Tehoa aamuihin ja terveyttä kehollesi

*Yhteistyössä Ginger PeopleMinifitness_ginger_people_aamushottiAamupala on päivän starttaaja. Rakastan aamupuuroa – oletko koskaan kokeillut perinteisen kaurapuuron sijaan hirssiä? Kannattaa kokeilla, se on ihanan riittoisaa ja koostumukseltaan pehmeää. Puuron ehdottomat mausteet ovat suola ja kookosöljy, joka viimeistellään tottakai tuoreilla marjoilla. Kiireettömät aamut ovat viikonloppujen parasta antia. Saatan siemailla kahvia tunninkin verran ja lueskella samalla treenilehtiä. Dieetillä minulla on noussut pintaan erityisiä himoja tiettyjä ruoka-aineita kohtaan, joista inkivääri on yksi niistä. Inkivääriä menee murskana, jauheena ja mehuna – mielellään heti aamusta.

Inkivääri antaa boostia keholle ja herättää sikeänkin unikeon. Aamuisin rakastan huitaista naamariin inkiväärishotin, joka on todella tujua tavaraa! Jos sitä ei aina jaksa itse tehdä mehulingolla, voi kaupasta ostaa kätevästi sitä valmistakin. Suosittelen lisäämään sen jokaiseen aamuusi monestakin syystä, mutta tässä muutamia.Minifitness_ginger_people_inkiväärimehu

 • Vanha tuttu lääke flunssan hoitoon. Inkivääri sisältää kipua ja tulehdusta vähentäviä aineita, joten on siksi ansainnut paikkansa luonnon omana taudintaltuttajana. Tämä inkivääriteen lipittäminen ei ole siis myytti!
 • Vahvasta maustaan huolimatta inkivääri rauhoittaa vatsaa ja ehkäisee pahoinvointia (ellet ole todella herkkävatsainen). Itselläni se auttaa mm. vatsan turvotukseen
 • Erittäin tervetullut lisä myös rasvanpolttoa tukemaan. Se nimittäin parantaa verenkiertoa, poistaa nestettä ja vähentää turvotusta. Todellinen kehon suursiivoaja! Inkiväärishotin nautittua voi hiki virrata, sillä aineenvaihdunta on saanut pientä lisäboostia tuosta uskottomasta pienestä kulauksesta

Inkiväärillä saa potkua paitsi ruoan makuun, myös keho nauttii siitä. Unohda raastaminen ja pilkkominen – aivan liian työlästä puuhaa. Inkivääriä löytyy pilkottuna, viipaloituna, sekä puristettuna mehuna kaupasta. Tuotteita löytyy usein helpoiten luontaistuotemyymälöistä. Tuotteita valitessa kannattaa katsoa paljonko inkivääriä tuote sisältää. Paras aamushottia varten on ihan puhdas inkiväärimehu, johon ei ole lisätty mitään. Ei ylimääräisiä kaloreita, sopii siis jopa dieettiläiselle!MF_breakfast_ginger JuiceMinifitness_aamiainen_dieetti

 

Aamupala on päivän tärkein, mutta myös paras ateria. Siitä voi aloittaa aina uuden paremman päivän <3

Oikein rentouttavaa viikonloppua -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

24 vastausta artikkeliin “Tehoa aamuihin ja terveyttä kehollesi”

 1. Moikka!

  Satun omistamaan mehulingon, eli voisin joku aamu tehdä itselleni inkiväärishotin. Kirjoititkin, että siihen tulee pelkkää inkiviääriä, ei mitään muuta. Minkä kokoinen pala tuoretta inkivääriä on sopiva, että siitä tulee yksi shotillinen?

  Sitten toinen kysymys. Luin jostakin aiemmasta postauksestasi, että olet sairastanut BEDiä eli ahmimishäiriötä. Mulla on vahva tunne, että kärsin samasta ongelmasta. Oon kärsinyt jo vuosia, ja se vain pahenee ja pahenee. Mistä voisin hakea apua? Käyn kyllä itse asiassa tälläkin hetkellä psykoterapiassa, ja siellä on ollut puhetta syömisestä ja siihen liittyvistä ongelmista, mutta konkreettista apua häiriöön puhumisesta ei ole ollut. Mitä tekisin?

  • Moikka,
   Olen laittanut usein porkkanaa tai omenaa, sillä se hieman keventää tuota tujua makua 🙂 Omena tuo ihanaa makeutta! Laitan usein myös sitruunaa jos teen mehulingolla.

   Tiedän hyvin tuon tunteen, kuinka hankalaa on löytää apua. Itse kamppailin tästä eroon omin ja läheisten avuin, mutta aina sekään ei riitä.
   Oletko vieraillut supersiskot sivustolla? He voisivat osata auttaa tai ainakin ohjata sinua eteenpäin <3 Toki varmasti googlaamalla sopivaa asiantuntijaakin saattaa löytää avun. Toivottavasti saat apua – kaikkea hyvää ja halit! -E

 2. Moi!

  Onnea vielä kihlauksen johdosta! Mitä inkiväärimehua suosit kaupasta ostettuna ja mistä sitä löytyy? 🙂

  • Moikka laura,
   Kiitos <3 Ginger People on ihan parasta mun mielestä. Luontaistuotekaupat ja osa isommista marketeistakin myy. Kurkkasin itse heidän Facebook sivuiltaan jälleenmyyjiä -E

 3. Heippa,

  pakko varmistaa oletko siis menossa Bikini- vai Bodyfitness sarjaan syksyllä? Fitbodyn uusimman lehden nettikuvauksessa puhuttiin Bodyfitneksestä, olen itse elänyt ajatuksessa, että suuntaat Bikini lavoille?

  Kovaa meininkiä loppurutistukseen, oot upea! 🙂

  -Rose

  • Moikka Rose,
   Lehdessä on tosiaan virhe – olen menossa bikiniin 🙂 Oikeassa olet 😉 Kiitos mielettömästi tsempeistä -E

 4. Aamupuuro, paras hetki päivässä! Mun on moneen kertaan pitäny ite tehä inksu-sitruuna shotti mut en tiiä miten se inkivääri käytetään ja oon liian saamaton kattoo netistä 😀

 5. Hei Eevi!
  Tosi kiva postaus ja pakko mainita että itse olen alkanut syömään puuron kanssa kookosöljyä! Aivan mahtavan lisä maun antaa, toki olen päälle laittanut marjoja ja sillointällöin banaania.
  Pakko mainita tuosta inkivääri ”rohdosta”, että kun itse kerran testasin inkivääriä flunssan aikana en tykännyt yhtään. Harmi kun inkiväärin maku on minusta vaan niin kuvottava ja sitten se on tosi hyvä rohto. En ole kyllä kokeullut sitä muulla tavalla kuin kurkkutabletin muodossa. ;D Täytyy kyllä testata vielä ainakin kerran inkivääriä flunssan aikana. Ihanaa loppu elokuuta sinulle! 🙂

  • Kannattaa siinätapauksessa kokeilla ujutata sitä lempeämmin ruokaan tms 🙂 En nimittäin itsekään pitänyt siitä aluksi, mutta nyt olen aivan rakastunut.
   Kokeile erilaisia juttuja, osa toimii sulle osa ei! Makuja on niin monia. Ihanaa syksyä sinne <3 -E

 6. Siis aamupala ja aamupuuro on parasta aamussa ! Joskus illalla ei malttais aamuun odottaa 😀

  Joka päivä on ihana nousta pirteänä, kun tietää että saa puurooo kaikilla höysteillä 🙂
  nam nam.

  Ja nämä lauantai aamut on viikossa parasta ! Kiireetön aamiainen perheen kanssa .

 7. Pidän kookkoksen mausta, mut puuroon se on vielä jääny kokeilematta. Aamulla kun on niin pökerryksissä, että tekee asiat vanhaan malliin automaattisesti. Pitääkin ottaa kookosöljy illalla valmiiksi pöydälle, jos vaikka sitten muistat sitä paremmin laittaa aamupuuroon. Inkivääriä olen miettiny, mut sen vahvan maun takia en ole vielä kokeillu. Talvisin varpaitani paleltaa koko ajan, joten auttaskohan siihen, kun lisää verenkiertoa. Pitääpä kokeilla.

  • Kannattaa oikeasti kokeilla Jaana 🙂 Minusta se on ihan parasta! Inkivääri lämmittää aivan ihanasti <3 -E

  • Moikka Ulla,
   Löytynee monesta luontastuotekaupasta ja joistakin isommista marketeistakin 🙂 Heidän Facebook-sivuiltaan katselin itse mistä tuotteita saa -E

 8. Pitääkin ottaa kokeiluun tuo hirssi. Itse olen tehnyt puuron tattarista tai 4 viljan sekoituksesta. Kaurapuurosta aamulla minulle tulee vetämätön olo joka muistuttaa krapulaa. Suuhun tulee ns. kissanpaskan maku.

 9. Hei pakko kysyä, koska noudatat maidotonta ruokavaliota, niin mitä syöt välipala rahkan tilalla?

 10. Hei pakko kysyä, koska noudatat maidotonta ruokavaliota, niin mitä syöt välipala rahkan tilalla?

  • Moikka Petra,

   Mulla ei ole välipaloja ollenkaan, vaan ainoastaan aterioita 🙂 Mutta rahkan voi korvata helposti esimerkiksi kananmunilla/leikkeleillä tai heralla. Ne ovat helppoja vaihtoehtoja ainakin itselleni. -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 2
Tykkää jutusta