E-Team Fitness Burger

Minifitness_fitnessburger_E-TeamOlen ihmetellyt miksi bataattia ei käytetä enemmän. Sehän sopii melkein jokaisen ruokavalioon ja maistuu niin superhyvältä! Siitä saa tehtyä monipuolisesti kaikkea. Sitä voi keittää, paistaa tai valmistaa muussia. Se taipuu suussasulaviksi ranskalaisiksi, mutta myös mehukkaaksi burgeriksi. Bataattihimot ovat ilmiselvästi valloillaan keittiössäni. Mökillä tuli loihdittua todellinen fitnessburgeri ja sen muisteleminen nostattaa edelleen kosteuden suunpielille.

Mökkeillessä voi herkutella loppupeleissä aika helposti oman ruokavalionkin puitteissa. Saanko esitellä meidän E-Teamin Fitness Burger!

E-Team Fitness Burger

4 annosta

Burgersämpylät bataatista 

1 bataatti

kookosöljyä

Kalaharin suolaa

Kuori bataatti ja viipaloi sivuttaissuunnassa paksuiksi viipaleiksi. Pyri leikkamaan viipaleista samankokoisia, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Voitele bataattien pintaan hieman kookosöljyä ja ripottele päälle suolaa. Voit halutessasi lisätä myös muita mausteita. Paista bataatteja uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20 min. Bataatit ovat kypsiä kun pinta on kevyen ruskea ja bataatti on pehmeähkö.Minifitness_Fitness burger_homemade_sweetpotato

Fitit jauhelihapihvit

2 kananmunaa

400g naudan luomulaatuista jauhelihaa 5-10 % rasvaa

Kuutioitua sipulia

Valkosipulia

Suolaa

Mustapippuria

(Kuivattua nokkosta)

Sekoita ainekset keskenään ja lisää sekaan haluamasi mausteet. Muotoile taikinasta pihvejä. Saat taikinasta noin 11 valmista pihviä riippuen niiden koosta. Paista pihvit molemmilta puolin tilkassa öljyä.

Minifitness_homemade_guacamole_aito

Guacamole

2 avocadoa

1 lime

4-5 tomaattia

Korianteria

Valkosipulia

Sipulia

Kalaharin suolaa

Chiliä

Viipaloi avocadot ja tomaatit pieneksi silpuksi. Lisää sekaan puristettu limen mehu, silputtu korianteri, valkosipuli, sipuli ja mausteet. Siirrä hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.

Kasaa burgerit mielesi mukaan. Voit laittaa täytteeksi guacamolen lisäksi salaattia ja suolakurkkuja! Valmiit guacamolet sisältävät milloin mitäkin ja usein avocadon – eli sen pääraaka-aineen määrä – saattaa olla ainoastaan 1 % koko tuotteessa! Kannattaa siis valmistaa guacamolet itse, sillä silloin se on ehtaa tavaraa ilman mitään poistamatta, tai lisäämättä. Makukin on todella paljon parempi, nam! Se on myös onneksemme todella nopea valmistaa.Minifitness_burgerit bataatista_terveelliset burgerit

Maistuvaa maanantaita! -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

8 vastausta artikkeliin “E-Team Fitness Burger”

    • No mulle kävi ihan sama 🙂 Huomasin että joku muukin on himoinnut samaa! Mutta huomaa vaan, kuinka toi viimeinen lause todella pitää paikkansa 😉 -E

  1. Mä tykkään bataatista, mutta silti sitä tulee käytettyä ihan tosi vähän ja pitäisi ehdottomasti käyttää enemmän.

    En oo oikeastaan koskaan tykännyt perusranskalaisista, mutta bataattiranskalaiset on hyviä. Oon myös joskus tehnyt uunibataattia (muistaakseni laitoin jotain kasviksia ja juustoa siihen päälle).

    • Joo ainakin itselläni menee viikoittain (: Se makeus on jotenkin niin hyvä! -E

  2. Bataatti on superrrhyvää! Mutta itsellä ainakin jää vähemmälle käytölle siksi, että on aikas hintavaa ja tuodaan jostain missä puhutaan amerikkaa. Suosin mieluummin näitä kotoisia punajuuria ym. 🙂

    • Kiitos Iida palautteesta, näitä on aina hyvä saada (: -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta