Buda & Pest

Budapestissä saimme kokea kaikki mahdolliset säät myrskystä aurinkoon ja sateeseen. Tapasimme myös hyvin kirjavaa sakkia matkan aikana. Tilanteita ei tosiaan puuttunut, mutta Budapesti oli varsin mutkaton ja hauska paikka! Flunssan vuoksi kaikki aikaisemmat suunnitelmat menivät uusiksi ja ensi kertaan jäävät himotreenaajan kuntokeskukset ja todella kutsuvat lenkkipolut vihreiden puistojen ympäröimänä. Turha sitä kuitenkaan oli jäädä märehtimään, vaan päätimme ottaa kaiken muun mahdollisen irti näistä päivistä. 

Ensimmäisenä päivänä suuntasimme Margaret Islandille, joka oli kuin pieni saari pienille ihmisille. Tämä muistutti paljon Meksikon Isla Mujeresta pienistä golfautoistaan ja ravintoloistaan. Meidän kulkupeliksi valikoitui kuitenkin omituinen nelipyöräinen pyörä, jossa oli ratti ja kahdet polkimet.

Nauroimme kippurassa jo pelkästään ajattelemalla liikkumista sillä. Dan polki kirjaimellisesti hiki otsalla ja minä istuin kuninkaallisena kyydissä. Sain herrasmieheltä vapautuksen polkemisesta flunssani vuoksi. Dan ottikin tästä kaiken hyödyn (ja tuskan) irti ja nautti päivän aerobiset samalla. Voin niin kuvitella millaiseksi prinsessaksi minut listittiin muiden silmissä. Hihityskyyti oli varsin hauska ja pomppuinen!

Myös saari oli varsin kaunis paikka, sillä se oli täynnä puistoja piknikläisille. Me himoitsimme erityisesti upean näköisiä pitkiä lenkkipolkuja, jotka kiemurtelivat joen ja metsän läpi. Sinne on vielä pakko päästä.

Saarelta jäi mieleen maailman lyhytpinnaisin jäätelömummo. Halusin sorbettini kuppiin kuten aina. Pallot tippuvat aina vohvelista, tai sitten joku lintu syöksyy sen kimppuun. Elän varman päälle, erityisesti kun kyse on jäätelöstä. Mummo ei tätä kuppi vaihtoehtoani voinut käsittää ja lätkäisikin palloni vohveleineen suoraan kuppiin. Siinä se törrötti, sorbettipallo kupissa ja vohveli pallon päällä. Hyvä ettei revetty nauramaan samantien. Häivyttiin nopeasti paikalta ennen totaalisen hihityskohatuksen ryöppyä.

Saarelle voi matkata autollakin, mutta me heittäydyimme villeiksi ja päätimme valita vanhuksien lempparin, ohjatun turistikierroksen veneellä pitkin Tonavaa. Tonava jakaakin Budapestin kahtia, Budaan ja Pestiin. Kuulokkeista saattoi kuunnella historiallisia kertomuksia omalla äidinkielellään ja korvat saivat nauttia varsin viihdyttävästä musiikkikokemuksesta. Tässäkin oli meistä jotakin äärinmäisen hauskaa. 

Kävimme myös illallistamassa jokseenkin oudossa paikassa, ravintola Melbassa. Se oli äänestetty yhdeksi Budapestin parhaaksi ravintolaksi ja kuvien perusteella se olisi hyvin voinutkin olla sitä. Ruoka näytti kuvissa fine diningilta ja miljöötä mainostettiin kauniina jokimaisemana. Saavuttuamme paikalle silmäilimme hetken Danin kanssa toisiamme – tuleeko sullakin tästä mieleen joku Herttoniemen baari?

Tarjoilijat olivat todella kujalla. Siis aivan pihalla. Shokki kuitenkin häipyi kun paikalle saapui kaiken häsläyksen jälkeen bonusukko! Pukumies, joka vaikutti erittäin pätevältä heti ensi vilkaisusta lähtien. Onneksi saimme tämän bonusukon, sillä hän hoiti homman kotiin. Lopulta selvisi että tämä tyyppi oli opiskellut Turussa. Sehän selittyykin jo sillä.

Saimme lopulta varsin viihdyttävän illan seuratessamme näiden ukkojen toimintaa. Menun kaikki parhaat vaihtoehdot olivat loppuneet. Onneksi alkuruoka oli kuitenkin hyvää ja pääsin maistamaan täydellistä parsaa mansikoiden kera. Siitä tulikin nyt yksi ehdoton lempparini! Lähtiessämme huomasimme perällä tilan, joka muistutti edes hieman näkemiäni kuvia. Me ilmeisesti istuimme jostakin syystä baarin puolella koko sakki. Siitä se Herttoniemeläinen baari-illuusio ehkä johtuikin…

Viimeisenä päivänä päätimme ottaa iisisti ja suuntasimme paljon puhuttuun kylpylään. Gellert Spa lupasi tarjota hieman ylellisyyttä ja kuvissa se näytti varsin mielenkiintoiselta. Kun saavuimme kylpylään, totesimme ensimmäisen väärinymmärryksen tapahtuneen. Hygieenisestä kylpylästä ei ollut tietoakaan, mutta hienohan se oli arkkitehtuuriltaan. Sisällä haisi meistä omituiselle ja päätimme lillutella ulkoaltaassa. Ei ihan kohdanneet omat odotukset hienoasta kylpylästä. 30 minuutin jälkeen totesimme homman olevan siinä. Tulipahan huomattua, että emme tosiaan ole lillujia. Emme siis sitten yhtään. Ehkä sitten vanhoina yritetään uudestaan. Nyt on ainakin ostettu lipsukkaat niitä aikoja varten.

Meikäläisen räkänenästä ja mykkäkoulusta huolimatta reissu oli varsin onnistunut ja ennen kaikkea hauska! Viittomakieli ja viestilaput toimivat ihan kivasti, mutta olen kuulemma kivempi tyyppi kun puhun. Juttua riittää näiden hiljaisien päivien jälkeen.

Budapesti toimii niin monella tapaa matkakohteena. Haluan sinne vielä uudestaan treenaamaan ja fiilistelemään lisää tuota upeaa arkkitehtuuria, maisemia ja ilmastoa. Halvemmat hinnat ovat kiva bonus bonusukkojen lisäksi!

Ihanaa vappua ystävät! Minä lepään vielä tänään kotosalla <3 -E

Toppi – Topshop

Farkut – Topshop/Similar here*

Bleiseri – Forever 21

Laukku – Gucci

Kengät – Roshe Run

*mainoslinkki

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

14 vastausta artikkeliin “Buda & Pest”

 1. ihania kuvia taas! kuinka lämmin siellä oli? oon ite menossa ens viikolla budapestiin ni ois kiva tietää tarkeneeko siellä ilman takkia:)

  • Moikka,

   Ensimmäisenä päivänä oli tosi lämmintä! Ulkona saattoi olla topissa. mutta seuraavat päivät olivat hieman viileämpiä. Sää saattoi muuttua päivän aikana tosi paljon, eli kannattaa kyllä lämmintä ottaa mukaan (: -E

 2. Haluan nyt hieman korjata teidän hygieniakäsitystä Gellertin kylpylästä. Jos käsityksenne perustuu tuohon ”erityiseen hajuun” niin siihen saa kyllä Unkarissa tottua. Nimittäin kaikissa Unkarin kylpylöissä ”haisee” juuri sille. Tuo haju johtuu mineraalista, joka on mm. rikkiä ja sen ominaisuuteen kuuluu haju ja hieman ruskeahko väri. Tämän mineraalin sanotaan olevan terveellistä ja vedet ovat luonnonlähteistä. Hygienia-asia on kyllä kunnossa ja varsinkin niin hienossa kylpylässä kuin Gellertissä. Ei siis huolta.

  • Moikka Suski,

   Omaan silmääni pisti lähinnä likaisuus suihkutiloissa/pukutiloissa. Onneksi tämä kyseinen poikkeuksellinen haju ei ollut valloillaan kaikkialla, eli en usko että kyseessä on nyt tämä mainitsemasi (: Kerroin tässä lähinnä omia tuntemuksiani siitä, miten eri tavalla ainakin me koimme hygieenisyyden ja puhtauden. Ei tästä mielipiteestä kannata kenenkään suinkaan loukkaantua (: -E

  • Suski siellä haisi siis ihan actual kakan haju isoimmassa salissa. Mutta muutenhan koko kaupunki oli todella mahtava meidän molempien mielestä kaikin puolin! 🙂

   -Dan

  • Hei itseasiassa olin perheeni kanssa samassa kylpylässä 2008, ja koko perheemme sai sieltä jonkun vatsapöpön, siinä oli lentokoneessa mukava mennä kotiin kun oksetti 🙂

 3. Olen ollut Unkarissa neljästi ja täytyy kyllä sanoa,että tuntuu jotenkin ala-arvoiselta kirjoituksesi. Maassa ,jonka historia on melkoinen (jos oot perehtynyt?) voisi sanoa,että vetää vertoja Pariisille nähtävyyksiltään ja kulttuuriltaan.. Ehkä odotuksesi ei olleet samalla tasolla kaupungin kanssa,mutta kyseessä on upea maa ,upea ruoka ja upeat ihmiset!!! Ja Budapest kirjoitetaan ilman i-kirjainta siellä lopussa…

  • Niinpä, ihanat lenkkarit! Mikä malli nuo on? Kiitos Eevi ihanasta blogista 🙂 t.oranssifriikki

  • Moikka Jenna,

   Noi on Roshe run summer printit (: Tykkään niistä tosi paljon! -E

 4. Budapest on kaunis kaupunki, silloin kun me oltiin miekkosen kanssa siellä niin oli semmoinen 40 astetta lämmintä kokoajan ja se oli pikkasen liikaa tuolla keskieuroopassa ja esim. ne hauskat pyörät siellä saarella saivat jäädä kokeilematta 😀 Jos Budapestista tykkää ja siitä kulttuurin ja arkkitehtuurin ihailusta, niin ehdottomasti suosittelen myös Prahaa, se vie mun kohdalla ainakin voiton Budapestistä 🙂

  • oho apua Outi 😀 Oi täytyy siis kokeilla sekin vielä! Kiitos vinkistä neiti <3 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta