Personal Trainer ammatiksi – Ilmoittaudu kauttani edullisemmin!

Minifitness_personal trainer_spartan gearMinulta on kyselty paljon kuinka personal traineriksi kouluttaudutaan ja paljonko ammatin hankkiminen kustantaa. Nykyään on monia eri vaihtoehtoja kouluttautua, mutta parhaat koulitaan kyllä päältä. Siksi koulutukseen kannattaa aina mielestäni panostaa, sillä se on myös käyntikortti työssäsi – osaamisesi on kaikki kaikessa.

Osaaminen ei tarkoita pelkästään liikkumista ja sen hallitsemista. Se kattaa asiakaspalvelun, myynnin ja kaiken taustatyön jota ei tulisi itselleen heti edes mieleen. Teoria on osattava ensin, jotta sen kaiken voi viedä oikeaoppisesti käytäntöön. Parhaiten kuitenkin lopulta oppii tekemällä ja soveltamalla koulutuksen oppeja itse asiakkaiden kanssa. Hommassa menestyy jos pysyy aktiivisena ja tiedonjanoisena. Halu oppia ja kehittyä tulisi olla myös itsellään pysyvänä punaisena lankana. 

Nyt teillä alalle haluavilla on mahdollisuus ilmoittautua kauttani Spartan Gearin Personal Trainer-koulutukseen reippaasti normaalia hintaa edullisemmin! Haku on nyt käynnissä ja mukaan valitaan 20 opiskelijaa. Koulutuksessa käydään läpi fysiologisen, harjoitusteknisen ja ravitsemuksellisen tietotaidon lisäksi myös alalla vaadittavaa myynti- ja markkinointiosaamista. Parasta koulutuksessa on se että se järjestetään viikonloppuisin, joten tämän koulutuksen voi käydä päivätyön ohessa. Kurssi kestää 7 viikkoa, jolloin opiskellaan ahkerasti ja opitaan paljon. Nyt Minifitneksen lukijoilla on mahtava tilaisuus päästä tähän koulutukseen mukaan (vain muutamia paikkoja syksylle 2015 jäljellä) erikoishintaan 2400e sis alv. (norm.2600e). Maksun voi suorittaa 1-12 erässä. 

Pääset koulutukseen erikoishintaan 16.8 saakka ilmottautumalla sähköpostiini [email protected] Koulutus alkaa syyskuussa 2015! Lisätietoja löydät täältä.Minifitness_personal Trainer_ koulutus

Ala kehittyy koko ajan, joten myös alan ammattilaisten on jatkokouluttauduttava virran mukana. On hyvä miettiä millä tavalla itse erottautuu massasta ja mikä on sinun oma vahvuutesi personal trainerina? Minäkin listasin näitä asioita paperille aikoinani. Nyt kun näihin asioihin palaa, on siellä tosiaan samoja asioita joita nostaisin esiin tänäkin päivänä. Jokainen olemme erilaisia myös valmentajina. Itselleni on ollut tärkeää pystyä tekemään työtä omana itsenäni. Se on minusta paras puoli työssäni auttamisen lisäksi. Tässä työssä ei ole koskaan valmis ja se tästä tekeekin mielenkiintoista. Olet aina koulunpenkillä, mutta et siellä takapulpetissa, vaan aivan edessä innokkaana korvat höröllä.

Voin suositella omasta kokemuksestani kyllä lämpimästi Spartanin koulutuksia. Olen itse käynyt Spartanin toiminnallisen harjoittelun koulutuksen, joka antoi paljon vinkkejä ja inspiraatiota. Pystyn hyödyntämään kurssin oppeja asiakkaideni kanssa treenatessa. Seuraavaksi aion käydä Spartanin kahvakuulakoulutuksen, sillä vaikka osaamista sen suhteen löytyykin jo, on hyvä saada ihan virallinen todistus käteen omasta osaamisestaan ja käymistään koulutuksista.

Nämä Spartanin ohjaajakoulutukset ovat avoimia kaikille treenaamiseen intohimoisesti suhtautuville liikkujille. Personal Trainer-kokemus tai aikaisempi toiminta liikunta-alan ammattilaisena katsotaan kuitenkin eduksi hakuvaiheessa. Saat kauttani -50 euroa alennusta mistä tahansa ohjaajakoulutuksesta mainitsemalla varauksen yhteydessä koodin MINIFITNESS (voimassa 16.8 asti). Koulutuksista on paitsi hyötyä alan ammattilaisille, voi liikkujatkin ammentaa niistä paljon motivaatiota ja laajentaa monipuolisesti omaa treeni osaamistaan.
Minifitness_spartan Gear_kouluttaudu_ale

Pelkät kirjat eivät opeta meitä loppuun saakka, sillä asiat on vietävä käytäntöön jotta ne voi oikeasti vasta sisäistää. Spartanin koulutuksissa tätä tehdään paljon, jolloin jokainen varmasti oppii kaiken niin että oma mielenkiinto ja kehittyminen pysyvät jatkuvasti yllä. 

Kesätreenejä on toivottu paljon ja nyt isketään kehiin sellainenkin! Lenkin varrella voit tehdä nopean ja helpon lihaskuntotreenin omaa kehonpainoasi hyödyntäen. Tässä muutama helppo ja tehokas liike kesän ulkotreeneihin, joissa hyödynnetään puistonpenkkiä. Voit valita toistoalueet oman kuntosi mukaan.

Liike 1. Askellus penkille 3-4 sarjaa x 20 toistoa/jalka Pidä keskivartalo suorana ja ryhdikkäänä. Askella yksi jalka kerrallaan penkille ja nosta toinen polvi ylös. Kädet rytmittävät liikettä. Muista pitää tempo yllä ja toki voit hyödyntää myös nilkkapainoja mikäli sellaiset sattuu kaapista löytymään! Tehokas ihan näinkin ja saa mukavan poltteen niin jalkoihin kuin peppuunkin. Hyvä liike aktivoimaan koko kroppaa! Minifitness_outdoot_training_bodyweight

Liike 2. Punnerrus penkkiä vasten 3-4 sarjaa x 5 – 15 toistoa Pidä keskivartalo suorana ja aktivoi lavat, sekä keskivartalo. Aseta kädet hartioiden leveydelle kämmenet auki rentona. Lähde koukistamaan käsiä, niin että kyynärpäät avautuvat sivulle. Nenä saa koskettaa penkkiä! Punnerrus kulmassa on helpompi tehdä kuin suoraan maata vasten lankkuna, joten onnistut tässä ihan varmasti! Kokeile monta saat ja keskity tekniikkaan. Liike kehittää rintalihaksia, jotka vaikuttavat mm. ryhtiisi.Minifitness_kesätreeni

Liike 3. Sivulakku penkillä 3-4 sarjaa x 10 toistoa/puoli Asetu sivulankkuun ja katso että käsi on suorassa linjassa olkapään kanssa. Aktivoi keskivartalo ja katso että olet mahdollisimman suorassa asennossa, jolloin joudut kannattelemaan itseäsi keskivartalon ja ylävartalon lihaksillasi. Pidä peppukin tiukkana! Nosta vapaana oleva käsi ylös ja kurkota sen jälkeen kädellä kohti vastakkaista kylkeä vartalon etupuolelta. Toista liikettä 10 kertaa ja vaihda puolta. Minifitness_ulkotreeni

Treeni-intoa kaikille! <3 -E

*Yhteistyössä Spartan Gear

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

12 vastausta artikkeliin “Personal Trainer ammatiksi – Ilmoittaudu kauttani edullisemmin!”

  • Löytyi Riikan matkalta vuosi sitten – pesin ne pesukoneessa ja tuli kuin uudet! 🙂 -E

 1. Nykyisin tuntuu, että personal trainer -koulutuksia on vähän jokaisella. Varsinkin jos puhutaan vakavasti ylipainoisista, personal trainerilla on aivan järjetön vastuu; salilla ollessa liikkeet täytyy tehdä just eikä melkein oikein. Muuten voidaan rikkoa paikkoja, ja oikeasti aiheuttaa aivan järjetöntä tuhoa.

  Jäinkin pohtimaan, pidätkö seitsemän viikon kurssia tarpeeksi laajana? Päiviä on ymmärtämäni mukaan vain 14 (jos siis koulutusta tapahtuu sekä lauantaisin että sunnuntaisin), ja aihealueita on (ainakin) viisi. Miten tällaisessa ajassa saadaan aikaan tarpeeksi syvä, mutta samalla soveltava tietämys ihmisen fysiologiasta ja ravinnosta – siitä käytännön treenamisesta nyt puhumattakaan? Kuulostaa enemmän siltä, että sokea johdattaa toista sokeaa.

  Kommenttini ei ole tarkoitus olla hyökkävä, mutta olen aikaisemminkin miettinyt kuinka ”heppoisin” perustein personal trainerin titteleitä tunnutaan jakavan. Joskus asiakkaat saattavat olla aivan pihalla kaikesta terveyteen liittyvästä, ja tällöin se koko treeni- ja ruokaohjelma perustuu täysin PT:n sanaan. Jos ei ole tietoa, ei pysty edes kriittisesti arvioimaan mitä ohjelmassa on pyydetty tekemään. Ihanteellistahan olisi, jos jokainen ottaisi asioista itse selvää, mutta ainahan näin ei ole. Perheenjäseneni näkee vastaanotollaan usein näitä runsaasti ylipainoisia, jotka ovat PT:n väärillä treeniohjeilla onnistuneet rikkomaan polvet ja selän, joita yritetään sitten fysio- ja lymfaterapian avulla kuntouttaa.

  Pahoittelen, jos tekstissäni oli virheitä Spartan PT-koulutusta koskien. En saanut linkkejä auki, joten en tiedä aivan tarkkaa koulutuspäivien määrää.

  Tarkoituksenani ei myöskään ollut lytätä personal trainereita. Tiedän omasta kokemuksesta, että useimmat teistä tekevät aivan järjettömän upeaa työtä!

  • Musta tää oli ihanan asiallinen kommentti! Ihanaa että jotkut osaavat kyseenalaistaa ja kritisoida näin rakentavasti. 🙂

  • Moikka Sanna,
   Koen että yksikään koulutus ei yksinään riitä koskaan. Jostain on kuitenkin lähdettävä liikkeelle ja asioista aidosti kiinnostuneet jäävät alalle tekemään sitä työkseen. Jatkokouluttautuminen alkaa heti peruskurssien jälkeen ja työhön on tartuttava ja sitä kautta opittava. Mitään mistä olisi itse epävarma ei pitäisi koskaan tehdä 🙂 Tosi yksilöllistä kuinka paljon opiskelua kukin tarvitsee ja uskon että ne lähtevät kentälle joilla osaaminen on varmoissa käsissä.

   Jos mietin omaa koulutustani antoi se hyvät eväät, mutta en silti tiennyt vielä mistään mitään ilman käytännön tekemistä. Ymmärrän hyvin pointtisi, sillä tuolla on vaikka minkälaisia peeteitä hyörimässä. Mielestäni vastuu näissä ei ole koulutuksessa, vaan lähinnä näissä valmentajissa. Tiedän monia jotka ovat käyneet hyviä ja pitkiä koulutuksia, mutta osaaminen on silti mitä sattuu. Paljon riippuu omista lähtökodista ja halusta oppia ja kehittyä 🙂

   -E

 2. Haluisin tietää jos sulla on hyviä suosituksia sanka kuulokkeista (bluetooth-kuulokkeista)? 🙂

  • Moikka Jedba,
   Langattomista kuulokkeista Boselta löytyy ainakin hyviä 🙂 Toimii treeneissä ja vapaa-ajallakin -E

 3. Eevi oot ihan mieletön inspiraation lähde!! Aina kun masentaa ja jalka painaa niin tarvitsee vaan tulla selaamaan sun blogia ni motivaatio tulee takaisin 🙂 oon lukenut sun blogia jo kauan mutta fitnesspäiväkirjan takia ihastuin ihan täysin sun positiiviseen elämänasenteeseen ja susta tuli heti oma lempparini. Kiitos mahtavasta blogista ja onnea uuteen asuntoon <3 jatka samaan rataan!

  • Ihana Linda!! Mahtavuutta <3 Kiitos, tästä tulee ihana koti! -E

 4. Moikka Eevi.
  Tytön (13) kanssa katseltiin niitä päiväkirjoja töllöstä ja olit ihan lemppari. Niin ihanan positiivinen 🙂
  Itse olen elämäni aikana kokeillut muutamia peeteitä, mutta en koe että olisin mitenkään saanut onemiani ratkotuksi. Viime kerran jälkeen, joka oli nyt kesällä, tunsin treenissä kipua. Tämä kipu oli ollut kyllä jo aikoja mutta siinä tehdessä mainitsin ettei tunnu hyvältä ollenkaan ja sattuu, mutta kun sanottiin että loppuun asti niin sitten sisulla se tehtiin. Kaks viikkoa vahvoja lääkkeitä ja sitte ambulanssilla sairaalaan. Onneksi ei mitään ihan kamalaa, kookas välilevytyrä joka leikattiin.
  Tästä vain sen verran että vaikka mulla on näitä terveydellisiä ongelmia niin silti haluaisin niiden rasittamista välttämällä itseni hyvään kuntoon. Toinen ongelma mulla on molemmat polvet, jotka siis jo taaperoikäisestä ja kerrankin pt pisti mut hyppimään hirveen korkeeksi pistettyjen lautojen päälle ja samaan syssyyn askeltamaankin vielä. Kyllähän sen teen jos pystyn mutta sitte saattaa mennä sauvoilla kävelyx jopa puoli vuotta.
  Tiedän että vika on paljon myös minussa koska teen, mutta jos nämä asiat olen kertonut jo haastattelussa ja treenissä käsketään tehdä, protestoin ehkä ensin mutta teen koska en halua huutoa että olen nössö.
  Tiedätkö sinä kenties ketään pt:tä joka tietää ja ymmärtää sairauksia ja pystyy tekemään oikeanlaisia ohjelmia jolla saisin itseni kuntoon ja jotka vahvistaisivat näitä ongelma-alueiden lihaksia?
  Kaikkea ihanaa sinun syksyysi ja onnea uuteen kotiin!

  • Apua apua apua! Kuulostaa ihan painajaiselta :/ Ei tosiaan ole ihan tiedetty mitä tehdään. Yksilöllisen valmennuksen tulee olla yksilöllistä juurikin näistä syistä – treeni tulisi koostaa sinulle mahdollisimman tehokkaaksi ja riskittömäksi. Kuulostaa todella pahalta tuo korkeiden lautojen päälle hyppiminen ja jään ihmettelemään muutenkin sen funktiota. Huhhuh, tekee niin pahaa puolestasi. Kyllä jokaisen pT:n edelletytetään ymmärtävän ottamaan huomioon sairaudet ja vammat, mutta selkeästi näin ei ole menetelty. Voin lämpimästi suositella Jyväskylästä Timo Haikaraista, tai esimerkiksi täältä Helsingin suunnalta Ville Erolaa. Onneksi ammattitaitoisiakin valmentajia löytyy, sinulle on sattunut kyllä huono tuuri. Kannattaa aina kysellä tutuilta suosituksia, jolloin tietää varmasti peeteen taustat ja refet. Ottaisin sinut itselleni kovin mielelläni mutta tällä hetkellä en pysty ottamaan uusia asiakkaita kuin vasta syksyllä. Hirveästi tsemppiä, toivottavasti sait vähän apuja tästä 🙂
   Ps. Liikkumisen tulee olla kivutonta ja hauskaa!! -E

  • Kiitos vastauksesta. Onko sinulla jotakin s-postia minkä kautta voisin tiedustella asioista enempi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta