Elämäntapa vai kuuri?

Minifitness_holiday_Mexico_Isla MujeresYleisin moka laihduttamisessa ei ole todellakaan se, että syötäisiin liikaa. Liian vähän saattaa taas olla syy tyypilliseen jojo-laihduttamiseen. Kun ”kuuri” on ohi ja pitäisi palata normaaliin ruokavalioon, pamahtaa ne kilot heti takaisin. Tai sitten käy niin, että homma kosahtaa ihan vaan niihin hallitsemattomiin herkkuhimoihin – ja niillehän ei vain voi mitään? Syitä on monia.

Kyllä me kaikki taidamme ymmärtää mikä on epäterveellistä ja mikä terveellistä. Miksi silti epäonnistutaan kerta toisensa jälkeen, kun tämä perusasia ymmärretään jo? Pahinta minusta tässä kaikessa on se kirottu sana. Kuuri.IMG_3884

IMG_3445

Olemme ihmisiä ja haluamme selitellä asioita. Täysin inhimillistä on ikäänkuin puollustaa itseään ja usein (aina) etsitään ja löydetään syy omaan virheeseen, tai epäonnistumiseen muualta. Kaveri toi keksejä kotiini joten sen syy. Täällä juhlissa ei ole mitään itselleni sopivaa, joten pakko kai se on luovuttaa. Minulla ei ole rahaa. Tekosyitä on helppo löytää, mutta entäpä jos keskittyisitkin ratkaisemaan ongelmia, sen sijaan että loisit niitä koko ajan lisää matkallesi?

Aina on vaihtoehtoja. On eri asia haluaako niitä nähdä vai ei. En sano, että tämä olisi helppoa ja mutkatonta, mutta ei hyvinvointia voi ostaa kaupasta, se pitää ansaita. Se vaatii työtä sinulta. Kun annat sille 100 %, antaa se sinulle takaisin 110%. Kerron salaisuuden; vihaan selityksiä. Vihaan niitä myös silloin, kun yritän keksiä niitä itselleni. Minäkin olen ihminen ja elämään kuuluu toki tietynlainen inhimillisyys ja eritoten nautinto. Väittäisin kuitenkin itse tämän matkan läpikäyneenä, että tämä matka voi yllättää jopa sinut. Ainakin silloin kun se tapahtuu oikeista syistä, eikä ajatuksena ole pelkästään vaikka laihduttaminen. Kaiva syvemmältä.

Minifitness_elements of the island

Minifitness_meksiko
Trip Advisor on kätevä tapa löytää itselleen sopivat ruokapaikat! Tähän olen luottanut aina ja toimii melkein poikkeuksetta. Tämän päivän aamiainen nautittiin Elements of the island-kahvilassa Isla Mujereksella. Puuroa ja munakokkelia, parasta!

Miksi aikoinaan itse muutin ruokailutapojani ja kohdistin elämäntyylini aivan toisenlaiseksi, terveelliseksi? Yksinkertaisesti siksi, että en voinut hyvin. Kykenin kuuntelemaan itseäni ja isompaa hyvää niiden pienien sijaan. Toki kompastumisia tulee, mutta se kuinka niistä räpiköidään pois on ratkaiseva seikka. Luovuttaminen on helppoa! Kuka vain meistä osaa sen. Uskon että pystyt parempaan, oletko samaa mieltä? Voin luvata tämän saman rapakon käyneenä, että se parantaa sinut ja elämäsi. Vuosien kokemuksella, minä lupaan.

Lomani rytmi on minulle täysin normaalia. Salit metsästetään vaikka viidakosta ja proteiinit haetaan vaikka itse kalastamalla. Se ei ole suorittamista, tai mitenkään rankkaa. Lomani noudattelee samoja prinsiipelejä kuin arkeni. Se on normaalia haluta itselleen hyvää. Ruokailurytmi, veden juonti, treenit ja lepo kulkevat tiiviisti mukanani. Mutta loma on täynnä kaikkea pientä extraa, jota arki ei sisällä. Kun nämä elementit pääsee yhdistämään, on elämä täydellistä. Saan tehdä asioita joista nautin ja joiden ansiosta voin yhä paremmin.

Minifitness_loma

IMG_3867Unohdetaanko ne ennen lomaa suoritettavat ultimaattiset ponnistelut aamulenkkien ja minikokoisien annoksien suhteen ja haudataan ajatus kuurista? Tiedän kuinka ärsyttävä fiilis on, kun se vatsa pullahtaa muutaman bissen ja tacon jälkeen takaisin. Sinne meni taas se viikkojen kova työ ja kituutus. Onko tuossa mitään järkeä?

Proteiinipatukat eivät korvaa ruokaa. Ne ovat hätävara, enkä suosittelisi puputtaman niitä jokapäivä. Lomalaisena sitä on joutunut kerran jos toisenkin näihin tarttumaan – luolanaisen nälän iskiessä ei nimittäin auta. Puhdas ruoka on aina kuitenkin parempi vaihtoehto. Sama pätee pussikuureihin. Oikea ruoka pitää sinut paljon kylläisempänä ja se on myös terveellisempää. Eikä unohdeta myöskään sitä, että ruoan tulee maistua! Ruoasta saa nauttia.

Jokainen meistä onnistuu pudottamaan painoa tavallisella ruoalla, tai pitämään itsensä ihan vain kunnossa. Se ei ole mikään taikatemppu, mutta se vaatii kyllä työtä. Onneksi siinä on kuitenkin 100 % mahdollisuus onnistua! Unohda pikakuurit ja unohda ylipäätänsä sana kuuri. Omaksu mieluummin sana elämäntapa, sillä se on jotain pysyvää. Omaksu sen käsite ja mutustele sitä, ota askel kerrallaan. Elämäntapaan voi luottaa! Jätetään ne pussit sinne kaupan hyllylle ja aletaan kasaamaan sen hokkuspokkuksen ainesosia kasaan.

Toppi – Bershka

Shortsit – Bershka

Hattu – Isla Mujeresin löytö

-E <3

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

12 vastausta artikkeliin “Elämäntapa vai kuuri?”

 1. Moikka! Kysyn nyt Sinulta kun tuota pitkien matkojen lentoja taitaa olla Zeropointin sukkien kanssa jo jokunen – onko Zeropointin säärystimet yhtä hyvät lennolle kuin sukatkin?
  Entä voiko niitä huoletta pitää jalassa yhtäsoittoa kellon ympäri? Meillä vajaan kahden viikon päästä on lähtö kohti Thaimaata ja Zeropointin säärystimiä haikailin kaupasta mukaan – tulee nimittäin tarpeeseen treeneissäkin tuon lentomatkan lisäksi.. 🙂
  Sukkia en raski välttämättä ostaa kun jos ne varpaista rikki menee niin sitten harmittaa..

  • Moikka Hanna,

   Mulla on käytössä lennoilla ne vähän pienemmällä kompressiolla varustetut sukat. Tämä siksi että säärystimet on tarkoitettu treeniin ja niin voimakas kompressio ei tunnu mukavalta myöhemmin. Suosittelen siis ehdottomasti Silver sukkaa lennoille ja myös palautumiseen (: Ei muuten turvota! -E

  • Niin ja on muuten niin vahvaa tekoa että aikamoiset röllin varpaat saa olla jos menee rikki 😀 -E

 2. Anteeksi ei oikein liity postaukseen, mutta oisko susta järkevämpää vetää kaksi- vai kolmijakoisella jos käy 4 kertaa viikossa salilla? Tavoitteena olisi kiinteytyä ja saada lihasmassaa vähän näkyviin. Oon muutenkin tosi huono tekemään itse saliohjelman ja olen aloittanut ns kunnolla treenaamisen 2014 syksyllä :–)

 3. Täällä kirjoittelee viisikymppinen nainen joka on elänyt suurin piirtein niin kun ohjeistat. Eli liikunta kuuluu ihan normaalisti päivittäiseen elämään oli sitten lomalla tai työelämässä. Lomalla ollessa on vaan kaksin verroin nautinnollisempaa harrastaa kun voi kellosta välittämättä käydä salilla, pyöräilemässä, juoksemassa tai tehdä vaikka jotain ihan uutta juttua. Minusta on myös mukavaa vaihtelua tehdä salitreeni tai treeni yleensäkin eri paikassa kuin normaali arjessa. On niin ylellistä kun saat kesä- tai talvilomilla päättää milloin käyt tekemässä treenin ja minkälaisen treenin. Sitä on niin vapaa tekemään oman mielen mukaan.
  Kun taas arki koittaa palaan aikalailla perusaikatauluun treenien suhteen. Mutta yritän parhaani mukaan silloinkin saada edes hieman vaihtelua treeniin.
  Olen aina syönyt säännöllisesti ja suhteellisen terveellisesti. Nyt kun muksut on jo isoja niin nyt voi enemmän kiinnittää huomiota mitä syö ja nähdä taas hieman enemmän vaivaa ruuan laiton eteen. Sekin on mukavaa vaihtelua kun pari vuosikymmentä on eletty vähän sen mukaan mitä myös lapset tykkäävät syödä ja nyt ei tarvitse enää niin ottaa kaikkia huomioon.
  Olen tähän ikään mennessä myös ollut kuurilla jos toisellakin, enemmänkin vähän niin kuin itseäni piristääkseni, mutta ne ajat on ohi. Enää en ryhdy millekään ”kuurille” koska pyrin pitämään ihan muilla keinoin painoni kurissa. Jos housun kaulus kiristää johtuu se yleensä ihan tietoisesta herkuttelusta. Silloin vain vihelletään ”herkutteluputki” poikki ja eletään taas ruodussa. Tosin tällä liikkumismäärällä pystyn kyllä syömään suhteellisen vapaasti.
  Olen erittäin tyytyväinen omaan elämäntapaani ja se sopii minulle hyvin, se kun tulee jo vuosikymmenien jälkeen selkäytimestä =D
  Oikein ihanaa loman jatkoa! Nauti elämästä ja liikkumisesta!

  • Ihana kommentti Virpi! Kiinnostavaa kuulla teidän omakohtaisiakin kokemuksia ja fiiliksiä (: Yhdyn sanoihisi.
   Täällä nautitaan, kiitos 😉 -E

 4. Moi, mobiililaitteella ei avaudu kuvat ollenkaan.. Eihän se sinänsä haittaa lukemista, mutta kyllähän ne elävöittäs kummasti 😀

  • Voi apua! Koitetaan saada korjailtua näihin uusiin postauksiin ainakin tämä ongelma. Kiitos kovasti infosta Johanna (: -E

 5. ihana lomatunnelmainen postaus!!:) Mitä proteiinipatukoita syöt? Tuntuu että niitä on niin monenlaisia ja monet varmasti sisältää myös paljon lisäaineita ym ei toivottua. harvoin syötynä ei varmaankaan tosin liikaa haittaa mutta olis kiva kuulla mitä itse käytät:) lämpöisiä aurinkoisia ihania lomapäiviä <3

  • Heippa Minea!

   Kiva että se välittyi myös sinne (: Olen patukoitsta kirjoitellut blogiin jonkiverran ja hakukenttää hyödyntämällä voi löytää mm reseptejäkin!
   Käytän paljon eri merkkisiä, riippuu usein mitä mistäkin saa. Usein ulkomailta tuntuu löytyvän ne ihan parhaat! -E

 6. Hei!
  Olen kanssa lähdössä lomalle ja mietin että voiko lentokoneen käsimatkatavaroissa viedä mukanaan esim chian siemeniä vai ruumassa? Olet kertonut että monesti teette eväitä matkoilla, mitä omia eväitä olette syöneet lennoilla tai mitä välipaloja syötte esim nyt ulkomailla. Kiitos vastauksesta ja kivaa lomaa!

  • Moikka Jenna,

   Mä vein koneeseen 🙂 Kunhan muistaa ilmoittaa maahan tullessa että mukana on ruokaa. Kysyvät siitä ja ainakaan täällä ei ollut ongelmia ku kerroin mitä mulla on mukana (: Puurot kulkee lennoilla, sekä myös ulkomailla aamaisilla. Täällä on yllätykseksi löytynyt monista paikoista puuroa aamiaisiltakin.
   Hedelmät, proteiinipitoiset jugurtit, marjat, pähkinät ja riisikakut on ainakin sellaista tavaraa jotka kulkevat täällä kätevästi mukana.
   -E <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta