”Onpas sulla itsekuria”

Minifitness_lifestyleOlen viimeaikoina saanut pohtia kovasti omaa asennoitumista ja suhtautumistani elämäntyyliini. Osa mieltää aamuheräämiset, ruokailurytmit ja unesta huolehtimisen jollakin tavalla itsekurin alaiseksi puuhaksi. Apua, ei minulta löytyisi sitä noin paljon! Itsekuri on hyvä asia sopivissa määrin, ja sitä usein tarvitaan kun aloitetaan jotakin. Itsekurin lisäksi tarvitaan kuitenkin paljon muutakin, jotta elämäntyyli onnistuu odotusten mukaisesti – lopullisesti. 

Meidän tulee välittää omasta kehostamme ja terveydestämme pitkällä tähtäimellä. Ulkonäkökeskeinen ajattelumalli toimii nimittäin vain lyhyen aikaa. Kun tahto tulee syvemmältä, toimii homma myös käytännössä. Minifitness_SmileMinifitness_Mexico

Tämä on intohimoa. En ole pakottanut itseäni mihinkään, vaan olen antanut kehoni viedä minua sen ehdoilla. Kun aloitin tauon jälkeen liikkumisen parikymppisenä, vaadittiin silloin jokin alkusysäys. Aluksi se oli pintapuolista ja siksi homma jojoili. Annoin kuitenkin sen mahdollisuuden silloin, koska halusin myös nauttia liikkumisesta. Armollisuus on myös hyvä juttu!

Jossakin kohtaa huomasin jäänneeni koukkuun vähän huomaamattani. Huomasin myös kiinnittäväni ruokavaliooni huomiota ja Danonet vaihtuivat rahkapurkkeihin. Ihan vaan omasta tahdosta, vähitellen. Muutama treeni viikossa venyi neljään ja sitä rataa. Sen jälkeen halusinkin ylittää omia rajojani puolimaratonilla ja salilla penkatessa. Onnistuminen ja itsensä haastaminen olivat mahtavia juttuja ja ovat sitä edelleen.

Minifitness_beachgirl_poolday

Nyt kun vuosia on vierinyt en tarvitse sanaa itsekuri. Rakastan tätä mitä teen! Tämä on elämäntapa, eikä tämä tule minusta irtoamaan. Tämä on tapa elää, toki sen sisältö muuttuu varmasti elämäni edetessä. Liikkumiseni ja ruokavalioni ei ole pintapuolista, vaan motivaatiot tulevat jo paljon syvemmältä. Kunnioitus itseään kohtaan on jotain paljon suurempaa kuin tyyppi itsekuri.

Tiedän ettei paluuta vanhaan ole. Haluan voida hyvin ja liikkua mahdollisimman pitkään. Haluan olla täällä läheisiäni varten. Haluan oppia ja kehittyä, sekä haastaa itseäni. Se kaikki on helpompaa nyt, kun tämä kaikki on osa tavallista arkeani. Itsekurini on muuttunut asiaksi jota rakastan. 

Be real -E <3

 

 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

12 vastausta artikkeliin “”Onpas sulla itsekuria””

 1. Käytätkö jotain sterkkaa ku sulla käsikarvat kasvaa aika pitkänä alimmassa kuvassa? 😉
  Ps. Kiitoksiet ruokavaliovinkeistä 🙂

  • hahaha ihan huippu! Kiitos Mikaela, ollaan jääkarhuja yhdessä 😀 😀 -E

  • Mulla on kyllä tollaset ihan samanlaiset ihokarvat ilman steroidien käyttöä:D Voi luoja näitä kommentteja..Tossa kuvassa valo osuu sillä tavalla, että ihokarvat yleensä huomaa, muutenhan ne ei erotu. Vähän naurattaa, mitä asiaa joku edes pitää kommentoinnin arvoisena ja vielä ihan vieraalle ihmiselle.:-)

   Mutta joo, muuten olen samaa mieltä kirjoituksesta, kyse on tottumuksesta ja siitä, mihin on motivoitunut, ei siitä, että pitäisi piiskata itseään johonkin joka ikinen päivä.:)

  • Haha ootte te kyllä ihan huippua sakkia <3 Samaa itsekin nauroin, ei tuolle kommentille oikein muuta voinut.- Joo, en tosiaan ala photoshoppaan käsikarvojani, tai mitään finnejäkään. Ja ei, en käytä sterkkaa 😀 (jos tää nyt tuli jollekin yllätyksenä,haha).

   Yhdyn täysin tuohon loppu sitaattiin, ihanaa että siellä on siis muitakin samalla tavalla ajattelijoita! -E

  • Joo, naisillakin on käsikarvoja valitettavasti – ihan ilman sterkkaa 😉 -E

 2. Sun kirjoitustyyli ja koko blogi hehkuu positiivista elämänasennetta. On sullakin varmasti huonoja päiviä mutta nyt on varmaankin kyse siitä että kumpaa puolta kuuntelee enemmän- nurjaa vai positiivista. Ja sä oot niin hyvä esimerkki meille muille ankeuteen taipuville tapauksille. Kiitos siitä näin muuten vaan, että näytät mitä oikea asenne voi saada aikaan! (:

  • Moikka Minea,

   Ihanaa että se välittyy sinne (: Ja sinäpä sen sanoit! Asenne ratkaisee ja on sitä kyllä kehitetty vuosien saatossa 😉 -E

 3. Pakko kommentoida, että oot kyllä upean näköinen! Oon vasta nyt löytänyt sun blogin ja musta on niin ihanaa, ettet ole mikään riuku! Niin moni tän tyylistä blogia pitävä on vetänyt ittensä liian kuivaks (huom! tämä on mun mieleipiteeni ja mun makuni). Ei mulla muuta 😀

  • Moikka Mak,

   Voi mikä erilainen kommentti ja palaute, kiitos <3 Näillä mennään jatkossakin, haha -E

  • Moikka Beada,

   Tuo löytyi ulkomailta, merkkiä en muista millään! (: -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta