Roskaruokaa kiitos

Tämä voi nyt kuulostaa tosi pimeältä ja oudolta. Oikeasti yritin ostaa vapaasyöntipäivälle jotakin sellaista, joka ei normaalisti ylettyisi kovin ylhäälle omalla listallani. Koin kuitenkin hyvin raukkaumaisen tappion kaupassa pyöriessäni. Se oli täysin odottamaton reaktio tällaiselta ruokaa rakastavalta tyypiltä. Mikään epäterveellisyyttä huutava, tai jopa kiljuva tuote ei huokutellut minua. Edes se Hansin Lidl-mainos, joka notkuu erilaisia herkkuja, ei saanut minua juoksemaan päättömästi hyllyjen väliin. Katsoin kokkiohjelmia, mainoksia ja tuijotin hyllyjä. Yritin, ei mitään.

Lopulta päädyin ostelemaan mieluummin joulujuttuja ja muuta kivaa. Pyörimisen ja joulupallojen hipelöinnin jälkeen nälkä kuitenkin pakotti minut takaisin kauppaan ja ostoslistan pariin. Kauankohan täällä saisi pyöriä…

Minifitness_Sweetpants_outfit_weekend

Minifitness_katriniskanen_hattu_lapaset

Kassiini päätyi porkkanoita, punajuurta, ruisleipää, avocadoa, juustoa, kookosmaitoa, Valion kaakaojuomaa ja muutama pussi erilaisia hedelmiä. Ainut oikeasti houkutteleva herkku löytyi jätskihyllyltä. Ben & Jerry’s peanut butter cup. Vapise! Se taisikin jäädä oikeaksi paheekseni tämän kauppareissun osalta. Aika laiha meininki.

Ajattelin jotenkin vain sitä, kuinka huono olo mistäkin tulisi. Kroppani ei kestä lainkaan samalla tavalla asioita, joita sinne sai joskus tunkea päiväkaupalla. Ruoka olikin tänään paras herkku ja päädyimme tekemään kermaista jauhelihapastaa! Samainen yrtticreme kuului joskus ihan viikottaiseen ruokavaliooni – siitä tosin on aikaa jo 5-vuotta. Se tyydytti nykyiset paheeni täydellisesti. Tottakai jäätelön lusikoiminen suoraan kuposta tuntui todella tervetulleelta paheelta. Kippokin oli nuoltava!

Paheita saa siis olla, vaikka noudattaisikin terveellisiä elämäntapoja tai ruokavaliota. Kaikki on kiinni kohtuudesta ja säännöllisyydestä – itse päätät omat rajasi! 

Himojeni kohteet ovat muuttuneet todella paljon vuosien varrella. Hese, berliininmunkit ja irtokarkit ovat jääneet jonnekin kauas taakse. En ole varsinaisesti kieltänyt itseltäni ikinä mitään, vaan antanut kehon tehdä omat päätöksensä erilaisien viestien keinoin. Höttöruoka saa kehoni voimaan huonosti ja se näkyy usein joko huonotuulisuutena, huonona olona, unen häiriintymisenä ja vatsakramppeina. Sen jälkeen tuntuu aina, että siitä ei jäänyt mitään käteen.

Siksi valitsenkin nämä herkkuni nykypäivänä hieman erilaisin perustein. Ruohonjuuri ja Punnitse & Säästä ovat suosikkejani, sekä tottakai ehdottomasti oman kotileipomukset! Mitä luonnollisempaa, sen paremmin kehoni tähän reagoi. Juustokakku ja jäätelö ovat ehdottomia suosikkejani, raakasuklaata unohtamatta.

Erityisesti näin joulun alla on juhlia ja tapahtumia koko ajan! Jos se riittää syyksi sille, että on ok juoda, sekä syödä niin että napa paukkuu, on niitä kiloja turha ihmtellä. Huonosta olosta puhumattakaan. Paljon enemmän näistä hetkistä nauttii usein silloin, kun ne eivät ole arkipäivää vaan pieniä erityisiä hetkiä! Kun normaali runko on terveellinen, antaa se anteeksi satunnaiset herkuttelutkin.

Minifitness_citylook_easy

Minifitness_weekend outfit

Illalla tuli ajateltua myös sitä, kuinka ravintoköyhää ruokaa olinkaan päivän aikana mussuttanut. Ei se sinällään silloin tällöin mitään tee, mutta oloni ei kuitenkaan ollut hyvä. Väsytti ja lötkötytti. Teki mieli valmistaa mehua mehulingollani! Siihen saisi tungettua kaikkea ihanaa ja varmasti tarpeeksi ravintoaineita. Punajuuri, porkkana, veriappelsiini, sitruuna, lime, inkivääri ja parsakaali muuttuivat hujauksessa ihanaksi mehuksi ja kehoni rauhoittajaksi. Vatsakin sanoi aamen ja saatoin mennä levollisin mielin nukkumaan.

Seuraavan aamun pöhötystä, tai pahaa oloa ei ollut. Mieli ja keho virkeänä oli ihana aloittaa uusi päivä. Tämä samaa ahaa ja jippii fiilis tulee esiin näin pikkujoulujen aikaan. Muut kärsivät krapulasta ja väsymyksestä jopa viikon! Tätä ajattelemalla tulee jäätyä todella helposti kotiin ja siitä kiittää itseään viimeistään seuraavana aamuna. Toki joskus on oikeasti kiva vähän nollatakin, mutta paras aika siihen tulee usein odottamatta ja yllättäen! Illanistujaiset ovat pikemminkin minun juttuni. Kukin omalla tavallaan, kunhan muistaa nauttia.

Ps. Tein tässä taannoin parhaat ostokseni sitten vähään aikaan. Olen etsinyt toppaliiviä kohta 2 vuotta ja tämä ihanuus täytti vihdoin omat kriteerini. Tämä löytyi Jumbosta Quicksilverin liikkeestä, joka on muuten vasta avattu sinne! Olen kulkenut myös muutaman viikon ilman hanskoja. Ihan yllättäen, toki täysin tilauksesta kierrellessämme joulumarkkinoilla Vanhalla löysin nämä ihanat Katri Niskasen suunnittelemat tumput ja pipon. Hyvät löydöt saavat aina hyvälle tuulelle!

Makoisaa sunnuntaita ystävät <3 -E

 Toppaliivi – Roxy

Hanskat ja pipo – Katri Niskanen

Colleget – Sweet Pants

Neule – H&M

Kaulahuvi – Acne

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

7 vastausta artikkeliin “Roskaruokaa kiitos”

 1. Saako udella mitä tohon jauhelihakastikkeeseen tulee? Yrtticreme kuulostaa houkuttelevalta. 😀 Ite oon huomannu et satunnainen (kerran 1-2 kuukauden aikana) pizzan puolikas tai hampurilainen toimii mulla (toimii – siis tyydyttää epäterveellisen ruuan himon) mut sipsit, karkit ym aiheuttaa aina huonoa vointia. Ei pari karkkia tietenkään mut yhtään isompi satsi saa kropan tukkoon.

  • Moikka Anna,

   Hmm se taisi olla Creme Bonjour yrtti-valkosipulia! Rasvaa siinä oli 13 %, mutta tuntui jotenkin todella riittävältä 😀 huh. Joo mulla aika sama hómma -E

 2. Oon ollut itse dieetillä nyt pari kuukautta ja pistänyt ruokavalion ihan uusiksi. Vapaasyöntipäivänä keskittynyt hyvään ruokaan =) Viime viikonloppuna koitin vapaasyöntipäivänä syödä pizzaa ja sen jälkeen vatsa oli sekaisin ja kipeä. Ilmiselvästi vatsani on tottunut parempaan ruokaan ja se on hyvä se, koska voin itsekin paremmin! Eilen vapaasyöntipäivänä keskityinkin syömään lohipihvejä lounaaksi ja ankkaa ja perunamuusia päivälliseksi. Ja herkkutelin ihan perus sokerijogurtilla, jonne tungin marjoja 😀

  • Kuulostaa tutulta Lise (: Mutta onneksi niitä hyviä uusia herkkuja löytää aina 😉 Niitä terveellisempiä -E

 3. Aika hirveää kun oma ruokavalio on niin hyvä että cheat dayt tuntuu pikemminkin pakkopullalta ja ikävältä 😀 jotenkin mullekkin on kehittynyt samanlainen herkkuhimo – kun ruoka tekee hyvää siitä myös nauttii paljon enemmän. Onko muuten instagramissa esiintyneiden keksien reseptiä tulossa? Sitä odotellessa 🙂

  • No sanoppa muuta 😀 Tuli heti kun niitä huutelit 😉 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta