Underneath my skin – Aco tips

*Yhteistyössä AcoMinifitness_aco_ihonhoitoni

Pidin joskus ihoani hankalana ja rasvaisena. Todellisuudessa teini-iässä se sitä ehkä olikin enemmän ja vähemmän, mutta nyt ihoni on normaali. Minusta tuntuu että me naiset usein miellämme ihotyyppimme ongelmallisemmaksi kuin se todellisuudessa onkaan. Ihonhoidossa pyrin aina yksinkertaistamaan ja ennaltaehkäisemään. Ihomme laatuun ei lopulta vaikuta pelkästään ulkoiset tuotteet, vaan se mitä siellä syvemmällä tapahtuu. Joskus saatammekin valita ihonhoitotuotteet väärin perustein, kun emme osaa tulkita kehomme viestejä oikein.

25-vuoden iässä aloin kiinnittämään huomiota yllättäen ilmestyneisiin ryppyihin silmäkulmissa ja huomasin jatkuvan treenaamisen tuovan omia haasteita. Näppyjä ilmestyy helpommin jos unohtaa poistaa meikit ennen treenejä, tai jos ihoa ei puhdista treenin jälkeen. Näitä hetkiä kuitenkin tapahtuu meille kaikille. Kiinnitänkin huomiota perusteelliseen iltapesuun, jolloin puhdistan kasvot puhdistusvaahdolla ja käytän usein vielä kasvovettä. Yöksi levitän seerumin, silmänympärysvoiteen ja kosteuttavan yövoiteen. Uskon että muutamat jutut riittävät ainakin tässä iässä pitämään ihoni kimmoisana ja hyväkuntoisena. Väittäisinkin, että näin muutama päivä 26-vuoden iästä ihoni voi paremmin kuin koskaan! Minifitness_aco_kosteutus_päivävoideMinifitness_Aco-Ihonhoito

Minifitness_aco_kasvovesi_normaali-ihoPaitsi ulkoisien asioiden kautta, myös sisäiset asiat heijastuvat suoraan iholle – kun sisimpämme ei voi hyvin, ei ihoa edes kauneus-seerumit korjaa. Ruokavaliomme ja veden juonti vaikuttavat ihomme kosteuteen ja kuntoon.

Vesi puhdistaa, aktivoi aineenvaihduntaamme ja vaikuttaa myös ihon kimmoisuuteen. Ruokavaliossa kannattaa kiinnittää huomiota monipuolisuuteen ja säännöllisyyteen, sillä nämäkin näkyvät ulkoisesti. Jos tulee syötyä huonommin, naamassani komeilee usein heti mojova finni! Jos nämä sisäiset ihoa hoitavat asiat ovat kunnossa, pääsee ihon ulkoisessa hoidossa paljon helpommalla. 

Myös riittävällä unen saannilla on suora merkitys ihomme kuntoon. Stressitasot, auringolle altistuminen, alkoholi ja tupakointi vaikuttavat ihomme kuntoon negatiivisesti. 

Minifitness_aco_puhdistusvaahtoMinifitness_silmänympärysvoide_Aco

Monet huonoihoiset ovat saaneet apua esimerkiksi maidottoman ruokavalion kautta, mutta toki nämä seikat ovat yksilöllisiä. Kaikilla hivenaineilla ja vitamiineilla on vaikutusta siihen millaisessa kunnossa ihosi on. Moneen kasvovoiteeseen onkin lisätty esimerkiksi C-vitamiinia, mutta sen imeytyvyys ei välttämättä ole kovin hyvä. Siksi painottaisinkin ruokavalion merkitystä ihonhoitotuotteiden ohessa.

Ihonhoidossa kallein ei ole välttämättä aina kuitenkaan paras. Luonnolliset, miedot tuotteet hoitavat ja puhdistavat ihoa ja hellivät sitä. Kaikki apteekkituotteet eivät ole aina se kalliimpi vaihtoehto markettituotteelle – esimerkiksi Aco on varsin edullinen vaikka kuuluukin apteekkituotteisiin. Heiltä löytyy myös jokaisen ihotyypille omat tuotteensa, jotka sopivat pohjoismaiselle iholle hyvin. Acon tuotteita on löytynyt omasta peilikaapistani jo pitkään.Minifitness_aco_myskin

 

Kauniin Ihon resepti

 • A-vitamiinia – Porkkana, vihreät kasvikset, tomaatti ja paprika
 • C-Vitamiinia – Hedelmät, marjat ja kasvikset esimerkiksi parsakaali, appelsiini ja mustaherukka
 • E-Vitamiinia – Kasviöljyt, pähkinät ja siemenet. E-vitamiini ehkäisee ihoa ennenaikaiselta vanhentumiselta
 • B3 ja B6-vitamiinit – Liha ja kalatuotteet, maitotuotteet, kananmunat, viljatuotteet
 • Sinkki ja seleeni – Lihatuotteet/eläinkunnan tuotteet (hyvä imeytyvyys), viljatuotteet
 • Riittävä veden juonti n. 3 l/päivä
 • Riittävä uni ja maltilliset stressitasot
 • ihon suojaaminen auringolta
 • Ihon puhdistaminen ja kosteutus oman ihotyypin tuotteilla

Kauneus lähtee sisältäpäin – myös ihon kunnon suhteen <3 -E

Kuvat – Eveliina

[Debug tracking pixel: http://eas3.emediate.se/eas?camp=252390;cre=img;EASTblogiyhteistyo=ACO-minifitness-1;EASTpostID=10534]

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

12 vastausta artikkeliin “Underneath my skin – Aco tips”

 1. Niin totta joka sana! 🙂 Mulla on itsellä tosi herkkä iho, etenkin kaikille sisäisille vaikuttajille. Pari päivää kun syö putkeen karkkeja ym vähän vähemmän ravintorikasta, niin sit kun palaa puhtaaseen ruokaan, kuonien poistuminen kehosta näkyy mm. näppylöinä kasvoissa. 🙁 Täytyy kyllä ottaa nämä Acon tuotteet testiin, sillä oon kans todennut sen, että mitään vippaskonsteja ei tarvita, kun pitää huolen kosteutuksesta ja siitä puhtaasta ravinnosta.

  Kiitos ihanista ja positiivisista postauksistasi. Musta on niin kiva lukea semmoisia tekstejä, joista välittyy läpi kirjoittajan seesteisyys ja se semmonen hyvä olo! Se nimittäin tarttuu, ja tulee itselle tosi motivoitunut olo kaikista instagram kuvistasi ja blogiteksteistä tietty myös. <3

  • Kuulostaa tosi tutulta Kata (:
   Ihanaa että saat täältä hyvää mieltä, se on parasta! <3 -E

 2. Kun pitäisi juoda 3 lirtraa vettä päivässä, niin juotko sä sen 3 litraa + sen mitä saat ruuasta vai lasketko sä senkin mitä saat ruuasta siihen kolmeen litraan?

  • Vähintään kyllä! Itelläni menee 5 litraa helposti kun juo treeneissä helposti extraa (: Tämä nestetarve on siis pelkästään vedestä -E

 3. Pakko tulla kommetoimaan että sulla on aivan ihana blogi! Oot ihan äärettömän kaunis ja vaikutat ihanalta persoonalta:)

 4. Koin ihoni erittäin ongelmalliseksi mutta vasta vähän aikaa sitten tajusin mistä oikeasti kiikasti; se oli kuiva! Hankin parhaat puhdistusaineet, käytin kuivattavia tuotteita ja rasvasin rasvaiselle iholle tarkoitetuilla tuotteilla. Kierre valmis.
  Oli aikamoinen ahaa-elämys tutustuessani Biotherm-sarjan tuotteisiin Sokoksella, nyt kotikäytön jälkeen on ilo todeta että kyllä hyvään kannattaa satsata. Maksaa kyllä itsensä takaisin. Samoin ihoanalyysit ammattilaisella kannattaa jos ongelmista kärsii, ettei käy kuin minulla.

  • Auts Sara. Jotenkin tosi tyypillistä meiltä naisilta (: Ihanaa että löysit avun ja ehdottomasti samaa mieltä, maksaa itsensä takaisin kyllä ennemmin tai myöhemmin. Ihoanalyysit on todella hyvä tapa selvittää oma ihotyyppinsä! Kävin sellaisella itsekin aikoinaan -E

  • Jos syön suosin usein jos vain mahdollista Quest baria maun ja ravintoarvojen osalta (: -E

  • Ehdottomasti samaa mieltä Matilda (: Ihana olet, kiitos paljon! -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta