Lahja itsellesi

Minifitness_Higroller_rullailuHighroller on tullut jäädäkseen. Se on vakiinnuttanut paikkansa meidän olohuoneen lattialta. Sinällään se ei sovi sisustukseen, mutta olen tarkoituksella pitänyt sitä silmieni edessä pienenä muistutuksena. Ajattelin sen tehoavan pelkällä läsnäolollaan. Niin, eihän se tosiaan rullaa puolestani, mutta se muistuttaa minua lihashuollosta. 10 minuuttia menee hujauksessa tuijottaen samalla Netflixiä. Sen läsnäolo on tuottanut tulosta! Hyvä minä.

Tykkään rullailla HighRollerilla erityisesti jalkoja ja käsiä, sillä asennot ovat helppoja. Liikkeet voi suorittaa vaikka olisi kuinka väsynyt. Sitä kehonuollon pitäisi ollakin, mutkatonta ja nopeaa. Tämä on oikeastaan lahja itselleni ja hyvinvoinnilleni. Voin antaa sen sille joka päivä! Lisää lihashuollosta voit lukea aikaisemmasta postauksestani täältä.

Minifitness_Highroller_kehonhuolto Minifitness_Highroller_jalkojen irroittaminen

Tietoisku: 

Rullauksessa kohdistetaan huollettavalle lihakselle painetta, jotta lihas saadaan rentoutumaan. Rennompaa lihasta on helpompi venyttää ja käsitellä. Koska venyvyyttä ja tätä kautta myös liikkuvuutta rajoittaa usein kireä ja paksuuntunut lihaskalvo, saadaan rullailemalla myös näitä paremmiksi. Tätä metodia voidaan hyödyntää niin ennen treeniä, kuin sen jälkeenkin. Ainoastaan tähän käytettävä aika on erilainen.

Mitä kovempi rulla, sen paremmin sillä pääsee käsiksi huollettavaan alueeseen. Liian pehmeä rulla menee ainoastaan lyttyyn allasi, jolloin se on lähinnä hivelyä, eikä auta oikeastaan mihinkään. Rullailu on harvoin miellyttävää sitä tehdessä, mutta jälkeenpäin olo on kevyt ja varsin erilainen!

Minifitness_HighRoller

Asiakkaani ovat joskus hieman laiskoja venyttelemään, tai edes rullailemaan kroppaa säännöllisesti. Vaikka jokaisen treenikalenteriin onkin merkitty kehonhuoltopäivät, saattavat ne silti tuntua jotenkin hankalilta toteuttaa. Kun asiakkaani valitteli kireitä lihaksia, hyödynsimme silloin ennen treeniä rullailua. Muutaman minuutin availujen jälkeen liike sujui aivan toisella tavoin! Sitä voi hyödyntää hyvin ennen treeniä lyhyinä avaavina rullauksina, treenien jälkeen, tai lepopäivinä palauttamaan lihaksia ja parantamaan liikkuvuutta sekä lihaksiston hyvinvointia. Tämä oli mielestäni hyvä esimerkki kuinka muutama minuutti kannattaa oikeasti hyödyntää tähän ja itseensä.

Tämä onkin oiva joululahja itselle tai jollekin muulle tärkeälle. Ainakin Kajaanin, sekä Kokkolan ja Kuopion Intersporteista saa näitä jo, sekä tottakai netistä. Ensi vuonna tarjonta laajenee myös tänne pääkaupunkiseudulle!

Voi hyvin -E

 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

7 vastausta artikkeliin “Lahja itsellesi”

 1. Mun täytyy lopettaa tää sun instagramin seuraaminen sekä tän blogin lukeminen. oot niin kaunis että sinkkumies itkee verta..

 2. Tuli videosta mieleen sellainen vinkki, jonka kuulin fysioterapeutilta, että hieman hitaammalla rullailutemmolla voisit saada siitä entistäkin enemmän hyötyä. Nopeat rullailut sopivat tietenkin alkulämmittelyn yhteydessä lihaksia avaamaan, mutta kehonhuollollisessa rullailussa maltillisempi tempo tuottaa paremmat tulokset. Kunnon paine ja hitaasti eteneminen takaavat sen, että homma menee oikeasti perille asti eikä vaikuta vain lihaksen uloimpaan pintaan. Kannattaa kokeilla! 🙂

  • Joo kiitos Veera vinkistä! Tosiaan rullaustempoa muuttamalla saa hyvin manipuloitua ihasta eri tavoin. Myös kipupisteisiin pysähtyminen ja paikoillaan sivuttainen liike kipeään paikkaan tekee hyvää! (: -E

 3. Pakko kysyä noista under armourin treenihousuista, onko ne hyvät ja tarpeeksi paksut? En oo vielä löytänyt mustia trikoita, joita voisi käyttää jalkapäivänä ilman että peppu vilkkuu läpi..vai ostanko vaan liian kireitä housuja?

  • Moikka Hanna!

   Mulla on nämä olleet jo vuosia ja ei vilku! Käytän usein sellaisten trikoiden alla lyhyitä shortseja 😉 Ne toimii, kokeileppa -E

 4. Moikka,

  Näin sut ja Danin toissapäivänä siinä Ateneumin vieressä olevalla aukiolla. Dani kipitti kaks metriä sun edellä puhuen puhelimeen vihasen näköisenä ja sä laahustit perässä myös kännykkä kädessä. Olitte söpöjä. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta