Rentoutumista on monenlaista

Minifitness_lomallaJouluun kuuluu löhöily ja hyvästä ruoasta nauttiminen. Senkään ei tarvitse mennä äärilaitaan saakka, sillä eihän se ole ollut ajatuksesi alunperinkään? Siihenkin kyllästyy ja kiukustuu lopulta. Olen oppinut vuosien myötä syömästä itseäni ähkyyn erityisesti pyhien aikana. Se nimittäin paitsi saa vatsani näyttämään ilmapallolta, myös pääni voimaan huonosti. Jotta juhlapyhät eivät aja omaa fiilistäni pois olennaisesta, pidän mielessäni muutaman seikan – kuitenkaan luopumatta mistään.

Noudatan ruokailuaikoja, jolloin ylimääräinen napostelu ja huono olo eivät yllätä minua. Aineenvaihduntani hyrrää ja mieleni pysyy virkeänä. Järkevät ruokailuajat usein auttavat myös annoskoon kurissa pitämiseen. Olen ruoan jälkeen kylläinen ja tyytyväinen.

Minifitness_joulu

Herkut ovat sallittuja, ne kuuluvat jouluun. Voit kuitenkin itse päättää mistä haluat nauttia ja mistä saat hyvän mielen ja energiaa kehollesi! Huonolaatuiset ruoat ja herkut kun heijastuvat usein mieleemme negativiisesti – ainakin silloin,  jos niitä tulee popsittua vahingossa hieman liikaa. Kun muistat syödä oikeaa ruokaa säännölisesti, myös herkuista voi nauttia paremmin ilman huonoa oloa tai tunnontuskia. Määrätkin ovat usein pienempiä ja nautinto on aitoa. Ruokaa saa ja pitää fiilistellä!

Lepäsin kaksi päivää lähes linnoittuneena sohvalle, tai sänkymme kymmenien tyynyjen sekaan. Tuijotin läpi kaikenmaailman joululeffat. Vollotiin Lolan turkin täyteen räkää ja taisin nauraa naapureille saakka. Se teki hyvää! Otin rennosti ja hetken päästä keho viestikin jo liikunnasta. Tahtoo ulos! Halusin liikkumaan, ulkoilemaan ja eritoten huomasin haluavani syödä kunnon salaatin! Haha, piparit tekivät tehtävänsä –  eivät vyötärölle, mutta muualle. Energiaa piisasi salilla vaikka kuinka ja päätimmekin rentoutua myös hieman toisella tavoin vapaiden kunniaksi.

Minifitness_rentoudu2

Kävimme luistelemassa, joka tuntui niin mukavan rentouttavalta, vaikka ihmisiä vilisikin ympärillä enemmän kuin tarpeeksi. Sillä ei ollut väliä, sillä nautimme olostamme. Se oli jotakin erilaista, normaalista poikkeavaa. Se oli hauskaa yhdessäoloa! Eritoten huonot luistimet aiheuttivat paitsi tuskaa, myös tuskaisia nauruja. Kysehän ei todellakaan ollut taidonpuutteesta. Danin sirklaus on piirtynyt verkkokalvoilleni lopuniäksi.

Punaisten poskien jälkeen suuntasimmekin niille salaateille. Miksi se maistui niin pirun hyvältä!?Kokeilin ensimmäistä kertaa Vapianon kanasalaattia ja oli kyllä ehdottoman hyvä ja todella runsas. Helppo paikka muutenkin, kun saa tilata juuri sen määrän lihaa kuin itse tahtoo 😉

Päätimme jatkaa tätä myös seuraavana päivänä ja suuntasimme ladulle puhkimaan. Oli kyllä taas naurussa pitelemistä ja en ole muuten aikasemmin huomannutkaan, kuinka vaikeaa on nauraa totaalisen hengästyneenä! Tämä oli ehdottoman hyvä intervallitreeni, mutta luonnonhelma teki jälleen päänsisäisen raivauksensa. Mieli oli tyhjentynyt turhasta ja keho kiitti kurnivalla vatsalla ja totaalisen rentoutuneella ololla. Lötköpötkö. 

Rentoutumista on siis kovin monenlaista! Jopa kahden lapsen kanssa peuhaaminen tuntui rentouttavalta. Mutta niiden pukilta saatujen lelujen paketeista purkaminen ei ollut sitä. Melkein täydellistä <3

Mitä sun pukinlistalta löytyi? (en kestä)

-E

 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

4 vastausta artikkeliin “Rentoutumista on monenlaista”

  1. Heippa! Asiani menee vähän ohi postauksesi, mutta huomasin aiemmista postauksistasi sinun olevan vaalentanut hiuksesi. Itsellänikin on tällä hetkellä mustat hiukset, joita olisi tarkoitus lähteä vaalentamaan. Ja nyt päästään itse kysymykseen, vaalensitko kampaajalla vai itse kotona? Mietin vaan, että oliskohan turvallisempaa mennä suoraan kampaajalla.. 😀

    • Moikka Helmi,

      Aloitin oman vaalennukseni viime vuoden helmikuussa, eli vaalennusta on tapahtunut vähitellen. Tukka voi tosi hyvin kyllä sen ansiosta, mutta kampaajaystäväni sanoi, että sen olisi voinut tehdä nopeammkinkin hellävaraisin keinoin (: Ja ehdottomasti suoraan kampaajalle, älä tee samaa virhettä kuin minä joskus nuorena 😀 -E

  2. Kuulostaa hyvälle. Täällä on myös nautittu ulkoilusta ja auringosta! Sitä onkin odotettu. Pukki toi trainerin ja kohta saa ajettua maantiepyörällä talvellakin, sisällä. Lempeää loppuvuotta Eevi ja kiitos mahtavasta blogista

    • Ulkoilu ja aurinko ovat olleet kyllä niin tervetulleita <3 Mukavaa loppuvuotta Irkku, jatketaan tätä myös ensi vuonna! -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta