Epätäydellisyyttä

Minifitness_hyvaksy itsesi ja muut

Osa meistä kykenee hyväksymään asioita, ihmisiä ja muutoksia hyvin, toisille jokin näistä saattaa tuottaa paljonkin päänvaivaa. Olen iän myötä oppinut paitsi paljon itsestäni, myös muista ihmisistä. Klisee tai ei, ikä tuo varmuutta ja viisautta! Mutta ei sekään tulee valmiiksi ohjelmoituna aivoihisi.

Olen hyväksynyt oman epätäydellisyyteni, enkä odota sellaista keneltäkään muultakaan. Joskus tilanne oli hieman toinen. Hyväksyminen myös itseäni kohtaan kaikkine vikoineni, on ollut varsin haastavaa ajoittain. Omat puutteet omassa käytöksessä ovat usein sellaisia, joita emme ehkä itse edes tunnista. Lopulta niitä voi olla vaikea edes hyväksyä tai muuttaa. Se kuitenkin kannattaa, lupaan.

Jokaisessa meissä on huonoja piirteitä, osalla ne ovat isompia kuin toisilla. Kannattaa olla avoin omalle kehittymiselle, sillä ne tekevät sinusta joskus paremman tyypin. Aina ei kannata ehkä ottaa näitä muiden kommentteja huonolla ja vetää hernettä nenäänsä – ainakaan välittömästi. Mutustele saamaasi palautetta hetki. Voiko siinä kenties ollakin jotain perää? Pitäisikö minun ajatella esimerkiksi vähän positiivisemmin? Valitanko turhista asioista huomaamattani? Usein kun näitä omia käyttäymismalleja alkaa muuttamaan, tuovat ne muutokset elämään paljon hyvää. Sinusta tulee huomaamattasi hieman onnellisempi ja samalla myös lähipiiri voi lähelläsi paremmin.

Minifitness_oma elama

Minifitness_bikbok_outfit_easylook

Minifitness_outfit_bikbok

Olen paitsi työstänyt näitä oikeasti huonoja puoliani, myös opetellut olemaan itseäni kohtaan lempeämpi. Ei tarvitse olla täydellistä. Elämäkään ei ole sitä. Mietin missä vaiheessa ajattelumallini on muuttunut positiivisemmaksi. Tai missä kohtaa aloin oikeasti hymyilemään tutuksi tullutta hammashymyäni? Vihasin koko nuoruuteni hampaitani. Itsevarmuuden kautta. Nyt tuo epävarmuus tuntuu todella naurettavalta! Oman kehon ja persoonan hyväksyminen kaikkine vikoineen vaikuttaa siihen, kuinka käyttäydymme ja millaisella kehonkielellä viestimme muulle maailmalle. Sinä olet sinä! Ole sellainen siis avoimesti ja ylpeästi, mutta muista nämä pienet vinkit.

Itsevarmuutemme koostuu monista eri seikoista. Isoimmat vaikutukset itseni kohdalla ovat olleet treenaaminen ja sitä kautta kokemani onnistumiset ja myös haasteet. Toinen tärkeä seikka on oma lähipiiri. Ne tyypit ovat täyttä kultaa! Isoimmat muutokset tapahtuvat sisltäpäin. Ulkoiset muutokset ovat sitä seuraava tapahtumaketju. On siis silkkaa haavemaailmaa, jos ajattelee kaiken korjaantuvan esimerkiksi laihduttamisen myötä. Samat ongelmat seuraavat sinua edelleen. Työstä sisintäsi ystävä. Itsensä ja muiden hyväksymisestä on hyvä lähteä liikkeelle!

Itsetutkiskelua kannattaa harjoittaa säännöllisesti. Saatat huomata yllättäviäkin asioita itsestäsi. Paras ystäväni kertoi tässä taannoin hetken, jonka aikana huomasi yhden asian muuttuneen minussa. Hän oli olettanut minunlaiselta tuliraketilta totaalista räjähtämistä ja malttien menetystä. Tilanteessa yllätinkin hänet ja otin coolisti. Viilipytty! Myös suhtautumiseni ystäväni isoon elämänmuutokseen sai suut loksahtamaan – en torjunutkaan tai päivitellyt asiaa, vaan kannustin ja tuin. Oli varsin outoa huomata itse, kuinka ihmiset olettavat sinun toimivan tietynlaisissa tilanteissa. Vielä hauskempaa on kuitenkin yllättää heidät! Suorapuheisuudestani en tule kuitenkaan koskaan pääsemään eroon, saatikka tästä volyymistä. Ehkä ne ovat asioita, jotka juuri tekevät minusta juuri minut 😉

Tässä sinulle maanantainen haaste. Pohdi tällä viikolla omaa käyttäytymismalliasi, mitä voisit parantaa? Tekisikö se sinut ja jonkun muun onnellisemmaksi? Elämästä saattaa tulla hitusen kivempaa vähän vahingossa.

Mahtavaa viikkoa kaikille meille epätäydellisille tyypeille <3

Takki – Nelly

Lasit – Super

Laukku – Karl Lagerfeld

Koru ja paita – Tebian

 

 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

12 vastausta artikkeliin “Epätäydellisyyttä”

 1. Mahtava kirjoitus ja minulle varsin ajankohtainen aihe. Juuri tuossa avopuolisoni kanssa eilen käytiin keskustelua siitä, kuinka asiat tehdään, ihan huomaamattakin, usein niinkuin minä haluan. Toisinaan myös nipotan asioista, joista ei varmasti tarvitsisi. Meinasin vetää tästä palautteesta herneen nenään, mutta onneksi tajusin jutuissa olevan perää. En todellakaan ole tahallani näin toiminut,joten siksi se on varmasti tapahtunut vahingossa. Onneksi sain palautteen nyt, ennenkuin tilanne olisi kasvanut isoksi möröksi. Nyt osaan jatkossa kiinnittää käytökseeni huomiota 🙂

  • Jep, juurikin näin 😉 Hyvä katsoa joskus omaa käytöstä ennenkuin huutaa toiselle -E

 2. Heippa Eevi,

  oon löytänyt blogisi Julia Toivolan blogin kautta.
  Käyn välillä kurkkaamassa sun ajatuksia ja kuvia.
  Täytyy myöntää, vaikken sua tunne ihmisenä, mutta vaikutat todella mukavalle ja aidolle tyypille.
  Okei, ollaanhan me ihmiset enemmän tai vähemmän aitoja , mut sun jotenki sä vaan hehkut iloisuutta.
  Oot inspiroiva typy .

  Kivaa viikkoa sinulle.

  T. Pupunen

  • Heippa,

   Oi mahtavaa, uusia lukijoita! (:
   Ihan mahtavaa kuulla, että se välittyy teillekin. Tästä tuli tosi hyvä mieli, kiitos <3

   Kivaa uutta viikkoa sinnekin -E

 3. Minä en voi ymmärtää tuota sun hammasjuttua. Sullahan on upeat hampaat ja herttainen hymy :). Tosin ite vihasin nuorempana nenääni. Se oli liian pitkä, terävä ja ohut. Myöhemmin ymmärsin että se on kaunis eikä minun naamaani sovi töppönenä 😀

  • Haha nimenomaan! Jokaisella on jokin asia ja usein toiset eivät edes ole kiinnittäneet asiaan mitään huomiota 🙂 Nenäsi on varmasti soma 😉 -E

 4. Hyvä kirjoitus ja hyviä ajatuksia taas kerran 🙂 ikä tosiaan yleensä tuo mukanaan paitsi itsensä myös tätä kautta toisten hyväksymistä sellaisina kuin he ovat. Elämänkokemuksen karttuessa mitkään asiat eivät näytä enää niin mustavalkoisilta vaan harmaan eri sävyillekin on paremmin tilaa. Itse ajattelen myös niin, että useimmat väärinkäsitykset ja ikävät tilanteet johtuvat huonosta kommunikaatiosta eivätkä niinkään pahasta tahdosta. On hyvä osata olla tyytyväinen itseensä sekä myös ylpeä ja kiitollinen kaikesta siitä mitä on ja mitä on saavuttanut. Myös omista arvoistaan, mielipiteistään yms. saa ja kannattaa pitää kiinni. Mutta… ei ole mitään tarvetta jyrätä ketään alleen. Asiat kun voi ilmaista ja tehdä niin monella tapaa ja se on se mihin kannattaa kiinnittää huomiota sillä tällä on iso merkitys siihen miten viesti vastaanotetaan. Käskyttäminen tuottaa parhaimmillaankin vai tottelua kun taas pyytämällä, kuuntelemalla ja keskustelemalla avoimesta eri näkökannoista voi saada melkein mitä vain aikaan. Puhumattakaan siitä että näin voi myös itse oppia paljon uutta ja rikastuttaa elämäänsä tällä tavoin 🙂

  • Ehdottomasti samaa mieltä, iän myötä tulee myös hyviä asioita, ei pelkästään kurttuisempaa ihoa 😉
   Hyvää asiaa, kiitos Päivi! -E

 5. Moikka Eevi!
  Haluaisin kysyä sulta hieman neuvoa, sillä minulla on ongelmana saada lihasta tarttumaan ylävartaloon, etenkin olkapäihin ja hauikseen. Alavartaloon olen saanut hyvin lihasta kasvatettua.Treenaan 3xvk ylävartalo ja 2xvk alavartaloa, syöminen on aikalailla hallussa. Olisiko sulla antaa jotain hyviä vinkkejä? En oikein ymmärrä, mistä tämä hyvin hiljainen kehittyminen voisi johtua.. 🙂 Kiitos!

  • Moikka Ninnu!

   Siihen voi olla moniakin syitä, joten todella vaikea antaa tähän suoraa neuvoa (: Jos kaikki palikat ovat kohdallaan a. treeni b. ruoka c. lepo d. tekeminen, voi syy löytyä myös ihan muualtakin. Toisilla yläkroppa kehittyy hitaasti ja vaikeasti, toisilla sama ongelma on taas jaloissa ja pakarassa. -E

 6. Oi mukava postaus taas kerran ! 🙂 Tämä ei nyt liity millään lailla aiheeseen, mutta ajattelin kysyä sulta tätä kun tiedät varmasti. Voiko myös naiset käyttää BCAA 4:1:1 90%, 400 g Star Nutritionia ? Kun selailin aminohappoja fitnesstukusta niin siellä ”lisä ravinteet naisille” kohdasta ei tätä kyseistä tuotetta ollut.

  • Moikka Sara!

   Tottakai voi, eivät ne sinällään tarkoita sitä, että muita tuotteita ei voisi käyttää. Osa tuotteista on selkeästi miehille, mutta aminohapoista en itse näkisi ongelmaa. Kannattaa katsoa mitä tuotekuvauksissa on ja sinne voi laittaa myös aina kysymystä! -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta