Vinkkkinurkka – Selfiet

Minifitness_vinkkinurkka

Minä en jaa tänään lahjoja, mutta mulla on tämmöinen oma vinkkinurkka! Kökin täällä ja pohdiskelen millaisia vinkkejä voisin tänään teille antaa. Tästä syntyikin päähäni ajatus siitä, että tämähän voisi olla ihan oma postausketjunsa! Miltä se teistä kuulostaa? Se toimisi vähän niikuin Fitness tips, mutta nimi on vähän juntimpi. Mennään ensimmäiseen vinkkiini;

Yksi isokin asia voi joskus jäädä meiltä huomaamatta. Nimittäin kehon virheasennot tai liikkeet treenatessa. Ne ei aina menekkään kuin pitäisi, eikä sitä välttämättä itse edes tiedosta millään tavalla. Nämä ovat seikkoja, jotka personal trainer usein huomaa ja ne korjataan erilaisia keinoja hyödyntäen. Jos sinulla ei ole varaa omaan Personal traineriin, voit hyödyntää näitä seuraavia kikkoja itsekin.

Olen usein treenaillut yksin, mutta huomannut tässä viimeaikoina kuinka tärkeää kehittymisen kannalta olisi sopia ne salitreffit jonkun samantasoisen treenaajan kanssa, ainakin välillä. Kun molemmilta löytyy osaamista ja liikkeiden hahmottamista edes jollakin tasolla, saa näistä treeneistä joskus yllättävänkin paljon irti. Ne ovat usein aika pieniäkin asioita, joita ei itse tule ajatelleeksi. Esimerkkinä nämä minun möhkälemäiset epäkkäät. Veera huomasi TG:llä treenatessamme, kuinka ne pomppaavat mukaan työhön tämän tästä. Kun käsky neidiltä kävi, tajusin vasta laskea ne ja eliminoida niiden työskentelyä liikkeessä. Ei ole tullut mieleenkään. Enhän minä nää niitä! Eron kyllä tunsi.

Minifitness_saliselfiet_tiedostamaton liike

Takaolkapäissä taas oli todella hyvä kuvata tätä pumppaamista nauhalle. Olen ollut surkea näiden videoiden tuottamisen osalta, mutta nyt tämä inspiroi kyllä kuvailemaankin eri tavalla. Videolta paljastui nimittäin selvät virheet takaolkapäitä työstäessäni. Lavat halusivat kovasti mukaan tähän iloon! Tätä ei valitettavasti voinut jakaa. Nyt osaan keskittyä näihin seikkoihin myös yksin treenatessani, kun ne on muutettu tiedostamattomasta liikkeestä tiedostetuksi.

Tiedostamatonta liikettä on mahdotonta korjata ilman tietoa tästä. Nyt kun on joskus ne silmät myös takana, näkyy ne virheet silläkin puolella. Suosittelen tätä tsekkiä kaikille! Sillä kun tiedostamaton liike muutetaan, on se sinun oman suorituskyvyn parantamista. Tietenkään aina liikkeen korjaaminen ei onnistu sormea napsauttamalla, jos taustalla on vanhoja vammoja tai lihaskireyksiä. Tähän tarvitaan usein taustatyötä; miksi, mitä ja miten. Sen jälkeen ongelmaa voidaan lähteä purkamaan.

 Saliselfiet ei ole muuten ollenkaan hölmö juttu, sillä niistä näkee hyvin oman kehityksen kaaren. Niistä selfieistä voi oikeasti olla siis jotakin hyötyäkin, kuin vain se neljäsataa tykkäystä Instagramissa. Parhaillaan ne inspiroi ja motivoi! Myös videoita kannattaa kuvailla, sillä niistä voi havainnollistaa paljonkin mm näistä tiedostamattomista omista virheistä.

Tässä meille treenibiisi! hahaa.

Joululahjavinkki; Zeropointilta on tullut näin talvea ajatellen merinovillasta valmistetut kompressiosukat, jotka ovat mun omat suosikit näin viileillä keleillä. Pukinkonttiin ihana lahjaidea! Minifitneksen lukijat saavat -15 % alennuksen kaikista ZP:n tuotteista. Muistathan hyödyntää koodia; ZPMINIFITNESS. Tarjous voimassa sunnuntaihin 7.12 saakka!

Minifitness_Zeropoint_alekoodi_joululahjaidea

 #FeelItReal

#zpcompression

#MeetOurHeroes

Ota selfie! -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

7 vastausta artikkeliin “Vinkkkinurkka – Selfiet”

  1. Moi!

    Hyvältä kuulostaa tämä vinkkinurkka! Täytyy kyllä sanoa että sulla on aivan täydellisen timmi, terveen ja sporttisen näköinen kroppa :)) Ja muutenkin sulla on aina kauheen kivoja ja monipuolisia juttuja täällä;huippua siis! Kokeiltiin muuten miehen kanssa niitä sun porkkanaleipäsiä tuossa joku aina sitten, ja olivat kyllä todella hyviä <3 Ihanaa joulunodotusta!!

    • Saara <3 Ihan super kiva kommentti, kiitos siitä. Ihanaa joulun odotusta myös sinne! -E

  2. Mulla on kans ihan jäätävän kokoiset ja mielestäni naiselle-ei-sopivat epäkkäät. Sain kai ne aikoinaan lukioaikoina tehdastöitä tehdessä (ainakin sen jälkeen niiden olemassaoloon havahduin). Luulempa, että itsekin otan treeneissä epäkkäät vahingossa liikkeisiin mukaan, sillä tuntuu, että ne vaan kasvaa ja kasvaa…aaargh. 🙁

  3. Moikka! Hullua kommentoida näin vanhaan postaukseen mutta teempä sen silti. Innostuin vapaapäivänä lukemaan vanhoja tekstejä läpi, näitä missä oli paljon muutakin kuin fitnesssitäfitnesstätä. Luoja että olet kaunis näissä kuvissa!! Tuli oikein hinku lenkille ja jumpalle hankkimaa itelle yhtä ihanaa kroppaa! Muutenkin rakastin sun tekstejä tällöin ihan hirveesti, edelleenkin tykkään lukea niitä 🙂 Näistä sain hirveästi apua ja voimaa selvitä vuoden takaisesta masennuksestakin.. vilkaise blogiini jos ehdit. Ihana olet!! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta