Koska meistä tuli ilkeitä?

Minifitness_aavepyörä_liikenneMonet ovat varmasti seuranneet mediassa esiin nostettua pyöräilijän tapaturmaista kuolemaa. Tapaus on herättänyt paljon kohua ja syystäkin. Pyöräilijään suivaantunut autoilija ajoi viime viikolla pyöräilijän päälle ilmeisesti tahallaan ja tästä teostaan hän saa nyt maksaa varmasti koko lopun elämäänsä. Pyöräilijä kuoli autoilijan huonon päivän vuoksi. Tämä on aivan kammottavaa ja sydäntä särkevää. Kuka ihminen tekee edes kiukuspäissään tuollaista? En usko että autoilija ajatteli asiaa sen pidemmälle, vaan halusi purkaa kiukkunsa ja antaa opetuksen pyöräilijälle. Hän ei vain ajatellut kuinka pysyvää tämä teko saattaisi olla. Kaiken huipentuma oli autoilijan pako paikalta. Koska nämä ”opetukset” liikenteessä oikein loppuvat?

Oletteko te huomanneet tämän vihastumisilmiön ihmisissä? Sitä turhautumista puretaan helposti liikenteessä, kun pinna on kireällä ja kaikki ei suju omien toiveiden mukaan. On nostettu esiin Suomen taloudellinen tilanne, jossa on mielestäni perää. Ihmisillä ei ole hyvä olla, sillä taloudellinen tilanne saattaa olla varsin stressaavaa ja ajatukset pyöriä lähinnä oman taloudellisen selviytymisen ympärillä. Raha, tuo paholainen. Syytämmekö siis sitä? 

Milloin aloimme elämään pelkän rahan perässä? Oikeasti. Sitäkö varten me täällä elämme – onko onnellisuutemme varallisuudesta kiinni? Toki hyvä taloudellinen tilanne tuo turvaa ja raha on perheissä varmasti yksi isoimmista kinastelunaiheista kun nyörit ovat tiukalla.

Elämästä nauttiminen ja onnellisuus ei pitäisi olla kiinni rahasta. Jos sen varaan elämänsä perustaa, on sen kantama aika heikko. Se elää, pitäisikö sinunkin? Meidän pitäisi keskittyä asioihin joihin voimme vaikuttaa. Joka päivä tulisi löytää asia josta saa iloa. Täytyy pysähtyä ja muistaa olla onnellinen edes jostakin. Jokaisella meistä on hyviä asioita elämässä.Minifitness_GarciaJeans_outfit

Muistan kuinka tiukkaa eläminen oli opiskellessani. Minulla on silti hyviä muistoja niiltäkin ajoilta, rahan puutteesta huolimatta. En ollut tyytymätön elämään rahan vuoksi. Edelleen elämässä tulee aikoja kun joutuu miettimään oman budjetin raameja uuteen uskoon, mutta ei se tuo minulle tai kenellekään muulle oikeutta purkaa kiukkuaan tai turhautumistaan muihin. Onnellisuuttani ei määritä killingit – mutta en sano etteikö se helpottaisi elämää.

Meidän pitäisi yhdessä pysähtyä miettimään tätä maassamme vellovaa liikenneraivoa ja yleistä synkkää mielialaa – kuinka jokainen kykenisi parantamaan omalla toiminnallaan ja asenteellaan yhteistä eloamme täällä. Onko sinne auton rattiin pakko mennä jos ei siellä liikenteessä kestä pinna? Bussit liikkuvat ihan kivasti ja siinä istuskellessa voi vaikka lukea stressittömästi kirjaa. Näin selviät paikasta a paikkaan b, ilman sitä hikistä paitaa.

Paras tapa lievittää stressiä? Monelle voisi auttaa sen kaiken ahdistuksen ja stressin purkaminen liikuntaan – tämä on vaihtoehto sille hikiselle paidalle! Oikeasti, se on terapeutti joka ei maksa mitään, mutta antaa ihan varmasti paljon enemmän kuin joskus edes muistamme.

Peace and love -E

Paita & housut – Garcia Jeans / Kengät – Vagabond / Kello – Paul Hewitt

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

25 vastausta artikkeliin “Koska meistä tuli ilkeitä?”

 1. Sun blogia on aina ihana lukee. Niissä on asiaa ja ne käsittelee aika perin pohjin paljon saman kaltaista asiaa mitä itse olen kärsinyt ja miettiny paljon. Juuri tämän päiväinen. Negatiivisuus ihmisillä ja se viha. Miksi ihminen ei voisi joka aamu kun herää ni ensimmäisenä miettiä ne elämän tämänhetkiset positiiviset asiat. Tykkään todella paljon lukea tekstejäsi. Saan paljon virtaa niistä ja löydän vastauksia miettimiini asioihin:) kiitos ja jatka samaa rataa.

  • Kiitos Hanna palautteesta – ihana kuulla että ollaan samoilla aaltopituuksilla 🙂 Teidän tsemmpaavista kommenteista saa puhtia! -E

 2. Olipas kiva taas lukea, vaikka oli syvä ja vakava aihe. Ihan hitsin kivat vaatteet!

  • Kiitos Ilona! Tykkään itsekin kovasti, ihanan rennot <3 -E

 3. KIITOS ! tänään juuri irtisanouduin toisesta työstäni, minulla on päätyö ma-pe ja lisäksi painan duunia toisessa työssä viikonloppuisin. Nyt vasta pikkuhiljaa olen tajunnut että en ole koskaan kotona ja aina kireällä päällä – koska olen aina töissä. Kyllä se perhe ja oma hyvinvointi on kaikista tärkeintä. Kaikkea hyvää sinulle ja tsemppiä kisoihin <3

  • Ihana kuulla Kiira – hienoa että asiat ovat menneet uuteen tärkeysjärjestykseen elämässäsi ja toivottavasti se tekee sinusta onnellisemman <3 Halit! -E

 4. Hei! Kuuluuko ruokavalioosi riisikakut? Osaatko kertoa minkä merkin käkut ovat ravintoarvollisesti parhaimpia kun tuntuu että useimmissa on kaikkea ns. turhaa mukana? Syön terveellisesti ja hyvin mutta vältän viljoja ja mietin että riisikakut voisivat toimia hyvinä leivän korvikkeina.. Kiitos mikäli ehdit kertomaan mielipiteesi.

 5. AMEN! Olen kanssasi täysin samaa mieltä. Olet niin fiksu, positiivinen ja ihana.♥ tulet pääsemään elämässäsi tuolla asenteella varmasti pitkälle! (Ei sillä ettet olisi jo päässyt 😉

 6. ”Suomeen tänä vuonna tulleista turvapaikanhakijoista 78 prosenttia on ollut miehiä”

  Milloin feministit havahtuvat tähän tasa-arvon epäkohtaan?

 7. Samat jutut on itsellä pyörinyt päässä, puit omat ahdistavat ajatukseni kyseisestä aiheesta sanoiksi. Muistakin teksteistäsi löydän usein punaisen langan. Kiitos! Mahtava blogi 🙂

 8. Taas niin oivalta postaus. Itseni ei tule seurattua juuri kuin talousuutisia ajan priorisoinnin takia, jiten itseltäni tämä pyöräilu episodi kaikessa kaameudessaa mennyt ohi, mutta ilman sitäkin aihe on mielestäni varsin ajankohtainen. Minne on hävinnyt ihmisten taito käsitellä omia tunteitaan? Tunnistaa tunteensa eikä s
  holtittomasti purkaa vihaansa muihin. En vain käsitä. Juuri se kuten tuumasit että keskittyisi asioihi joihin voi vaikuttaa eli omiin ajatuksiin, omiin toimiin. Se on avain onneen. Raha ei ole määränpää, rahalla itsellään ei ole arvoa mutta sen arvo tulee asioista mitä sillä voi mahdollistaa, kuten eräs viisas ja rikas mies on aikanaan kirjoittanut. Muistan joskus Sims- peliä pelanneena huijanneeni itselleni pelin kulkua helpottamaan miljoonia rahakoodilla, mutta kuinka ollakaan. Pelin mielenkiinto katosi kovin äkkiä. Polku määräpäähän on vain niin paljon tärkeämpi ja antoisampi kuin lopulta itse perille pääsy. Siksi joskus kannattaa pohtia tulevaa ja tehdä suunitelmia ja pohtia kuinka omassa elämässään voisi määränpäähän päästä sen sijaan että kaatuu uupuneena heti ensimmäiseen karikkoon ja syyttää siitä matkakaveria. Uskallusta tarttua omaan elämään ja ystävällisyyttä vihan sijaan toivoisin minä.

 9. Hyvä postaus, ja tärkeä ja ajankohtainen aihe. Itse on kyllä tullut nyt tiksis asuvana että joo pk-seudulla bussit/junat kulkee mut oikeestaa tre/tku lukuunottamatta julkinenliikenne on aika hunossa jamassa. Vuoroja on harvennettu tai lopetettu kokonaan. Itse suosin kyllä julkista aina kun menee stadiin mut muutrn kyllä auto on käytössä. Malttia kyllä löytyy onneksi 😀

 10. Hei, teetkö työksesi ollenkaan ravinto- ohjelmia (tietenkin maksullisesti)? Siis pelkästään ravinto-ohjelmia, sillä käyn eri kuntosalilla jne, en voi hyödyntää personal trainer palveluitasi. Olen kuitenkin jo pidemmän aikaa halunnut saada jonkunlaisen ravinto-ohjelman ja arvion. Paljon tällainen suunnilleen maksaisi? Minulle kävisi ihan netin kautta tehtävä eli esim. Sähköposteja vaihdellen, ja maksun voisin maksaa tilille tms.. Voisitko harkita tällaisia palveluita myös? 🙂

 11. Näin instassasi kuvan jossa oli heraproteiini-jauhe pussi. Mietinkin että jos olet maidottomalla ruokavaliolla niin eikös hera ole maitoperäistä?
  Tyhmänä kysyn

  • Hyvälaatauinen hera toimii monella vaikka olisikin muuten herkkä maidolle 🙂 Tämä on yksilöllistä ja merkeissä on huimia eroja laadun suhteen -E

 12. Ei sitä raivoa voi poistaa ennen kun kaikki ihmiset ajaa liikenteessä turvallisesti ja muut huomioon ottavasti…. Jos joku esim vetää kolmion takaa mun eteen niin, että joudun hidastaa vauhtia ettei tulis törmäystä, mulla on mun mielestä täys oikeus vetää sille tööttiä iha raivoissani! Miks pitäis suhtautua nätisti siihen että toiset vaarantaa sun (pahimmassa tapauksessa) hengen……

  Mutta tuo koski nyt vaan tota jos joku käyttäytyy väärin suo kohtaa, turhaa raivoomista ei tietenkää pidä harrastaa!:)

  • On kuitenkin eri asia painaa tööttiä ja vaikka heilutella niitä kansainvälisiä käsimerkkejä raivoissaan, kuin vaikkapa kaartaa sen kiilaajan perään ja suistaa se tieltä. Mä tiedän yhden sellaisenkin tapauksen tuolta liikenteestä – yksi väsynyt kolmen lapsen yh-äiti ei väsymyksensä ja kiireensä takia huomannut kolmiota, joten se tyyppi, jonka eteen kiilasi, lähti perään ja kiilasi tän äidin tieltä. Äiti sai viikon lapsivapaan sairaalassa, ettei onneksi pahasti käynyt, mutta olihan sitä vähän hankala selittää lapsille, että miten joku voi raivostua niin. Virheitä käy kaikille, ja jotkut tekee niitä tahallaankin, mutta monta tämmöstä tilannetta selviäisi vähemmillä sauhuilla, jos ei aina olettaisi muiden olevan liikenteessä vain just mun kiusaksi.

 13. Liikunnastakin tulee äkkiä maksullinen terapeutti, jos lähtee vaikka ihan lenkkareista tai muista urheiluvermeistä liikkeelle 🙂 Saati sitten jos haluaa ryhtyä harrastamaan ratsastusta, jääkiekkoa, luistelua, tanssia tai muuta vastaavaa, nousevat kulut nopeasti korkealle. Puhumattakaan salijäsenyyksien hinnoista.

  • Se on ihan totta Jenni 🙂 Kukin liikkukoon omalla budjetilla, mutta onneksi se on kaikille mahdollista! -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta