Nais saari

IMG_3563

Matkustimme lautalla eilen Cancunista Isla Mujerekselle. Tätä kutsutaan myös naissaareksi, mutta en tosiaan tiedä tarinaa sille. Paikkaa mainostettiin saarena, joka tarjoaisi ultimaattista rentoutumista ja hippikylän fiilistä. En tiedä mitä odotin, mutta ei tämä ihan vastannut mielessäni pyörineitä riippukeinuja ja kookosjuomia. On täällä kyllä niitäkin, mutta täällä on aika paljon hälinää päivisin. Onneksi ei ole kuitenkaan sesonkiaika ja illat ovat parasta aikaa ihailla merta ja istua kookosjuoman ääreen hiekalle. Olemme varmasti ainoat suomalaiset täällä. Myöhemmin tulemme kuitenkin treffaamaan ystäviä Suomestakin. Siitä tulee kivaa!

Olemme kuitenkin nauttineet saaren tarjoamista raikkaista kala-annoksista, smoothieista ja eksoottisesta kaktus-sellerimehusta. Myös vähemmän eksoottiset pasta-annokset on tungettu napaan jo muutamaan otteeseen. Salaatteja mussutetaan antaumuksella aurinkotuoleissa ja vettä saa lingota alas taukoamatta. Mehujäätä uppoaisi vähän enemmänkin, mutta ihanan kylmät vesimelonin siivut ovat olleet kuitenkin aivan ykkösherkkua!

IMG_3529

Täällä minua ja ajatuksiani seuraa edelleen sama pisto kuin Cancunissakin. Ruoka. Olen tässä pohdiskellut, kuinka meidän tulisi Suomessa arvostaa yhä enemmän tarjolla olevaa valikoimaa. Suhtaudun myös hieman eri tavalla tämän kokemuksen jälkeen hintatasoomme tervelliisen ruoan suhteen. Minusta nimittäin tuntuu, että täällä ei ole oikeasti kaikilla varaa valita. Tietenkin turismi hieman sokaisee kokonaiskuvaa, mutta kuitenkin. Meillä on oikeasti aika paljon vaihtoehtoja, myös pienemmälläkin budjetilla. Onneksi maatamme eivät ole vallaneet Milkywaysit ja El Macot. Täällä ne ovat nimittäin silmillä koko ajan ja hyllyt pursuavat keksiä ja suklaata.

Terveellinen on kallista, epäterveellinen halpaa ja helppoa saada. Tuntuu että tärkein varuste on suklaapatukat ja kalja. Mutta paikalliset elelevät niillä mitä heille suodaan. Toki terveellisen ruoan osalta parasta antia ovat täällä paikalliset herkut kuten tuore kala ja hedelmät! Ruoka onkin ollut aivan mahtavaa, etenkin paikallinen vaalea kala. Ruoka on kaikenlisäksi täällä paljon edullisempaa, kuin Cancunissa. Ruokafiilistelijän parhaita paloja!

IMG_3550IMG_3533Meillä on kotona kuitenkin paljon edullisia ja myös terveellisiä vaihtoehtoja. Minua jopa harmittaa, kun tuntuu että osa täällä asuvasta kansasta ei saa, tai tunne vaihtoehtoja.

Arvostan myös näin lomalla tuoretta ja terveellistä ruokaa. Se nimittäin luo pohjan omalle ololleni. Voin hyvin ja tämä näkyy myös lomassani. Nautin ja viihdyn. Kyllä valkoviini ja jäätelö kuuluvat lomaani myös, mutta en kuitenkaan muodosta ruokavaliotani niistä. Rennosti saa ja pitää ottaa, mutta hyvä olo ja fiilis edellä! Löysin täältä muuten maailman parasta kookosjäätelöä, joka oli täynnä aitoa makua ja suutuntumaakin sai mutustella tovin.

Unohdinko mainita kookosveden? Oih, nyt se paras on löydetty. Maistuu siltä ettei se olisi käynyt purkissa lainkaan. Täällä on myös maailman pehmein vessapaperi. Oli ihan pakko kertoa. Luksusta!

Ps. Täällä olen ihan mallinmitoissa, sillä paikalliset ovat jopa meikäläistäkin lyhyempiä. Niimpä, voitteko uskoa! Aika siistiä

Aika nais saari -E <3

 Sporttiliivit – Eivy Clothing

Shortsit – Columbia

 

 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

17 vastausta artikkeliin “Nais saari”

 1. Nykymaailma alkaaikävä kyllä kääntyä niin päin, että hoikkuus ja terveys on varakkaiden yksinoikeus. Köyhät kärsivät liika lihavuudesta, kun coca-cola ja kalja ovat halvempaa kuin vesi. Ja sokeri-, rasva- ja hiilihydraattipitoisia ruokia saa yksinkertaisesti edullisemmin kuin terveellistä ruokaa. Monipuolisen ruokavalion puutteessa myös pituuskasvu on myös vähäistä.

  Ennen taas varallisuuden merkki oli pulskempi olemus, kun oli vara ostaa ruokaa ja köyhät olivat hoikkia, koska sen ruuan mitä saivat ja söivät kului raskaissa pelto-/tehdastöissä yms.

 2. Suosittelen menemään Islander -nimiselle rannalle päiväksi. Siellä n. 12 euron hintaan kuuluu rantatuolit, juomat ja lounas, jossa on paljon terveellisiä vaihtoehtoja. Myös quacamolet ja salsat on ihanan tuoreita ravintoloissa ja nachotkin paljon suolattomampia kuin Suomesta saatavat. Oma kokemus oli kyllä, että siellä sai ravintoloissa terveellistä ja maistuvaa ruokaa. Paikalliset osaavat käyttää mausteita, eikä makua ruokaan tuoda pelkällä suolalla. Sitä siellä tuskin paljoa edes käytetään. Edullista ruokaa saa myös Cancunin keskustasta, ihania ruokakojuja, joissa muutamalla sentillä saa maittavaa ruokaa.

 3. Mielipiteeni on, että kun cancunissa käy, ei ole nähnyt meksikoa ollenkaan. Cancun on täynnä turisteja ja kaikki on kallista. Meksikossa on myös paljon halvempiakin paikkoja jossa hinnat ovat alhaisemmat. 🙂 Nauttikaa lomasta!

  • Mitä paikkoja sä suosittelisit? Itselläkin varmaan ens talvella edessä meksikonmatka ja seuraan innolla postauksia ja vinkkejä!

  • Samaa mieltä Julia! (: Innolla odotan kaikkea täällä, jokainen paikka on osoittaunut niin kovin erilaiseksi! -E

  • Mietin vain että löytyykö sille syvällisempää selitystä? Miksi naissaari? 😀 Olenko jotenkin hankala, haha.
   -E

 4. Eksyin uuden elämäni myötä blogiisi, ja täytyy todeta, että todella ihania postauksia!

  Täytyy kysyä, että onko sinulla ollut myös maha kovalla siellä Turkissa? Itselläni meni viime kesän Turkin matka aivan pilalle jämähtäneen aineenvaihdunnan vuoksi, vaikka koitin sitä houkutella hyrskyttelemään vaikka minkälaisilla keinoilla. Noh, tulipahan syötyä vähemmän All Inclusivessa.

  Vinkkinä vielä, että Alanyan lähellä on aivan ihania vesipuistoja, joissa voisitte tehdä vaikka minkälaisia aeroobisia treenejä, kuten allasjumppaa ja vesikävelyä.

  • Moikku Hannele,

   Oi miten kiva kuulla <3
   Olemme itseasiassa Meksikoa kiertelemässä ja täällä ainakin vatsa toiminut tähänasti moitteetta. Toivotaan että pysytään terveenä loppuun saakka!

   Terkkuja, E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta