on keskivartalossa. Miksi? Siksi että se kuuluu ainakin minun inhokkeihini.

Valmistele treenipisteesi näin;

 • Ota riittävästi tilaa ja voit aseta lattialle jumppamatto
 • Ota tukeva tuoli
 • Iso tai pieni pallo (tämä ei ole välttämätön)
 • Ota ajastin. Puhelimeen saa ladattua helppoja timereita, joihin voi määrittää työajan ja kierrokset. Kello ilmoittaa aina kun on seuraavan liikkeen vuoro. Näin sinun ei tarvitse laskea, tai tuijotella kelloa itse
 • Hyvä fiilis ja focus!

Minifitness_kotitreeni_motivoiduAlkuun suosittelen pientä alkulämmittelyä. Treenin ideana on treenata kiertoharjoittelun tavoin liikkeestä toiseen. Näiden välissä ei pidetä taukoa, joten tahti ja syke pysyy ylhäällä läpi treenin. Kierroksia tulee yhteensä 3, jonka jälkeen sinulla tulisi olla hiki! Tämän treenin taso soveltuu monille, sillä se on tasoa 3 asteikolla 1-5.

Monet liikkeet voit suorittaa myös helpommilla variaatioilla. Esimerkiksi vatsoissa voit pitää jalat maassa ja kylkilankuissa penkin sijaan jalat voivat olla myös maassa. Voit suorittaa punnerrukset myös oman kuntotasosi mukaan, joko jalat korotettuna, tai naistenpunnerruksilla lattialla. Paras ja tehokkain tapa minkä tahansa liikkeen suorittamiseksi on puhdas tekniikka! Muistathan kuitenkin haastaa itsesi myös kotona treenatessa. Keskivartalon lisäksi treenissä käydään läpi ylävartaloa, jalkoja ja peppua. Keskity jokaisen liikkeen suorittamiseen ja tee ne rauhallisesti tekniikka edellä. Muista hengittää ja tottakai fiilistellä!

Minifitness_kotitreeni_urheiluvaatteet_nelly

Minifitness_kotitreeni_tehokas ja helppo

Trikoot  Urheiluliivit Nelly.com

Vahvaa keskivartaloa tarvitsemme ihan kaikkeen. Se on lähtökohtana jokaisen liikkeen vahvalle suorittamiselle, joten pidetään siitä huolta! Vahva keskivartalo parantaa ryhtiämme, liikkeiden tekniikaa, sekä myös ehkäisee erilaisia vammoja. Erityisesti selkämme vaatii vatsalihaksilta paljon tukea ja voimaa. Treenaa vatsoja n. 2 kertaa viikossa. Muista työstää vatsan eri osia, sillä niitäkin on muutamia. Uloimmat vinot vatsalihakset, sisemmät vinot vatsalihakset ja poikittainen vatsalihas. Muista hengittää läpi liikkeen, sillä muuten työ ei mene perille. Onhan tässäkin kyseessä lihas!

Kun jaat marraskuun aikana Instagramissa kuvan omasta kotitreenistäsi ja lisäät kuvaan hashtagit #kotitreeni + #fitfashionfi, olet sinäkin mukana kisassa! Voittajia valitaan marraskuun loppuun mennessä yhteensä kahdeksan, ja jokainen voittaja saa itselleen Casallin kotitreenisetin, eli jumppapallon ja -maton (arvo yht. 50 €). Kisakuvien joukosta FitFashionin raati valitsee voittajan joka kolmas päivä aina marraskuun loppuun saakka. Vielä ehdit siis hyvin mukaan! 

Hauskaa treeniä! <3 -E

Kuvat Kira/ Blond Rivets

Vaatteet Nelly.com (Sport)

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

8 vastausta artikkeliin “Kotitreeni – Keskivartalo vahvaksi”

 1. Heippa, millasta suosittelisit alkulämpäksi? Tykkäisin treenailla useamminkib kotona, mutta tuntuu etten saa kunnolla lämpöä päälle.. usein olen käynyt ensib pikaisella hölkällä, mutta olisi kiva suorittaa myös koko treeni sisätiloissa 🙂

  • Moikka Sohvi,

   Esimerkikiksi videolla esiintyvät liikkeet ovat hyviä. Polvennostot, kyykyt, kierrot yms. Kunhan pitää hyvän temmon päällä niin kyllä se lämpökin sieltä tulee! vaikka ihan vain polvennostojuoksulla paikoillaan 😉 -E

 2. Oi kiitos tästä! Ei liity aiheeseen mutta mistä johtuu että salin jälkeen ei lähde ääni? Eilen kävi näin. Ei tunnu siltä että olis tulos kipeeks o; palautu kumminkin 30 min sisällä normaaliksi

  • Moikka Noora,

   Aika hassua kyllä. Kannattaa kiinnittää huomiota hengitykseen ja ettei jännitä turhaan. Onneksi en ole moiseen ongelmaan itse törmännyt, paitsi silloin jos olen kovin rääkinyt 😉 -E

 3. Moii Eevi :)! Tää ei nyt liity tähän ko. postaukseen, mutta jos vaan ennätät vastata, olisin kiitollinen 😉 Eli, kirjoitit joskus, että olet käynyt siellä suolakellunnassa(vai mikä sen oikee nimi nyt onkaan), ja usko tai älä, jopa täältä Jumalan selän takaa missä asun, löytyisi kyseinen palvelu(!)Haluisin kovasti mennä kokeilemaan, mutta äitini oli sitä mieltä, että ei kannata, hän kun oli siinä käynyt, oli vesi kuulemma kylmennyt niin paljon, että hän oli lähtenyt kesken kaiken pois…Miten sulla kävi? Oliko rentouttavaa alusta loppuun? Eli oiskohan sitten kuitenkin niin, että äitini vaan palelee helpommin tms..?

  • Moikka Jenska!

   Kävin itse Floating Helsingissä ja vesi oli kyllä ainakin siellä mukavan lämmmintä. Toki siinä lilluessa sekin alkaa tuntua viileämmältä, mutta en kyllä päässyt sentään palelemaan. Tosi ikävää jos joutuu palella, sillä se tuskin on ollut tarkoitus (: haha ihana ”jopa täältä Jumalan selän takaa” 😀 Ihan mahtavaa! Itse pdin kyllä tosi paljon, en osaa sanoa onko paikoissa isoja eroja. Käy ihmeessä kokeilemassa ja kerro millaista oli! -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 3
Tykkää jutusta