5 minuutin jäätelö – Pähkinää ja joulun makuja!

Minifitness_5minuutin jaatelo_terveelliset herkut_joulu

Olen tehnyt tätä nyt sairaana ollessani jo kahdesti. Se on niin helppoa ja super hyvää! Usein kipeänä tungetaan napaan suklaata, karkkia ja sen sellaista, vaikka sairaana tulisi erityisesti panostaa ruoan laatuun. Saatko näistä edellä mainituista oikeita ravintoaineita? Meidän tulisi myös muistaa syödä tarpeeksi, vaikka ruokahalua ei juuri olisikaan. Keitot ja itsetehdyt mehut ja smoothiet ovat helppoja myös kaktuskurkuille!

Hyvää voi tehdä paljon muustakin, joka myös samalla ravitsee kehoasi. Se vaikuttaa myönteisesti myös pöpöjen taltuttamiseen ja omaan oloosi. Muistakaa syödä ennen kaikkea monipuolisesti, jolloin myös parantuminen saattaa olla nopeampaa.

Tässä reseptissä on ripaus joulua mausteiden ansiosta ja sitä voi tuunailla haluamallaan tavalla. Tämä on niin nopea ja yksinkertainen, että jaksat tehdä sen vaikka sohvan pohjalta. Sen tekoon menee itsessään 5 minuuttia ja pakastimessa se saa lymyillä n. 30 minuuttia, tai kunnes koostumus on hieman kovettunut.

Muussaa banaani haarukalla ja lisää muut aineet. Annostele kuppeihin ja siirrä pakastimeen kovettumaan.

Minifitness_resepti_nopea jäätelö_terveellinen

Minifitness_nopea resepti_herkuttele

Mitä hyvää?

Banaani sisältää C- ja B6-vitamiinia, magnesiumia ja runsaasti kaliumia. Banaanin sisältämä rasva on pehmeää, tyydyttymätöntä rasvaa. 

Pähkinöistä saat runsaasti hyviä rasvahappoja, mineraaleja, vitamiineja, rasvaliukoista E-vitamiinia ja antioksidantteja. Lisäksi pähkinät sisältävät myös proteiinia ja kuitua. Noin kourallinen pähkinöitä päivässä on sopiva annos, sillä ne sisältävät myös paljon kaloreita. Suosi luomulaatuisia, käsittelemättömiä pähkinöitä.

Raakakaakaonibseissä on runsaasti antioksedantteja, magnesiumia sekä korkeita pitoisuuksia rautaa, kromia, sinkkiä, rikkiä, kuparia, E- ja C-vitamiineja sekä suuren määrän aivojemme mielihyvää tuottavia välittäjäaineisiin vaikuttavia ainesosia ja niiden rakennusaineita. Se siis nostaa mielialaamme! Kuinka kätevää.

Eikö kuulosta aika hyvältä jäätelöltä? 😉 Kannattaa kokeilla! Mikäli mielit hieman kevyempää vaihtoehtoa maapähkinälevitteelle, voit hyödyntää pähkinäjauheita, jotka sekoitetaan veteen. 

Herkullisia hetkiä ja rentouttavaa sunnuntaita -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta