Hinnalla millä hyvänsä – MTV3

*Yhteistyössä MTV3Minifitness_MTV3

Olen saanut nauttia näin etukäteen muutamasta erittäin viihdyttävästä tunnista TV:n ääressä. Pääsin nimittäin tsekkaamaan ensi viikolla julkaistavan Hinnalla millä hyvänsä -sarjan kolme ensimmäistä jaksoa, jotka olivat paitsi varsin viihdyttäviä, herätti sarja myös paljon hyvää pohdintaa tässä pienessä pääkopassa. Sarjan idea on mahtava, sillä se kolahtaa nykypäivän ihmisten odotuksiin ja toiveisiin loistavasti, hieman toki humoristisella asenteella.

Hinnalla millä hyvänsä kertoo yhtiöstä, jolle voi ulkoistaa oman onnellisuutensa. Siinä käydään läpi erilaisia, varsin kyseenalaisiakin modernin elämän ongelmia, sekä elämäntapavalmennettavien tarinoita. Nämä on toteutettu varsin hauskasti ja pidän siitä, että jokainen jakso on oma tarinansa. Oma kiireinen elämäni pysyy paljon paremmin kärryillä, kun juoni on aina jokaisessa jaksossa uusi. Tämä on myös mielestäni paljon mielenkiintoisempaa  katsojille! 

Minifitness_MTV3_HinnallaMillaHyvansa

Tapahtumien keskipisteessä on ratkaisukeskeinen yritys Feel Good Inc. ja sen erikoiset asiakkaat. Feel Good Inc. toimii muodollisesti life coach -yrityksenä, mutta sen toiminta on varsin kaukana sellaisesta. Yritys lupaa poistaa ihmisten kaikki mahdolliset ongelmat hinnalla ja keinolla millä hyvänsä. Lahjonta, kiristys, urkinta, uhkailu, huijaaminen – kaikki on sallittua. Varsin absurdia, mutta silti jotenkin niin mahdollista?!

Tästä tulikin mieleeni oma työni personal trainerina. Suurinosa asiakkaistani ymmärtää roolini valmentajana, mutta joskus kuitenkin tässä työssä kohtaa sen asiakkaan, jonka ohjaisin mielelläni Feel Good Incille. Olen siis välillä myös ihminen, jonka tulisi korjata jonkun toisen elämä ja tehdä hänet onnelliseksi. ”Tää tyyppi on personal trainer, senhän kuuluu kuunnella, auttaa ja motivoida” – niin kuuluukin, mutta silläkin on toki rajansa. Onneksi Feel Good Incillä ei ole sellaisia.

Vaikka päätyöni on valmentaa asiakastani kohti tavoitteitaan liikkujana ja tehdä se oikein ja mahdollisimman hyvin, on työkuvani loppupeleissä paljon kirjavampi. Siihen liittyy myös paljon keskustelua ja pohdiskelua asiakkaan kanssa yhdessä. Treenaamisen ja oikein syömisen ohessa käydään usein läpi myös asiakkaan henkilökohtaista elämää ja siinä kohdattavia haasteita. Pyritään ratkomaan niitä yhdessä. Annan myös usein kannustusta ja tukea, sillä sitä ihmiset minulta hakevat – sitä me kaikki tarvitsemme. Life coachingin ajatuksena on auttaa asiakasta jossakin hänen elämänsä tärkeässä aihepiirissä, jota aletaan työstämään hänen unelmaansa vastaavaksi – sitähän työni on. Joskus pt:n lisäksi terapeutti ja life coachaaja. 

”Laihduttaminen tekee minut onnelliseksi, piste”. Tosielämässä se ei valitettavasti tee sitä, jos elämä ja oma pääkoppa ovat muuten aivan sekaisin. Se tulee esiin kyllä varsin nopeasti. Ei elämän onni ole kiinni siitä olemmeko laihoja vai hieman isompia. Onnellisuuden muodostaa kaikki ympärillämme. Liikkuminen ja terveelliset elämäntavat tuovat meille hyvinvointia ja mahdollisuuksia parempaan elämään. Meillä kaikilla on ollut ja on myös tulevaisuudessakin ongelmia elämässä, eikä täältä selviä ilman niitä. Vahva, hyvinvoiva keho ja mieli ovat parhaita työkalujamme selviytyäksemme niistä. En selviäisi elämän haasteista ilman liikuntaa ja tervettä kehoa, se on varma. Onnellisuuteeni vaikuttaa myös vahvasti perheeni, ystävät ja työni. Kaiken tulisi olla balanssissa. Silloin on hyvä olla. Myös omaa sisintään ja omia käyttäytymismalleja on hyvä kehittää läpi elämän, sillä se työ ei koskaan lopu. Voimme aina olla parempia itsellemme, sekä muille.

Tasapainoinen elämä on joskus haasteellista saavuttaa, mutta onneksi kaikki on omista valinnoista kiinni. Aina on mahdollisuus muuttaa omaa elämäänsä sellaiseksi, jota sen toivoisi olevan. Onneksi metodit onnellisuuden saavuttamiseen eivät ole välttämättä niin radikaaleja, kuin mitä ohjelmassa käydään läpi. Hauska, mutta osuva tapa osoittaa ihmisille, ”ehkä sulla onkin kaikki ihan hyvin”.

Minfiitness_MTV3_hinnallamillähyvänsä

Suosittelen tsekkaamaan ensi viikolla 2.3 ensimmäisen jakson MTV3:lta. Omaan lemppari näyttelijäkaartiini lukeutuu sarjassa näyttelevä Armi Toivanen, joka sai meikäläisen höhötysnaurun raikumaan naapureille asti ehkä parikymmentä kertaa jakson aikana. Pääosissa nähdään myös Kai Vaine, Pirjo Lonka ja Alina Tomnikov, ohjaajina Samuli Valkama ja Teppo Airaksinen.

Miettikääpä, jos meillä olisi tosielämän Feel Inc, joka hoitaisi meidän puolesta hankalat asiat ja lupaisivat onnellisuus-takuun kaupanpäälle. Omat ongelmat voisi vain ulkoistaa ja humpsis, asia hoidettu – tavalla tai toisella. Onneksi olkoon, ostit juuri itsellesi onnellisuuden! Luulen kuitenkin, että maailma olisi vain enemmän sekaisin ja ihmiset onnettomampia.

Feel Good Inc löytyy tottakai myös Facebookista, jossa voi käydä kurkkaamassa esimakua sarjasta. 

Täysin koukussa. Leippoisaa lauantaita täältä tyttöjen valtakunnasta <3 -E 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

2 vastausta artikkeliin “Hinnalla millä hyvänsä – MTV3”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta