Voihan nakkimakkara

Minifitness_bodyrulesAina on vaikeaa painaa täysillä. Joskus on aikoja, kun tuntuu että koko kroppa jumittaa samassa tilassa vaikka kuinka siellä salilla kävisi pumppailemassa ja tuijottelemassa pakaroita peileistä. Tuntuu että jokainen syömäsi peruna ja omena jää kiinni keskivartaloon. Jep, kuulostaa siltä että olen elänyt tuon hetken.

Minun keskivartaloni tuntuu imevän kaiken. Se elää leveästi ihan ilman minun lupaani. Mutta aina kun kiroan ylimääräisiä törmäyspehmikkeitä kyljissäni, kiitän itseäni jostakin muusta. Toisilla se menee toisinpäin. Alaraajat kerryttävät kaiken kivan ja yläkroppa on timmissä kunnossa. Samaa sanoisin heille, kaikkea herkkua ei voi saada kerralla! Mukaudutaan. Joskus helpotus voi kuitenkin olla ihan nurkan takana…Minifitness_powerofmind

Kroppia on erilaisia ja jokainen keho toimii hieman eritavalla. Voimme kuitenkin oppia elämään niiden hyvien ja huonojen puolien kanssa! Tänä päivänä keskivartalon pienet pullistelevat kalkkunanakit eivät jaksa oikein kiinnostaa, ellen sitten joudu uimapukukuvauksiin keskelle talvea.

Onneksi kaikki korkeavyötäröiset alaosat ovat muotia! Ne voi kätevästi nostaa tuohon navan alle. Piilomakkara on housuissa! Nerokasta. Tätä ihmettä voimme me alavartalon naiset hyödyntää kesäisin ostamalla korkeavyötäröisiä biksun alaosia ja shortseja;) Jos siis sattui käymään niin että se oma kesäkunto jäi ensi vuodelle…Minifitness_arvosta kehoasi

Oikeasti oma ahdistukseni ei lopulta liity niin paljon siihen miltä näytän. Se liittyy siihen miltä minusta tuntuu. Elin pitkään jatkuvasti turvottavan vatsan kanssa, joka ei toiminut kovin hyvin. Maidottomuus oli ensimmäinen pelastusrenkaani ja nyt kisaprepillä on ruokavalioni myös gluteeniton. Eron olossani huomasin kolmen viikon gluteenittoman ruokavalion jälkeen. En ole varmaan koskaan tuntenut oloani näin hyväksi! Kokonaisvaltainen hyvä olo lähtee nimittäin suolistosta, ihan oikeasti. Minä jos joku olen sen kokenut viimeisen kuuden vuoden aikana. Kun se voi hyvin, voimme hyvin myös ulkoisesti.

Minulla tämä pieni muutos toi ison helpotuksen. Kiloja lähti hetkessä muutama. En kuitenkaan vielä osaa sanoa aionko elää kokonaan gluteenitonta ruokavaliota kisaprepin jälkeen. Kehoni kertokoon sen aikanaan. En vanno oikeastaan minkään muun nimeen kuin sen, miltä sinusta itsestäsi tuntuu? Jos et voi hyvin, kannattaa asialle aina tehdä jotakin. Osa asioista voi toimia, osa ei.

Joskus luulin että vatsani huonoon toimintaan vaikuttaisi kuidun puute. Todellisuudessa sain kuitua hieman liikaakin, joka hidasti myös vatsani työskentelyä. Liika kuitukaan ei ole hyväksi. Tämäkin opittiin kokeilemalla ja ehkä vähän myös matematiikan voimalla.

Kiloja saattaa karistaa ihan vaan adjustoimalla omaa ruokavaliotaan. Isot muutokset eivät ole aina edes tarpeen. Ylimääräinen hössötys vie usein vain stressin partaalle ja kroppakin tunnistaa tämän helposti. Silloin se ei ainakaan toimi, ei sitten mitenkään päin. Kuuntele ja kokeile, niin ne omat itselleen toimivat asiat lopulta löytää.

Minifitness_yourenemy

Se kuinka kireä keskivartaloni on, ei ollut lopulta ratkaisu yhtään mihinkään. Ratkaisu olikin sen jatkuvan turvotuksen selättäminen. Nyt olo on mitä mainioin, vaikka kiristelyt ovat vasta edessäpäin. Tärkeintä on pitää itse siitä mitä näkee peilistä ja erityisesti miltä itsestään tuntuu. Suoliston hyvinvointia ei kannata laiminlyödä!

Trikoot – Superhot

Hiukset – Unika

Kuvat – Milla H

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

24 vastausta artikkeliin “Voihan nakkimakkara”

 1. Hei! Koska siis käydään nää fitness-kisat mihin parhaillaan treenaat ? 🙂 ja näin asiasta enempää tietämättä mietin että täytyykö sun ”kiinteytyä” menestyäksesi? Kiinteytyä sellaiseen kuntoon, millaisessa useimmat naiset ovat olleet ainakin kuvissa joita itse olen nähnyt, vatsalihakset pullistelee palikoina ja esim juuri vyötäröllä mitään ylimääräistä ei näytä olevan? Luuletko, että sellainen kunto ylipäätään on mahdollista sun kohdalla, vai onko tää kisalavoille lähteminen juuri sitä varten, että siitä otetaan selvää? 🙂 toivottavasti osasin ilmaista asian niin kuin oli tarkoitus, musta sulla yks upeimpia kroppia mitä oon ikinä nähnyt!!

 2. Voi vitsi Eevi mä tykkään tästä sun blogista! Tää on visuaalisesti niin kaunis, ja sitten nää sun jutut vielä. Sydän <3

 3. Mitä gluteenittomuus sun kohdalla tarkoittaa? Ku ite pähkäilen saman ongelman, suoliston kuntoonsaamisen, kanssa ja erilaisia kokeiluja ollut ja menossa, joten vinkit tarpeen

 4. Sinähän näytät oikein hyvältä!

  Mitä siihen gluteenittomuuteen tulee, niin kannattaa sitten kisojen jälkeen kokeilla, että mitä vatsa siitä sanoo. Itsellä tulee välillä todella pienestä määrästä jo vatsa kipeäksi, toisinaan ei reagoi mitenkään. Mutta koskaan sitä ei voi etukäteen tietää, kumpi on lopputulos… Olen kuitenkin kokenut paremmaksi vaihtoehdoksi olla ilman, koska terveenä on kivempi olla 🙂

 5. Hei. Olen itse täysin samaa mieltä (jo nyt) tuon lauseen kanssa: Kokonaisvaltainen hyvä olo lähtee nimittäin suolistosta, ihan oikeasti.

  Itselläni on siis ruokavalio aikalailla vieläkin peestä. Muuten terveellinen, mutta aivan yliäveristi herkkuja ja satunnaisesti pizzaa, lasagnea ja muuta pask…
  Nyt olen viimeiset kaksi viikkoa kokeilumielessä syönyt töissä vain hedelmiä ja pähkinöitä. (+kahtena päivänä lohisalaattia). Ja loppuajasta suoli on toiminut sanoinkuvaamattoman hyvin entiseen verrattuna. 🙂

  Mainitsit, että kuitu lisää suoliston toimintaa. Olen täysin samaa mieltä asian kanssa. 🙂

  Tosin oma pelkoni on, että kalorien saanti jää liian vähäiseksi. Jos siis onnistun vähentämään herkkujani (eli suuri kalorisia syömisiä) ja korvaamaan niitä hedelmillä, jossa on kuituja, mutta paljon vähemmän kaloreita…?
  Joten, jos itselläsi on tiedossa jokin hyvä resepti. Niin osaisitko neuvoa minulle jotain hyvää ja kaloripitoista evästä töihin (jossa siis olisi mukana myös paljon kuituja) ?
  Tosin mainittakoon vielä, että olen itse mieltynyt paleo-tyyppiseen ruokatapaan. (Vaikken vielä olekkaan onnistunut silleen syömään… XD … mutta se kuulostaa omassa päässä järkevältä.)

  Olen töissä raksalla (liikunnallisessa mielessä fyysinen ala, eli kaloreita kyllä kuluu). Pelkillä hedelmillä + pähkinöillä kotiin tullessa on jäätävä nälkä. Eli osaisitko neuvoa jotain parempaa, terveellistä eväs -vaihtoehtoa töihin? (jossa kuitenkin olisi suuri kaloripitoisuus?)
  Kiitoksia paljon etukäteen, jos viitsit vinkata uutta reseptiä. 🙂

  T: Paula. 🙂

 6. Hei näytät aivan mielettömän hyvältä ja vaikutat myös muuten upealta tyypiltä blogin ja nyt ohjelmanki perusteella.pakko kysyä mitä itseruskettavaa sinulla on näissä kuvissa vai onko suihkurusketuksen vai kenties matkoilta tullutta?etsin itse nivean tilalle uutta kun se on valitettavasti lopetettu 🙁

 7. Moi Eevi!
  Itsellä kanssa on ollut jatkuvasti mahan kanssa ongelmia, turvotus on jotain ihan järkyttävää, vaikka sitten muuten maha on suht timmissä kunnossa ja lisäksi välillä maha ei toimi ja toisinaan tulee todella kipeäksi, vaikka ruokavaliossa ei olisi tapahtunut suuria muutoksia. Pitää kai itsekkin tosissaan koittaa tuota maidotonta ja ehkä gluteenitontakin jossain vaiheessa. Ihanaa että kuulee että muutkin on taistelleet samanlaisten asioiden parissa, itsellä myös meni n vuosi sitten selkä, ja fitnesspäiväkirjoissa kun kerroit selkävaivoista ja kivun aiheuttamasta turhautuneisuudesta tuli jollain tapaa helpottunutkin olo, ehkä se vielä joskus paranee kunnolla! 🙂 Tsemppiä sulle kisoihin ja kiitos motivaatiosta tehdä töitä oman hyvinvoinnin eteen!

  • Kiva kuulla Saranda! Hyvä palaute myös 🙂 Tsemppiä tarvitaan, iso kiitos -E

 8. Kirjoitit osuvasti miten kaikilla on se joku ongelmakohta kehossa mitä miettii, mutta pitäisi juuri keskittyä niihin vahvuuksiin:) en tiedä ketään jolla sitä ei olisi vaikka toisten silmiin se ei usein näy, sullakin aivan upeat vatsalihakset 🙂

  • Just näin C! Ihan totta puhut 🙂 Voi kiitos, kovasti koitetaan niitä työstää -E

 9. Hei Eevi!
  Oon monta viikkoa stressannut juurikin samasta asiasta. Tuntuu että maha turpoaa heti ihan sama mitä syö 🙁 olen myös yrittänyt maidotonta ja gluteenitonta ruokavaliota. Mietin lähinnä aamupalan proteiineja ja kuituja, että mistä saa sopivan määrän niitä että olisi maidoton ja gluteeniton? 🙂

  • Moikka Satu,
   Proteiiniahan saan helposti mm lihasta, proteiinijauheista (riisi, liha soija jne), valkuaisista. Kuituja saan mm. kaurasta, mustaherukoista ja chiasta.
   Kannattaa tutkia hieman ja huomaa usein, että kuitua saa yllättävän helpostikin lisättyä ruokavalioon.
   Tsemppiä, kyllä se siitä helpottuu! 🙂
   -E

  • Jos mahan turpoilut ei gluteenittomasta ja maidottomalla helpota (tai helpottaa vain osittain), kannattaa kokeilla FODMAP-ruokavaliota! Itsellä oli sama ongelma vielä reilu vuosi sitten, kunnes ”diagnosoin” itselläni olevan ärtyvän suolen. Mahaoireita aiheutti monet ruoat, joita en edes osannut epäillä (omena yms kivelliset hedelmät, kaalit jne). Googlailemalla ärtyvän suoli tai fodmap löytyy paljon tietoa aiheesta!

  • Hyvä ja kiinnostava kommentti Milly! Kiitos siitä 🙂 -E

 10. Tää kommentti ei nyt varsinaisesti liity tähän postaukseen, mutta haluan sanoa tän: Eevi, sä oot oikeesti yksi inspiroivimmista ihmisistä ! Hehkut oikeen hyvää oloa ja sun postauksista saa aina lisämotivaatiota treeneihin ja terveellisiin elintapoihin muutenkin. Suhtaudut oikealla asenteella kaikkeen ja sun itsetunto on niin ihailtavan terve. Jatka samaan malliin !

 11. Kiitos tästä, osui ja upposi. Vatsa/suolisto on oireillut rankasti jo puoli vuotta, nyt opettelen gluteenitonta ruokailua ja jo muutaman päivän jälkeen olo on ollut aivan erilainen!

  • Kiva kuulla Laura! 🙂 Toivottavasti löydät avun tähän, tiedän kuinka riivaavaa vatsaongelmat voivat olla.
   -E

 12. Hah, pakko kommmentoida, koska täällä yksi sielun sisar! 😀 Vatsan toiminta ollut nyt noin vuoden ajan ok, kun jätin vehnän ja sokerin pois! Ja sama homma ton rasvan kerääntymisen kanssa..on se uskomatonta kun alavartaloon ja käsiin ei mitään keräänny, ja sinne voisi vaikka ottaa lisämassaa, mutta keskivartalo kerää kaiken. Ei auta muu kuin keskittyä hyviin kohtiin ja jumppailla huonoja! 🙂

  • haha jee 😀 Ihanaa että ei ole yksin tämän kanssa! Ja nimenomaan, keskitytään niihin hyviin puoliin ja työstään näitä hieman heikompia 😉 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta