Sano Aaa ja osallistu Oral-B:n arvontaan

*Yhteistyössä Oral-B

Minifitness_OralB

On ollut upea huomata, kuinka paljon keskustelua suunhoito on täällä teissä lukijoissakin herättänyt! Olen jotenkin ylpeä teistä, sillä sen tulisikin kiinnostaa meitä kaikkia. Ehkä se ei ole lempi puheenaihe ruokapöydässä, mutta hyvinvoinnista keskustellessa se on yhtä suuressa osassa kuin ruoka, liikunta tai ihonhoitokin! Jos olet jostakin ihmeellisestä syystä missannut aikaisemmat postaukseni aiheesta, kannattaa ne käydä kurkkaamassa Päivän tärkein ja Hammaspeikkoja ja keijuja. Ehkä ymmärrät paremmin minun lapsenomaisen innostukseni, joka ei tunnu vieläkään hälvenevän. Tuleeko tuo piirre vahvemmaksi mitä vanhemmaksi tulen? Joskus tuntuu nimittäin vahvasti siltä. 

Minusta ja Oral-B harjastani on tullut tosi hyvät ystävät. Olemme tulleet hyvin toimeen jopa hieman kiukkuisempinakin aamuina, kun silmät eivät ole ehkä ihan täysin pysyneet auki yhteisen 2 minuuttisen aikana. Tämä on päässyt monessakin mielessä erityiseen asemaan arjessani. Se on nimittäin ensimmäinen sähköhammasharjani, jonka olen ottanut mukaan matkalle! Silloin ollaan jo aika hyvissä väleissä.

Ongelmana on ollut aikaisemmin akun kesto ja harjan kuljettaminen. Yyyh epähygieenistä ja aikaisemmin on aina saanut pettyä akun loppumiseen kesken matkan. Se on ärsyttävää! Tavallinen harja tuntuu tämän jälkeen todella tönköltä suussa, eikä se edes puhdista 2 minuutissa kunnolla. Tämä uusi ystävyyteni on ansainnut paikkansa lomalla, sillä sen akut eivät hyydy. Nyt latausjohdon unohdus ei tunnu missään! Tämä kestää melkein 2 viikkoa, kunhan sen nappaa kiinni pistokkeeseen ennen reissua. Se on siis vähän kuin minäkin, loman tarpeessa just sopivasti, välillä. Muuten mennään täysillä!

Minifitness_oralB_arvonta_sähköhammasharja

Minifitness_OralB_sähköhammasharja_uutuus_arvonta

Olen miettinyt voiko puhtaan suun tuntea jotenkin? Ainakin sellainen fiilis minulla on aina harjaamisen jälkeen ollut. Sinne ei voi jäädä mitään harjaamatta ja irvistänkin joka kerta peilikuvalleni saadakseni varmuuden ajatuksilleni. Jes, puhdas ja valkoinen edelleen! Puhelimeen ladattava Oral B appi antaa myös käteviä vinkkejä päivittäin harjauksen päätteeksi. Joskus se kyselee suuveden käytöstä ja toisinan hammaslangasta. Hammaslangan käyttöä suositellaankin, mutta siinä saan vielä kyllä petrata.

Ongelmani suunhoidossa on ollut lähinnä plakin kertyminen etuhampaiden taakse, johon tämä sähköhammasharja on ollut ihan loistava. Myös oikeanlaisella harjaspäällä on ollut varmasti oma osuutensa tässä. Ikeneni ovat olleet aikaisemmin arat, mutta ongelmaa ei ole enään ollut tämän muutaman kuukauden harjailun aikana. Harjassa on myös todella hyvää se, että siitä lötyy 6 erilaista harjausohjelmaa jokaiseen tarpeeseen. Tämä oma kokeiluni ainakin viimeistään todistaa itselleni, että harjalla on väliä! 

Olen luvannut vinkata pukille, josko saisimme tuolle herrallekin omansa. Se verran innoissaan sekin on ollut vilkkuvista valoista ja hymynaamoista. Koska olen ollut niin kovin tyytyväinen tähän itse, saankin ilokseni arpoa teille lukijoille tämän samaisen Oral-B White Pro 7000 -sähköhammasharjan! Harja sopii lapsenmielisille, mutta menee ihan kivasti myös hieman vakavamielisemmässäkin ympäristössä.

Kerro tämän postauksen alle sinun paras kokemuksesi hampaiden hoidosta? Muistathan laittaa mukaan myös sähköpostiosoitteesi. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan tuotepaketti, joka sisältää Oral-B White Pro 7000 -harjan, CrossAction -vaihtopäät ja ProExpert-hammastahnaa. Arvontapalkinnon arvo on noin 300 euroa. Arvontaan voi osallistua perjantaihin  28.11.2014 klo 20:00 saakka. Voittajan yhteystiedot toimitetaan Oral-B:lle, joka toimittaa palkinnon voittajalle.

Minifitness_OralB_hymy_hampaidenhoito_arvonta

Kuvat Kira/ Blond Rivets

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

220 vastausta artikkeliin “Sano Aaa ja osallistu Oral-B:n arvontaan”

 1. Rakastan puhtauden tunnetta joka tulee harjatessa sähköhammasharjalla.. Omani on vain niin vanha ja vetelee viimeisiään, eli uusi tulisi todella tarpeeseen!! Parhaat kokemukset liittyy kyllä tuohon harjaan. Vain yhden kerran olen joutunut paikattavaksi.

 2. Meillä oli pienenä Wc:n seinillä tarroja joissa oli erilaisia harjausloruja.Ne tuli luettua ja muunneltua tuhansia kertoja ja muistan ne kaikki vieläkin 🙂

 3. Olen aina inhonnut hampaiden harjausta ja varsinkin hammaslääkäriä! Jos hampaisiin liittyen pitäisi jotain positiivista mainita niin se hetki, kun pääsin eroon näkyvistä hammasraudoista ! Vielä kun pääsisi näistä etuhampaiden takana olevista ärsyttävistä tukiraudoista eroon niin sitten ois täydellistä! Sitä odotellessa kunnolla puhdistava hammasharja olisi kätevä. 🙂

 4. Valitettavasti minulla ei ole kovin hyviä kokemuksia hampaidenhoidosta. 🙁 Tai noh, paras kokemus on ehkä se, kun järkyttävän kalliin yksityishammaslääkärin jälkeen satuin julkisella puolella todella ystävällisen naishenkilön paikattavaksi. Yksityisellä hammalääkäri pelotteli hammasta paikatessani, että tämä on todennäköisesti viimeinen kerta kun hammasta voi enää paikata, sen jälkeen se pitäisi poistaa. Hammaslääkäri suositteli yli tonnin maksavaa implanttia. Olin kauhuissani, en haluaisi menettää yhtäkään hammasta vielä tässä iässä, eikä opiskelijana olisi todellakaan ollut varaa tuollaiseen. Julkisen puolen hammaslääkäri kuitenkin paikkasi hieman myöhemmin uudestaan saman lohjenneen hampaani ilman mitään ongelmia ja totesi, että ei hammasta tarvitse poistaa. Olin todella helpottunut! Jäi sellainen maku suuhun, että kyseisellä yksityisen puolen hammaslääkäriasemalla koitettiin vain pelotella, jotta saisivat minut maksamaan turhasta.

 5. Olen aina inhonnut hampaiden hoitoa ja vihannut hammaslääkäriä. Lekurille olen mennyt vasta kun kipu vaikeuttaa arkea. Viime kerralla tapahtui kuitenkin ihme! Hammaslääkäri oli niin mukava ja käynti niin rento että vaikka reikiä löytyikin niin ei pelota mennä takaisin paikkailemaan niitä. Vihdoin ja viimein innostuin jopa hoitamaan hampaitani kunnolla ja suunnittelemaan kunnon sähköhammasharjan ostoa 😀

 6. kyllä parhaat kokemukset on hammastarkastukset, kun ei ole mitään huomautettavaa. Tietää tehneen oikein.

 7. Paras hammaspuhdistus kokemus oli, kun ensimmäisen kerran käytin sähköhammasharjaa. Mieletöntä! Ihan kun en olis ennen kunnolla edes pessy hampaita. Kerran matkalla mukana oli tavallinen harja, ja se oli ihan hirveää! Suu tuntui likaiselta koko matkan, vaikka pesin hampaita monta kertaa päivässä. Toinen mukava hampaiden pesuun liittyvä muisto on, kun käytin ensimmäisen kerran hammasvälitikkua. Hammasvälit tulikin puhtaaksi ekaa kertaa kunnolla. Hammaslanka ei oo yhtään niin toimiva.

 8. Mulla ei ole koskaan ollut reikiä hampaissa, jotenka omaan vain positiivisia kokemuksia hampaiden hoidosta. Haluaisinkin jatkaa samaa rataa huoltaa hampaitani pro-hammasharjalla. 🙂

 9. Paras kokemukseni liittyy ehdottomasti siihen kun ostin ensimmäisen sähköhammasharjani! Kun vihdoin sain raahattua itseni hammaslääkärille monen vuoden tauon jälkeen ja paikkauksien ja hammaskiven poiston jälkeen en raaskinut luopua ihanasta puhtauden tunteesta suusta ostin hammaslääkärin suosittelemana sähköhammasharjan. Se puhtauden ja raikkauden tunne minkä suuhuni sain jokaisen harjauskerran jälkeen oli koukuttava! Sähköhammasharjoissa on myös suurena plussana lähes joka mallissa ajastin joka jollain tavalla ilmoittaa kun 2min on kulunut. Tavallisella harjalla harjaamiseen käytetty aika jää helposti lyhyemmäksi kun tuo kaksi minuuttia. Harmikseni viime kesänä sähköhammasharjani meni rikki enkä ole vielä saanut aikaiseksi hommata uutta ja nyt on jo vietetty aivan liian pitkä aika tavallisen harjan kanssa.

 10. Mun paras kokemus hampaiden hoidosta oli kun viime kuussa uskaltauduin pitkästä aikaa hammaslääkärille. Jotenkin jännitän hammaslääkärillä käyntiä aina, vaikkei mun hampaat ole ainakaan tähän mennessä olleet mitenkään erityisen huonot. Hammaslääkäri kuitenkin oli tosi mukava ja kertoi paljon sellaisia asioita mun hampaista ja niiden hoidosta, mitä en ennen tiennyt. Kannatti käydä yksityisellä. Samalla meni hammastahna vaihtoon ja haaveissa olisi kotiuttaa vielä sähköhammasharja.

 11. Paras kokemukseni hampaiden hoidosta on hammaslääkeillä käynnit! Jotenkin tykkään vaan siitä ja hammaslääkäri onkin unelma-ammattini 🙂

 12. Minulle tuli heti mieleen viime kertainen hammaslääkärissä käynti. Lääkäri oli niin rento ja hoiti todella hyvin niin oli ilo asioida hammaslääkärissä. Käyntini oli vielä maanantai aamuna niin oli ihan paras aloitus viikolle kun lääkäri ja hoitaja olivat niin ystävällisiä ja ammattitaitoisia.

 13. Suuhygienistillä käynnin jälkeen hampaat ovat ihanan puhtaat ja valkoisemmat, vaikkakin se käy vähän kipeää ikenille. Sähköhammasharja on kyllä semmoinen mistä en luovu! Päivitys uuteen olisi kyllä paikallaan 🙂

 14. Oon ollu aina supertarkka hampaiden pesusta eikä minulla ole koskaan ollut reikiä (mihin varmasti vaikuttavat myös hammasluustoni sekä suuni bakteerikanta). Olin pari vuotta sitten hammaslääkärissä 8 vuoden tauon jälkeen tarkastuksessa ja lääkäri oli ihmeissään ettei reikiä ollut (kun tauko oli ollut niin pitkä) ja otti röntgenkuvankin varmistaakseen asian. Huvitti kun niin kovasti lekuri yritti etsiä vikaa hampaistani.

 15. Lapsena hampaidenpesu ei kiinnostanut laisinkaa, etenkään aamuisin. Äitini hankki sähköhammasharjan ihan tukeakseen kiinnostusta hampaiteni hoitoon. Aluksi se olikin jees, hampaita tuli jynssättyä se 2 x päivä kunnes se taas lopahti. Jossain vaiheessa, yläasteikäisenä tapahtui herätys omien hampaiden suhteen. Säännölliset harjaukset perushammasharjalla. Sähköhammasharja ois kiva, kateellisena ihailen poikaystäväni omaa. Positiivisin kokemukseni on siis oma herääminen hampaidenhoidon suhteen. Nykyään ei pysty mihinkään lähtemään ilman hammaspesua!

 16. Hampaani on helposti reikiintyvää tyyppiä. Joka aamuisesta ja iltaisesta pesusta ja hammaslankauksesta huolimatta hampaani reikiintyvät. Kammoan hammaslääkäreitä koska poraaminen sattuu vain niin paljon! Puudutukset ei yleensä tehoa, mutta siltikin otan sen joka kerta. Jouduin mennä viimeksi hammaslääkärille josta en ollu kuullut hyvää palautetta. Otin puudutuksen ja valmistauduin hirveeseen vihlomiseen poran äänen kuullessa mutta EI SATTUNUTKAAN YHTÄÄN! ensimmäinen hammaslääkäri, joka osasi laittaa puudutuksen oikein. PARAS HAMMASLÄÄKÄRIREISSU IKINÄ. Enkä ikinä luovu tuosta hammaslääkäristä 😀

 17. Paras muisto on se, ettei hampailleni ole ikinä oikein mitään tarvinnut hammaslääkärillä tehdä. Edellisestä käynnistä on kyllä niin pitkä ikuisuus, että pitäisi varata uusi aika – kiitos muistutuksesta. 🙂

 18. Paras hampaiden hoitoon liittyvä asia on puhtaiden hampaiden tunne. Kieltä on mukava liikutella puhtailla hampailla ja fiilistellä sitä tunnetta. Oman sähköhammasharjani otettua lopputilin olen harjaillut ny vuoden verran tavallisella harjalla. Ongelmani on, että plakkia kertyy ja kaipaan kyllä kunnon sähköhammasharjaa.

 19. Parasta on, kun ottaa uuden kivan hammasharjan käyttöön ja kivan makusta tahnaa ja saa puhtaat hampaat!
  Sähköhammasharja ois kyllä kiva!

 20. Paras kokemus hampaiden hoitoon liittyen tai lähinnä ehkä asia on se, että ei ole ikinä ollut yhtäkään reikää hampaissa! En ole siis joutunut ikinä kokemaan niitä ”peloteltuja” hammaslääkärikäyntejä, pelkästään mukavia 😀

 21. Mulla ei ole ollut sen suurempia ongelmia hampaiden hoidossa, mutta parhaaksi kokemukseksi voisin mainita hammaslangan käytön ja yleensäkin huolellisen hammashoidon – pesun, xylitol-purukumin syömisen ja liian tiheiden ateriavälien sekä hiilihapollisten juomien ja sokerin välttämisen. Sähköhammasharja puuttuu vielä valikoimasta, perinteisellä harjauksella ollaan menty tähän asti. Sähköhammasharja varmasti helpottais elämää ja antais ihan uuden merkityksen puhtaudelle 🙂

 22. Se tunne, kun suuhygienisti on puhdistanut hampaasi kertyneestä plakista – kuin olisi saanut uudet hampaat 😀

 23. Kärsin ennen järkyttävästä hammaslääkäri pelosta ( kiitos lapsuusajan tk lääkäreiden reippaitten otteiden), mutta löydettyäni nykyisen lääkärini noin kymmenen vuotta sitten, en enää odota kalman kalpeanaamana vuoroani. Olemme sopineet säännölliset tarkastusajat ja hän on neuvonut kuinka sähköhammasharjaa käyttämällä ja hammasvälejä lankaamalla ja pienellä harjalla saan hygienian oikealle tasolle.

 24. Sain ensimmäisiä reikiä hampaisiini muistaakseni yläasteen puolella ja niitä tulikin sitten useampia. Joka kerta hammaslääkärikäynnit pelotti ja ahdisti, mutta mentävä oli. Kouluaikojen järjestettyjen hammaslääkärikäyntien jälkeen aloin välttelemään tarkastuksissa käyntiä, enkä halunnut taas joutua porattavaksi siihen inhottavaan penkkiin, vaikka tiesin, että silloiset alkavat reiät olisi hyvä käydä porauttamassa umpeen isompien ehkäisemiseksi. Onnistuin lopulta potkimaan itseäni pyllylle ja varasin ajat paikkauksiin, aivan parasta oli lopuksi suuhygienistikäynnin jälkeen kuulla, että suu on kunnossa, sen ainaisen ”täällä on reikä ja tuolla ja tässä on alkava” -litanian jälkeen!

 25. Muistan aina sen, kun lapsena kummitädilläni vieraillessa pesin hampaitani ja lavuaarin päällä seinässä oli kiinni pahvi, jossa oli tiimalasi ja sen ajan kuului harjata hampaita 🙂 joku lorukinsiinä oli mutta en enä muista mikä se oli :/
  Näin aikuisiällä ei kauheasti hyviä kokemuksia ole ollut mutta kyllä se on ihana tunne mennä nukkumaan hampaat puhtaina 🙂

 26. Mulle suun terveys on iso juttu. Harjaan joka päivä aamuin illoin hampaat ja sitä ennen käytän hammaslankaa. Aikeena on ollut ostaa sähköhammasharja jo pitkään, mutta opiskelijabudjetilla se tuntuu vain siirtyvä :(. Joten ois ihan mahtavaa tuo voittaa!

 27. Kerran kun vaihdoin sähköhammasharjaan niin takaisin ei ole tultu. On se vaan niin paljon parempi kuin normiharja!

 28. Minulla ei ole koskaan tämän 27 vuoden aikana ollut reikiä. Yhtenä iltana kun tutkimme lasteni kanssa hampaita tajusin takahampaassani olevan musta pilkku, joka muistuttaa kauhutarinoita reijästä. Iski toivoton ahdistus ja tajunta siitä asiasta, ettei tavallinen hammasharja enään riitä. Se ei riitä minulle, eikä tulevaisuudessa myöskään lapsilleni. Aika ryhtyä toimeen ja taistella paremman suuhygienian puolesta. Toivon useita hyviä vuosia ilman hammaslääkärin vakioasiakkaan titteliä. Kiitos upeista hampaistani kuuluu äidilleni, joka uskollisesti ”tarkistus”harjasi niitä melkein 10 vuotta, toivottavasti saan ne jatkossakin pidettyä yhtä upeina!

 29. Ehdottomasti se raikkaus mikä tulee hampaidenpesusta! Varmaan paras kokemus se kun on ollut opiskelijabileissä ja aamulla pesee hampaat 😀

 30. Kokemus ensimmäisen sähköhammasharjailun jälkeen vuosia sitten oli kerrassaan mieleenpainuva, sellaista puhtauden tunnetta ei käsipelillä saavuteta enkä aio enää koskaan vaihtaa käsikäyttöiseen harjaan.

 31. Parasta hampaiden pesussa on se jälkitunne! Ai että kun tekis melkeen mieli hönkiä muita kohta hampaiden pesun jälkeen ja antaa muidenkin tuoksutella hyvää hengitystä haha! Nyt vasta 18-vuotiaana olen ymmärtänyt pesun tärkeyden .. Pienempänä söin sokeria ja jätin hampaat pesemättä tahalteen-jotta tulisi reikiä? Hullua!! Heräsin älyttömään toimintaani onneksi ajoissa ja reiättömänä pärjännyt tähän saakka. Mutta voi herttilei kuinka raskasta onkaan raahata itseni pesemään niitä hampaita..Olisi mielenkiintoista testata sähköistähammasharjaa, kun en ennen ole ja katsoa minkälainen motivaatio siitä syntyy!

 32. Olen aina ollut todella huolellinen suun hyvinvoinnista, ja minulla ei olekaan yhtään reikiä hampaissa 🙂 Olen pessyt joka ikinen ilta hampaani niin kauan kuin vain pystyn muistamaan, en voi jättää hampaiden harjausta vaikka tulisin yömyöhään kotiin aivan väsyneenä. Hammasharjana toimii Oral-B:n sähköhammasharja, mutta se alkaisi olemaan jo vaihdon tarpeessa kovan käytön ja pitkän ikänsä takia, joten uusi sellainen tulisi tarpeeseen!

 33. Paras hampaiden hoitoon liittyvä kokemukseni on se kun vuosien hillittömän hammaslääkärikammon jälkeen löysin mukavan ja pelkopotilaisiin erikoistuneen hammaslääkärin. Hän juttelee minulle rauhoittavasti mukavia toimenpiteiden aikana tai puhuu niitä näitä hammashoitajan kanssa. Enää ei edes pelota hammaslääkärikäynnit kunhan pääsen luottohammaslääkärini vastaanototolle!

 34. mun paras hampaidenharjauskokemus ei liity omiin hampaisiini. Se sattui kerran, kun olin hoitamassa 5- ja 3-vuotiaita tyttöjä ja kello oli jo tosi paljon. Molemmat tytöt olivat ihan loppu, eivätkä olisi jaksaneet pestä hampaita. Siinä selitin heillä, miten hammaspeikko hyökkää jollei pese hampaita, ja hammaspeikon hampaat on tosi terävät! Sitten kun olivat tytöt saaneet hampaat pestyä ja iltasatu oli luettu niin nuorempi tytöistä sanoi mulle ”hyvä, että käskit minun pestä hampaat. Nyt ei hammaspeikko ole vihainen. saan nukkua rauhassa” aivan ihana Pikkuinen. Kyllä on tärkeetä pestä hampaat ja se puhtauden tunne on kyllä aivan mieletön! Toivottavasti osuisi mun kohdalle tämä harja. Menisi siskolle pukinkonttiin. Hän muutti vasta omaan asuntoon ja käytimme yhteistä harjaa eri päillä tietysti. Harja jäi minulle, ja hän joutui tyytymään normaaliin, sähköttömään versioon. Olisi kiva ilahduttaa häntä! 🙂

 35. Olen aina inhonnut hampaiden pesua, ja koska olen aina inhonnut hampaitani, en ole jaksanut niitä kunnolla hoitaa. Nyt kuitenkin vihdoin sain aikuisiällä yksityiseltä puolelta oikomiskojeet suuhuni ja nyt hyvillä mielin harjailen hampaitani odotellen kaunista ja suoraa hammasrivistöä!

 36. Olen petrannut kokoajan hampaiden hoidossa. Pienenä harjasin kun jaksoin. Yläasteella tähän tuli muutos ja silloin sain rutiiniksi aamuin illoin harjauksen… tai ainakin illoin.

  Lukioaikana tajusin hampaiden merkityksen ja siitä lähtien olen harjaillut hampaita säännöllisesti 2 kertaa päivässä. Välillä lankailen useimmiten en.

  Olen jo pitkään miettinyt sähköhammasharajan ostoa, sillä välillä sellaisella harjannut ja tunne suussa paljon puhtaampi!

 37. Omat kokemukseni hampaista/hammaslääkäristä ovat pääasiassa hiukan huonoja ja vieläkin hammaslääkärin vastaanotto aiheuttaa vilunväreitä mutta paras kokemukseni on kun sain ”telaketjut” eli hammasraudat sekä ylhäältä ja alhaalta pois ja hampaani olivat vihdoin suorat, se ilon tunne!<3 Tämä harja olisi kyllä kuin pienen unelman täyttymys.:)

 38. Lapsena minulla oli pieni vaaleanpunainen jakkara, jolle aina kiipesin harjaamaan hampaani kun en muuten ylettänyt lavuaarille 🙂 Koirani tykkää myös kaikenlaisista harjoista, usein tiskiharja saattaa jäädä hänen tassujen ulottuville. Harjoissa erityisen jännittävää on pistelevät harjakset!

 39. Paras hampaiden harjaamiseen liittyvä kokemus on ehdottomasti puhtauden tunne sähköhammasharjalla harjaamisen jälkeen!

 40. Heh, itseasiassa juuri tällä viikolla sain suuhygienistini avulla niiin hyvän mielen.

  Olin viime viikolla poistamassa hammaskiveä ja hygienisti suositteli erästä välinettä hampaiden välien puhdistukseen ja lupasi antaa kokeiluun kotiin näitä tikkuja. Noh ne taisi unohtua siinä lopussa kun höpöteltiin niitänäitä.

  Tällä viikolla sain kirjeen kotiin, jossa oli kirje hygienistiltä ”Unohdin antaa nämä. Kokeile näitä ja kerro ensi kerralla mitä pidit” ja kuoressa oli siis testiin näitä tikkuja! Siis noin periaatteessa pieni juttu sai mut ihan älyttömän hyvälle tuulelle 🙂

 41. Ehdottomasti paras muisto liittyen hampaittenhoitoon oli se kun ensimmäisen kerran aikoinani sain käsiini hammaslankaa ja huolellisesti lankasin koko suun läpi. Ai että sitä puhtauden tunnetta! Sen jälkeen on kyseisestä pikku operaatiosta tullut jokailtainen ihana rutiini 🙂

 42. Nykissä töissä ollessa ala vasemmalta tulehtui viisaudenhampaan ympäristö ja viikon tuskailun jälkeen vihdoinkin menin hammaslääkäriin perjantaina. Lääkäri oli suukirurgi ja aivan mahtava. Työ tehtiin tarkasti, sain aina selvityksen mitä aiotaan tehdä, mitä nyt tapahtuu ja hyvät jälkihoito-ohjeet. Sain mukaan lääkkeet, kylmäpakkauksen ja hyvät hoito-ohjeet. Lisäksi lääkäri soitti lauantaina ja sunnuntaina. Hoitaja soitti vielä ma ja to. Perjantaina oli jälkitarkastus. Paras kokemus ikinä 🙂

 43. Muistan kun ala-asteella oli hammastarkastuspäiviä, ja hoitaja neuvoi harjausta tekohampaiden avulla ja näytti mallia! Piti syödä punaista tablettia joka maistui pahalle, ja sitten harjata ja siten paljastui huonosti harjatut alueet joihin piti kiinnittää huomiota!! Mistähän saisi noita väritabletteja, pitäiskin kokeilla että mistä nyt aikuisena jää harjaamatta!!

 44. Kyllä ehdottomasti tulee mieleen lapsuuden isovanhemmilla vietetyt harjaushetket, kun he olivat siinä molemmat viihdyttämässä minua ja sisaruksia! Sitä naurun määrää 🙂 omistan valkoisen hammasluun, ja aloitin oikomishoidot täydellisen hymyn saavuttamiseksi viime syksynä ja ensi viikolla pitäisi operaatio olla valmis! Rakastan hymyilyä ja toivottavasti pian vielä lisää :)! Tämä hammasharja olisi siis enemmän kuin tervetullut ylläpitämään hampaiden hyvää kuntoa!

 45. hampaiden hoitoon ei kyllä mulla liity mitää kivaa muistoa…päin vastoin. Välttämätön paha se on mulle ainaki aina ollut, mut ehkä tämmönen hienous muuttais asiaa?

 46. Oi siis rakastan sitä tunnetta, kun kieli liukuu hampaiden yli harjauksen jälkeen!
  En koskaan jätä pesua väliin, koska sen jälkeen on niin raikas olo.
  Minulla on kuitenkin koko ikäni ollut yksi ja sama ongelma hampaiden kanssa, nimittäin hammaskiven kertyminen. Monet kerrat hammaslääkärini on suositellut sähköhammasharjaa, mutta vieläkään en sellaista ole hankkinut.
  Ja kirjoitustesi vuoksi on asia jumittunut päähäni, ehkäpä siis vessan kaapistani löytyy pian tavallisen hammasharjan sijasta sähköinen.

 47. Itse olen pienestä pitäen pelännyt hammaslääkäriin menoa, joten hampaita on harjattu tunnollisesti ihan pienestä iästä lähtien. Saankin aina kuulla siitä, kuinka tunnollisesti hampaiden pesu on hoitunut ja hoituu yhä. Hammaslangan käytön opin vasta myöhemmällä iällä, enkä siitä luopuisi! 🙂

 48. sain parannettua etu hampaan lohkeaman uusiksi.,paikka oli laitettu kun olin 7-vuotias.

 49. Ylä-asteella ollessani hammaslääkäri porasi puuduttamatta ja aikuisiällä viisaudenhammas revittiin ennen kuin puudutus vaikutti kunnolla. Seuraava viisuri pitikin sitten leikata ja olin huonojen kokemusten jälkeen lievästi sanottuna kauhuissani. Turhaan! Löysin mahtavan hammaslääkärin ja pääsin peloistani 🙂

 50. Vähän hassu juttu, mutta on kiva mennä takaisin lämpimän peiton alle ja vielä rauhassa pestä hampaat siellä… 🙂

 51. Mulla on paljon hyviä kokemuksia hampaiden hoidosta. Olen ollut aina hammaslääkärikammoinen. Osasyy on varmaan se, että minulla oli jonkinlaiset raudat suussa melkein koko lapsuuteni. Itseasiassa 18-vuotta täytettyäni päätin, että nyt kun ei tarvi, en enää ikinä, käy ellei ole ihan pakko. Enkä käynytkään. Melkein 8 vuoteen… :S Sitten oli pakko mennä. Olin kauhuissani, hammaskiveä oli niin paljon että sen poistoa varten tarvin kaksi erillistä käyntiä. Yllätyksekseni tämä ei tuntunutkaan niin kauhealta, ehti tulla jo semmoinen fiilis, että turhaanko tätä olen vuosikaudet pelännyt.
  Mutta sitten tuli eteen se kaikkien pelkäämä; viisaudenhammas tulehtui, ja hammaslääkärin tuomio oli että kaikki pois! Noh, koko prosessi yllätti minut taas. Vaikka poistoni oli varmaan sieltä vaikeimmasta päästä, luutakin jouduttiin sahaamaan, ei prosessi ollut kivulias, ja koska lääkärit olivat mukavia ja kertoivat koko ajan mitä tapahtuu, ei tilanne ollut edes erityisen epämiellyttävä. Parantuminen sen sijaan oli hieman raskasta…
  Näiden kokemusten jälkeen olen alkanut pitämään hammashygieeniastani hyvää huolta. Hammaslankaan ja pesen kuuliaisesti päivittäin. Olen ylpeä suorista ja kovista hampaistani. Ihan hetki sitten ostin sähköhammasharjan jonka tehoa ei ole turhaan hehkutettu. Huomattavasti puhtaampi tunne kuin perinteisellä harjalla! Hammasharjani on Oral-B, mutta halvin vaihtoehto ja nyt sähköhammasharjan tehosta ällistyneenä tekisi mieleni satsata hienompaan 🙂 Uutta en kyllä tähän hätään kehtaa vielä ostaa joten olisikin mahtavaa voittaa moinen.

 52. Ehdottomasti paras kokemukseni liittyy raskausaikana löytämääni hammaslääkäriin joka hoiti kaikki vaivat kuntoon ammattitaidolla pelkopotilasta kohtaan, ja sain usein kuulla kuinka hän tulee aina muistamaan minut, kuinka motivoitunut olin saamaan suuni kuntoon. Käytössäni on oral b perussähköhammasharja mutta siihenkin on syttynyt jo sellainen rakkaussuhde että <3 kyllä vain kokonaisvaltainen hyvinvointi on isolta osin kiinni suunnhyvinvoinnista ja valkoisesta hymystä.

 53. Minulle hampaiden puhtaus on ollut tosi tärkeää pienestä tytöstä asti.. Aina kun pestiin perheen kanssa yhdessä hampaita, minä opastin ja neuvoin että kuinka saa suun varmasti puhtaaksi! 🙂

 54. Eräänä vuonna hammaslääkärini totesi minulla olevan huolestuttavasti hammaseroosiota. Olen kasvissyöjä ja siihen aikaan tuli juotua ehkä vähän turhan paljon marjamehuja. Lopetin niiden juomisen heti tuohon käyntiin ja aloin käyttää fluoria. Vuoden päästä tarkastuksessa hammaslääkäri ei sanonut mitään. Tarkastuksen lopulla kysyin varovasti, että ”mitenkäs sen hammaseroosion kanssa, onko edennyt pahasti?” ja lääkäri hämmentyi. Tarkisti vielä tiedoistani, että tosiaan, siitä oli ollut vuosi sitten puhetta ja ihmetteli, miten hampaat näyttivät nyt niin siisteiltä.

  Olin ihan tosi innoissani ja samaan aikaan kyllä vähän hämmästynyt, kun käsittääkseni se (hammaseroosio) ei voi parantua, mutta nyt joka tapauksessa ei ollut mitään huomautettavaa. Fluoria imeskelen aina silloin tällöin edelleenkin sellaisina päivinä, jolloin hampaat ovat enemmän happorasituksella, esim. vihersmoothieita juodessa tms.

 55. Paras kokemukseni hampaidenhoidosta on ehdottomasti se, kun sain ensimmäisen sähköhammasharjani vuosia sitten. Puhtauden tunne oli niin mahtava, että aloin antaumuksella huoltaa hampaitani ja olenkin saanut reikiintymiskierteeni katkaistua. Nyt olisi aika päivittää vanha harjani uuteen ja en voisi kuvitella parempaa uutta kuin Oral B:n uutuusharja, jonka avulla hampaiden hoito sujuu entistä paremmin! 🙂

 56. Pari kuukautta sitten tajusin hammaslangan käytön tärkeyden ja nyt siitä on jo tullut tapa joka ilta 🙂

 57. Meillä oli ala-asteella aivan ihana hammaslääkäri, jonka ansiosta ei koskaan ollut/tullut kammoa hammaslääkäriin 🙂 Tuo setä antoi aina kivoja tarroja ja muita ylllätyksiä kun oli reipas haammaslääkärin tuolissa 🙂

 58. Paras kokemukseni on se kun kokeilin nyt aikuisiällä ensimmäisen kerran sähköhammasharjaa. Harjaaminen antaumuksella tuntui jotenkin terapeuttiselta ja harjasinkin varmaan yli 5min. Ensimmäisen kerran hampaat tuntuivat oikeasti puhtailta

 59. Kovin montaa hyvää muistoa ei hampaidenhoitamiseen liity, valitettavasti, se on edelleen yksi päivän vaikeimmista hetkistä enkä tiedä miksi. Se vaan on niin boooooring! 😀 Nämä hymynaamat ja applikaatiot kyllä varmasti tekisi siitä monin verroin mielenkiintoisempaa!

  Jos joku kokemus täytyy löytää, niin varmaanhan se on lapsena hammaslääkärikäynnit, kun sen jälkeen sai hammaslääkäriltä aina jonkun kiiltokuvan tai tarran! 🙂

  Nyt olen ryhdistäytynyt ja varannut ajan hammastarkastukseen… haluaisin kyllä niiiiin kovasti tämän hammasharjan itselleni, ei vaan oikein ole varaa omasta pussista kustantaa. Vaikka varmasti menisi hyvään tarkoitukseen ne pennoset.

  Eli sormet ristiin ja toivotaan, että tärppäisi!

 60. Hampaani ovat ollet hyvässä kunnossa aina, pari pientä pintareikää vaan tullut. Olis kyllä tosi kiva toi sähköhammasharja, kun aina olen käyttänyt vaan normaalia 😀

 61. Valitettavasti minulla on paljon huonoja kokemuksia liittyen hammaslääkärikäynteihin, mutta paras on varmastikin se kun pääsin vihdoin monen vuoden jälkeen raudoista eroon.

 62. Parhaat kokemukset hammaslääkäristä olen saanut yksityisellä puolella, aina! Heillä on aikaa kohdata ja oikeastikin kuunnella ”potilasta”, eikä vaan heittää heitä sisään ja ulos liukuhihnalta…

 63. Viimetteeks tulee mieleen kun kävin hammaslääkärillä ja sen jälkeen suuhygienisti puhdisti koko suun ja oli niin puhtaan ja sileän tuntuiset hampaat 🙂

 64. Mulle hampaiden pesu on todella tärkeää! Pesen hampaani aamuin illoin. Pesun jälkeen suuhun jää ihanan puhdas ja raikas tunne. Minulla ei ole koskaan ollut sähköhammasharjaa, eikä näin opiskelijana ole varaa sellaista hankkia. Olisi mahtavaa voittaa sähköhammasharja! 🙂

 65. Minulla on aikaisemmin ollut laadukas oral b:n sähköhammasharja, jota rakastin ja joka mielestäni on vaan yksinkertaisesti paras tapa saada koko suu puhtaaksi. Muutettuani muutamaksi kuukaudeksi väliaikaiseen asuntoon jo jokunen vuosi sitten, jätin ko. harjan laatikossaan ulkovarastoon säilöön. En tajunnut, että ko. varasto on kylmä ja säilössä ollessaan harjani oli hajonnut eikä ole enään niiden päivien jäljeen toiminut!!! 🙁 Uutta harjaa en jostain syystä ole vielä saanut hommattua, vaikka kova tarve olisi!! Jospa arpaonni suosisi 🙂

 66. Paras kokemus oli vuosi sitten, kun kävin hammastarkastuksessa ja kauhukseni kuulin,että minulla on elämäni ekat kaksi reikää. Hammaslääkäri oli vielä sama, jonka luona olin kokenut nuorempana aivan kauheaa,kovakouraista kohtelua. Reikien paikkaamiselle varattiin uusi aika muutaman viikon päähän, ja ne pari viikkoa olivat aika vatsaavääntävää hermostuttavaa odottelua. Kun paikkauspäivä tuli, kaikki menikin hienosti ja ennenkaikkea kivuttomasti,josta olen vieläkin ihmeissäni! ;D paikat ovat pysyneet moitteettomasti ja hoitaneet hommansa,joten paikkauspelko on ainakin aivan turha yleensä. Minulle on aina toitotettu hammaslangan käytöstä ja siitä miten plakki ei lähde kunnolla harjaamalla,josta muodostuu hammaskiveä. Siksi tuo sähköhammasharja olis loistava, itsellä ei opiskelijana ole varaa ostaa edes vähemmän hienoa versiota 😀

 67. Ensimmäisen sähköhammasharjan hankkiminen oli positiivinen kokemus. Epäilin mutta sehän antaakin paljon puhtaamman lopputuloksen kuin tavan käsiharja. Hammasläärin toteamus ”reikiä nolla” on aina mukava kuulla.

 68. Olen pienestä asti pelännyt ja vihannut hammaslekurilla käyntiä. Muistan, kun viisi vuotiaana en suostunut avata suuta vaikka millä houkuteltiin.
  Vanhempana olen kyllä avannut suuta, ja saanut olla kiitollinen, ettei ole reikiä vieläkään ollut. 7- vuotiaana saatu sähköhammasharja on antanut hyvän pohjan hampaista huolehtimiselle. Nyt olisi taas suuri tarve harjalle, koska perheemme neljä ihmistä ovat kaikki innostuneet sähkärillä surruttelusta, ja yksi harja ei tunnu oikein riittävän..

 69. Paras kokemukseni liittyen hampaisiin on se että lähestulkoon aina minulle mainitaan kuinka hyvä purenta minulla on. Olen ylpeä suorasta rivistöstäni ja tahdon pitää siitä yhä paremmin ja parwmmin huolta. Harmittaa että kouluikäisenä hampaidenpesu oli mukamas niin inhottava ja tylsä homma että se jäi useinmiten tekemättä. Onneksi tämä aikuisuus tuo paljon hyviä asioita ja niiden ymmärtämistä. 🙂

 70. Meillä oli lapsena joku tietokone peli, jossa oli yhtenä tehtävänä hampaiden harjaus. Muistan vieläkin kuinka siinä piti ne hampaat pestä ja peikot vaan lenteli hampaiden väleistä pois 😀 harjaan edelleen samalla tavalla samass järjestyksessä kuin siinä pelissä! Ehkä osittain senkin takia oon säästynyt reijiltä aina! Oispa se peli vieläkin!

 71. Itselläni on tavallinen hammasharja, jolla pesen aina vähintään kaksi kertaa päivässä hampaani.
  Olen yrittänyt ottaa myös hammaslangan käytön tavaksi.
  Omia hampaitani vihloo useasti (tai vihloi ennen) joten oman kokemukseni perusteella hammastahna on se joka ratkaisee paljon, itselläni nyt vihloville hampaille tarkoitettu ja on ollut avuksi.
  Hampaiden harjaus meinaa joskus laiskottaa, joten sähköhammasharja voisi auttaa tähän pulmaan 🙂

 72. Paras kokemus omalla kohdallani on ollut se, kun sain raudat ylähampaista pois, ja hammasrivistö näytti sekä tuntui hyvältä. Sen jälkeen pystyi jopa kunnolla putsaamaan hampaat ja hammasvälit 😀

 73. Oon aina inhonnut ja pelännyt hammaslääkäreitä. Rohkenin ja varasin ajan tarkastukseen, jossa mainitsin järkyttävästä hammaslääkäripelosta. Sain ajan ja pelon sekasin tuntein kipitin hammaslääkärin penkkiin, jossa jännitys laukesi ja meinasin pyörtyä. Mutta huomasin penkissä ollessani, että nyt olen saanut parhaat hammaslääkärit eikä minun kannata pelätä. Niin kävin muutkin saamani ajat ilman jännitystä ja pelkoa iloisin mielin. Ja tulen myös jatkossakin käymään.

 74. Parasta on ollut se, kun vihdoin sain kamalan monen vuoden oikomishoitoprosessin päätökseen 😀 Vielä löytyy tukikiskot ylä ja alahampaiden takana, mutta ne ei tunnu missään rautojen ja monien hampaiden irti vetämisen jälkeen. Oli se kuitenkin sen arvoista, nyt olen todella ylpeä suorista hampaistani!

 75. Parhain hampaidenhoitokokemukseni tapahtui tänä syksynä. Multa revittiin pois viisauden hammas, pelkäsin sitä etukäteen aivan älyttömästi, mutta hammaslääkärini olikin paras koskaan ja koko hampaan repiminen olikin hujauksessa ohi eikä sattunut yhtään!

 76. Paras muistoni liittyen hampaidenhoitoon on varmasti hiljattain loppunut, lähemmäs kymmenen vuotta kestänyt oikomishoito. Oikomishoito ei todellakaan ollut mikään helppo homma, ja ennen sitä ja sen aikana purukalustoni ei todellakaan ollut millään tavalla esteettisen näköinen, johtuen revityistä hampaista sekä kaikenlaisista metalleista suussani. No, lopussa kiitos seisoo ja nyt hampaani ovat suurilta osin kondiksessa (omia hampaitani korjattu näteillä implanttihampailla, joskin metallia suustani löytyy edelleen kiitettävä määrä :-D)

 77. Koko yläasteen ajan mulla oli hammasraudat!! Muistan aina kun niitä kuukauden välein kiristettiin ja koko suu oli pari päivää kipeä. Sillon tuntui ettei se lopu koskaan. Kaikki ruoka jäi aina rautoihin kiinni ja inhosin niitä muutenkin. Muistan aina sen tunteen kun ne otettiin pois. Suu tuntui niin tyhjältä ja puhtaalta.

  En pidä hampaiden harjaamisesta. Pidän kyllä puhtaasta suusta ja harjatuista hampaista, joten toki hampaitani harjaan. Olisipa hienoa jos sähköhammasharja muuttaisi kokemukseni 🙂

 78. Paras muisto hampaiden hoitoon liittyen on ehdottomasti se kun yli kuuden vuoden oikosmisoitojen jälkeen suussa oli siisti ja kaunis suora rivi hampaita! Voi sitä onnellisuuden tunnetta, kun ei enää tarvinnutkaan juosta hammaslääkärissä kerran kuussa! 🙂 Kaikki se kannatti ja nyt voin tyytyväisenä hymyillä häpeilemättä. 🙂

  [email protected]

 79. Naapurin tytöllä oli semmoinen tiimalasi hampaiden harjausta varten, ja oli aika luksusta päästä hänen luokseen yöksi kun tiesi juuri tasan kuinka pitkään hampaita pitää harjata!

 80. Voi kuinka ihana olisi kunnon sähköhammasharja! Olen itse aina käyttänyt vain perinteistä hammasharjaa. Minulle on käynyt hieman huono tuuri hampaiden kanssa – ihan ovat nätisti kyllä rivissä, mutta hammaskiille, minkä pitäisi olla sitä kovinta kaikesta, on hyvin heikko luonnostaan jonka vuoksi hampaani reikiintyvät helposti. Mielestäni hammaslääkärillä on mukava kuitenkin käydä ja olen kiitollinen hyvästä, ilmaisesta kunnallisesta hammashuollosta ja miellyttävästä hammaslääkäristä 🙂 Parasta taisi kuitenkin olla kun hampaanpoistoa varten ”jouduin” toiseen hammaslääkäriin, jossa minua hoiti komea nuori hammaslääkäri 😉

 81. Paras kokemus oli se, kun pääsin vihdoin raudoista eroon, joita jouduin lapsena vuosia pitämään. Hampaiden hoito oli silloin pakkopullaa, mutta nyt olen jo edennyt siihen pisteeseen, että päivittäin tulee hampaiden pesun lisäksi langattua ja käytettyä suuvettä. Vain sähköhammasharja puuttuu! 🙂

 82. Mulle muistui mieleen lapsuudesta hampaiden pesu-”kalenteri”, johon rastitettiin aina kun oli pessyt hampaansa. Olikohan joku 20-30 kertaa ja sai jonkun ”palkkion”, tarran tmv. 🙂

 83. Paras hampaiden hoitokokemukseni liittyy viime hammashoitokäyntiin. Kyseessä oli kaupungin työntekijä, suuhygienisti, joka oli niiiiiin ystävällinen ja miellyttävä eikä ollenkaan leipiintynyt työhönsä, mitä aikaisemmat kokemukseni mukaan ovat olleet.

 84. Parhaat hoitokokemukset ovat lapsuudesta: kaupungin hammaslääkärinainen oli niin lempeä, että hänen tuolissaan ei tarvinnut ikinä pelätä =).

 85. Paras kokemukseni hampaiden hoidossa on ollut oikeanlaisen hammastahnan löytyminen! Ensimmäisen kerran sain aftoja, näitä inhottavia ja kipeitä ”rakkuloita”, suuhuni ala-asteikäisenä ja sen jälkeen niitä on ilmestynyt säännöllisen epäsäännöllisesti, vanhemmiten enemmän.

  En muista mistä luin, että joillekin ihmisille nämä aftat tulevat vaahtoutuvan hammastahnan vuoksi ja marssinkin samantien apteekkiin ostamaan vaahtoamatonta tahnaa. Hetkihän siinä meni ennenkuin huomasi vaikutuksen, mutta jossain välissä tajusin, ettei aftoja enää ilmaannukaan! Jos tämän jälkeen olen pihiyttäni tai laiskuuttani ostanut tavallista hammastahnaa, sen kyllä huomaa!

  Huono puoli vaahtoutumattomuudessa on se, että hampaita ei oikeasti meinaa millään jaksaa pestä riittävän kauaa 😀 tuntuu että se hammastahna häviää suuhun… Tähän olisi varmasti tuollainen aikatietoinen hammasharja oiva ratkaisu ^^

 86. Hammaslääkärikammoisena paras kokemus kun vihdoin löysin todella hyvän ja helläkätisen hammaslääkärin, sen jälkeen en ole muualla käynyt 🙂

 87. Se kun pääsee harjaamaan ”tyhjän” suun sen jälkeen kun hammasraudat ja muut koneet poissa

 88. Parhaita kokemuksia hampaiden hoidosta ovat kaikki hammaslääkärikäynnit, koska olen onnistunut hoitamaan hampaani niin hyvin, ettei niissä ole koskaan ollut reikiä. 🙂 Parhain tunne on alkaa nukkumaan hampaiden harjauksen jälkeen raikas maku suussa!

 89. muostan ala-asteella kuinka hammahoitaja kävi vierailulla koulussamme. Saimme kaikki hampaat punaiseksi (muistaaakseni) värjäävää ainetta ja sitten arjattiin hampaat. Jos väriä jäi hampaisiin, ei pesu ollut riittävän tehokas. Hyvin havainnollistavaa pienelle koululaiselle!

 90. Minulla on paljon hyviä kokemuksia hampaiden hoidosta. Kaikkein mukavimpia kertoja ovat olleet hammaskorun kiinnitykset, mutta kammoa ei ole jäänyt paikkauksistakaan tai viisaudenhampaiden poistosta! Muistan lapsuudesta myös kun meillä kävi koulussa kaksi mukavaa naista puhumassa hampaiden hoidosta, liekö sellaista enää nykyään… Yritän pestä hampaat kahdesti päivässä ja välillä käyttää lankaa. Tämä toteutuu kohtuullisesti, mutta suurin ongelma on varmaan se että pesen hampaat liian nopeasti. Sähköhammasharja voisi saada minua motivoitumaan hampaiden pesuun pitempikestoisesti!

 91. Paras muisto on ehdottomasti se kun viiden vuoden käytön jälkeen hammalääkäritäti sanoo että yörautoja ei tarvii enää käyttää. Tunnollisesti pidin niitä jokaikinen yö ja hammaslääkäri ihmettelikin että harvinaisen pitkään jouduin niitä pitämään. Tunnollisuus kuitenkin palkittiin lopulta ja kaikkia hampaat sopi riviin. Nyt on kaunis hammasrivistö!

 92. Minulla oli ala-asteella hammasraudat: ”telaketjut” sekä yöraudat. Käydessäni 7 luokkaa sain vihdoin ne pois! Se on ehdottomasti paras muisto hammaslääkärikäynnistä! 😀

 93. Kävin juurikin 2 vkoa sitten hampilekurilla, jonne olin saanut leukaperä- ja purentalihaskipujen takia nopean ajan. Hampilekuri oli ihan loistava; paitsi että hän ammattimaisesti tutki suuni ja leukani, ohjasi jatkotutkimuksiin yms niin ihan ääneen mietti että ”mitä voisin vielä tehdä sun hyväksesi?” Tuli todella hyvinhoidettu fiilis! Ja kyseessä julkinen terveydenhuolto, tuo niin usein parjattu ja haukuttu! Minun kohdallani asia oli ihan päinvastoin, ja kiitos siitä ko. hampilekurille.

 94. Jenkeillähän on tunnetusti hyvin hoidetut hampaat ja ihan aidot jenkkihymyt, ja parhaat kokemukseni hampaidenhoidosta olenkin saanut Yhdysvalloissa asuessani. Hammaslääkärille pelkkään hampaiden puhdistukseen (joka oli muuten tehokas sellainen triplamenetelmineen!) tuli kutsu automaattisesti puolivuosittain (toki täytyy muistaa, että siellä maksut menevät sitten vakuutuksesta) ja hammaslääkärin tuolissakin tuli istuttua joka vuosi. Suomessa kokemukseni mukaan ainakin itselleni on aina kehoitettu ottamaan seuraavan kerran yhteyttä ”sitten 5 vuoden kuluttua”…tunne hampaissa ja suussa jenkkipuhdistusten jälkeen oli aina niin mahtava, että päädyimmekin hankkimaan sähköhammasharjat koko perheelle ja eron todellakin huomaa! Enää en voisi palata tavalliseen harjaan, joka mielestäni ei poista kunnolla plakkia nimenomaan hampaiden sisäpinnoilta.

 95. Just kävin viikko sitten elämäni ensimmäistä kertaa yksityisessä hammashoidossa poistamassa hammaskiveä ja sain kyllä niin hyvää palvelua, et lähdin sieltä hyvillä mielin! Ihan paras tunne kun saa kaikki hammaskivet pois häiritsemästä 🙂

 96. Se tunne, ensimmäisen sähköhammasharjalla pesun jälkeen. Ja siitä on aikaa, mutta tunne mikä edelleen tulee kun pääsee pesemään sähköhammasharjalla tavallisen harjan jälkeen.

 97. Paras kokemukseni hampaiden hoidosta on se, kun sain oikomishoidon ansioista itselleni suorat ylähampaat. Minulta jouduttiin ottamaan useampi pysyvä hammas pois, koska hammasrivistöni oli liian ahdas. Raudat olivat minulla suussa usemman vuoden ja pitkäjänteinen työ tuotti tulosta ja sain vihdoin hampaani suoraksi 🙂 Olen siitä iloinen ja olen pitänyt hampaistani hyvää huolta.

 98. Paras kokemus on kun olin hammaslääkärillä tarkastuksessa
  Olin tosiaan pitkään jo miettinyt hampaiden valkaisua ja olin varannut ajan tarkastukseen, et saatais sit puhtaaseen ja terveeseen suuhun tehtyä se valkaisu. Hammaslääkäri puhdisti multa hammaskiven ja lähtiessäni oli hampaat vaalentunu ainoastaan ton hammaskiven poiston myötä! Eipä tarvinnut valkaisua maksaa ja siitä lähtien oon käynyt säännöllisesti hammaskiven poistossa, puhdistaa kyllä suuta huomattavasti!

 99. Pelkäsin pitkään hammaslääkäri käyntejä. Syy oli se että 70 luvulla ei lapsille ainakaan tarjottu puudutusta. Voi sitä vihlontaa poratessa. Pelosta pääsin vasta aikuisena oikaisuhoidon myötä. Hammaslääkäri ei tuottanutkaan kipua. Ihaninta hampaiden hoidossa on se puhtauden tunne hampaiden pinnalla ja suussa.
  Sähköhammasharja on kyllä mainio laite.

 100. Olen aivan koukussa hampaiden välien puhdistamiseen niillä kätevillä kertakäyttöisillä hammaslankaimilla.

 101. Kyllä olisi mieleinen ja tarpeellinen paketti! Parasta on ollut, kun sain aikoinaan kerättyä rohkeutta viisaudenhampaiden poistoihin 🙂

 102. Pienenpänä mulla oli hammasharjana disney aiheisia kuvia. Odotin aina että hammasharjan sai vaihtaa ja valkata uuden kuvan 🙂

 103. Ehkä paras hampaiden hoitoon liittyvä kokemus on, kun jouduin muutaman päivän pahan, aaltoilevan päänsäryn ja todella kipeän posken takia hakeutumaan lääkäriin. Epäilin, että minulla olisi poskiontelotulehdus, mutta lääkäri ei ultralla nähnyt mitään muutoksia poskionteloissa, niin ymmärsin hakeutua hammaslääkäriin. Eihän se kipu voinut mistään muustakaan johtua kuin hampaista. Loppu peleissä hammaslääkäripäivystyksessä selvisi, että harrastan yöllä hampaitten narskuttelua ja puren niitä tietämättäni lujasti vastakkain, siitä johtui posken tulehdus ja päänsärky. Burana-kuurilla ja yöraudoilla selvittiin. Olin helpottunut ettei vika johtunut hampaiden pesustani, mitä teen kyllä 2 kertaa päivässä.

 104. Parasta on harjata ja hoitaa hampaita suuhygienistin jälkeen! Leegot ovat puhtaat ja tietää missä kunnossa hampaat ovat 🙂

 105. Parasta on kun olen myös muutamia vuosia käyttänyt sähköhammasharjaa, jolla saa puhtaan tuntuiset hampaat. Varmaan myös tämän sähköhammasharjan vuoksi olen säästynyt hampaiden reikiintymiselstä. Olen siis kolmenkymmenen ja yhtään reikää ei ole vielä elämäni aikana hampaistani löytynyt. 🙂

 106. Paras kokemus oli varmaan kun kokeilin jotain valkaisevaa hammastahnaa, ja se todella vaalensi!

 107. Toi hammastahna on btw. aivan todella hyvää. Sain sitä näytteen käydessäni hygienistillä ja ostin kotiinkin! Sitten kokemuksiin…Kaaduin 7-vuotissyntymäpäiväni aattona polkupyörällä (hain tarjotinta kakulle mummulta ja polkiessani mäkeä alas muovipussissa ollut tarjotin meni pinnojen väliin ja lensin sarvien yli :D), minkä seurauksena kaksi etuhammastani lähtivät irti. Muistaakseni pari vuotta jouduin käyttämään ihan irrotettavaa proteesia, minkä jälkeen minulle asennettiin kevytsilta. Silta oli ihan näppärä, mutta alkoi irtoilemaan vuonna 2009. Jatkuvan korjailun ja hammaslääkärivisiittien jälkeen päätin ottaa hammasimplantit. Tiesin, että se tulisi kalliiksi, mutta ratkaisu olisi ainakin ”ikuinen”. Vakutuustahan ei tietenkään sillon lapsena ollut…Hinta-arvion kuullessani olin lentää p****elleni (montako ulkomaanmatkaa silläkin olisi tehnyt? Millaisen auton sillä rahalla olisi saanut? Mitä kaikkea muuta…), mutta näin jälkikäteen voin sanoa sen olleen kaiken arvoista. Implantit laitettiin Tampereella Oralissa Jarkko Muhosen toimesta. Voin kyllä sanoa, että kuuluu varmasti Suomen hammaslääkäreissä kärkikastiin. Ensin minulta porattiin lonkasta luuta, joka istutettiin suuhuni. Puolen vuoden luutumisen jälkeen implanttiruuvit porattiin paikalleen ja tästä noin kuukausi eteenpäin minulla oli uudet hampaat suussa. Näillä on menty alkuvuodesta 2010 ja ei ole harmin päivää tarvinnut hampaiden suhteen nähdä. Tästä jäi tavaksi myös käynti suuhygienistillä vähintään kerran vuodessa. Kokemus oli kaikinpuolin miellyttävä, enkä saanut lainkaan traumoja, joten hammaslääkärin pakeille uskaltaa jatkossakin iloisin mielin suunnata 🙂

 108. Itselle hampaiden hoito on jotenkin itsestäänselvyys, ettei sitä edes osaa ajatella. Minulla ei ole koskaan ollut reikiä tai muutakaan vikaa hampaissa, pystyn vieläkin 26-vuotiaana puraista jäätelöä ilman vihlontaa.
  Parhaat muistot hampaiden pesuun on kyllä kaikki ne kesäaamut isovanhempien mökillä, kun nurmikko oli vielä vähän kostea varpaiden alla ja siskojen kanssa rivissä harjattiin hampaita ja syljettiin kilpaa saunan kulmalla. Voin vieläkin maistaa mielessäni kaivoveden ja hammastahnan, kun muistelen niitä hetkiä.

 109. Paras kokemus on se, kun joskus muutamia vuosia sitten oli hammaslääkärintarkastus (se viimenen, jonka saa ala-ikäsenä ilmaseks) ja se hammashoitaja kehu tosi vuolaasti et oon kyllä pitäny hampaistani todella hyvää huolta, et harvalla mun ikäsellä näkee näin hyvässä kunnossa olevia hampaita 😀 Olinha mä huolta pitäny joo, ja reikiä ei oo koskaa ollu paitsi jotain pientä aikoja aikoja sitten, mutta en ollu arvannu että niiin hyvää huolta ;D Se kyllä kannusti jatkossaki huolehtii hampaiden kunnosta ja vielä paremmi vois huolehtii ku ois sähköhammasharja!

 110. Paras kokemus on kun hammaslääkäriltä on saanut kuulla hampaiden olevan hyvässä kunnossa. 🙂 Ihana fiilis myös, kun on pessyt hampaat ja suu on raikas!

 111. Paras kokemus oli varmaankin se, kun olin ihan satavarma että mulla oli ainakin kolme reikää, ja tarkastuksen jälkeen niitä ei löytynytkään yhtään:D

 112. Hammaslorut, jotka on opittu jostain…ties mistä? Rallatan niitä ilokseni miehelle ja lapsille. 😀 ”Puhtaat hampaat, raikas suu, hammaspeikot kauhistuu!”

 113. Paras kokemus sijoittuu ihan lähiaikoihin, kun olin jo muutaman vuoden viivyttänyt perushammashuollon käyntiä. Vieläkun pääsi hammaslääkäriopiskelija kaverin käsittelemäksi ja sai hammaskivettömät hampaat 🙂 Se sileys mikä kielen kärjellä tuntuu hammaskiven poistamista hampaista 😉

 114. Noh, pienempänä en kyllä ollut kovin ahkera hampaiden pesijä.. näkyy edelleen rumina pilkkuina hampaissa. Myös etuhampaitani ei ole korjattu taaemmas, vaikka h-lääkärit miettivät sitä, muttei toteutunut.. ja nyt harmittaa. Kuitenkin hoidan hampaitani päivittäin harjaamalla ne kaksi kertaa päivässä, lankaamalla usein ja syömällä purkkaa. Mulla on tosi ahtaat hammasvälit, joten tuo harja ei kyllä pahaksi olisi.

 115. Paras kokemukseni hammaslääkäristä on nykyinen yksityinen hammaslääkärini, jonka luona käyn säännöllisesti, koska minua vaivaa hampaiden yhteenpuremisesta johtuva vaikea bruksismi. Hammaslääkärin luona on positiivisia voimatauluja seinällä ja ilmapiiri myös samanlainen – sieltä lähtiessä lähden silmät onnesta hehkuen, aina, minkä tahansa toimeenpiteen jälkeen. Viimeksi olin suuhygienistin luona, mutta hammaslääkärini mennessä hoitohuoneeseen totesi letkeästi nauraen, että voi tulla pitämään kädestäni kiinni, jos haluan. Kävi huumorilla kesken toimenpiteen varmistamassa vielä, että onhan kaikki hyvin. 🙂 Sähköhammasharja olisi erittäin tärkeä kapistus minulle, erityisesti tuollainen tehopakkaus vielä, koska hampaani keräävät paljon plakkia suussa pesivästä jostain kummallisesta bakteerista johtuen, johon ei pysty vaikuttamaan, ja siksi joudun käymään puolen vuoden välein hammaskivenpoistossa. Tuollaisella hammasharjalla saisi nimenomaan nuo etuhampaat varmasti todella tehokkaasti puhtaaksi, vaikka nyt jo käytän aktiivisesti hammasväliharjaa ja -lankaa. Toivottavasti saan olla onnekas Oral B-sähköhammasharjan voittaja! 🙂 ProExpert-hammastahna on jo käytössä – parasta hammastahnaa ikinä!

 116. Paras kokemus on varmaa se, että selvisin melko vähillä kivuilla ja itkuilla mun viisureiden poistosta! 😀 Luin etukätee kaikkia kauhutarinoita niiden poistosta netistä, mut onneks omat poistot sujui sit kumminkin onneks aika nätisti 🙂

 117. Parhaita kokemuksia hampaidenhoidon suhteen on ne, kun tulee reissusta, jossa on käyttänyt tavallista hammasharjaa, kotiin ja pääsee harjaamaan hampaat sähköharjalla. Suu tuntuu huomattavasti puhtaammalta, liekö sitten enemmän psyykkinen vaikutus. Oma harjani on jo vuosia vanha ja akku alkaa olla aika finaalissa, joten ihana joululahja olisi voittaa uusi harja! 🙂

 118. Mulla on koko elämäni ajan ollut paljon ongelmia hampaiden suhteen ja ne eivät vieläkään ole täysin kunnossa. Tällä hetkellä mulla on jo toista kertaa hammasraudat suussani. Kävin laittamassa ne yksityisellä hammaslääkärillä ja en voi muuta kuin kehua lähes vuoden mittaisen oikomishoidon kokonaisvaltaisuutta ja asiantuntevuutta. Oon haaveillut koko elämäni suorista ja valkoisista hampaista, jonka takia motivaatio rautojen pitämiselle on SUURI!:D Hampaiden putsaus on kuitenkin melkoisen aikaanvievää ja haastavaa puuhaa päivittäin, koska hammasraudat on liimattu ylähampaideni taakse piiloon, joten sen vuoksi ne keräävät paljon plakkia ym. Käytän sähköhammasharjaa päivittäin, mutta oma harjani on jo sen verran vanha, että se ei ole enää tarpeeksi tehokas vaativalle puhdistukselle. Siksipä tän kilpailun voitto olisi aivan mahtava unelma ja helpottaisi arkipäiväistä elämää tosi paljon!:) Kiitos vielä Eevi tosi inspiroivasta, hyväntuulisesta ja mielenkiintoisesta blogistasi:) Jatka samaan malliin!

 119. Olen aina pelännyt hammaslääkärissä käymistä todella kovakouraisen hammaslääkärin takia kenellä jouduin yläasteella käymään. Yläasteen jälkeen en kymmeneen vuoteen uskaltanut hammaslääkäriin mennä ennen kuin sukulaiset sai puhuttua ympäri menemään yhdelle yksityiselle hammaslääkärille jonka luona monet sukulaiseni kävivät. Ihana kokemus kun sain hampaani kuntoon ja sen jälkeen olen uskaltanut käydä säännöllisesti tarkistuksissa. Sähköhammasharja olisi unelma hampaidenhoidossa. Mielessä usein mutta aina jäänyt ostamatta.

 120. Paras kokemukseni hampaiden hoidosta on hammaslääkäriltä oikomishoidosta teini-iässä. Hampaani ovat olleet lapsesta saakka hieman huonokuntoiset ja hampaitani jouduttiin paikkaamaan useasti. Kärsin monta vuotta hammaslääkäripelosta noiden kivuliaiden kokemusten takia, joten sanomattakin selvää etten ihastunut ajatukseen oikomishoidosta. Hammaslääkärini ja hammashoitajani olivat kuitenkin ymmärtäväisiä ja todella ihania, ja saivat minut rauhoittumaan ja rentoutumaan vastaanotolla, ja pääsemään hiljalleen yli pelostani. Hampaistani tuli parin hampaan poistamisen, yörautojen ja kaksien kiinteiden rautojen myötä todella kauniit, ja purentaongelmat hävisivät. Prosessi oli pitkä, mutta kyllä kannatti! Nämä ammattilaiset saivat minut huolehtimaan hampaistani myös hoidon jälkeen, sillä haluan pitää hyvää huolta hammasrivistöstäni kaiken kovan työn jälkeen.

 121. Paras hetki/kausi oli se kun tajusi hampaidenhoidon, -huollon ja -puhdistuksen tärkeyden. Oppi arvostamaan kaunista hymyä ja puhdasta suuta!

 122. Suuhygienistiltä lähdön jälkeen on ihan paras fiilis! Suu on niin puhdas pitkään, ihan loistava tunne! Suuhygienistillä aion käydä säännöllisesti jatkossakin. Toisikohan Oral-B-sähköhammasharja tuon tunteen kotiin minulle joka päiväksi? 🙂

 123. Nykyään olen todella tarkka hampaideni puhtaudesta, joten harjaus normaalilla hammasharjalla ja lankaaminen kuuluvat jokaiseen päivääni. Parasta hampaiden hoitoon liittyvää kokemusta on vaikea sanoa, mutta mieleeni on jäänyt erityisesti noin kuukausi takaperin sitten ollut hammaslääkärissä käynti. Oli mukava makailla hammaslääkärin penkissä, kun hammaslääkäri totesi, että voisi ihailla minun hampaitani tuntikausia, eikä muista milloin viimeksi olisi nähnyt näin siistejä hampaita. Hymyissä suin sain kävellä kotiin hammaslääkäriltä, vaikka samalla reissulla todettiinkin, että minä tarvitsen purentakiskot. Nyt edessäni on vielä tämän vuoden puolella ainakin kolme hammaslääkärikäyntiä, joita odotankin jo kovasti.

 124. Parasta on jokaisen hampaan harjauksen jälkeen, tunne puhtaista hampaista ja raikkaasta hengityksestä 🙂

  Heli

 125. Lapsena olin laiska pesemään hampaita. Äitini keksi laittaa vessan seinälle joulukalenterin tapaisen innoittajan. Aina kun pesen hampaani saan raaputtaa kuvan näkyviin. Nähtävästi toimi, 26vuotta takana eikä yhtään reikää!

 126. Viimeaikaisin ja tällä hetkellä paras hampaiden hoitokokemukseni liittyy lankaamiseen. Olen aina vihannut sitä, kun langatessani ikeneni vuotavat verta ja se on ollut kivuliasta.. Onneksi otin asian puheeksi tuttavani kanssa joka on suuhygienisti ja hän neuvoi minulle lankauksen saloja ja nykyään lankaan kivuttomasti ilman verenvuotoa ja teen sen vielä mielelläni 🙂 nämä sinun postaukset sähköhammasharjoista ovat olleet osuvia, sillä pitkään on ollut aikomuksena hankkia sellainen, mutta toistaiseksi sellaista minulla ei vielä ole.

 127. Ehkä se, kun kymmenen vuoden tauon jälkeen siirryin taas käyttämään sähköhammasharjaa tavallisen hammasharjan sijaan. On nuo koneetki tulleet paremmiksi ajan myötä, ei voi muuta sanoa. 🙂

 128. Parhaat hampaidenhoitokokemukseni ovat hampaidenvalkaisut ja sähköhammasharjankäyttö

 129. Tämä hampaidenpesu on varmaan meidän perheen heikoin lenkki. Yhtään sähköhammasharjaa meillä ei olemistaan ollut. Hammassärkyjä on hoidettu lähinnä mieheltä toistuvasti. Saisikohan tästä uutta intoa hampaidenhoitoon?

 130. Meillä oli ja on itseasiassa vieläkin serkkujen wc:n seinässä tarrakuvia, jotka kertovat missä järjestyksessä hampaat tulee harjata. Pikkutyttönä kävin kuvat sen verran tunnollisesti läpi, että muistan ne vieläkin. Välillä hampaita pestessä käyn vieläkin kuvia hiljaa mielessäni läpi 😀 Ensin takaa..

 131. Mun mielestä paras hampaiden hoitojuttu on vaan se että uhraa aamulla ja myös illalla sen tarpeellisen ajan hampaiden pesuun. Ite oon tosi perusteellinen harjaaja, ja yleensä esim kavereilta saanki palautetta kun harjaan niin hyvin ja antaumuksella :D! Yritän välttää myös tummia juomia (paitsi kahvi on mun pahe!!!!) jotta hampaat pysyis vaaleempina. Joskus jos olis varaa vaikka hampaiden valkaisuun, olisin super onnellinen ja pitäisin niistä tosi hyvää huolta jatkossakin! 🙂 paras kokemus on varmasti kun viisauden hampaat tulehtuivat ja ku vihdoin pääsin hammaslääkäriin ja sain antibiotin! Ja sitten kun ne leikattiin pois, mua ei oo ikinä sattunu mikään niin paljon ja kaks viikkoa piti syödä kaikkia vellejä, keittoja tms, kun en saanu suuta kunnolla auki. Mutta se oli sen arvoista!! Nyt ei oo ollut tulehduksia enää eikä kipuja. 🙂
  Tää hammasharja kuulostaa ihan älyttömän hyvältä kaverilta hampaiden hoitoon. 🙂

 132. Nykyisellä kämppikselläni on sähköhammasharja, johon olen ostanut omat vaihtopääni. Ensi kuun alussa muutan omilleni, ja kauhulla odotan tavalliseen hammasharjaan siirtymistä :/ 😀

  Reilu vuoden takainen käynti suuhygienistillä plakin poistossa on jäänyt erityisesti mieleeni. Jumatsuikkeli, miten suu tuntuikin niin paljon puhtaammalta pienen, mutta perusteellisen putsauksen jälkeen. Pitäisikin taas varailla aika tarkastukseen 🙂

 133. Paras hammashoitojuttu oli kun vaihdoin n.vuosi sitten sähköhammasharjaan:)Normaalilla harjalla en osaa enää pestä ollenkaan.

 134. Paras kokemus on aina jos hammaslääkäritarkastuksessa saa tietää että ei ole reikiä tai muita ongelmia.

 135. Olen perinyt huonon hammaslaadun ja vieläpä omaan hammaslääkäripelon ja sinne hampulääkärille meno on oikeasti vaikeaa tuon pelon takia. Puudutuspiikin nähdessäni valahdan valkoiseksi… Eräs hammaslääkäri osasi aikoinaan aina piilottaa piikin multa kätensä taakse jotenkin ja sen jälkeen oli helpompaa käydä hampulääkärissä, kunnes tuo lääkäri muutti ilmeisesti muualle…

 136. Paras kokemukseni hampaiden hoidosta liittyy 90-luvulla toteutetun oikomishoidon päättymiseen. Varsinaisten rautojen poiston jälkeen hampaiden etupintaan asennettiin kohtuullisen rumat tukikiskot pitämään etuhampaat viivasuorassa. Ja siinähän ne tukikiskot nököttivät samalla paikallaan vuosikausia, kunnes eräänä päivänä keksin järsiä avainketjun narua. Naru luonnollisesti takertui tukikiskoon ja irrotusoperaatiossa kiskaisin puolet tukikiskosta irti hampaista. Toinen kiskon puolikas jäikin sitten kiinni hampaisiin. Topakkana 12-vuotiaana päätin, että nämä oikomishoidot olivat nyt tässä ja hampaat saavat luvan pysyä suorassa ihan omin voimin. Onneksi oikein mukava hammaslääkärisetä oli samaa mieltä ja poisti hampaista hassusti roikkuvan tukikiskon puolikkaan lisäämättä uutta tilalle. Tuon päivän jälkeen olen saanut hammaslääkärissä ainoastaan kehuja esimerkillisestä hammasrivistöstä:)

 137. Olemme koko perheen voimin käyttäneet Oral B sähköhammasharjaa pitkään, ja uusia tahnoja jonkin aikaa. Paras kokemus ikinä oli se TUNNE, että löysin meille sen täydellisen tahnan, jolla hampaat todella pysyvät puhtaina pitkään! Nyt suosittelen Oral B tahnoja kaikille. Vaikkei omistaisi sähköhammasharjaa, hampaat puhdistuvat tahnalla täydellisesti. Mikä parasta, laajasta valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle omansa. Ikinä en palaa muihin tahnoihin. Kiitos Oral B!

 138. Pienenä minulla oli todella vinot hampaat ja paha purentavika. Olin toisella luokalla kun sain ensimmäiset rautani. Hampaita jouduttiin ensin poistamaan useampi, sillä ne eivät mahtuneet kasvamaan suuhuni. Hampaiden ja purentavian korjaus on vuosien prosessi, joten hammaslääkäri tuli minulle tutuksi paikaksi, enkä koskaan ole pelännyt käydä siellä. Kyyneleitä näiden vuoksi on kuitenkin vuodatettu milloin mistäkin syystä, joskus ne hiersivät kipeitä haavoja suuhun tai kieleen, toisinaan tunsin itseni rumaksi niiden takia. Yhteensä minulla on ollut neljät eri raudat, joiden kanssa elin parikymppiseksi asti. Paras kokemus oli kun 18-vuotta täytettyäni sain ne näkyvimmät hammaskiskot etuhampaistani pois. Nyt olen kuitenkin helpottunut ja kiitollinen, että suomessa tällaiseen on mahdollisuus ja vielä ilmaiseksi. Hampaani ovat nyt suorat, mutta minun vastuullani on niiden pitäminen hyvässä kunnossa. Tällä hienolla ja uudella sähköhammasharjalla se onnistuisi varmasti! 🙂

 139. Pikkuisena iskä pyysi aina syliin istumaan, jotta voisi tarkistaa kuinka maitohammas heiluu. Minä ylpeänä suu ammoisen auki annoin katsoa kulloinkin heiluvaa hammasta. Niks naks iskä nyppäsi hampaan irti ja minä pöllämystyneenä ihmettelin asiaa. Joka kerta menin tähän jekkuun, mutta myös joka kerta hammaskeiju haki yön aikana hampaan vesilasista sängyn viereltä ja vastapalkaksi sain markan tai kaksi 😉

 140. Joka aamu menen ensimmäiseksi pesemään hampaat, siitä saa heti raikkaan alun aamulle 🙂

 141. Paras ja samalla kauhein kokemukseni hampaiden hoidossa on ollut kun menin hammaslääkäriin muutaman vuoden tauon jälkeen ja minulla todettiin KUUSI reikää. Reiät olivat hampaiden väleissä, jolloin minä en itse pystynyt niitä näkemään tai tuntemaan. Nyt kaikki reiät on hoidettu, johon kyllä opiskelijan budjetti aika pitkälle meni, mutta kaikki oli sen arvoista 🙂 hammaslääkärini suositteli minulle sähköhammasharjaa tiheiden hammasvälien vuoksi, joten tämä palkinto tulisi enemmän kuin tarpeeseen! Nyt olen päättänyt etten enää koskaan anna omiin hampaisiini tulla reikiä vaikka hampaiden hoito veisikin enemmän aikaa kuin ennen 🙂

 142. Minulle paras hammashoito kokemus on ollut viisaudenhampaan kirurginen poisto. Olen aina pelännyt hammaslääkäriä ja kun kuulin että hammas pitää poistaa leikkaamalla meinasi päästä itku. Kun kävelin leikkaus saliin menasi jalat lähteä alta. Sanoin ääni täristen kirurgille että nyt jännittää aika paljon. Hoitaja kertoi että he ovat kirurgin kanssa tehneet pitkään töitä yhdessä ja vakuutti että kaikki menee hyvin. Hän kertoi mitä toimenpiteessä tehdään ja lopuksi kirurgi totesi vitsikkäästi että ei huolta he ovat todella hyviä työssään. Niin he olivatkin. Menen kahden viikon päästä poistamaan toiselta puolelta hampaan enkä ole tippaakaan huolissani! Mainiolla asiakaspalvelulla pelastaa monta tukalaa tilannetta 🙂

 143. Hampaiden harjaus sinänsä ei oo mitään kovin mukavaa puuhaa, sillä jostain kumman syystä saan ihoni ihan kananlihalle käsistä varpaisiin! (tarvetta vaihtaa parempaan hammasharjaan??) 😀 positiivisena kokemuksena vois kuitenkin mainita hammaslääkärireissut sillä vaikka aina jännitänkin, sieltä on mukava lähteä kotiin kun tietää, että nyt on hampaat huollettu ja kaikki on kunnossa 🙂

 144. Hammaslääkäriltä on aina mahtavaa lähteä kotiin kun tietää että nyt ne hampaat on taas huollettu kuntoon. 🙂 Paras kokemus taitaa kuitenkin olla se kun viimeiset viisaudenhapaat leikattiin pois, ei enää ikinä tarvitse kokea sitä!

 145. Parhaita muistoja tulee mieleen mm. lapsuudesta kun äiti kiikutti kotiin yllätyksenä ihanan prinsessakuvioidun sähköhammasharjan! 😀

 146. usean vuoden kestänyt sähköhammasharja hajosi muutama viikko sitten ja nyt on sinnitelty tavallisella, harmittaa vietävästi. Varsinkin kun se kuului jo osana arkeani ja elämääni. Muistan edelleen miten pelottavan jännittävää sitä oli ensimmäistä kertaa käyttää, mutta koukkuun jäätiin!

 147. Kyllä se nyt aikuisena on ollu kiva käydä on niin mukava hammaslääkäri ei tarvi jännittää.

 148. Moikka,kiva kilpailu näin joulun alla! 🙂
  Paras hampaisiin liittyvä muistoni on kun ennen nykyistä hammaslääkäriäni minulla moli kauhea pelko mennä hammaslääkäriin. Tämä nykyinen vakilääkärini kuitenkin jollain konstilla hoitaa hampaani kerta kerran jälkeen niin ammattimaisesti sekä kertoo aina mitä tekee.Tämän myötä hammaslääkäri reissustani on tullut siedettäviä!
  Itse käytän edelleen vanhanaikaista perushammasharjaa, mutta mikäli kilpailu palkinto osuisi kohdalle, alkaisin mielelläni käyttämään sähköistä versiota!

 149. Paras hampaisiin liittyvä muistoni on kuukauden takaa. Sain reilut kaksi vuotta sitten kauan toivomani hammasraudat. Hampaani ovat pienet mutta leukani kuitenkin normaalikokoinen, joten raot hampaideni välissä olivat hehtaariluokkaa. Purentavikaa ei kuitenkaan ollut, joten julkiselta oli pienempänä turha rautoja pyydellä. YHTS:n oikoja oli ymmärtäväinen, kun kolme vuotta sitten itku silmässä menin häneltä rautoja anelemaan. Hassua, miten paljon hampaat vaikuttavat itsetuntoon!
  Kahteen vuoteen en hammashymyä vilautellut, mutta voi että sitä onnea kun nyt on siisti ja tasainen hammasrivi! Pienistä asioista tulee ihminen onnelliseksi ja oon kyllä ikuisessa kiitollisuudenvelassa tälle ihanalle oikojanaiselle joka ymmärsi miten tärkeät siistit hampaat on mulle.

 150. Itse syön joka ruokailun jälkeen täysksylitolipastilleja, välttelen napostelua (ja happohyökkäyksiä) ja harjaan hampulit aamuin illoin sähköhammasharjalla. Tällä hetkellä kun suussani on oikomishoito meneillään ja rautaa ylärivistö täynnä huomaan, miten tärkeätä on putsata myös hammasvälit langalla, samoin rautojen väliköt ettei lounaseväät näy mainostaulumaisesti kaikille 😀

 151. Ensimmäisenä tulee ehdottamasti mieleen banaaninmakuinen fluoritahna, jota hammaslääkärit levittivät pienenä hampaille aina hammaslääkärikäynnin päätteeksi. Pidin sen mausta niin paljon, että kaikki jännitys unohtui 🙂

 152. Parasta hampaideni hoidossa on se, ettei koskaan ole ollut reikiä ja hammaslääkärikäynnit on sujuneet pääosin kivuttomasti 🙂 (lukuunottamatta muutaman hampaan poistoa nuorempana kun maitohampaat ei älynneet irrota pysyvien hampaiden tieltä)
  Päivittäin parasta on se puhdas ja raikas tunne, joka hampaiden pesusta tulee ja kun kieltä liu’uttaa hampaita pitkin. Tosin perinteisellä hammasharjalla joutuu välillä pesemään kahdesti, kun ei ole tullut tarpeeksi puhdasta jälkeä..eli sähköhammasharja tulisi kyllä tarpeeseen!

 153. Itse olen onneksi säästynyt hampaiden reikiintymiseltä ”hyvien geenien ansiosta”. Mutta parasta on kuitenkin sähköhammasharjan tuoma puhdas tunne hampaisiin! En voisi elää enää ilman sähköhammasharjaa, vanha veteleekin jo viimeisiä ja uusi ihanuus on hankintalistalla. 🙂

 154. Armeijassa kävin poistattamassa viisaudenhammasta kivun takia. Oletin johtuvan yhdestä hampaasta, mutta totesivat ja suosittelivat kolmen hampaan poistoa. Pieni shokki iski, mutta tajusin säästäväni kivan summan kun intti kustansi ja sainpa pari lomapäivää 😀

 155. Paras muistoni on lapsuudesta. Meillä oli käytössä tarravihko, johon sai lisätä harjauksen jälkeen tarran. Hampaiden harjauksesta tulikin kivaa!

 156. Parasta oli, kun eskarissa sai hammashoitajalta vihkosen, josta raaputettiin ruutuja aina kun pesi hampaat. Palkintona oli purkkaa 😉

 157. Minä olen jo pienestä pitäen tykännyt käydä hammaslääkärissä. Nykyään se ehkä jännittää enemmän, mutta muistan , kun pienenä oikein odotin, että pääsen hammaslääkäriin. Parasta oli tietenkin, kun sai mukaan hammasharjan, joka oli vielä yleensä pinkki !

 158. Paras kokemus hampaidenhoitoon liittyen oli se, kun vihdoin sain ”purulelun” eli purentakiskon yöksi hampaiden suojaksi. Nyt pysyy legot kunnossa yöllisestä narskuttelusta huolimatta.

 159. Moikka,

  Parhain kokemus ja ensinmäinen yhteinen hammaspesu sähköharjalla tapahtui armeijassa. Olin juuri astunut palvelukseen ja oltiin hakemassa varusteita. Viimeinen varuste jonka sotilaskoti sponssasi meille (VAIN NAISILLE, hullua mutta olin ilmoinen vaikka ajattelin että tämä kuuluisi kaikille) Oral-B PRO5000 sähköhammasharjat. Ajattelin ensin että tulenkohan ikinä tätä käyttämään säännöllisesti.. Koitin kuitenkin ja jäin koukkuun. Paras tunne oli viikon leirin jälkeen missä ei päässyt yhtään peseytymään oli kun leirin jälkeen kaivoin harjani kaapista ja menin ensinmäisenä pesemään hampaat! Tämä simppeli ja helppokäyttöinen vehje pelasti päiväni ja on siitä asti ollut arjessa mukana. Tosiaan nyt alkaa olemaan jo tedella vanha ja päivitystä kaipaisi 🙂 Toivottavasti kaikki pääsisivät edes koittamaan joskus sähköharjaa! Sitten se on jo pakko saada.

 160. Parasta oli ala-asteella kun koko luokalle jaettiin plankkitabletti eli tabletti joka värjää plankin punaiseksi ja tämän jälkeen kaikki marssivat hammashoitolaan yhteiselle hampaanpesu tuokiolle. Jokainen sai itse valita minkä makuisella hammastahnalla pesee hampaansa, samalla hammashoitajat katsoivat että jokainen osaa harjata hampaat oikein. Palkinnoksi sai vielä tarroja.
  Minusta oikein positiivista oppimista lapsille kuinka huolehtia omasta hygieniasta.

 161. Lapsena oli kiva käydä hammaslääkärissä kun sain kuulla hehkutusta täydellisistä hampaistani ja siitä ettei ollut reikiä. Lähinnä ne kyllä johtui siitä että en saanut juoda kuin yhden lasin limsaa (2dl) viikossa saunan jälkeen ja syödä karkkia vain karkkipäivänä. Makeeta muutenkin vain erikoistilanteissa. Aika nopeasti ne täydelliset hampaat sai pilalle kun muutti omaan kotiin.

 162. Paras kokemukseni on ollut hammaslankaimen löytäminen! Vinojen alahampaideni välien putsaaminen on ollut kaikilla maailman tikuilla yhtä tuskaa mut näppärä lankain saa nekin peikot puhtaiksi 🙂

 163. Minulla oli lapsena sellainen juliste vessan seinällä jossa oli kohtia jotka sai raaputtaa ja raaputuksen alta paljastui aina uusi kuva – tiedättehän, aivan kuten sellaisissa joulukalentereissa jossa luukusta paljastuu uusi kuva muun kalenteripohjaan kuuluva 🙂 Tämän ”julisteen” raaputuskohtia sai raaputtaa aina yhden hammaspesun jälkeen – ja voitte vain arvata kuinka innoissaan olin harjaamassa hampaitani aamuin illoin! 🙂 🙂

 164. Paras kokemukseni on kun hammaslääkäri sanoi,että onpas hyvin hoidetut hampaat.

 165. Mun paras kokemus liittyy juurikin sähköhammasharjan löytämiseen. Kärsin vuosia siitä, että hammaskiveä kertyy helposti, ja poistattaminen on hyvin epämiellyttävä kokemus. Sähköhammasharja auttaa puhdistamaan hammasvälit paremmin! Valitettavasti erosin keväällä ja sähköhammasharja jäi erossa entiselle miehelle… 🙂 En ole raaskinut ostaa vielä uutta yksilöä, ja sen kyllä todellakin huomaa hampaissa. Olen juuri menossa hammaslääkäriin puhdistuttamaan hampaita, joten uusi harja tulisi todellakin tarpeeseen, jotta ihana puhtauden tunne säilyisi pidempään!

 166. AAAAA 🙂 ”Paras”kokemukseni on samalla kauhein kokemukseni, mutta myös hyvin hyvin katseita avartava, eli siksi myös paras. Viime tammikuussa miehelläni tulehtui viisaudenhammas niin pahasti, että jos hän ei olisi hakeutunut lääkäriin, olisi hän saattanut kuolla(näin meille sanottiin). Tulehdus oli levinnyt jo niin pahasti, että häneltä jouduttiin poistamaan neljä hammasta takaa+hän oli 3 yötä sairaalassa tiputuksessa, ja minä tietysti ihan sydän syrjällään kotona. Hirveä tapaus, mutta tuon jälkeen on kyllä hampaiden puhdistus ollut itselle oikein sydämen asia, kun näkee ihan vierestä, että mitä voi tapahtua jos niitä hampaita ei hoida 🙁 Tämä oli siis erittäin opettavainen tarina, ja tuon jälkeen itsekkin olen jo jopa kolme kertaa uskaltautunut hammaslääkärillekkin, ennen kärsin pahasta pelosta.

 167. Paras hammaskokemus on ollut, se kun jo pienempänä piti hampaistaan hyvää huolta ja harjasi ne säännöllisesti ja huolellisesti.. Sai sitten hammaslääkäreiltä kiitosta,ei huomautettavaa,eikä niiitä reikiä 🙂 Sama tahti pysyy nytkin 🙂 Ja vielä tähän että hammaslääkäritkin ihmetteli kun multa piti poistaa yksi rautahammas,ja se tehtiin ilman puudutusta,kyllähän se koski mutta jostain syystä minä en vain halunnut puuduttaa suutani 😀

 168. Paras kokemus hampaiden hoidosta on se, kun aloitin suuhygienistin kehotuksesta käyttämään päivittäin hammaslankaa – siitä tuli tapa, kuten hampaiden harjauksesta. Ja ei ole enää hammaskiveä näkynyt! 🙂

 169. Lapsena hoidin hampaani aina huolellisesti. Sain hammaslääkäriltä kehuja siitä miten reipas olin hammaslääkärissä (kyllähän hammaslääkärireissut koulunpenkin voitti joten olin aina mielelläni lähdössä hammaslääkäriin;) ja miten tunnollisesti hoidin hampaitani. 18 -vuotiaaksi asti mulle kerkesi tulla vain 1 ainut reikä hampaisiini!! Nyt kyllä hammashuolto puoli tarviis kovasti tsemppiä 🙂

 170. Parasta on ku ottaa uuden hammasharjan käyttöön, tuntuu tulevan jälleen puhdasta jälkeä. Viimeaikoina oon tosin miettiny sähköhammasharjan ostamista, sillä sais ilmeisestikin hampaat vielä puhtaammaks 🙂

 171. Mulla oli aina ennen reikiä vuosittain:( Sitten ostin Oralin sähköhammasharjan mulla on ollut reikiä nolla ja hampaiden hyvä olla;) Mun Oral alkaa olla aika vanha, joten harjan päivitys ois kiva, jotta sama tahti voisi jatkua;)

 172. Sattuipa sopivasti!
  ..Olen viimekuukausien aikana käynyt poistattamassa kaikki viisurit niiden huonon asennon takia ja eilen paikattiin yksi reikä.
  Nyt olisi kalusto taas kunnossa ja mikäs sen parempi tapa tsempata lisää suunhoidossa kun saada uusi hammasharja 😉
  Hammaslääkäriä oli pakko eilen kiittää huolella, niin ammattitaitoisesti kaikki hoitui <3

 173. Enimmäkseen on kyllä huonoja hammaslääkäri kokemuksia, mutta lapsuudesta muistan yhden ihanan mieshammaslääkärin, joka sai silloin pahimman pelkoni kaikkoamaan. Lahjoi tarroilla ja osasi jutella lapselle 😀

 174. Minulla oli pienenä ylähampaissa, kahden etuhampaan välissä kolo jonka äitini pyysi kunnallisella hammaslääkäriasemalla oikomaan kiinni. (hän on itse hammashoitaja) Palvelu oli tökeröä, häntä ylipuhuttiin useaan kertaan että ”ei kannata, mitä jos lapsesi ei haluaisi myöhemmin, se on persoonallinen” mutta äiti piti pintansa. jouduin kulkemaan hammasraudat vain kahdessa etuhampaassa ekalla luokalla, mutta näin jälkeenpäin olen usein miettinyt että mitä jos näin ei olisi tehty, ja minulla olisi vieläkin se typerä kolo joka pitäisi nyt, yli kaksikymppisenä, hammasraudoilla oikoa! thank god se on tehty!! 🙂

 175. Moi Eevi!
  Ensiksikin, blogisi on ihan mahtava! Olen jo pitkään seurannut sitä, mutta nyt vasta kommentoin arvonnan puitteissa! Ihailen elämäntyyliäsi ja olenkin saanut sinulta paljon inspiraatiota niin liikuntaan kuin syömiseenkin! Kiitos siitä! 🙂

  Ja sitten arvontaan. Paras hampaidenhoitokokemukseni on se ihana tunne kun hampaat tuntuvat puhtailta! Niin illalla nukkumaan mennessä kuin aloittaessa taas uusi päivä! Vanha sähköhammasharja ei oikein enää palvele niinkuin toivoisin, joten olisi huikeaa saada pukinkonttiin täydellinen uusi yksilö! Pidetään siis peukut pystyssä! 😉

  Oikein ihanaa ja tunnelmallista joulun odotusta sinulle Eevi!

  Jenni

 176. Parhaat harjausmuistelot on lapsuudesta kun hampaanpesuun liittyi jos jonkinlaista lorua ja juttua hammaspeikon metsästyksestä

 177. Parasta on se, kun löytää hyvä harjan tai tahnan, joka saa hampaat tuntumaan loistavan puhtailta! Olen hampaidenharjausintoinen ja tämä olisi tosi mieleinen voitto

 178. Paras fiilis, kun opin käyttämään hammaslankaa ja ylipäätään ymmärsin, kuinka paljon hampaiden hoito vaikuttaa muutenkin terveyteen. Ainakin tuntuu, että kun olen alkanut hoitaa hampaita kunnolla, myös flunssat ja muut ovat vähentyneet. Nyt tarvittaisiin enää hyvä sähköhammasharja 😉

 179. Minun ”ongelmani” hampaiden pesussa on se, että pesen hampaita jopa liian pitkään, tämä voi jo kuulemma kuluttaa kiillettä..?! Minä jotenkin unhdun aina haaveilemaan hampaita pestessä ja jatkan ja jatkan… No, sovitaan, että se on paras kokemukseni – että harjaaminen on niin mukavaa, ettei sitä haluaisi lopettaa! 😀
  Toki harjaaminen on tärkeää, mutta voisi olla ihan hyvä olla harja, joka kertoo, että riittää jo? 😉

 180. Oma hammaslääkärini kehuu aina hampaitani, kun minulla ei ole oikeastaan koskaan reikiä. Ja silloin kun on jotain tarvinnut tehdä, niin hän kertoo tarkasti aina kaikesta etukäteen ja kesken kaikenkin 🙂

 181. Parasta on puhdas tunne sähköhammasharjalla pesun jälkeen. Varsinkin, jos on jostain syystä harjannut pidempään ”manuaalisella”. Ero on kyllä huomattava.

 182. Aloitin oikomishoidon ala-asteen toisella luokalla. Kävin hoidoissa yli kymmenen vuotta. Voikin todeta että hampaat olivat suussa ihan miten sattuu. Suussani on ollut jos jonkinlaista oikomiskojetta ja niiden aikana hampaiden harjaus ja hoito oli välillä hyvin vaikeaa. Kuitenkin käytin tunnollisesti oikomiskojeita sekä hoidin hampaitani joka päivä. Aina hammaslääkäriin mennessäni sain kuitenkin kuulla kuinka en käytä oikomiskojeita tai en ollut mukamas harjannut hampaita. Hoidosta lähdettyäni ei olo ollut ikinä mitenkään iloinen. Olin yhdeksäntoista kun oikomishoitoni saatiin päätökseen. Oikomishoidosta tai oikeastaan hammaslääkäristä johtuen en sen jälkeen mennyt tai uskaltanut mennä hammaslääkäriin. Minulle tuli yli kolmen vuoden tauko etten käynyt hammaslääkärissä. Kun vihdoin uskaltauduin hammaslääkäriin niin lääkäri kehui sekä hampaani että kuinka hyvin niitä hoidan. Tästä kerrasta tuli ehdottomasti paras hammaslääkäri kokemukseni ja sen jälkeen olen uskaltanut mennä hammaslääkäriin hyvillä mielin joka vuosi tarkistuttamaan hampaat. Edelleen reikiä 0 ja siitä olen ylpeä!

 183. Kävin pitkästä aikaa hammaslääkärissä, reikiä NOLLA ja otin käyttööni taas sähköhammasharjan, joka on jo niin vanha, että tarvitsisi päivitystä uudempaan. Sähköhammasharja on kyllä ihan loistava kapistus ja pesee hampaat kätevästi puhtaiksi. Huomaa kyllä tosiaan eron tavalliseen harjaamiseen.

 184. Ehdottomasti se, kun lapsena sai valita kaupasta sen mieluisimman ja tietenkin kivoimmat kuvat omaavan hammasharjan sekä siihen sopivan tahnan. 😀

 185. Parasta hetkeä on vaikea sanoa kun tulee mieleen vaa se hetki ku on saanu aina pestyä hampaat ja tuntuu ihanan puhtaalta suussa. Ostin joku aika sitten oral-b:n sähköhammasharjan, mutta huomasin saman että akku ei tahdo kestää ja mites sitä sitten kuskataan reissuissa :O Joten tuo malli olisi aika jees 😀

 186. Paras hetki on se kun ostat uuden hammasharjan tai pään sähköhammasharjaan ja pääsee eka kerran harjaamaan sillä hampaita. Sen jälkeen aina tuntuu et hampaat on puhtaimmat ikinä! Kävin kirjoittamassa sähköhammasharjan jo mun must have listalle ennen ku ees huomasin että tässä oli kilpailu, joten hankinnassa se on joka tapauksessa, mut opiskelijabudjetilla kun mennään niin voi kestää hetki ennen kun sen saan

 187. se tunne, kun tulee suuhygienistiltä. tuntuu, ettei hampaat koskaan ole olleet yhtä puhtaat, vaikka niitä aktiivisesti harjaa ja lankaa. sähköhammasharja olisi loistava lisä hampaiden hoitooni!

 188. Sähköhammasharja on paras kokemus, ennen ajattelin se jotenkin liian isotöiseksi kapistukseksi mutta eihän se ollutkaan.. 😀

 189. Paras muistoni oli se, kun menin hammaslääkäriin 10vuoden tauon jälkeen, ja hammaslääkärit nolona pahoittelivat sitä, etten ollut niin pitkään aikaan saanut kutsua tarkastukseen. Hampaani olivat kuitenkin huippukunnossa, eikä reiän reikää löytynyt! He hämmästyksissään kehuivat kalustoni taivaisiin ja hymyilin sen päivän niin, etten kertaakaan sulkenut suutani.

 190. Lapsena kävin hammaslääkärillä, jonka vastaanottotilat olivat upean tyylikkäät ja sain joka kerta palkkioksi käynnistä hoitajalta kiiltokuvan.

 191. Kävin kesällä kaverin suosituksesta suuhygienistillä soodapuhdistuksessa. Hampaani ei oo varmaan koskaan tuntunu niin puhtailta kun sen jälkeen. Ne oli selvästi puhtaammat kuin aikaisemmin. Vähän samanlaisen fiiliksen oon saanut käyttämällä tota Oral-B Pro-Expert All-Around Protection -hammastahnaa. Siitä tulee myös uskomattoman puhdas olo suuhun joka ilta.
  Olis huippu kokeilla sitä hammastahnaa hyvän sähköhammastanhan kanssa!

  [email protected]

 192. Paras fiilis on puhtaiden hampaiden liukas tuntu, aah. Muistan myös elävästi ”telaketjujen” poiston jälkeisen ihanan sileyden ja ne suorat hampaat.

 193. Parhaimpia kokemuksia hampaiden hoidosta ovat yhteiset hampaidenpesuhetket puolisoni kanssa. Käymme iltaisin yhdessä iltapesulla. 🙂

 194. Parhaimpia kokemuksia hampaiden hoidosta ovat yhteiset hampaidenpesuhetket puolisoni kanssa. Käymme iltaisin yhdessä iltapesulla. 🙂

 195. Yksi parhaista hampaiden hoitoon liittyvistä jutuista on se, kun löysin aivan uskomattoman hyvät hammastikut. Maksavat kyllä 9 euroa rasia, mutta kapea ja kolmionmallinen tikku mahtuu minunkin hampaideni väliin, jonne ei oikein meinaa hammaslangallakaan päästä

 196. Olen aamuisin kovin kiireinen, enkä ehdi katsoa kelloa kuinka monta sekuntti tai minuuttia kerkiän hampaita harjaamaan, mutta hammaslääkäriltä aina kehut saanut 😉 parasta on se kun tietää hoitaneensa hampaansa hyvin, kun hampaat on pesty ja kuinka raikas ja puhdas tunne sussa on, silloin on helppo hymyillä.

 197. Paras kokemus on, kun kävin yläasteella hammaslääkärissä, ja olin etukäteen kuullut että kyseinen hammaslääkäri saattaa olla vähän tiukkapipo! No yllätyin iloisesti, kun hän alkoi kehumaan hampaitani, ja kysy että miten hoidat näitä, ja että kaikkien muittenki pitäs tehä samallailla. 😀

 198. En tiedä onko paras kokemus, mutta ensimmäisenä tuli mieleen se, kuinka vaikeeta pienenä hampaiden harjaus iltaisin oli ja usein vaan leikin harjaavani, kunnes kerran tuli mieleen, että samalla ajalla ja vaivalla oikeesti harjaan ne hampaat kun mitä siihen hampaiden harjauksen leikkimiseen menee! 😀

 199. Parhaita kokemuksia ovat olleet ne käynnit hammaslääkärillä, kun saa kehuja hampaiden hoidosta , kuulee ettei ole reikiä ja hampaat on muutenkin terveet 🙂

 200. Ehdottomasti parasta on, kun hammaskivi on vähentynyt hampaiden lankaamisen aloittamisen seurauksena! Lisäksi öljypurskutuksen ansiosta hymy ainakin näyttää valkoisemmalta!:)

 201. Paras kokemukseni on viisauden hampaan poisto. Sain puudutetta neljästi toimenpiteen aikana, ettei kipu olisi päässyt valloilleen. Hammaslääkäri kertoi koko ajan mitä tekee. Toimenpide oli kamala, mutta hammaslääkäri teki siitä mahdollisimman vähän kamalan 🙂

 202. Paras hampaiden hoitoon liittyvä kokemus on lapsen kanssa hampaiden harjaus. Keksitään aina hassuja juttuja ja harjaustuokio on yhteinen ja kiva hetki

 203. Mä tarvin tämän! Ihan siksi, että mulla ei oo kovinkaan tuoreessa muistissa ainootakaan hampaiden hoitoon liittyvää mukavaa kokemusta 🙁 Tällä asia saataisiin kertaheitolla kuntoon

 204. Viime ajoilta positiivisin kokemukseni on juurihoito. Aivan oikein, juurihoito! Pelkäsin sitä kamalasti etukäteen, mutta mahtava hammaslääkäri sai koko homman sujumaan niin hienosti, että voin sanoa noiden muutaman käynnin olleen mielekkäämpiä kuin ihan perustarkastus ja ampaiden ronklaus kunnallisen oman hammaslääkärini kourissa. Selitti joka asian etukäteen, ennakoi, kyseli ja kuulosteli ja teki kaikin puolin hyvää työtä

 205. Mun paras hampaidenhoitoon liittyvä juttu on ollut kyllä sähköhammasharjan hankkiminen. On se vaan niin paljon tehokkaampi! Siksi haluaisinkin nyt voittaa tämän, antaisin siskolle joululahjaksi, hän kun sinnikkäästi hinkkaa hampaitaan perinteisellä harjalla

 206. Minun paras kokemus hampaidenhoidosta on ehdottomasti se kun nykyinen hammaslääkärini sai minut muutama vuosi sitten suostuteltua rupeamaan käyttämään hammaslankaa. Arat ikenet alkoivat voida sen vuoksi paremmin ja nykyään en voisi kuvitellakaan olla ilman lankausta. 🙂

 207. Paras kokemus oli, kun hammaslääkärikammoisena kävin varmaan 4 vuoden tauon jälkeen hammastarkastuksessa ja sain kuulla, ettei ole kuin ihmeen kaupalla yhtään reikää!

 208. Hampaan paikkaus oli hammaslääkärikammoiselle helppoa, verrattuna viisaudenhampaitten poistoon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta