Ole oma motivaatiosi

Minifitness_mindpower_motivationMotivaatio on huipussaan kun päätämme aloittaa jotain. Asetamme itsellemme tavoitteen. Vai onko se kuitenkaan kaiken huippu? Joskus se iso M saattaa syttyä vielä isommin matkan aikana. Se saattaa myös hiipua ajan edetessä, jolloin tarvitsemme extra boostereita matkan varrelle. Motivaatio tulee sisältäpäin, päästämme. Kun käymme pohjalla, saatamme löytää sieltä vasta sen oikean kultakimpaleen ja aidon kipinän motivaatiolle. Siitä päästäänkin asiaan.

Kun meiltä viedään jotakin, jonka olemme jollakin tavalla kokeneet tärkeäksi asiaksi, syttyy meissä jotain. Huomaamme haluavamme asiaa vahvemmin ja tekisimme kaikkemme jotta se onnistuisi.

Elämä on kuitenkin oikukukas ja täynnä muuttuvia tilanteita, jotka vaikuttavat suoraan usein myös motivaatioon. Sitä yritetään horjuttaa. Se haaste saattaa olla urheiluvamma, parisuhteen loppuminen, työhuolet tai mikä tahansa meidän elämää mullistava seikka. Jokaisen elämässä on näitä tekijöitä, eikä niitä voi IKINÄ blokata kokonaan pois elämästä. Siksi niihin tulisi mieluummin opetella suhtautumaan ja mukautumaan. Nämä pienet pomput ja muurit tuovat nimittäin usein myös jotakin mukanaan. Lisää motivaatiota. Lisää tulta! Kaikki on kiinni sinusta, vai mitä? Mikään mikä tuo suurinta tyydytystä, ei ole koskaan helppoa. Minifitness_motivaatio sisälläsi

Viime viikolla sattui tilanne, joka pisti minut todella ajattelemaan. Se sai minut pohtimaan ja punnitsemaan omaa motivaatiotani ja asettamaani tavoitetta. Uskoin haluavani onnistua ja uskoin tekeväni sata lasissa töitä. Kuitenkin kun asiat heitettiin ihan uudenlaiseen perspektiiviin ihan yllättäen, ymmärsin jotakin uutta – en ollutkaan antanut tuota kuuluisaa sataa prosenttia itsestäni, vaikka niin kuvittelin. En ollut halunnut sillä sadalla prosentilla.

Mutta sieltä pohjalta hypättiin hyvin nopeasti aikaisempaa korkeammalle. Olin ehtinyt jo ajattelemaan sitä mahdollisuutta, että tämä minulle tärkeä asia viedään pois. Oletko koskaan pysähtynyt ajattelemaan sellaista vaihtoehtoa? Jotain mitä haluat ja jonka eteen teet kovasti töitä vietäisi altasi kuin matto? Rähmälleen.

Näitä on hyvä pohtia jopa silloin kun elämä porskuttelee tyynillä vesillä eteenpäin, mutta se kannattaa myös muistaa silloin kun se motivaatio notkahtaa. Jotain hyvää siitä aina seuraa, jos sitä vain haluaa tarpeeksi itse. Halu on motivaation avain!Minifitness_training_motivation_dontfall

Vaikka motivaatio ei ole aina meidän käsissämme, se ei tarkoita ettemme voisi tehdä asialle mitään. Nähkää mahdollisuuksia ja pitäkää mielenne avoimena!

Kiitän itseäni joka päivä terveestä päivästä ja siitä että kehoni voi hyvin. Se ei ole itsestäänselvyys, sillä kun keho ei voi hyvin, on se yksi asia mikä horjuttaa motivaatiotani.

Kun on motiivi, on motivaatiota. Kun on intohimoa on tuloksia. 

Mahtavaa viikonloppua treenijengi <3 -E

Ps. Spotifystä löytyy nyt Uniikin Pikku Prinssi albumi

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

26 vastausta artikkeliin “Ole oma motivaatiosi”

 1. Kiitos, tuli hyvään saumaan tää teksti. Koko vuosi on ollut aika rankka ja vastoinkäymisistä ei meinaa tulla loppua. Urheilu on ollut ykköshenkireikäni ja nyt sekin onni saa esteitä kun polveen on tullut jotain vikaa. Välillä suututtais ja itkettäis ihan hulluna, mutta välillä tulee se että
  helvetti mä näytän vielä ja puin nyrkkiä kaikelle paskalle. Anteeksi kielenkäyttö mutta nousee heti emootiot pintaan! 🙂 Mut niin kuin kuvatekstissäsi on, kaadu seitsemästi, nouse kahdeksasti. Näin se on tehtävä munkin kohdalla ja mähän teen! Tsemppiä sullekin elämän kiekuroihin! Elämä vaatii mun mielestä välillä vähän sellaista ”munaa.” Oon varma että sitä on sussa aina riittävästi!

  • BOOM Suski! <3 Onneksi voit liikkua polvesta huolimatta 🙂 Usei mietin että pahinta olisi jos menisi selkä, koska se lamauttaisi koko kehon.
   Luovi ja ole avoin – pidä ennen kaikkea positiivinen asenne yllä <3 Sillä pääsee aina pitkälle, vaikka maaliin asti ei pääsisikään. Tsemppiä myös sinne!
   Ps. Sussa on munaa, anna mennä 😉 -E

 2. Jee hyvä teksti! Just mietin että olenko sittenkään tehnyt tarpeeksi tavoitteiden eteen. Mutta esim. hauistavoitteen eteen on helpompi tehdä töitä, kuin tulevaisuuden haaveiden. Tarttisin siihen oman pt:n 😉

  • Älä sano Ansku 😉 Usein ne parhaat palat vaatii työn lisäksi aikaa. tsemppiä!! -E

 3. Kun näin otsikon, ajattelin että nyt vaan käydään läpi taas niitä kliseisiä motivaatiolausahduksia joita tursuaa jo ovista ja ikkunoista… mutta ei! Tämä postaus sai ajattelemaan ja muistutti siitä, että pitäisi muistaa paljon useammin pysähtyä miettimään ja olla kiitollinen, sekä miettiä mitä elämältä oikeasti haluaa! Löysin blogisi fitnesspäiväkirjojen kautta ja vaikutat kyllä niin tasapainoiselta ja hyvinvoivalta ihmiseltä että jatkan innolla blogin seurailua 🙂

  • Apua, pitää ilmeisesti alkaa hieman pohtimaan näitä otsikointeja 😀 haha. Tai ehkä se oli hyväkin asia 🙂
   Olette te lukijat kyllä huippuja! -E

 4. Kivan herättelevä postaus näin perjantai-iltaan. Motivaatio-ongelmia on varmasti itse kullakin, liittyivät ne sitten mihin tahansa elämän osa-alueeseen. Vaikeuksista kuitenkin on tapana selvitä! 🙂

 5. Kiitos! Tämä teksti toi kasapäin voimaa ylikuntotilasta selviytymiseen, jota onkin kestänyt useamman vuoden. Se on jännä, että vasta loukkaantumisen jälkeen on eritavalla osannut arvostaa sitä että on terve ja että voi liikkua. Vaikka tällä hetkellä toipuminen näyttää heikolta, uskon vielä saavani itseni hyvään kuntoon. Ja se jos mikä tuo sitä Motivaatiota. Mun on vielä mainittava, että olen ihan uusi lukija. Olit aiemmin vieras, ennenkuin Fitnesspäiväkirjat alkoi ja innostuinkin etsimään sarjan loputtua blogisi. Ihan huippua lukea tekstejä, jossa on tahtoa, uskoa ja paljon positiivisia ajatuksia! Kiitos siis blogistasi ja mukavaa kesää!

  • Mielettömästi tsemppiä Katja <3 Voin vain kuivtella kuinka vaikeaa aikaa tuo mahtaa olla. Voin vain lähettää parhaimmat terveiset ja isoimmat tsemppihalit!
   Mutta ehkä senkin tarkoitus oli tuoda mukanaan jotakin muuta? 🙂 Ihanaa kesää myös sinne -E

 6. Hyvä teksti! Juuri kuukausi takaperin jouduin etsimään omaa motivaatiotani,ja miettimään mitä se tarkoittaa,ja mitä haluan ja tavoittelen.
  Itse olen löytänyt liikunnan ilon ja liikunnasta on tullut henkireikä,voimavara minulle voitettuani vaikean päihderiippuvuuteni.
  Löysin blogisi Fitnesspäiväkirjat-ohjelman kautta,ja sinä olit suuri syy katsoa ohjelmaa. Samaistuin vahvasti sinuun persoonasi kautta,kun olet niin iloinen,ja hymystäsi hehkuu sisäinen aurinko ja positiivisuus. Samalla kuitenkin olit niin avoin,ja auki ajatustesi kanssa. Blogisi on ihana,jatkan lukemista. Sinä olet hieno roolimalli,toivon,että etenkin nuoret naiset/tytöt ovat löytäneet sinut Fitnesspäivkirjojen kautta! Ajattelin itsekin aloitella omaa blogiani,kunhan löydän aikaa sille hektisessä arjessa.

  • Kiitos Niina tarinasi jakamisesta. Kuulostat taisteljalta 🙂 Liikunta on tosiaan mitä parhainta lääkettä mihin vain! Aivan ihana kommentti, kiitos myös siitä <3 Teitä tarvitaan. Kaikkea hyvää ja ihanaa kesää -E

  • Kiva kuulla Katja että tämä liikutti jollakin tavalla 🙂 -E

 7. Moikka! Huomasin että sulla on myös toi suunnon urheilukello minkä mä sain hetki sitten. Ajattelin kysyä, että käytätkö sitä aina salilla treenatessa ja mitä urheiluohjelmaa silloin siinä käytät päällä? 🙂

  • Moikka Hanski,

   Joo käytän salilla ja usein käytän sisäharjoitusta. Niitä ohjelmiahan voi luoda myös itse 🙂 Olen vasta käyttänyt hetken ja ajattelin tsekkailla kuinka noiden uusien lajien luominen oikein onnistuu. ps. kerro jos sinä jo tiedät? 😉 -E

 8. Heippa.
  Eksyin omien googlailujen kautta sun blogiin tuossa alkuviikosta ja olen täysin koukussa. Joka hetki kun vähänkin huomaan että on aikaa hetki, avaan sivusi puhelimella. Lukenut kohta vuoden 2013 postaukset. Ihanan motivoiva blogi ja ihanasti kirjoitat, monipuolisesti ja juuri mua kiinnostavia asioita (suurimmaksi osaksi ainakin). Ihan huippua, kiitos! 🙂 Itellä ollut motivaatio hukassa tovin ja nyt tuntuu että vihdoin löytyy konkreettisia vinkkejä ja inspiraatiota jatkaa. Ihanaa kesää teille!!
  psst, saahan tätä mainostaa omassa blogissa? 😉

  • Voi miten hauskaa kuulla! Toivottavasti seurailet myös jatkossa <3 Oikein rentouttavaa kesää sinne Tiina
   Ps. tottakai -E

 9. Hei Eevi,
  haluaisin kiittää sinua elämänasenteestasi, iloisuudestasi ja Fitnesspäiväkirjoissa mukana olosta! 🙂 En alkuun innostunut sarjasta, kun se alkoi telkkarista mutta nyt kaikki jaksot katsottu Katsomon kautta 🙂 Eritoten sinun asenteesi ja ulosantisi sekä tapasi kannustaa sarjassa sai minut miettimään omaa terveyttä, ruokavaliota, elämäntapoja ja eritoten ylipainoa. Päätin tehdä täyden muutoksen: lopetin tupakoinnin, laitoin ruokavalion uusiksi ja aloin liikkumaan enemmän (nyt jalat kyykyistä nIin hellät ettei tolkkua!) . Nyt olen pudottanut painoa jo 4 kiloa ja entisen ilottoman ja aikaansaamattoman Jannan tilalle on tullut aikaisemman vastakohta. Kiitos siis Eevi, on sinunkin ansiotasi, että löysin motivaation parempaan ja kevyempään elämään eikä tarvittu muuta kuin kannustava olemuksesi sarjassa ja blogissa, kiitos! 🙂

  • JANNA! Ihan loistava juttu, todella hieno päätös täytyy sanoa <3 Kaikki tsempit nyt täältä sinne projektisi varrelle.
   Muista, että päätös ja halu on lähtenyt sinusta – you go girl!! Tsemppiä -E

 10. Vitsit Eevi! Pakko kommentoida, oot niin upee persoona. Olit fitnesspäiväkirjoissa mun ehdoton lemppari! Oot niin iloinen ja positiivinen aina. Plus tosi hottis! Noi kaikki kuvat susta on tosi onnistuneita 🙂 hyvää kesää!

  • haha ihastuttava kommentti! 😀 <3 Kiitos kaunis ja hyvää kesää myös sinne -E

 11. Ihana Eevi!<3
  Komppaan täysin edellisiä, olet aivan mieletön mimmi, teksteistäsi huokuu aina iloisuus ja positiivisyys, aivan mahtavaa <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta