Find the light

*Yhteistyössä Aminopörssi

Minifitness_elamanmuutos

Olemme jokainen päivä erilaisten valintojen edessä. Me päätämme itse, kuinka näihin reagoimme. On aivan turhaa edes yrittää lauseita, ”en ehdi” tai ”en pysty”. Olin viime viikonloppuna Martin Rooneyn TFW level I koulutuksessa ja poimin sieltä paljon positiivista energiaa ja oivallisia neuvoja meille suomalaisille. Martinkin tiesi kuinka pidättelevää kansaa saatamme olla. Hän kertoi Suomen olevan yksi hänen lempipaikoistaan. Miksi? Koska täällä on eniten työmaata. Tätä kansaa tulee puhaltaa henkiin! Siitä olen täysin samaa mieltä.

Ihmiset ovat liian usein epävarmoja itsestään. Näin sen itsekin kurssin aikana. Harva meistä uskaltaa päästää sen sisäisen palon irti. Se liekki on siellä, sillä meissä kaikissa on todistetusti sellainen. Uskon kuitenkin että mullistimme hieman hänen fiiliksiään suomalaisista, sillä minä ja 49 muuta näytimme mistä kana pissii. Jos tiivistäisin kaiken tämän yhteen sanaan, olisi se SISU. Ne hiljaisimmatkin tyypit sytyttivät oman liekkinsä lopulta! Martinin sanoin, olimme pähkinöinä.

Minifitness_Icaniwill_aminopörssi

Minifitness_aminopörssi_Trikoot

Jokainen tietää mikä on epäterveellistä ja mikä terveellistä. Ainakin pääpiirteittäin. Jokainen meistä myös tietää, että liikunta on meille hyväksi monestakin eri syystä. Etkö haluaisi viettää aikaa lähestesi kanssa 10 vuotta pidempään? Jokainen tietää että tupakanpoltto lyhentää elinvuosia. Miksi SILTI teemme huonoja valintoja? Olemme ihmisiä ja täydellisyys on mahdotonta, joten miksi siis ottaa stressiä siitä. Aloita vähemmästä. Kokeile ensin vaihtaa tupakka nikotiinipurukumiin. Seuraavalla viikolla kokeile putsata ruokavaliosta 2 epäterveellistä asiaa. Sitä seuraavalla viikolla voisit ottaa yhden päivän viikkoosi, jolloin harrastat liikuntaa. Näin alkaa muodostumaan isompi kuva ja pidempi elämä. Tästä on stressi kaukana. Epäterveelliset elämäntavat kasaavat sinulle sitä paljon enemmän!

Jokainen päivä joudut tekemään jopa sata päätöstä. Syötkö konvehdin ruokatauolla, menetkö salille vai jäätkö sohvalle. Menetkö aikaisin nukkumaan, vai valvotko. Lista on loputon! Maailma ei halua meidän elävän terveellisesti tai olevan terveitä! Siksi meille tuputetaan kaupassa vielä kassalinjalla suklaapatukoita, kaupanpäälliseksi karkkia, mainoskatkoilla mäkkäriä ja bussipysäkeillä alkoholia. Tässä on selkeä ristiriita! Mieti mitä haluat ja miten haluat voida. Siinä on jo monta vastausta omaan elämääsi.

Minifitness_icaniwill

Laita itsesi etusijalle. Ymmärrä ja hyväksy elämän houkutukset. Ole tarpeaksi rohkea ja itsekäs sinua varten. Ole hyvä itseäsi kohtaan! Kukaan ei syö tai liiku puolestasi. Aiotko näyttää itsellesi mihin kaikkeen sinusta onkaan? 

Oletko hiiri vai leijona? Oletko valmis löytämään itsestäsi sen tyypin, joka kovasti haluaisit olla? Uskotko, että se on jo sinussa? Sinun tulee vain ja ainoastaan päästää se irti. Kaikki on kiinni siitä, uskallatko olla oma itsesi, uskallatko näyttää maailmalle todelliset kyntesi?

Elämä antaa aina takaisin. Anna sille siis jotain, josta voit olla ylpeä. Elämä on nyt, eikä huomenna.

Minifitness_trikoot

Pompin trikoopäissäni mustien hahmojen joukossa ja piristi kuulemma kummasti myös muiden silmää. Nämä treenihousut huusivat nimeäni ja ne oli pakko saada. Niissä lymyilee nimittäin meikäläisen oma motto! Olisiko tämä myös sinun mottosi? Aminopörssi on ICANIWILL vaatteiden maahantuoja ja näitä makeita treenitrikoita löytyy heidän myymälästään Konalasta, tai kätevästi nettikaupasta. Kuoseja ja värejäkin löytyy vaikka millä mitalla! Vielä ehtii joulushopata.

BE ON FIRE -E <3

Kuvat Kira/Blond Rivets

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

13 vastausta artikkeliin “Find the light”

 1. Moikka!

  On ihana lukea miltein joka päivä sun kirjotuksia! Sisätöitä tehdessä näin pimeän aikaan kun ei näe vilaustakaan auringosta (tsägällä ehkä viikonloppuna) sun blogi on mun aurinko 🙂
  Viikolla päivän jälkeen tuntuu ettei jaksa mitään, mutta kun ennen vuoron loppua lukee kirjotuksiasi saa virtaa ja hyvän mielen. Silloin on ihana ja kova hinku päästä äkkiä salille, muuten vain liikkumaan tai tekemään juuri sitä mikä tekee iloiseksi ja energiseksi.

 2. Ihan hyviä pointteja, mutta aina asiat ei ole niin yksiselitteisiä. Itse jokainen päättää mitä suuhunsa pistää, mutta valitettavasti kaupassa ne huonot valinnat on rutosti halvempia kun hyvät valinnat. Kanaa ja kasviksia syö nelihenkinen perhe 2 päivää samalla rahalla mitä perunaa ja lenkkimakkaraa/kalapuikkoja viikon. Kaikilla ei oo varaa muuhun kun jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Toki osa tinkii ruokapuolesta, jotta saa karkkia tai kaljaa, mutta en tarkota heitä, vaan niitä joilla ei oikeesti oo varaa.

  Tämän pohjalta siis ehdotankin että voisit antaa joskus vinkkejä miten syödä terveellisesti pienellä budjetilla? 🙂 Sanotaan vaikka että 30:lla eurolla pitäisi ruokkia äiti ja kolme lasta viikon ajan, ja kaapista ei löydy valmiina mitään.

  Toinen on se että aina ei vaan yksinkertaisesti ehdi, vaikka kuinka haluaisi. Siis sinne salille. Jos lapset on 9 tuntia päiväkodissa, niin ei voi vaatia että notkuvat illan vielä jossakin lapsiparkissa. Lisäksi siinä menee aikaa sekä yöunista että kotitöistä, ja ruuan laitosta. Toki lasten kanssa voi lähteä ulos lenkille, eikä yksinhuoltajuuskaan pakota sohvalla makaamaan. Silti on vaikea hyväksyä että joku ikäänkuin julistaa asioita joista ei ole mitään omakohtaista kokemusta. (En tarkota mitenkään pahalla.)

  • Moikka Veera,

   Olet oikeassa että asiat eivät ole niin mustavalkoisia. Omana tarkoituksenani on kuitenkin saada teihin virtaa ja motiaatiota, jolloin positiivinen sävy on ehdoton blogissani! Asenteesta on niin paljon kiinni kaikki tuo mistä kirjoitinkin. Tiedän paljon äitejä, joilla ei ole suurta budjettia ja aikakin kortilla, mutta silti jostakin kummasta saavat itselleen ja hyvinvoinnilleen aikaa. Uskon itse vakaasti siihen, että kaikki on meistä itsestämme kiinni. Toki äideillä aikaa on mahdollisesti vähemmän, mutta kyllä se vähäkin on parempi kuin ei mitään (: Miten kukin asiat suhteuttaa omaan päähänsä. Toivottavasti järjestät aikaa myös itsellesi! -E

 3. Se on kylla hammentavaa, etta vaikka moni karsii huonon ruokavalion ja liikunnan puutten aiheuttamista haitoista niin silti on niin vaikeaa tehda muutos kohti terveellisempaa elamaa. Treenimotivaatio on tyypillinen esimerkki. Uutena vuotena monet paattaa, etta nyt on vihdoin aika ryhdistaytya ja aloittaa salitreenit. Tammikuussa kuntosalit on taynna vakea. Helmikuussa jo hiljenee…

  @Veera Treenata voi kotonakin http://urbanmumble.com/2014/12/skip-yoga-class/

 4. Todella motivoiva teksti, kiitos! <3
  Ja söpöt kuvat, tykkäilen noista housuista!
  Mukavaa joulunodotusta =)

 5. Mahtava kirjoitus! 🙂 Mä itse herkuttelen joka päivä yleensä suklaalla – pari palaa illalla tuo hyvän mielen ennen nukkumaanmenoa. Toisena päivänä se on raakasuklaata, toisena päivänä sokeritonta, joku päivä taas loraus suklaakastiketta rahkan päällä tai toisinaan myös ihan oikea suklaakonvehti. Mitä mieltä olet muuten itse tästä jokapäiväisestä herkkupalasta? En oikeastaan ikinä syö enempää kuin tämän, esim. viikonloppuisin ei lähde käsistä kaiken lisäksi, silloinkin se pari palaa on ja pysyy 🙂

  • Moikka Minttu,

   Ihan jokaisen oma asia, olemme niin kovin erilaisia (: Kuuntele itseäsi ja kehoasi <3 -E

 6. Moikka!

  En tiedä, jääkö näin vanhaan postaukseen tullut kommentti vastaamatta, mutta jos ei koita ei voita 🙂 Eli olen ihan hullaantunut noihin sun juoksukenkiin, minkä merkkiset ne on ja mistä olet ne ostanut? 🙂 Tai jos joku muu tämän sattuu huomaamaan ja tietämään, kertokaa ihmeessä!

  Ihanaa keväänodotusta kaikille!
  – E

  • Moikka Elina,

   Kyllä nämäkin löytää perille 😉 Noi on Haglöfsin kengät, joissa Asicksen pohja – ihan huippu lenkkari syksyyn ja talveen. Kestää vettä ja kylmää plus niissä on tosi hyvä pito. Niitä löytyy aika paljon ihania värejä, mulla on noiden lisäksi turkoosit.
   Mukavaa kevään odotusta myös sinne -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta