Kaikille sopiva kuntohaaste!

*Yhteistyössä Vaasan KuntoMinifitness_kuntohaaste

Tänä kesänä painotetaan pieniä valintoja, jotka vievät pitkälle! Haluan haastaa jokaisen teistä mukaan kesän kuntohaasteeseeni. Usein kesäisin salitreenit jäävät, mutta se ei ole syy olla treenaamatta. Oma kehonpaino on todella toimiva ja myös tehokas tapa treenata kehoa monipuolisesti. Sen hyötynä on myös se, ettei siihen tarvita mitään välineitä! Tähän treeniin ei tarvita salia, vaan sen voi tehdä vaikka ulkona säästä nauttien.

Treeni koostuu kolmesta eri liikkeestä, joista löytyy jokaiselle sopiva kuntotaso. Ideana on tehdä nämä kolme liikettä putkeen ilman taukoa, mikäli vain mahdollista. Kierroksia (sarjoja) voi toistaa esimerkiksi 3-5 kertaa mahdollisimman lyhyillä tauoilla. Sarjamäärät riippuvat kuntotasostasi, jolloin niitä voi joko vähentää tai jopa nostaa. 

Burbee x 10-15

Kyykky x 15-20/jalka

Vatsat x 15-20

Toista nämä liikkeet 3-5 kertaa. Pystytkö tekemään ne ilman taukoa? 

Muistathan ennen treeniä hieman lämmittellä kehoa noin 10 minuuttia ennen varsinaista treeniosuutta. Näin valmistat verenkierron, lihaksiston ja hermoston tulevaan treeniin, unohtamatta sitä tärkeintä -päätäsi!

Tämä on nopea treeni, joka rasittaa kehoa monipuolisesti. Yleisliike Burbee on tehokas koko kropan liike. Kyykkyvariaatiot ovat tehokkaita reisille ja pakaroille ja treenin kruunaa tietenkin se jokaisen himoitsema sixpäk-liike! Syke nousee ja rasva palaa tehokkaasti. Treeni on suunniteltu sellaiseksi, että sen voi tehdä oikeastaan missä vain – vaikka mökkilaiturilla. Tekosyyt siis nurkkaan ja pidetään sitä kuntoa yllä myös kesällä! Vaikka koko perheen voimin.

Treeni on kuitenkin vain 20 % tuloksista. Jopa 80 % tuloksista on sidoksissa ruokavalioosi. Kesä on monelle haastavaa aikaa, sillä silloin tekee mieli ottaa löysin rantein ilman stressiä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se mihin itsensä kesän aikana päästää (vai päästätkö?) , on edessä sitten syksyllä. Suosittelenkin kunnon ylläpitämistä myös kesällä, jotta hommaa ei ole kokonaisen pellon verran kynnettävänä taas syksyn koittaessa. Pieniä valintoja, ne riittävät pitkälle.Minifitness_Vaasan_Kuntohaaste

Erityisen tärkeää lihaksille on saada ravinnosta riittävästi proteiinia. On kuitenkin hyvä muistaa, että proteiini tarvitsee hiilihydraatteja imeytyäkseen kunnolla. Suomalaiset rakastavat leipää ja se kuuluu myös omaan vapaaseen ruokavaliooni kisakauden ulkopuolella. Usein herkuttelen sillä viikonloppuisin aamuisilla brunsseilla, tai iltaisin treenin jälkeen. Proteiinia saa muustakin kuin lihasta tai kananmunanvalkuaisista. Leivästäkin voi löytyä sitä luonnollista proteiinia!

Vaasan Kunto proteiini & Kuitu Ruis ja Kaura -leivät sisältävät proteiinia (15 %) ja kuitua (10 %) suoraan luonnosta. Herkulliset siemenet ja viljan jyvät ovat näiden pehmeiden leipien proteiinin lähteenä. Tämä maistuu herkulta grillinuotiolla kalkkunaleikkeen ja kasvisten kera! Ai että tuli vesi kielelle pelkästä ajatuksesta. Kaura-leipä sisältää mm. vatsan toiminnalle hyödyllisiä Chia-siemeniä, joista löytyy proteiinin lisäksi kuitua ja hyviä rasvahappoja. 

Kesällä saa ja pitääkin fiilistellä ja nauttia. Terveellisiä elämäntapoja on lopulta aika yksinkertaista ylläpitää, mikäli vain itse mielii nähdä mahdollisuuksia siihen. Hyvä olo tulee tiedätte kyllä mistä! Tekosyyt nurkkaan ja treenaamaan mun kanssa;)

Tehokasta viikonloppua kaikille -E <3

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

36 vastausta artikkeliin “Kaikille sopiva kuntohaaste!”

 1. Ihan mahtava postaus! Ärsyttää kun oon tällä hetkellä kipeenä enkä luultavasti pääse liikkumaan ainakaan viikkoon. Tekis mieli heti mennä kokeilemaan sun treeniä!

  • Rauhassa vaan Miranda. Ensin kunnolla terveeksi ja sitten vasta liikkumaan <3 Paranemisia -E

 2. Ihan huikea postaus ja olen itse yrittänyt löytää monipuolisempia vatsalihasliikkeitä ja noita kaikkia aion ainakin kokeilla. Olet iso inspiraatio 🙂

 3. Huippua! Vihdoin treeni jonka voin ottaa mukaan leirille! Oon kesällä niin paljon leireillä lasten ja nuorten kanssa että niiden ajaksi on tullut treenittömiä aikoja ja sit leirin jälkeen on ollut työlästä palata treeniarkeen. Pakko kokeilla jo ens viikolla telttaleirillä 😀

 4. Tosi hieno postaus. Itsellä menee salikortti umpeen tän kuun lopulla. Kesällä haluun olla paljon ulkona ja olenkin miettiny kuinka toteuttaisin kuntoilun ilman salia. Kiitti näistä vinkeistä. Syksyllä aion taas uusia salikortin, mut kun välillä tekee muuta niin innostuskin pysyy yllä

  • Loistavaa Jaana! Näitä treenivideoita on tulossa kesän aikana lisää 😉 -E

 5. Oi että oon niin oottanu tällästä! Heti huomenna pääsen tän tekee aamutreeninä 🙂

 6. Huippua! Mulla ei oo kesällä mahollisuutta saliin ku oon toisella paikkakunnalla, niin kotijumpat on enemmän ku tervetulleita! Jos inspiroidut tekeen eri variaatioita mökkitreenistä, niin antaa palaa vaan tänne blogiin! 🙂

 7. Eevi! Olet aivan uskomaton nainen. Mieletön tsemppari, ajattelevainen, älyttömän hyvä ja vaikuttava kirjoittamaan Ja vielä nättikin. Löysin sun blogiin fitnesspäiväkirjat -ohjelman myötä… Iso kiitos siis sinulle, sillä olet saanut minut miettimään ruokailutottumuksia vieläkin enemmän. Todellakin on parempi olo, kun syö mahdollisimman puhdasta ruokaa. Myös treeni -intoni on noussut. Ajattelen asioita nimen omaa kehoni hyvinvoinnin kannalta nykyään enemmän kuin ennen! Mahtavaa! Kiitos inspiroivasta blogista! Toivottavasti fitnesspäiväkirjoista tulee jatkoa!

  • Apua <3 Ihana Roosa. Kuulostaa tosi hienolta, upeaa kuulla. Ps. minäkin toivon samaa 😉 -E

 8. Olipas kiva postaus! Ja kätevän oloinen treenikin, varmaan testaan joku päivä vaikkapa aamujumpaksi 😉 Itselläni kesäisin kunto oikeastaan kasvaa, sillä normaalien treenien lisäksi hyötyliikunnan määrä kasvaa kun pyöräilen kaikkialle. Hyvää kesää sulle Eevi! 🙂
  http://www.do-what-you-really-love.blogspot.com

  • Ihan loistavaa Lilli toi pyöräily! Joskus itsekin poljin töihin 8km/suunta ja kasvoi reidet ja peppu kivasti vähän huomaamatta 😉
   Hyvää kesää myös sinne -E

 9. Ei muuten mitään ongelmaa, mutta noi liikkeet näyttää älyttömän helpoilta sun videoilla. Ootas vaa ku sitä pääsee itse treenin parii, ei vissii ollutkaan niin helppoja :D:D Onneksi haasteet on tarkotettu voitettavaksi!

  • Sopivasti haatetta, mutta voi valita alkuun sen helpomman variaation 🙂 Kyllä se siitä, harjoittelu tekee mestarin (ja mestari harjoittelee aina) 😉 -E

 10. Mihin tuo ”proteiini tarvitsee hiilihydraatteja imeytyäkseen” perustuu? Ihan uusi juttu mulle, siksi kyselen.

 11. Moikka Eevi! Tämä kommentti ei nyt suoranaisesti liity tähän postaukseen mitenkään, mutta halusin tulla kiittämään sua kun loit itselleni Ahaa! -elämyksen viimeisen Fitnesspäiväkirjat -jakson myötä. Nimittäin kun kerroit, että sulla on notkoselkä ja välilevyn pullistuman takia ongelmia ollut nimenomaan jalkatreenissä ja sait apua siihen painovyöllä. Mulla itellä on myös notkoa selässä sekä vuosi sitten todettiin paha skolioosi selässä, joka on aiheuttanut varsinkin jalkapäivinä kipua enemmänkin selässä kuin pakarassa ja treeni on jo pitkään junnannut paikallaan. Tajusin, että ehkä vyöstä olisi minullekin hyötyä ja saisin vihdoin ja viimein kehitystä jalkatreeniin ja intoa treenata niitä enemmän jos saisin kehitystä alle. Kiitos siis suuresti, että toit asian esille ja jos sulla on mahdollisia muita vinkkejä, mitä kannattaa ottaa huomioon treenissä, jos on ongelmia selän kanssa, haluaisin mielelläni kuulla niistä! Vielä kysyisin että, mistä kävit ostamassa vyön ja onko sulla vinkkejä vyön hankintaan esim. onko niissä laatueroja??

  Blogisi on huippu ja vaikutat super symppis tyypiltä! Jatka samaan positiiviseen malliin jatkossakin! 🙂 Kiitos ja mukavaa kesää! 🙂

  • Moikka,

   Hienoa että tästä vinkistä on ollut hyötyä! 🙂 Ihan super apu itselleni! Kannattaa valita liikkeet niin että selkä on aina tuettuna jollakin tavalla. Esimerkiksi smithissä tehtävät kyykyt eivät ole selällä ehkä parhaimpia. Keskity keskivartalon pitoon ja muista myös treenata alaselän ja vatsojen lihaksistoa vahvaksi. Vyö löytyy Bodyactionilta, josta sen voi myös tilata kotiin. Schiekin vyötä mulle suositeltiin ja sanottiin olevan paras. Voin kyllä yhtyä tähän! Laatueroja siis on.

   Kiitos palautteesta ja ihanaa kesää myös sinne! <3 Tsemppiä treeneihin ja kuuntele selkääsi -E

 12. Hyvä postaus! Ton treenin ehtii tekemään myös vauvan päiväuniaikaan. Burpee on kyllä ihan parasta, saa hetkessä hien pintaan, meillä crosstrainingissa tehdään lähes joka treeneissä 🙂 hyvää sunnuntaita <3

  • Ihan totta Outi! Ihan mahtava pointti 😉 Joo se on ihan huippu liike! -E

 13. Hei! Teetkö pt:nä myös ruokavalioita? Jos teet, niin onnistuisiko sellainen myös sähköpostitse? Teet upeaa työtä, kiitos kun olet niin terve ja huippu roolimalli!

  • Moikka Viivi,

   Joo kyllä teen. Laita vaan sähköpostia 🙂 -E

 14. Moikka !
  Sellasta lähtisin kysyy, että mitä voisin tehdä kun olen skolioosin omaava nuori ja tuntuu että kaikki liikkeet panttaa selälle .. Jopa ripeät lenkit ja kevyt treeni .. Motivaatiota riittäisi vaikka mihin mutta selkä ei anna periksi ! Voinko siis tehdä mitään ?

 15. Moikka!
  Vähän postauksen aiheen vierestä, mutta mistä tuo viimeisessä kuvassa oleva ihana ”Cool drinks”- lasi on? 🙂

 16. minkä ikäsenä sun mielestä salitreenit kannattaa alottaa ja kuinka usein niitä kannattaa tehdä viikon aikana?:)

 17. Hei!!
  Kiitos paljon, kun tulit enemmän näkyville oikein TV:n kautta . Perusteet hyvään elämään ovat juuri sitä mihin itsekin pyrin. Olen itse tehnyt blogilates kuukausi haasteita koko kevään, jumppannut boodcamp DVD:llä pakaroita ja reisiä 2-3 kertaa viikossa ja nyt voisi kesällä vaihdella tämän sun haasteen kanssa ohjelmaa.
  Olen 2013 vuoden syksystä tiputtanut 35kg ja vuoden ollut täysin samassa painossa, mutta kiinteytynyt selvästi. Salilla en ole päässyt käymään, koska asun maalla ja olen kolmen alle 6 vuotiaan lapsen kotiäiti, mutta kävely on mun juttu ja jumpat.
  Salaisuuteni pudotukseen on yllätys: elämäntapa muutos ja mun kohdalla säännöllisyys, koska lihoin kotiruolla ja leivällä. Tasan 3 tunnin välein hyvää terveellistä ruokaa ja viikossa liikuntaa antavat myös luvan herkutella.
  Siksi siis näitä ”oppeja” on ihana lukea, koska ne toimivat myös tälläisellä tavallisella 28 vuotiaalla kotiäidillä, joka on koko elämänsä kamppaillut ylipainon kanssa.
  Kiitos blogistasi ja jatka samaan malliin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta