Summer up (or down)

Minifitness_summerup_erilainen kesäOlen kuullut voivottelua elämäntavastani paljon ja se on saanut minut hyvin hämilleni. On nimittäin selvästikin jokin olettamus, että kärsisin päämääräni vuoksi jotenkin. Kesäni on oletettavasti pilalla treenieni ja dieettini vuoksi. Siis hä, mistä ne kaikki oikein puhuu? Luovunko elämästäni kisojen vuoksi? Olenpa hullu – Onko minulta mennyt jotakin todella ohi?

Tätä saa kuulla aika paljon, tai vähintäänkin pystyn lukemaan sen rivienvälistä. En otaksu kaikkien todellakaan ymmärtävän, mutta ihan kaikkien ei tarvitse edes yrittää ymmärtää. Tosiaankin, minulla on intohimo ja päämäärä, joka saa minut keskittymään ja laittamaan aikaani siihen. Kokeeko ihminen silloin jäävänsä jostakin todella paitsi?

Oma elämäni ei ole ainakaan pysähtynyt mihinkään ja asenteella korjataan kaikki nekin hetket, kun tuntuu että joutuu passaaman jotakin. Koska hei! Usein jos jostakin luopuu, jotain muuta tulee tilalle. Itse voin ainakin allekirjoittaa tämän. Mitään ei ole viety pois pysyvästi ja elämä on valintoja täynnä. Pitää osata kuunnella sitä omaa sisintään ja sitä mitä oikeasti lopulta haluaa eniten. Hetken nautinto vai jotakin pysyvämpää mikä on itselleen tärkeää?Minifitness_festival style Minifitness_Dan

Matkasimme lauantaina Even kanssa Lahteen Summer Up-festivaaleille dieetistä ja tipattomuudesta huolimatta. Myönnän ehdottomasti heti alkuun, että tämä festarikokemus oli todellakin erilainen. Hauskuutta ja ihania muistoja siitä ei kuitenkaan puuttunut tipan vertaa. Sain myös viettää ihanaa aikaa Danin kanssa samalla.

Munakassi junamatkalla ja Herbamaret ikkunalaudalla. Hotellissa vakuumipakatut riisit ja kanat, bäkkärillä nautitut Novellet. Eikö kuulostakin kuivalta ja toooodella tylsältä? Siistimpää olisi jos listalta löytyisi valkoviiniöverit, burgerisoossit naamalla ja yöuinti vaatteet päällä? Sanotaanko näin että molemmissa on puolensa. Tämä viikonloppuinen kokemus tuntui varsin eksoottiselta ja oli myös varsin mukavaa herätä ilman jyskyttävää pamppua takaraivossani. Varsin raikasta etten sanoisi.

Minifitness_summerUp Minifitness_urheilijan elämää_ystävyys

Oikeastaan olosuhteet eivät ole se juttu, vaan se seura. Sanoinkin, että tämä kananmussutus tuntuisi todella tylsältä jos seuranani ei olisi ollut ihanaa ystävääni Eveä. Nauroimme koko tilanteelle, koska olihan se todella epänormaalia! Kuka syö kylmää ruokaa vakuumipussista festareilla? Niimpä. Idioottimaisen hauskaa, koska tilanne sen nyt vain vaati. Sekoilemme tarpeeksi ihan selvinpäinkin, joten ei meillä kyllä tylsää ole.

Voisin vetäistä yhdet jos toisetkin selvinpäin festarit plakkariini lisää! Ei kyllä sunnuntaisella aamiaisella paljon ketään muita näkynyt… Meidän hölmöily ei tosiaan loppunut siihen lauantaiseen vaan suuntasimme auton nokan kohti kotia ja sunnuntain lepopäivää. 

Ps. on tämä tie kyllä paljon kevyempi tallustaa kun on tämmöinen sielunsisko käsikynkässä. Puhumattakaan Danin tuesta. Läheiset ovat korvaamattomia, mutta haluan myös kiittää teitä lukijoitani. Olette olleet todella isona tsemppinä siellä, kiitos siitä jokaiselle!

Eläkää itseänne varten <3 -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

41 vastausta artikkeliin “Summer up (or down)”

 1. mä en treenaa kisoihin, muuten vaan treenaamiseen olen hurahtanut. Pikku hiljaa alkoholin käyttö on jäänyt viimeisen kolmen vuoden aikana vähemmälle. Olin juuri puoli vuotta tipattomalla osittain suunnitellusti osittain en. Kukaan ei estänyt juomasta, ei vaan tehnyt mieli. Lähdin sitten kaverin kanssa ulos ja join pitkästä aikaa, mutta jo illalla mietin ettei se tuonut juuri lisäarvoa hauskalle illalle. Olisin voinu olla juomattakin. Absolutistiksi tuskin ryhdyn. Mutta enää en juuri käytä alkoholia. En tarvitse sitä ja se haittaa treenaamista. Välillä toki ajatus lasillisesta viiniä tai skumppaa kutkuttaa, mutta vaikka välillä sitä on ollut tarjolla, en ole juonut tai korkeintaan maistanut.

  Mutta ihmisten on todella vaikeaa ymmärtää tätä, olen vastannut kymmeniä kertoja kysymykseen oletko raskaana tai onko minulla alkoholiongelma. Minusta yhteiskunta on jotenkin kieroutunut, jos juomatta ei voi olla syyttä. Olen myös huomannut ettei alkoholiton seurani juuri kiinnosta kavereita. Onneksi sinulla on ympärilläsi samanhenkisiä ihmisiä :).

  • Kuulostaa fiksulta – omaa itseään ja fiilistä on tosiaan hyvä kuunnella 🙂 Mikä kullekin sopii parhaiten.
   On ihanaa että te siellä jaatte näitä fiiliksiänne kanssani. Ihanaa kesää Heiska <3 -E

 2. Ei kai dieetti yöuinteja vaatteet päällä estä? ;). Olet kyllä oikeassa, jos oikeasti haluaa jotain, ei silloin koe luopuvansa, ainakaan mistään oikeasti tärkeästä.

  • Noo sanotaanko näin ettei se ole niin kovin mukavaa 😀 haha. -E

 3. Oli todella hauskaa nähdä Eveliinan Snapissa video jossa istuitte junassa munat pussissa 😀 Tuollainen on just SUPER HAUSKAA JA SIISTIÄ! 😉 Just noin mäki haluaisin päästä tekemään ja kokemaan. Se että EI AINA tarviis olla kuningas alkomahoolia mukana, ettei sen tarviis olla aina nr. 1. Itse olen sellainen ihminen, että viihdyn ja voin pitää hauskaa myös ilman alkoholia. Tykkään suunnattoman paljon tanssia ja vähän riehuakin, ja kaikki onnistuu selvinpäin vallanmainosti ;D Olen tosi iloinen siun puolesta, että siulla on tukea antavat ihmiset ympärillä, esim Eve ja Dani. Hienoa! Itselläni on tilanne, ettei samasta asiasta kiinnostuneita kavereita oikein ole ja miekkosenikin helposti kaartuu alkomahoolin päin (tämä ei siis todellakaan minua haittaa), mutta häntä haittaa jos minä en juo…. että sitten ollaankin vähän niinkuin ”oravanpyörässä”. Mutta joo…. ihan mahtavaa Eevi! Olet super ihana <3 En kestä! Ja hyvää dieettiä sinulle, jatkaa vaan blogia näin 😉

  • hahaha oli kyllä villi meno Lissu 😀 Meillä oli kyllä (ainakin omasta mielestämme) hyvät jutut, ehkä jopa parhaat!
   Voin niin hyvin nähdä tuon asetelmasi eikä se tosiaankaan ole helppoa. Se vaatii paljon lujuutta itseltään.
   Kiitos tsempeistä, ihan superia <3 -E

 4. Ja voihan Höh! Mä melkein sanoisin, että taitaapi olla niitä kateellisia ne, jotka ihmettelee ja luulee sun jäävän jostakin paitsi. He eivät ehkä itse pystyisi samaan. Sulla on niin maailman paras asenne Eevi!!! 🙂 Sun postauksia on kiva lukea!
  Tsemppiä hurjasti tähän erilaiseen ja terveellisempää kesään kaunotar! 🙂

  • Sekin on muuten totta LeAnn 🙂 Kiitos kaunis ja ihanaa kesää sinne! -E

 5. Tsemppiä diettiin! Onneksi muiden kuin lähipiirin mielipiteillä ei ole väliä (ja tietty lääkärin ;D), toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos muiden kommentit. On kyl muutenkin hauska tämä suomalainen tapa kannustaa 😀 mutta toivotan aurinkoista kesää ja säilytä positiivisuutes! P.s. testasin yhden sun resepteistä ja voitti kyllä fazerin sinisen, herkuttelua ilman sokeripöhnää ^^

  • Ihana P 😀 Joo sanoppa muuta, onhan se vähän hassua ja hullunkurista! Ihanaa kuulla hei että resepti osu ja upposi <3 Syksyllä niitä sitten taas lisää 😉 -E

 6. Olen itsekkin kilpaurheilija ja haluaisin saada lajistani ammatin ja päästä siinä mahdollisimman pitkälle. 🙂 Tiedän siis mitä intohimo urheiluun on ja ymmärrän täysin sua. Haluut vain tehdä paljon töitä sen eteen! On hyvä että elämässä on jotain tavoitteita joita kohti mennä ja yleensä matkalla sinne tapahtuu paljon iloisia ja yllätyksellisiä asioita. Sekä päämäärän saavuttaminen, ihan mahtavaa! Jos urheilun takia joutuu jostain asioista luopumaan saa sen paljon suurempana ilona takaisin. Joten ei se tarkoita tylsää, puuduttavaa ja onnetonta elämää jos urheilee ja on halu saavuttaa jotain! Päinvastoin! Niinkuin kerroitkin festarit olivat sinulle uusi ihana kokemus ilman alkoholia. Hienoa! Haluan vain sanoa, että terveellinen elämä ja urheilu eivät ota iloa elämältä pois. Olet Eevi hieno nainen ja jatka töitä unelmiesi eteen! 🙂

  • Aivan samaa mieltä <3 Kiitos kaunis, kaikkea hyvää sinne ja mukavaa kesää! -E

 7. Moikka Eevi! Asenteesi on jotain niin ihailtavaa… Toivon että saisin itsekin edes palasia siitä… 😉 Tsemppiä kovasti dieettiin! ♡ Olet ihana persoona, love you!

  -B

  Ps. Minun mielestä voisit halutessasi muokata banneriasi, koska se ehkä kaipaisi ainakin minun silmään päivitystä… Mutta jos itse pidät siitä, älä muokkaa sitä 😉

  • Ihana <3 Ps. Olet IHAN oikeassa. Se on itseasiassa vireillä syksylle! Hyvillä jäljillä siellä ollaan siis 😉 -E

 8. Kaikenlaisia kokemuksia tarvitaan ja on joskus ihan hauskaa katoa jotain eri vinkkelistä. Samasta jutusta tulee ihan erilainen kokemus eikä välttämättä ollenkaan huonompi. Jos mielenkiitoa johonkin asiaan on, niin kannatta kokeilla, ettei sitten vanhana tarvitse harmitella kun ei tullut tehtyä sitä ja tätä. Jos kokemus ei ole hyvä, niin aina voi palata entiseen. Parempaa elämää ei löydä kuin etsimällä 🙂

  • Ihan totta puhut Jaana! Tämä oli tosiaankin varsin virkistävä kokemus ja jäi hyviä muistoja ja fiiliksiä käteen 🙂 -E

 9. Mä paljon ymmärrän asioita, mutta tuo on asia jota mä en ymmärrä… miksi joku jaksaa vaivata itseään toisen elämän tyylillä. Jokaisella on oma elämä 🙂

  Sulla on niin hyvä asenne !! Jatka samaan malliin .
  Itsekin kohta vuoden ollut alkoholittomalla 🙂 Ja voin kertoo että mahtavaaa !! Kyllä on juhlissa ja bailuissa mukavempaa ilman juopottelua. En osaa nykyään edes juhlia päissäni 😀

  Ja joo, aamulla ihana nousta pirteänä ! Ja just vaikka rauhalliselle hotelliaamiaiselle AJoissa ! 😀

  • Meitä on moneen junaan 🙂 Kiitos tsempeistä Ulla, iha huippua energiaa saan teiltä kyllä tänne saakka.
   Oi kyllä, hotelliaamiaiset on parhautta – ei tarvitse itse tehdä MITÄÄN 😀 -E

 10. Ite en käytä alkoholia humalanhakuisesti koskaan, se vaan ei oo mun juttu yhtään. Siks kaikissa bileissä/festareilla yms. missä ihanan tiiviin kaveriporukan kanssa käyn, en ikinä juo ku ehkä sen yhden ja hitto mulla on silti hauskaa. Kukaan ei oo sitte teinivuosien enää kyselly miks en dokaa, kun kaikki tajuu et osaan pitää hauskaa ihan selvinpäinkin! Aamusin se vaan kostautuu sillä et muut pyytelee tuomaan millon mitäkin särkylääkettä ja oksennusämpäriä ja mikäs siinä, kun oma olo on mahtava väsymyksestä huolimatta 😀

  • Toi on kyllä niin super juttu! Minusta on upeaa että alkoholia ei tarvita siihen että on hauskaa 🙂 Niin se pitääkin olla.
   Aina ei tarvitse juoda lasillista. Se siinä oli kyllä myös ihan huippua, ettei tullut minkäänlaisia olotiloja 😀 HUH -E

 11. Moikka Eevi!

  Älä anna muiden mielipiteiden lannistaa itseäsi, ihailen rohkeuttasi lähteä mukaan kisoihin ja sitä kuinka pyrit pitämään elämäsi samanlaisena kuin muutenkin. Niin sen pitääkin olla!

  Itse olin myös Summer Upissa ja hei tippaakaan alkoholia nauttimatta, vaikka siihen olisikin ollut mahdollisuus. Alkoholittomuus on nykypäivänä enemmän kun jees. Ohjaan liikuntaa ja treenailen tavotteellisesti itsekkin, kuitenkaan en kisoihin ole vielä uskaltautunut lähtemään, maybe someday? Mutta kuitenkin olen pyrkinyt olemaan alkoholitta tai nauttimaan viinilasillisen joskus. Festari-illat ja -aamut ovat paljon ikimuistoisempia, musiikkihan siellä pääasiassa on. 😉

  Tsemppiä loppumatkaan kisoja kohti ja hyvää kesää, you can do it girl! :*

  • Sinäpä sen sanoit Julia 😉 Kiitos mielettömästä tsempistä. Kyllä tosiaan siitä ilmapiiristä voi nauttia ihan selvänäkin ja jopa itseasiassa paremmin! -E

 12. Juu, pitäisihän ymmärtää kaikkien, että kisoihin valmistautuminen on sun valinta ja olet innoissasi asiasta.
  Tsemppiä valmistautumiseen vaan!
  Itselläni on ollut jo useita vuosia aika vaikeaa saada käytettyä. Klubeillakin tanssin vesilinjalla usein. Kyllä ilman alkoholia aistii enemmän ja pystyy olemaan hetkessä.

  • Tuo on muuten ihan totta Kati <3 Kiitos näkemyksen jakamisesta ja lähettämistäsi tsempeistä tänne -E

 13. Hei, oli pakko kommentoida kun kuulosti niin tutulta. Olen myös kilpaurheilija, tosin lajini on eri. Jouduin viettämään loukkaantumisteni takia yhden kisaamattoman kesän ja sain usein kuulla kommentteja, kuten: ”Nythän sä voit vihdoin nauttia kesästä!” Siis mitä ihmettä? Olin tietääkseni aina nauttinut 😀 En ole ikinä kokenut luopuvani mistään, vaikka elämäni onkin ollut hieman erilaista. Se on tuonut paljon hienoja kokemuksia, ihmisiä ja hyvän olon, jota en voi saada muusta kuin treenaamisesta. Mistä nämä ihmisten asenteet ovat peräisin? Tsemppiä treeneihin!

  • haha apua Henna! Voin niin hyvin nähdä tuon tilanteen 😀 Onneksi meitä on moneen junaan ja onneksi on myös niitä, jotka ovat samassa junassa kanssasi 🙂
   Kukin eläköön tavallaan. Kiitos tsempeistä ja mukavaa kesää! -E

 14. Mukavaa, että joku tuo välillä esiin myös sitä, että ilman viinaakin voi olla hauskaa. Peukut pystyyn sinulle!

 15. Siis häh??? Pitääkö nuorten elämän olla vain ryyppäämistä, krapulaa ja ördäilyä? 😀 Eikä ainakaan festeistä voi nauttia selvänä? Sitten itseltäni on jäänyt elämä elämättä kokonaan! 😀

 16. OH! Nuo aurinkolasit <3!!!! Mistä mahtaa olla? _Täydelliset_(Sydänsilmäemoji) 😉

  • Jenska mä rakastuin niihin heti myös 😀 Ne on Fendin lasit ja ihan lempparit <3 -E

 17. Aina on niitä jotka eivät ole tyytyväisiä siihen mitä teet tai jätät tekemättä, aina on niitä jotka jaksaa valittaa. Sun asenne on jotain niin parasta! Kirjotat hyvin ja asioista jotka pistää itsenikin miettimään, jatka samaan malliin 🙂

  • Puhut niin totta Miia! Tämän kun me kaikki vielä muistaisimme 😉 -E

 18. Heippa! Mua kiinnostais että paljon rahaa vie ifbb liiton kilpailut? Valmennus, vuosimaksut yms. En tiedä edes mitä kaikkea kuuluu 😀

  • Moikka Tuija,

   Hyvä kysymys 🙂 Teen tästä varmasti omalta kohdaltani yhteenvedon syksyllä. -E

  • En oo Eevi, mutta mulla maksaa pt 300€/kk sekä kisamaksu on 100€(?). Sitten tietenki treenivaatteet, ruoka, lisäravinteet, kisabiksut, värit, kengät yms yms . Voi kuulostaa suurelta määrältä, mutta karu totuus on että kyllä roskaruokaan ja alkoholiinkin ja baarin sisäänpääsymaksuihinkin saa kulumaan! 🙂

  • Se on ihan totta 🙂 Ei se lopulta ole niin paljoa, jos laskee paljonko rahaa menisi samalta ajalta vaikka bailaamiseen yms. -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta