Luksuspaloja

Minifitness_arki_BlaccMonet meistä liikkujista tykkää siitä kun on puuhaa ja kalenteri täynnä. Minusta se kertoo siitä, että asioita tapahtuu. Kun olin vuosi sitten vielä päivätöissä, ei kalenterin täysinäisyys houkutellut samalla tapaa – ei tietenkään koska en tehnyt niitä asioita itseäni varten. Kun töitä tekee aidosta halusta, on myös fiilis täytellä sitä kalenteria vähän eritavalla. Tekee mieli ottaa kaikki ja niin paljon kuin vain päivään mahtuu.

Kisadieetti on siitäkin hauska, että silloin on viimeistään pakko opetellla millaista on kuunnella omaa jaksamista ja voimavarojaan. On pakko hyväksyä ja ymmärtää, ettei kykene samanmoiseen meininkiin ainakaan näin loppumetreillä. Rakastan touhottaa ja tehdä, mutta nyt jopa minä himmaan tahtia ihan mielelläni. Täytyyhän tätä aikaa osata myös fiilistellä ja siihen tarvitaan myös omat hetket. Onhan se paljon siistimpää myöhemmin pohtia tämän matkan upeutta sen sijaan että sen kokisi vain sumuisena ajanjaksona ja rankkana kokemuksena. Ei niitä parhaita paloja huomaa jos touhottaa ihan koko ajan höyryjunana eteenpäin – menee koko elämä ihan ohi.

Olen panostanut siihen että saan nukuttua riittävästi. Kunhan saan nukkua tarpeeksi, jaksan painaa pitkääkin päivää. Kun tekee kivoja asioita ja on hyvä mieli, saa niistä energiaa siihen arkeenkin ihan toisella tapaa. Arki ei ole siis aina kuluttavaa ja energian sylkemistä sinne tänne – ei ainakaan jos päättää valita toisin.Minifitness_blacc_sportamoreMinifitness_sportlife

Se mikä kuitenkin lopulta antaa eniten on muiden ihmisten kanssa työskentely. Sosiaalisuus voi kuitenkin joskus tuntua jopa vastenmieliseltä, varsinkin jos tuntuu että väsyttää ja tekisi mieli olla omissa oloissaan. Koen olevani vähän erityisherkkäkin sen oman ajan ja hapen suhteen. Tarvitsen omaa aikaa myös parisuhteessa. Koen olevani parempi ystävä ja kumppani, kun olen saanut joskus nollata ajatuksiani ihan yksin – vaikka muutaman kerran viikossa. Joskus viikkaan lakanoita. Joskus vain istun ja mietiskelen. Joskus saatan saada mielettömän tarpeen kirjoittaa blogia tai sisustaa puoli taloa uusiksi.

Ylikuormitun helposti henkisesti jos en saa omaa tilaa ja omaa aikaa. Asiat tai kiire eivät kuormita minua niin helposti. Ehkä se on sen sosiaalisen tyypin tapa sitten nollata se kaikki energia ja puhetulva jotenkin. On tilanteita, kun vain tiettyjen ihmisien seura kiinnostaa. Sitä hakee omaan mielentilaansa sopivaa juttuseuraa, tai joskus ihan vaan sitä toista röhnöttämään viereen ja katsomaan elokuvaa ihan hiljaa. Luulen että tämä kaikki on lähtöisin jo ihan lapsuudesta. Leikin ja olin paljon yksin sosiaalisuudestani huolimatta. Äitini oli joskus kauhuissaan kun leikin niin paljon yksin, mutta oikeasti nautin siitäkin. Tulen kyllä esiin kun haluan.Minifitness_sportlook

Kisadieetti on puraissut. Olen ollut tämän viikon paitsi väsynyt, myös äärinmäisen onnellinen. Siitä arjen onnellisuudesta olen ammentanut sitä puuttuvaa energiaakin itseeni.

Upeaa arkea teille <3 -E 

Vaatteet – Blacc/Sportamore

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

19 vastausta artikkeliin “Luksuspaloja”

 1. Kiva seurata sun kisadieetin etenemistä ja fiiliksiä sen myötä. 🙂 Ja täällä toinen lapsena paljon yksin omasta tahdosta leikkinyt ja nykyisin PALJON omaa tilaa ja aikaa tarvitseva. Tykkään myös, että on tekemistä ja yrittäjä kun olen niin kyllä sitä riittääkin! Itelle tekeminen on vaan niin paljon joustavampaa eikä väsytä lähimainkaan niin paljon kuin toiselle töitä tekeminen. Voi tehä sillon kun tykkää, vaikka sitte yöllä!

 2. Oi miten kaunis olet ja taas niin huippuja ajatuksia! Huomaa, että olet kyllä kasvanut tämän projektin aikana. 🙂 Tsemppiä ja aurinkoa! 🙂

 3. Voi miten taas tuttuja ajatuksia… Sekä tuo tekemisen tarve ja kalenterin täyttyminen. Mä joskus alkukesästä jopa kirjoitin kalenteriin ”vapaapäivä, ei mitään ohjelmaa”, kun sattui sellainen päivä jolloin ei ollut ainuttakaan merkintää 😀 mutta tuo oman ajankin tarve on tuttua juttua. Meillä taiteillaan koko ajan kolmen lapsen, yhden vuorotyöläisen ja yhden yrittäjän kalenterien välissä, joten on ruvettu oma aikakin kirjoittamaan kalenteriin. Itse huomaan uupuvani nimenomaan sosiaalisuuteen, kun oma aika on kortilla…

 4. Jokaisessa postauksessa lukee ääriNmäisen! Se sana on ääriMMäisen…voisit alkaa käyttää sitä oikeeta..
  Ei mulla muuta.

 5. Voitko tarkentaa sanaa ”hiitti”? Meinaatko sillä lämmittelyä vai jotain ihan muuta 😀

  • High intensity interval training – googlesta löytyy paljon asiaa tästä jos haluaa hakea 🙂 -E

 6. Pakko oli tulla kommentoimaan että VAU! Olet kyllä vaan niin kaunis ja huomaa selkeästi että olet kiristynyt! Kertakaikkiaan upea E♥

 7. Millasia blaccin vaatteet on, istuuko hyvin, löystyykö? Tuntuu olevan niin halvalla että ihmetyttää mikä vika.. 😀

  • Oon tykännyt tosi paljon noista trikoista! Käytössä olleet jo jonkin aikaa ja hyvin istuu ja pelittää 🙂 Kerrankin malli joka ei ole liian pitkä meikäläiselle 😀 -E

  • Tilasin nää housut mustana myös, oikeesti super hyvät eikä oo hinnalla pilattu!! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta