Sitrusletut- maidoton viettelys!

Minifitness_sitrusletut_aamiaisletut_proteiiniaAh letut. Olen aina yhtä onnesta soikeana kun keksin jotakin uutta lettutaivaalle. Koko salaisuus tähän kokeiluun lähti sunnuntai-illan keittiösekoilustani. Uusissa resepteissä keskityn aina johonkin tiettyyn asiaan. Makuun, koostumukseen, tai makroihin. Nyt uutena juttuna tuli tämä nykyinen maidoton ruokavalioni, johon myös te toivoitte reseptejä. En ole vielä törmännyt näillä lettumarkkinoilla tähän yhdistelmään, jonka lettupäissäni keksin. Lupaan, tämä toimii.

Tämä on myös erilainen kuin muut reseptit, joita olet aikaisemmin minulta kokeillut. Jokaista reseptiäni yhdistää yksi asia – ne vievät mennessään. Helppous, terveellisyys ja maku ohjaavat Minfiitneksen reseptiikkaa täydellä fiiliksellä. Nyt maidottoman ruokavalioni mytöä letutkin ovat sitä! Lukijoiden toiveita siis kuunnellen, tässä ensimmäinen reseptikokeiluni. Proteiinin lähteenä toimivat valkuaiset ja kuoritut hampunsiemenet, nam. Minifitness_maidottomat letut_terveellinen_hamppu

Minifitness_sitrusletut_Puhdistamo_Kookoslime

Sitrusletut 1-2 hengelle

Kalorit 540 kcal, proteiinit 28 g, rasvat 23 g, hiilihydraatit 54 g

3 rkl kuorittuja hampunsiemeniä (Renee Voltaire tms.)

2 rkl Chia-siemeniä

4 valkuaista (tai 2 valkuaista, 1 dl makeuttamatonta mantelimaitoa)

1 dl kaurahiutaleita

1 muussattu banaani

Raastettua sitruunankuorta

1-2  rkl Puhistamon kookosöljyä limellä (uutuus)

(2 rkl kookoshiutaleita)

Sekoita ainekset sheikkerissä tai blenderissä. Paista tilkassa kookosöljyä ja nauti! Lettujen koostumus ei kuivu, joten letut voi nauttia myös myöhemmin. 

Minifitness_terveelliset aamiaisletut_makrot

Tätä menoa meikästä tulee lettumestari! Ehkä vielä myös maidottomuuden kuningatar. Nämä uudet, jopa vähän villinkin kuuloiset raaka-aineet, sitruuna ja lime, toimivat todella hyvin. Ne tuovat lettuihin ihanaa raikkautta! Nämä upposivat ihan ilman marjoja tai muuta kevennystä. Kokeile ja ihastu <3 

Mahtavaa uutta viikkoa ystävät!

Ps. maidottomuus on yllättävän helppoa, varsinkin kun saa lettuja -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

16 vastausta artikkeliin “Sitrusletut- maidoton viettelys!”

 1. Mulla on lettuongelma :), johon nyt kysyisin sun neuvoa. Oon dieetillä tällä hetkellä ja kaikki hedelmät, paitsi omena, on no no! Miten voisin korvata banaanin letuissa? Proteiinit lettuun otan herasta ja valkuaisista, hiilaria kaurahiutaleista, mut kaveriksi kaipaisin vielä kaurahiutaleiden lisäksi jotain? Ennen käytin banaania, mut se on kielletty, enkä oo keksiny mikä sen korvais. Banaanista on lettuun saanu kivasti makeutta. Hiilarien lista on aika rajattu tällä hetkellä.

  • Moi! Mä olen korvannut banaanin leivonnaisissa makeuttamattomalla omenasoseella. Isoja purkkeja tätä herkkua löytyy isoista kaupoista, siis puhdasta omenaa muussattuna. Pilttinäkin tätä on, mutta siinä taitaa olla jotain tärkkelystä tms lisätty.

  • Kreikan aakkosista suomeksi käänsi sujuvasti google translate:

   Sitrusletut 1-2 hengelle

   Kalorit 540 kcal, proteiinit 28 g, rasvat 23 g, hiilihydraatit 54 g

   3 rkl kuorittuja hampunsiemeniä (Renee Voltaire tms.)

   2 rkl Chia-siemeniä

   4 valkuaista (tai 2 valkuaista, 1 dl makeuttamatonta mantelimaitoa)

   1 dl kaurahiutaleita

   1 muussattu banaani

   Raastettua sitruunankuorta

   1-2 rkl Puhistamon kookosöljyä limellä (uutuus)

   (2 rkl kookoshiutaleita)

   Sekoita ainekset sheikkerissä tai blenderissä. Paista tilkassa kookosöljyä ja nauti! Lettujen koostumus ei kuivu, joten letut voi nauttia myös myöhemmin.

  • Ihana S, kiitos. Tosi hassua, miksi näkyi noin oudosti. Nyt pitäisi olla asia korjattu 🙂 -E

  • Moikka Heidi,

   Tuohon ylemmäs tulikin jo hyvä vinkki lukijalta omenasoseesta (: Myös bataattia ja kukkakaalia hyödynnetään paljon! Kannattaa kokeilla -E

 2. Hei! Resepti näkyy minulle ”venäläisenä” kirjoituksena enkä saa siitä siis mitään selvää 🙁 Muu teksti näkyy kyllä normaalisti.

  • Joo, sama juttu täällä. Resepti näkyy täysin hepreana.?

  • Joo mulla kans sama ongelma, näyttäis olevan kreikkalaisilla aakkosilla… 😀 hauskaa tosin arvailla että mitähän ohjeessa mahtaa lukea!

 3. Moikka! Mulla olisi pieni ravitsemusaiheinen kysymys, liittyen osaksi näihin lettuihin: kävisivätkö nämä iltapalaksi? Ohje sisältää banaania, eli nopeita hiilihydraatteja. Mietin, että onko siitä enemmin haittaa kuin hyötyä, jos syön nopeita hiilihydraatteja iltapalalla? Muuttaako kroppa banaanin sokerit yön aikana helpommin rasvaksi kroppaan? Kannattaako siis välttää nopeita hiilihydraatteja illalla, erityisesti rasvan kanssa? Kiitos jos vastaat! 🙂

 4. Sori negakommentti, mutta kylläpä ärsyttää kun instan puolella mainostat jo ilmeisesti etukäteen ”kisäpäätös nyt blogissa!”, ja kun blogin puolelle tulee, ei sellaista löydy. Tuntuu hirveeltä lukijoiden aliarvioimiselta, että tollain mainostetaan vaikkei postausta ole vielä julkaistukaan 🙁 T. Aktiivinen instaseuraaja ja kuvistasi energiaa imevä, joka eksyy kuitenkin blogin puolelle harvoin..

  • Moikka Sanni,

   Tämä johtui ihan vaan Fitfashionin teknisistä ongelmista – postaukset ilmestyvät aina heti Fitfashionin etusivulle, jonka kautta postauksia pääsee lukemaan ihan realiajassa. Joskus postaus ei päivity suoraan blogiini siirtyessä, joka on tosi ärsyttävää. Tämä ongelma on ilmennyt viimeaikoina ja toivottavasti pääsemme siitä eroon, ei ole kivaa. Eli tosiaan julkaisen kyllä aina postauksen ihan ensimmäisenä, jonka jälkeen vasta kaikki muu <3 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta