Ai mikä tekosyy

Minifitness_tekosyyt nurkkaanNyt olen osoittanut sen itselleni vahvasti – tekosyitä ei ole oikeasti olemassa ellemme päätä itse keksiä niitä. Olemme nimittäin tässä kesän aikana kierrelleet ympäri Suomea ja käväisimme Danin kanssa Kolillakin pyörähtämässä maisemia ihailemassa – silti olemme onnistuneet treenaamaan. Olemme jälleen takaisin mökillä keskellä ei mitään. Selvittelimme ennen reissua kuinka onnistuisin suorittamaan salitreenejäni. Nyt ei nimittäin oikein TRX-narut ja kahvakuulat riitä enää tässä kohtaa. Google pelasti taas kerran tietämyksellään. Aina löytyy sali jos vain viitsii.

Ajateltiin että Kolilta löytyisi takuuvarmasti sali ja sehän on ”aika” lähellä mökkiäkin – puolitoistatuntia. Pakkohan siellä on sali olla! Käydään samalla vähän samoilemassa metsässä treenitrikoissa, läpsyissä ja villapaidassa. Täydellistä. Kulta käydäänkö Kolilla?

 Google osasi kertoa että Kolilta ei löydy salia. Noniin, miksi ihmeessä Kolilla ei ole salia kysyn minä? Löytyyhän sieltä kaikkea muutakin.Minifitness_doglife Minifitness_mökillä

Googlen mukaan lähin sali löytyy mökiltä noin 45 minuutin ajomatkan päästä. Sopivasti puolimatkassa Kolille! Googlesta löytyi osuma Pekka Kotipohjasta treenaamassa Juuan varmasti ainoalla gymsällä. No seuraavaksi laitettiinkin Facebookissa viestiä Pekalle kuinka sinne pääsisi visiitille. Luotin salin varusteluun, sillä jos Pekka on siellä treenannut menestyksekkäästi, treenaisin minäkin. Vähintään yhtä isot lihakset siellä luulisi kasvavan.

Puoli Suomea oli selvitetty ja oli Pekka saanut jotenkin käsiinsä vahtimestarin, joka oli toimittanut meille oman kulkulätkän salille. Noudimme sen tyytyväisinä seuraavana päivänä ja kävimme rykäisemässä mukavat treenitkin. Pyörähdys Kolilla ja takaisin salille seuraavana päivänä. Kappas, näin mutkattomasti onnistui tämä lomatreenaaminen jopa (melkein) keskellä ei mitään! Ruoat syötiin autossa ja sheikkerit kasattiin auton takakontissa. Oikein menestyksekäs reissu etten sanoisi. Ihmettelen silti vieläkin miksi Kolilla ei ole salia…Minifitness_roadtrip

Oikein sydäntä lämmittää kuinka tyypit ovat valmiita jeesaamaan. Tuntuu nimittäin usein että monet tuijottavat omaa napaansa, vaikka täällä pienessä Suomessa kaikkien tulisi puhaltaa yhteen hiileen. Millaisia tuloksia saisimmekaan aikaan jos KAIKKI täällä olisivat valmiita jeesaamaan tuntematonta tyyppiä vaikka sinne salille pääsemisessä? Pienet kylät osaavat tämän, eikö meidän isompienkin pitäisi? Kuinka moni voi kysyä naapurilta maitoa kahviinsa aamulla? Sekin tuntuu olevan aika ison kynnyksen takana nykyään – ainakin stadissa.

Pekka, kiitos että olet hieno mies.

Mökkilaiffi on ollut ihanan rentouttavaa! <3 -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

21 vastausta artikkeliin “Ai mikä tekosyy”

 1. Olen itse monesti miettinyt, jos nykypäivänä isossa kaupungissa menisi sokeria naapurilta lainaamaan, niin minkälaisen vastaanoton saisi 😀 Ennen vanhaan sehän oli normaalia ja täysin hyväksyttävää. Niin ihanaakin tavallaan.
  Eikö Kolin Sokos Hotellistakaan löytynyt salia? Onneksi ihania, yhteen hiileen puhaltavia ihmisiä on vielä olemassa! 🙂

  • Olen miettinyt monena aamuna kun tajuan ettei ole kahvimaitoa, että menisikö kysymään naapurilta. Vieläkään en ole sitä tehnyt 😀
   Eipä löytynyt Kolin Sokos Hotellista gymiä lainkaan :/ Todella outo juttu. Ehkä sinnekin tulee sellainen kunhan remontoivat sen tähän päivään joskus.
   -E

 2. Sun koira on kyllä söpöintä ja hassuinta pitkään aikaan! Fitnesspäiväkirjoja katsoin hyvin pitkälti tuon söpöliinisi takia haha. 😀 Seuraavalle kaudelle sit lisää koiraa, kiitos! 😉

 3. Yhteen hiileen puhaltaminen on mahtava ajatus! Kuinka paljon enemmän meillä olisi töitä (ja vähemmän työttömiä) jos ostaisimme enemmän suomalaisia tuotteita suomalaisista kaupoista ja jättäisimme Ikeat ja Henkkamaukat rauhaan, Zalandosta puhumattakaan. Vaikka kaksi ensimmäistä työllistävät jonkin verran suomalaisia, verotulot voitoista karkaavat Ruotsiin. Zalando puolestaan ei työllistä Suomesta kuin Matkahuoltoa.

 4. Moi. Hienoo kun löysit meijän huippusalin. Just tällä viikolla tehtiin tyttöjen kanssa sinun rapputreeniä. Oli vaan raput pikkusen lyhemmät kuin teillä. Mukavaa reissua teille terkuin minna

 5. Moikka,

  Onko nuo tummat hiukset tyvessä sinun oman hiuksen väriä, siis ettei niitä ole värjätty? näyttää tosi hyvältä ja sopii vaaleaan latvaan 🙂 oot ihanan positiivinen, tuo energia tarttuu aina kun tekstejäsi lukee. Susta on tullut mulle yksi suurimmista esikuvista <3 toivottavasti saadaan seurata sun kirjoituksia vielä pitkään 🙂

  Treeni intoa kovasti sinne, täällä myös treenailla ihan omaksi iloksi unohtamatta kuitenkaan tavoitteita 😉

  • Moikka,

   Joo tumma on omaa väriä 🙂 Ihana palaute, kiitos siitä <3
   Hauskoja treenejä sinne! -E

 6. Moikka,

  Pakko kysyä mitä ruokaa Lola syö kun syö kun sillä ei näytä silmät vuotavan? 🙂 Meillä yritetty montaa eri ruokavaliota eikä näytä auttavan kuin kerran hetkellisesti. Ihanalle Lolalle terkkuja maltalaispojalta ja kivaa kesän jatkoa!

  T: myös valkoisen koiran omistaja

  • Moikka,

   Lola syö apteekista saatavaa Royal caninia, useimmiten optimal weight managementia (maistuu sille hyvin ja vatsa toimii). Pitää myös kaupunkilais-koiran painon kurissa 🙂 Lolalla ei tosiaan hirveän pahasti silmät vuoda, toki rähmää kertyy silmiin mutta ne saa helposti pois.
   Terkkuja maltalaispojalle <3 -E

 7. Hei Eevi!
  Olen lukenut blogiasi ja ihailen asennettasi ja jaksamistasi! Vaikka kuinka huono päivä olisi jaksat aina tsempata ja olla iloinen täynnä energiaa ja elämänhalua! Olen saanut blogistasi hyviä vinkkejä reenaamiseen, elämiseen ja ajatuksiin (kiitos siitä valmiiksi) mutta haluaisin vinkkejä miten päästä eroon ylimääräisestä rasvasta ja sitä miten saisi kroppaa kiinteytettyä. Reenaan säännöllisesti 4-5 kertaa viikossa salilla, mutta ruokavalio on ollut jo pitkään vähän sitä sun tätä. Olen 165 cm ja 60 kg, ja pitäisi saada kiinteytettyä enemmän paikkoja. Olen käynyt salilla muutamia vuosia ja kärsivällisyys menee tiukille kun ei meinaa kroppa kiinteytyä vaikka kuinka jaksaa pitää huolta kunnosta. Olisiko sinulla vinkkejä mistä löytyisi ruokavaliota, jota tukee reenaamista? Vai voiko ylimääräinen rasva johtua väärin reenaamisesta vai nimenomaan ruokavaliosta? Varsinaiselle dieetille siis en ole lähtemässä, vaan haluaisin muokata ruokavaliota ja päästä eroon ylimääräisistä rasvoista kropassa! Kiitos sinulle jos kerkiät lukemaan ja vastailemaan! 🙂

  • Moikka Sarza,

   Kiitos palautteesta 🙂 Tosiaan tuntuu että monet kamppailevat samaisen ongelman kanssa ja usein tosiaan treeniä on riittävästi tai jopa liikaa, mutta ruokvalio ei tue treenaamista/tavoitteita riittävästi. Mutta mitään yhtä vastausta tähänkään ei ole olemassa. Mutta veikkaisin tosiaan ruokavalion tsekkaamista ammattilaisen avuin, sen jälkeen usein hahmottuu itselleen paremmin rasvojen, proteiinien ja hiilareiden osuus ja merkitys kokonaisuutta tarkastellessa. Tsemppiä! -E

 8. Vähän sama tuntuu olevan joskus syömisen kanssa. Monet syövät terveellisesti Suomessa, mutta lähtevät reissuun esim. Jenkkeihin ja syövät pullamössöburgeria päivät pitkät kun ei muka löydy terveellistä ruokaa. Tai sitten ei viitsitä etsiä vaan mennään siihen ensimmäiseen paikkaan mikä tulee vastaan.

  • Kuulostaa hyvin tutulta ilmiöltä Pössö. Useinhan se laiskuus voittaa terveellisyyden, mikäli sellaista vaihtoehtoa ei ole ”helposti” saatavilla 🙂 -E

 9. Heippa! Pakko korjata,kyllä Kolilla on kuntosali! Jonkun seuran sali se on, en enää muista mikä. Ei taideta paljon mainostella, sisäpiirin tietoa vissiin 😀 Kolin Sokos Hotellilla töissä ollessa kuulin kyläläisiltä..

  • Moikka Pauliina,
   kengät on OTZ shoesin, ihan super mukavat jalassa. Pohja muotoutuu oman askeleen mukaan ja kengät ei ala haista lainkaan hengittävyyden ansiosta 🙂
   Ollut käytössä nyt jo kaksi kesää! Voin suositella 🙂 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta