Millainen on oikeanlainen loma?

Minifitness_paraslomaMillainen on paras loma sinun mielestäsi? Millainen olisi oikeasti paras loma sinulle ajatellen hyvinvointiasi ja jaksamistasi? Onko lomasi suunniteltu jälkinmäisen lauseen mukaan? Loman tulisi olla rentouttavaa ja miellyttävää. Jokainen viettää vapaat omalla tavallaan. Itse pyrin hyödyntämään loman suomaa ”ylimääräistä” aikaa mahdollisimman järkevästi, jolloin lomaani sisältyy totaalista laiskottelua, mutta myös liikuntaa josta saan virtaa ja hyvää oloa! Tämä energia on sellaista joka varastoituu kehoomme. Herkuista, alkoholista ja totaalisena sohvaperunana olemisesta ei tätä virtaa saa. Nämä tuovat hetkellisesti hyvää mieltä. 

Olen löytänyt itselleni parhaan lomamoden, josta jää mahdollisimman paljon käteen. Eikö se olekin lopulta sen loman ajatuskin, ladata meihin hyvää mieltä? Minifitness_lomamode_hyvaloma

Minifitness_lomamode_hyvaloma3Täydellinen lomamode sisältääkin kaikkia näistä. Pääpaino on yksinkertaisesti tasapainossa! Sopivasti liikuntaa, sopivasti ulkoilua ja unta juuri sen verran kuin itsestä tuntuu hyvältä. Päikkärit ovat todellakin sallittuja! Suosin myös lomalla ollessani pääosin terveellistä ruokaa, mutta toki herkkujakin saa nauttia jos siltä tuntuu. En kuitenkaan lähde lomalle sillä ajatuksella, että nyt vedetään suklaamunia niin paljon kuin napa vetää! Syön jos tekee mieli.

Usein kun liikutaan ja syödään muuten hyvin, jää myös herkkujen napsiminen ja mieliteotkin vähemmälle. Suosisin siis myös lomalla samaa arjen ruokarytmiä ja veden juontia. Nekin ovat asioita, jotka pitävät meidän virkeänä ja liikkeellä myös lomalla.

Kun kerran on aikaa, eikö silloin kannattaisi juuri laittaa sitä hyvää ja terveellistä ruokaa, jos arkena kiire on tekosyynä? Eikö silloin kannattaisi liikkua jos arkena ei tunnu olevan tarpeeksi aikaa itselleen? Minusta itseensä pitää panostaa lomalla, sillä lomat ovat meidän akunvaihto paikkoja.Minifitness_lomamode_hyvaloma2

Minifitness_lomamode_lentoonLomalta on kiva tulla kotiin, kun on valmistautunut taas arjen pyöritykseen. Se tuntuu jopa tervetulleelta kun on levännyt mieli ja keho kaverina! Jos loma on tullut vietettyä viinipullo kainalossa, saattaa olo olla hieman toinen.

Oletko täynnä energiaa näin pyhien jälkeen? <3 

-E

 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

12 vastausta artikkeliin “Millainen on oikeanlainen loma?”

 1. Samaa mieltä siitä, että hyvään lomaan kuuluu myös liikuntaa, vaikka vaan kevyttä sellaista! 🙂 Itse ainakin huomaan, että pelkkä oleskelu vaan väsyttää, vaikka toki lepopäiviäkin pitää olla. Veden juonti sen sijaan aina jää, sillä vesipulloa ei tule kotona/kylässä kannettua mukana :/

  • Ihan samassa veneessä ollaan Emmi (: Vedenjuonti on selvästi jokin rutiini, jota on vaikeampi ylläpitää lomalla. Tsempataan siinä 😉 -E

 2. En kyllä millään ihmeenlä ymmärrä miten olet fitnees. Näytät täysin normaalivartaloiselta naiselta. Kaikki ovat nykyään fitness.

  • 😀 et siis ilmeisesti millään ihmeellä ymmärrä yhtään, mitä ”fitness” tarkoittaa ja on. Fitness ei ole yhtäkuin kisakroppa dieetillä tai kisapäivänä…

  • Kiitos Veera 😀 Tosiaan, Fitness ei taida olla oikea sana sille, onko kroppa kireä vai ei. -E

  • Kyllä Anna, onneksi olen 🙂 Olen todella tyytyväinen omaan kehooni, oli kunto mikä hyvänsä. Kireys ei laiske arvoa fitnekselle, vaan ihan jotkut muut tekijät.
   Asiallinen kommentti myös Veeralta, kiitos <3 -E

 3. Heippa! Haluisitko tehdä postausta lisäravinteista? Tavallaan sellaisen lisäravinteiden abc:n 🙂 esimerkkejä aina hyvistä tuotteista kuhunkin käyttötarkoitukseen ja myös omista käyttökokemuksistasi ja lisäravinteista, joita itse käytät tällä hetkellä. Itsestäni ainakin tuntuu, että netti on pullollaan tietoa kyseisestä aiheesta, mutta en ainakaan ole löytänyt sellaista kirjoitusta, jossa olisi tavalliselle tallaajalle perusteet selitetty.

  • Moikka Reetta,

   Kiitos ideasta (: Laitetaan korvan taakse! -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta