Parisuhde ja dieetti

Toivepostaus *sisältää mainoslinkkejä

Minifitness_summerstyle_beachlookVaikka viimeisestä videopäivityksestä voisi päätellä toista, täällä ei olla ainakaan toistaiseksi nähty nälkäraivareita tai ”äärirajoja”. Olen usein ajatellut olisiko tämän lajin harrastaminen helpompaa ilman parisuhdetta – siitä kuulee puhuttavan nimittäin aina välillä. Olen kuitenkin huomannut sen riippuvan täysin omasta parisuhteesta – miten asiat toimii vai toimiiko ne? 

Olemme päätyneet Danin kanssa yhteen monien seikkojen vuoksi mutta yksi on ylitse muiden. Me olemme samalla aaltopituudella (kyllä, nyt ymmärrän tämän sanan merkityksen). Silloin kädenvääntöjä, kiukuttelua, raivareita tai väärinkäsityksiä ei tule samalla tapaa. Olemme hyvin erilaisia, mutta meillä on mieletön yhteinen kieli. Joskus kielemme on huumori. Joskus vain katse. Joskus hirveä puheripuli. 

Kunnioitus toisiamme kohtaan on ollut suhteessamme läsnä aina. Kunnioitus tarkoittaa myös luottamusta toiseen. Oli kyseessä parisuhde tai ystävyyssuhde, perustuvat ne molemmat suhteet luottamukseen ja kunnioitukseen. Dan kunnioittaa minun haaveitani ja toiveitani, samoin minä hänen. Meitä yhdistää nykypäivänä myös yrittäjyys. Siihen tarvitaan myös toiselta puoliskolta tukea ja ymmärrystä – vertaistuella on älytön voima ja energia.

Yhteisestä ajastakaan ei tarvitse erikseen sopia, vaikka kiireitä piisaa molemmilla. Kaikki tulee ja menee jotenkin niin luonnostaan omalla painollaan. Uskon että siihen vaikuttaa samat arvot. Tämä suhde on opettanut minulle sen, millainen oikeasti tasapainoinen suhde on ja kuinka sellaisen ylläpitäminen on oikeasti mahdollista tässä hullussa maailmassa.

Dan on opettanut ja näyttänyt minulle sen kuinka molemmilla voi olla ihan omat elämät parisuhteesta riippumatta. Siinä samalla ne voivat yhdistyä kuitenkin hyvinkin luonnollisesti yhteiseksi elämäksi. Omasta itsestään ei pitäisi koskaan joutua luopumaan toisen ihmisen vuoksiMinifitness_uniikki_kesäkunnossa

En ole koskaan tuntenut kuuluvani jonkun vierelle ja toisen elämään näin vahvasti. Meillä molemmilla on heikkouksia ja huonoja puolia, mutta koskaan niillä ei mässäillä toisen kustannuksella.

Tuemme, tsemppaamme ja autamme toisiamme ihan mielettömästi päivittäin. Heitämme yläfemmoja ja soitamme toisillemme kun jotain siistiä tapahtuu. Molemmat saavat toteuttaa ja tehdä omia juttujaan. Emme ole koskaan halunneet rajoittaa tai kieltää toisiltamme asioita. Tiesin jo kokemuksesta kuinka se ei koskaan toimi. Kun on luottamus kohdillaan, ei sellaista tarvetta edes tule.

Kun päätin lähteä kilpailemaan, keskustelimme siitä pitkään Danin kanssa. Hän kunnioitti tavoitettani ja lupasi tsempata minua parhaansa mukaan. Yhteiset pelisäännöt olivat tässä kohtaa hyvä veto. Kisadieetti on nimittäin enemmän ja vähemmän omaan napaan tuijottamista, sillä sen tämä paikoitellen vaatii. Saattaa jäädä ne aamumunakkaat toiselle tekemättä ihan ilman edes tajuamatta sitä.

Dieettini ei saa kuitenkaan rajoittaa Danin elämää, koska eihän se ole hänen tavoitteensa tai elämänsä (vaikka videosta päätellen ukko olisi aika valmis lavalle killeriposensa ja sormensa kanssa). Tottakai yhteiset dinnerit ja illanvietot ovat poissuljettuja, mutta vietämme sen yhteisen ajan jollakin muulla tapaa. Molemmat tiedostivat mitä tämä ajanjakso vaatisi ja kuinka siihen tulisi suhtautua. Kaikki tämä on lopulta todella väliaikaista. Onhan Danilla ystäviä, joiden kanssa voi käydä pitsalla tai kaljalla. Toisinsanoen, meidän parisuhde ei ole kärsinyt harrastukseni tai dieettini myötä, vaan pikemminkin lähentänyt meitä entisestään. Molemmat voimme hyvin kun saamme toteuttaa ja tehdä. Silloin se hyvinvointi heijastuu myös parisuhteeseemme.Minifitness_summer outfit_nelly Minifitness_outfit_summer_beach

En voisi liikaa painottaa avoimuutta ja puhumisen tärkeyttä. Sanon asiat todella suoraan ja joskus niitä sanoja saa keräillä hetken aikaa ennen kuin ne on sulateltu siellä toisessa päässä edes puoliksi. Mutta toisaalta, se on ollut myös tärkeää tässä suhteessa ihan alusta alkaen. Jos jokin vaivaa tai harmittaa, niistä puhutaan. Pahinta on hautoa ajatuksia omassa päässään, sillä monesti niistä kasvaa mörköjä vähän huomaamatta. Ei ole asiaa josta ei voisi, tai uskaltaisi puhua. Puhumattomuus johtaa ongelmiin.

Ja naiset. Tiedän että jokaisella on tai on ollut päässään se ”unelmien mies”. Millainen sen pitäisi olla ja miltä sen pitäisi näyttää. Ne päälliset seikat saattaa joskus muuttua todella toissijaisiksi. Minun pitkä vaalea mieheni muuttui lyhyeksi ja tummaksi, mutta sisällä on jotain suurta. Ulkokuori on lopulta vain kuori ja enemmän merkitsee se mitä sieltä sisältä löytyy. Onko se sinunlainen ihminen vai ei. Oletteko samalla aaltopituudella vai ette. Hyvä mies on aina hyvä mies ja se kaikki lähtee sydämestä. Joskus on oikeasti hyvä unohtaa nämä kliseiset kriteerit.

Riittääkö tämä vastaukseksi? <3

-E 

Shortsit & toppi – Nelly*TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ / Sandaalit – Nelly*TÄÄLTÄ / Laukku – Versace

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

27 vastausta artikkeliin “Parisuhde ja dieetti”

 1. Miten onkaan yksi blogi täynnä niin viisaankauniita sanoja ja ajatuksia blogi täynnä. ❤️

 2. Hyvä blogikirjoitus! 🙂 Kunpa useammat naiset unohtaisivat liian tarkkaan määritellyt kriteerit unelmiensa miehelle, niin ehkä Suomessa ei olisi niin paljon yksinäisiä ihmisiä.

 3. Loistava asenne teillä! Meillä on juuri tuo sama tyyli eli molemmilla ihan omakin elämä, vaikka yhdessä asutaankin ja ollaan yrittäjiä. Mulla on aina ollu tarve pitää oma elämä omana, muuten ahdistaa. Nyt on hyvä, kun molemmilla kiireitä, omat kaverit ja harrastukset eikä kumpikaan vahdi tai estele menemästä ja tulemasta. 🙂

  • Just näin Myy 🙂 Ihanaa että hommat toimii niin hyvin yhteen! -E

 4. Onko kukaan kuullut koskaan noin ihanasta, järkevästä, vastuuntuntoisesta ja terveestä fitnes bloggaajasta, joka vieläpä treenaa kisoihin saamatta sellaista fitneskupla typyn fiilistä?! Oot aivan ihana roolimalli 🙂
  Kivaa olisi kuulla sun ajatuksia siitä että miten meidän ei-kisaan valmistuvien tulisi suhtautua näihin kisablogeihin, ihan vaan siun oma mielipide tai pohdintaa. Aivan huomaamattani olen nimittäin alkanut treenata kovempaa, syödä super tarkasti ja jopa laihtua ja lopulta vain hajota pään sisältä kun blogien myötä olen alkanut elää kuin fitneskisaaja dietillä. Sitten tajusin että enhän mie mitään kisaa ketään vastaan -paitsi omaa päätä ja riittämätöntä peilikuvaa. Siulla tuntuu olevan kaikki just niin reilassa henkisesti kun voi kuvitella ja siksi just siulta haluaisin kuulla, että miten ehkä sen oman peilikuvan saisi riittämään vaikka olisikin syönyt eilen yhden leipäpalan liikaa ja miten sinne salille ei ehkä tarvitse pakottautua kun kroppa vaatis lepoa mutta kalenteri sanoo toista. Tuntuu välillä että fitnesmaailma ja normaalin koululaisen arki pitäisi näyttää samalta vaikka eihän sen näin pitäisi mennä 🙁 kaikki tuntuu vain sanovan että kohtuus kaikessa ja saa sitä kakkuakin syödä mutta ei kukaan sitä silti ota. help sie ihana ♡

 5. Huhhuh, puhut niin täyttä asiaa! Tuli ihan kyyneleet silmiin tätä tekstiä lukiessa, kun oma mies tuli niin paljon mieleen. 🙂 Toivotan sulle ja sun miehelle kaikkea hyvää, vaikutatte mahtavilta tyypeiltä!

 6. Mä just rupesin yks päivä miettimään, ku äiti kysy millanen mun unelmien mies on, niin emmä osannu ees vastata sille. Tää nykynen vaan sopii mulle niin hyvin, etten parempaa vois toivookkaa. Vaikkaki sattumalta yhteen päädyttiin, ja erossaki oltiin vähän aikaa, silti se vaan tuntuu silti että se on ja tulee olemaan ja yks ja ainoo, jonka seurassa voi olla oma ittensä ja jota ikävöi vaikka ois sen seurassa. Tsemppii sulle kisoihin, innolla seuraan sun matkaa ja toivottavasti myös pääsen kattomaanki kisoja. ♡

 7. Ooo, ihanaa Eevi, tätä aihetta olenkin odottanut 🙂 Kiitos! Todella hyvä ja fiksu teksti! 🙂 Kirjoitit kaiken niin hyvin, että menin ihan sanattomaksi.. juurikin se, että parisuhteessa on ne omat tekemiset ja asiat, mutta kun toinen osapuoli on tukena kokoajan, se on mielestäni todella iso asia suhteessa. <3 Osataan arvostaa toista, osataan tsempata ja puhua avoimesti 🙂 Nämä on pikku asioita, mutta suhteen ylläpitämisessä todella suuria asioita. Myös tuo avoimuus on erittäin iso osa hyvää parisuhdetta. Toki parisuhteessa täytyy tehdä niitä kompromissejä, mutta on tärkeää että molemmat osapuolet kuuntelevat toisiaan! 🙂 Huumori, iloisuus, läheisyys, avoimuus, omat tekemiset, luotettavuus tekevät toimivan parisuhteen 🙂

 8. Ihana asu!! <3 ja suhteenne kuulostaa kyllä olevan ihailtavan tasapainoisella pohjalla! Mitkä ovat sellaisia teemoja, joista teille tulee sanaharkkaa?

 9. Ihana kirjoitus! 🙂 en oo ehkä aiemmin kommentoinutkaan, mutta nyt on pakko. Oot tosi tsemppaava ja aito persoona ja odotan jokaista postausta innolla. Ja varsinkin tää teksti, oon itsekin joutunut (saanut) laittaa käsityksen siitä täydellisestä miehestä uusiksi, mutta onneksi. Kaikkea hyvää teille! 🙂

 10. Totta ! Parisuhteessa pitää olla omatkin jutut . 🙂
  Ja taas sai aloittaa uuden päivän sun mahtavalla kirjoituksella.

 11. Mun mielestä on jotenkin vaivaannuttavaa miten suuren asian voi dietistä tehdä. Ihan oikeasti, tuntuu kuin moni ajattelisi tekevänsä suurenkin sankariteon ryhtyessään diettaamaan ja valmistautumaan kisoihin. Pahoittelen että puran tämän kaiken Sinun blogiisi, olet järkevän oloinen ja hyvää fiilistä herättävä bloggaaja, mutta tämä aihe jotenkin tuntui tällä hetkellä nostavan karvat pystyyn. Olen itse ulkomailla tämän vuoden, parisuhde juuri kariutui, arvostan yhä entistä kumppaniani että hän jaksoi niinkin pitkään huonolla yhteydenpidolla (kuluneen vuoden aikana olemme tavanneet vain kolmen viikon aikana). Whatsapp ja puhelut eivät ole sama kuin itse näkeminen ja keskustelut kasvokkain, ja toisen kanssa oleminen lähekkäin. Sitten sinä kerrot kuinka diettaaminen vaikuttaa parisuhteeseesi (tai on vaikuttamatta, yhtäkaikki), ja tunnen vain pientä katkeruutta (anteeksi, se ei ole sinun vikasi millään lailla!) että kenties ajattelet diettaamisen olevan haaste parisuhteelle. Ennemmin kuvittelisin puolisosi keikkailun ja huitelun ympäri Suomea olevan jonkinmoinen haaste, aiheuttavan edes pientä ikävää.

  Anteeksi kovin negatiivissävytteisestä kommentista, se on harmi että itsekkin monesti lukenut postauksiasi ja pitänyt niistä mutta en sitten ole voinut kehua ja nyt sitten ensimmäistä kertaa kun kommentoin niin se on sitten tälläinen ikävämpi.. Kuitenkin pidän kovasti postauksistasi ja niiden perusteella vaikutat kovin sydämmelliseltä ja rennolta ihmiseltä. Toivon sinulle hyvää kesää!

 12. Ei vitsi sun asenteesta tulis aivan jokaisen suomalaisen ottaa mallia, ei voi muuta kuin ihailla. 🙂

 13. Puhut niin ihanasti teidän yhteisestä elämästä, tulee oikein tippa linssiin. On hieno kuulla kuinka toinen arvostaa toista.
  Unelmien miehestä sen verta, että kyllä itsellänikin joskus oli sellainen ”hieman tumma, lihasta luiden ympärillä,tummat silmät” ja mitä vielä.. ;D Ehken ”löytänyt” kuvaamani mukaista miestä. Mutta löysin jotain paljon parempaa, löysin ihmisen kehen luotan 100% ja kenen kanssa haluan elämäni jakaa <3

  ps. niille ketkä ovat sinkkuja, tiedoksi että minä ainakin uskon siihen että se oikea tulee vastaan vaikka siellä kaupassa 😉

 14. Tuleepas nyt blogimaailmasta paljon kannustavia sanoja unelmien toteuttamiseen ja vahvaan naiseuteen. Hyä Eevi! Luin tämän eilen: http://www.lily.fi/blogit/toimitus/parisuhde-ei-ole-sairaus ja sun tekstin tänään. Mulle itselle aviomies on osa elämää eikä itse elämä, mutta on hienoa että vahvat naiset kannustavat myös perinteisiä naisia tarttumaan kiinni unelmistaan. Ihanaa viikonloppua!

 15. Hei Eevi!:)

  Tahdon kiittää sua sun blogista, joka on tuntuu olevan niin aito ja rehellinen. Kirjoitat todella kauniisti teistä:) Erityisesti muihin blogeihin verraten jotenkin sun avoimuus ja aitous on asia mikä puuttuu monesta blogista tai tuntuu siltä. Päästät meidät lukijat aidosti sisälle sun elämään muttet liikaa:) se tekee sun blogin lukemisesta lukemisen arvoista!! vaikutat huippu tyypille. En ikinä oo kommentoinut blogeja enkä niitä oikeastaan lue, mutta oli pakko kun oon pitkään miettiny:) Kiitos kaikesta inspiraatiosta mitä tuot!!! hyvää kesän jatkoa:)

  • Ihastuttava kommentti kertakaikkiaan Heidi 🙂 Ihanaa kuulla että saan välitettyä fiiliksiäni ja ajatuksiani edes jotenkin järkevästi teille saakka 😀
   Kiitos tuesta, halit! <3 -E

 16. Asiasta kukkaruukkuun 🙂 🙂 … Tyttömme 11 vee katsoi tuon Danin videon ja naurua riitti 😀 😀 ( hän on Uniikki fani 😉 )

  Siitäpä hän sitten pyysikin kysymään uudelta levyltä , että mitä tarkoittaa uuden levyn Biisi : ”Veni, Vidi, Vici ” ?? 🙂 On kuulemma sairaan hyvä biisi !!!!!

 17. Upea kirjoitus. Tämä pisti kyllä ajattelemaan ihan uudella tapaa. Tykkään sun kirjoitustyylistä hirmu paljon ja se onkin varmasti yksi syy miksi tätä luen. Olet myös kovin kaunis ja motivoiva! Keep on going! 🙂 Ihanaa loppukesää Eevi :)<3

  • Hienoa että tästä sai poimittua viestini ja omat ajatukseni 🙂 Ihanaa kesää myös sinne Heli Katariina! -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta