Kisakausi tulille

Minifitness_kisakausi_sportlifeTänään se sitten alkoi. Se mikä on aiheuttanut kuumotusta ja tuskanhikeä, mutta myös nostattanut fiilistä ja motivaatiota. Kisadieetti kohti syksyä on startattu ja olen kyllä todella fiiliksissä päätöksestäni startata ensimmäiset kisani tänä syksynä. Joitakin asioita on turha pyöritellä liikaa mielessään – joskus tarvitaan vain puhdasta toimintaa.

Vaihdoin tässä reilu kuukausi takaperin valmentajaa, sillä totesin puhtaasti tarvitsevani vierelleni aukottoman auktoriteetin, joka on lähellä ja saatavilla. Tampere oli yksinkertaisesti minun elämäntyyliini lisättynä liian kaukana ja hankala toteuttaa. Olin jo pienessä hiessä kun koitin pohtia kenet sitten haluaisin valmentajakseni tässä vaihessa kautta. Helppoa ei ole nimittäin valmennettavalle, saatikka valmentajalle hypätä uuteen kelkkaan siinä vaiheessa kautta. Mutta onneksi Aleksi – joka on valmentanut myös kanssasiskoani, bikinin SM-kultaa puollustavaa Lindaa – avasi minulle ovensa. Minifitness_Tyyni_töölö

Tästä en olisi voinut tyytyväisempi olla, sillä Aleksi on nähnyt kuntoani vuosien saatossa tasaiseen tahtiin salilla. Löysimme ensimmäisen säveleemme jo vuosia sitten blogimaailman kautta, kun hän tarjosi minulle töitä. Uskomatonta, että sama ihminen joka uskoi meikäläiseen silloin tämän blogin suhteen, uskoo minuun nyt toisessa elämäni isoista siirroista. Kunnioitus ja arvostus ovat itselleni tärkeitä asioita ja haluan niiden menevän vuorovaikutuksessa jokaisessa ihmissuhteessa.

Valmentajan on mielestäni uskottava sinuun yhtä paljon kuin itse uskot. Jos halutaan onnistua, vaatii se töitä molemmilta. Aleksin mielipiteet ja metodit tukevat usein omiani. Minä, ihminen joka kyseenalaistaa, tarvitsee perusteltuja vastauksia. Samalla sivulla eläminen ja samojen asioiden näkeminen tuo valtavasti helpostusta tähän urakkaan. Tärkeää on myös itselleni nähdä se intohimo Aleksista, joka saa minut uskomaan kaikkeen silloin kun on vaikeaa. Parasta ystävää en tarvitse, vaan pikemminkin sen ala-asteen opettajan, jota kunnioitti, mutta jota vähän samalla pelkäsi. Kiitosta ei heru ellet ole sitä oikeasti ansainnut. Aitoa välittämistä, jolla on rajansa.Minifitness_lola_doglife Minifitness_mysummer

En usko että tämä kesä tulee olemaan mikään läpihuutojuttu. Tarvitsen vahvoja ihmisiä, jotka osaavat myös tuoda balanssia itselleni. Tiedättekö, että minulle ei sopisi suu vaahdossa karjuva iso kaljuinen tyyppi. Koska olen itse hieman räiskyvä, tarvitsen vastapainoa sille kaikelle. Aleksi on rauhallinen ja osaa asiansa ja tämä yhtälö toimii minulle. Hän osaa myös viheltää pilliin jos peli sen vaatii. Tärkeää on myös osata kuunnella ja se onkin yksi tärkeimmistä asioista missä tahansa valmennussuhteessa. 

Vaikka motivaatio ja halu lähtee itsestään, voi oikeanlainen valmentaja saada vettä kiukaalle astetta kovemmin. Näin koin sen itse ja huomasin, kuinka motivaationi nousi huomattavasti kun minun ei tarvinnut stressata ja pohtia. Näin sen minusta kuuluu mennä. Pudotin kaksi kiloa pelkästään sillä, että en stressannut. Minifitness_mystyle_denimMinifitness_style

 Jos valmentaja nostaa jo korkealla olevia motiiveja ja fiilistä, on homman tuloksellisuus taattua. Me vedetään kuin höyryjuna eteenpäin ja katse on suunnattuna eteenpäin! Ihan kaikkeen ei sitä yksin pysty, vaan joskus tarvitsemme sen oikean olkapään siihen vierelle – se voi olla se joka piiskaa sinut maahan, mutta se on samalla se joka nostaa sinut sieltä ylös aina. 

Se mikä tässä vielä pitäisi päättää on oma tiimini. Mitä tiimiä haluaisin edustaa? Onneksi tämä pitää ilmoittaa viimeistään kaksi viikkoa ennen kisoja. Muuten voin tässä vaiheessa keskittyä pelkästään tekemään töitä täysillä. On myös niin mahtavaa että meidän TG:n tytöt pyöritään samaan aikaan salilla ja tuetaan toisiamme urakan varrella. Meitä kaikkia odottaa sama koitos ensi syksynä. On hienoa kun sen kaiken ihanuuden ja kauheudenkin voi jakaa heidän kanssaan.

Tämä päivä on nautittu olosta ja treeneistä. On loikoiltu auringossa Tyynen terassilla ja luettu Agassia. Hyvä kisakauden starttipäivä! Treenin ja levon balanssia parhaimmillaan. Ihanaa että kesäsää on tullut vihdoin tännekin – toivottavasti pysyvästi.

Stay hungry. Feast on success -E <3

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

16 vastausta artikkeliin “Kisakausi tulille”

 1. Voi että ihanat vaatteet! Mistä ne on? Ihana seurata tuollaista ihmistä joka tuntee itsensä läpikotaisin. Ja niin hyvin osaat kertoa kaikki asiasi! Paljon tsemppiä Eevi!

  • Oi hitsi, ne onkin jääneet pois tuolta lopusta 🙂 Mutta ne on Bershkasta molemmat, uudesta valikoimasta.
   Hienoa myös kuulla että saan jotenkinpäin viestini ymmärretyksi ettei mene ihan löpinäksi 😀 (joskus nimittäin todellakin tuntuu siltä) -E

 2. Paljon tsemppiä kisoihiin Eevi sitten kuin se on! Ja onnea uudesta valmentajasta 🙂

  • Kiitos kovasti Katja! Tsemppi tulee tarpeeseen 🙂 Olen kyllä todella tyytyväinen valmentajastani että voin hyvillä mielin keskittyä tekemiseen -E

 3. Hei onnea ja tsemppiä nyt paljon sinne!

  Pakko vielä kysästä että mistä oot napannu noi aurinkolasit, itellä just sellaset on nimittäin ollu hakusessa 🙂

  • Moikka Vilma,

   Näitä saa melkein jokaisesta aurinkolasimyymälästä 🙂 Rayban Aviator koko Small (pienet koot on kyllä kiven alla) -E

  • Moikka Joonas,
   11 viikkoa kaikenkaikkiaan 🙂 Vielä mennään tosi hyvillä ruokamäärillä ja hyvällä mielellä -E

 4. Uutterasti aina vaan paremmasta parempaan. – Onnittelut suloinen Eevi ratkaisuistasi. Kiva tsiikata, kun flikka lähtee rullaa.
  Terv. Outi, saunakaveri.

 5. Hurjan paljon onnea tulevalle kisakaudellesi – ja ennenkaikkea itse kilpailuihin!
  Täällä kannustetaan kotisohvalta (ja salilta) käsin! On ihanaa, kun jaksat jakaa motivaatiotasi täältä meille muillekin – ja toivottavasti myös vastaavasti sinun motivaatiosi kasvaa lukijapostin myötä. Olet mahtava!

  • Ootte te kyllä huippuja <3 Tuette niin täysillä. Kiitollinen saan olla kyllä tämmösistä lukijoista kuin te – eli ehdottomasti kasvaa 😉 -E

 6. Oot ihan huippu Eevi! Olisi tosi kiva ja mielenkiintoista, jos laittaisit joskus ruokapäiväkirjaa tänne meolle lukijoille 🙂 Itse aloitin nyt maidottoman ruokavalion ja olisi tosi ihanaa jos jakaisit vinkkejä ja syömisiä yleensäkin enemmän 🙂 Nauti kesästä ! Ja kiitos taas hyvästä tekstistä. 🙂

  • Moikka Minna,

   Olen itseasiassa tämmöisen tehnytkin juuri hetki sitte 🙂 Haku-kenttää kannattaa hyödntää näissä. Ihanaa kesää myös sinne ja aurinkoa <3 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta