Herkuttelu jatkuu – Omenapaistos kevyemmin

Minifitness_jouluherkut_terveellisetJoulu ei ole vielä ohi! Suklaat ja piparit saattavat jo riittää, mutta kevyempi omenainen paistos saattaisi hyvinkin maistua jälkiruoaksi. Sen kaveriksi voi tuunata helpon kastikkeenkin! Nautitaan siis vielä joulusta ja sen mausta. 

Tämän tekoon menee kokonaisuudessaan puolituntia, joten tämän ehtii vääntämään yllätysvieraitakin varten. Vieroittautuminen sokerista voi taas alkaa, sillä jätin tästä pois sokerin ja vehnäjauhot. Kiva aloittaa vähän helpommin 😉 Voit toteuttaa tämän omiin annoskippoihin, tai paistaa yhtenä piirakkana.

Minifitness_omenaherkku

0,5 dl mantelijauhoja

0,5 dl- 1dl makeuttamatonta mantelimaitoa

1-2 rkl kookosöljyä

n. 2 dl kaurahiutaleita

1 muna

1 omena

(2 rkl mantelilastuja)

1 tl ruokasoodaa

Kanelia, kardemummaa, vanilijajauhetta ja halutessasi steviaa, vaahterasiirappia tms. makeutukseen

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna, kookosöljy ja mantelimaito. Sekoita hyvin. Lisää haluamasi mausteet ja makeuta oman maun mukaan. Annostele taikina kulhoihin, tai vuokaan ja levitä päälle omenalohkot, mantelilastut ja kaneli. Paista uunin keskitasolla n. 170 asteessa 20 minuuttia, kunnes pinta on kevyen ruskea. Paistoksen paistoaika riippuu sen paksuudesta, joten kannattaa kokeilla coctailtikulla taikinan kypsyyttä. 

Helpon ja maistuvan kastikkeen voit taikoa luonnonjugurtista tai vastaavasta. Hyödynsin tässä itse proteiinijugurttia, joka toimi todella hyvin! Voit maustaa kastikkeen haluamallasi tavalla. Makeutukseen voit käyttää vaahterasiirappia, agavesiirapia tai hunajaa! Voit laittaa ripauksen kardemummaa ja kaneliakin joukkoon. Todella hyvää ja nopeaa. Kastikkeeksi voi käyttää myös esimerkiksi Bonne omenasosetta, tai voit tuunata proteiinijauheesta hieman tuhdimman soossin!

Minifitness_omeinainen herkku_kevvyt_nopea

Rentouttavaa perjantaita! <3 -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta