Tehostettua palautumista ja rasvanpolttoa!

Minifitness_livandfitViimeiset kilpailuihin valmistavat viikot keskityin siihen keskivartalon tiivistämiseen kaikin keinoin. Jalat olivat kunnossa jo hyvissä ajoin, mutta ylävartalo hiihti perässä. Sain suosituksen kokeilla HYPOXIA itseasiassa Eveltä. Kävin HYPOX Aleksilla juoksemassa matolla, pyöräilemässä ja vuodattamassa niitä viimeisiä hikipisaroita oikein antaumuksella. Tämä toimi todellisena tehostettuna rasvan polttamisena!

Noudatin dieettiä ja pistin pientä lisävaihdetta myös raivaamalla kalenteria tyhjemmäksi. Tiesin että kaikki oli otettava peliin! Hypox-hoidot auttoivat rasvanpolton lisäksi kehoani palautumaan nopeammin harjoittelusta, joka on enemmän kuin tervetullutta dieetillä. Tämä hoitomenetelmä lisää verenkiertoa, poistaa maitohappoa, tehostaa imusuoniston toimintoja ja tasapainoittaa hermoston toimintaa (sympaattisen ja parasympaattisen). Nyt kun olen ollut reilun viikon niin kiireinen etten ole hoitoihin ennättänyt, tuntuu se samantien jaloissa – painaa kuin sementti! Mitään huuhaata se ei siis voi olla.Minifitness_Hypox_palautuminenMinifitness_hypox

Palautumiseni on siis ollut ehdottomasti nopeampaa hoitojen aikana. Nopeamman palautumisen ansiosta treenit ovat olleet tehokkaampia ja suorituskyky kovempi. Sitä ei turhaan ole sanottu maailman tehokkaimmaksi luonnolliseksi menetelmäksi kohdentaa rasvanpolttoa lantiolle, reisiin, pakaroihin ja vatsanseutuun. Tuo sukelluspukumainen vaatetus tuli hyvin tutuksi viimeisin viikkojen aikana. HYPOXIN toiminta perustuu liikunnan ja alipaineen yhdistämiseen, mutta liikunnan tehon voi valita itse. Olen juossut matolla, mutta näillä treenimäärillä se ei kuitenkaan ole aina mahdollista jaksamisen vuoksi, joten silloin olen käynyt tekemässä kevyttä fillarointia. Hauskinta siinä on se hien määrä! Tuntuu niin rennolta mutta silti kehossa tapahtuu. Fiiliksen voi tuntea heti seuraavalla salitreenillä – homma luistaa aivan uusissa fääreissä.

HYPOX on kehitetty alunperin nimenomaan vastaamaan urheilijoiden tarpeita, vaikka se tunnetaankin nykyään jokaiselle ikään, kokoon tai tavoitteeseen katsomatta sopivana hoitona kun halutaan esimerkiksi pudottaa painoa tai päästä eroon ongelma-alueista kuten selluliitista. Nyt jatketaan hoitoja kohti SM-kisoja ja keskityn nyt erityisesti tuohon palauttavampaan hoitoon, mutta yhdistän siihen edelleen mm. Hypox-pyöräilyä. Minifitness_Livandfit_sportlife Minifitness_kehonhuolto_rasvanpalaminen

En osaa sanoa kuinka paljon muut kisaajat ovat hyödyntäneet erilaisia keinoja parantaakseen omaa palautumistaan ja tätä kautta tehostamaan myös kunnon etenemistä ja ylläpitoa. Itselleni oli selvää alusta alkaen panostaa kaikki tarvittava ja huoltaa ja kuunnella kehoa yhtälailla kuin aina aikaisemminkin.

Kehoa tulee kunnioittaa ja aina pelkkä saunottelu ei riitä palauttamaan kehoa tarpeeksi. Nyt on kuitenkin viety kroppaa aivan erilaisille rajoille kuin aikaisemmin, joten se pitäisi myös ottaa huomioon kehonhuollossa. Omaan terveyteen tulee olla valmis panostamaan ja se tullaan viemään kisakaudella aivan uudenlaiselle levelille. Jos tätä seikkaa ei huomioi, voi joutua keräilemään itseään kisojen jälkeen yllättävänkin pitkään. Oma jaksamiseni on edelleen hyvä ja tuntuu ettei tässä mitään treenitaukoja tulla tarvitsemaankaan! 

Ihanaa viikonloppua <3 -E

Toppi ja housut – LivAndFit

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

25 vastausta artikkeliin “Tehostettua palautumista ja rasvanpolttoa!”

 1. Vitsi, hyvältä kuulostaa! Olen urheilijana halunnut pitkään kokeilla hypoxia juuri sen palautumisen nopeutumisen vuoksi.

  Ihan vain mielenkiinnosta, liittyykö Hypoxilla käymiseesi jokin sponsorisopimus? Jos liittyy niin toivoisin, että siitä olisi postauksessa jokin maininta.

  • Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan Vera 🙂 Huomaa kyllä eron koan treenin jälkeen!
   Jos kyseessä on yhteistyö, on se ilmoitettu postauksen alussa. -E

 2. Moikka!
  Huuu, kuulostaapa hauskalle tuommonen!:D Kiinnostus kyllä heräsi. Näkyy kyllä kunnossa, että kaikki on tehty kropan hyväksi; oot ihan törkeen upeen näkönen!
  Mulla ois yksi kysymys liittyen maidottomaan ruokavalioon. Kauheen vaikee keksiä hyviä protskulähteitä, kun se rahka ei nyt pariin kuukauteen voi kuulua ruokalistalle. Mietin kovasti esimerkiksi kananmunaa korvaajana, mutta vähän arvelluttaa esimerkiksi vaikutukset kolesteroliin. Tietääkseni sullakin on maidoton ruokavalio meneillään, ja käytät kananmunia päivittäin. Onko sulla millasia kokemuksia niiden vaikutuksesta esimerkiksi kolesteroliin ja rasva-arvoihin?
  Tsemppiä kovasti SM-kisoihin, täällä on peukut pystyssä!:)

  • Valkuainen ei kai nosta kolesterolia ja on proteiinipitoinen. Sitä saa ihan tölkissä kaupoista, niin ei mene keltuaiset hukkaan😊

  • Mä luulen, että vaikutukset on yksilöllisiä, mutta meidän perheessä ainakin kananmuna on toiminut hyvin maitotuotteiden korvaajana (sikäli kun moista shittiä nyt erityisemmin edes tarvii korvata). Koko perhe oli monta vuotta täysmaidottomalla linjalla, sittemmin siitä on tullut enemmän suuntaviiva kuin ehdoton linja. Kananmunia meni 15 päivässä, kun niitä söi kaikki vähän joka ruualla, ja parin vuoden päästä käytiin kaikilta mittauttamassa kolesteroliarvot ihan mielenkiinnosta – ja olihan se mielenkiintoista. Tän viiden hengen ihmiskokeen perusteella ainoa yhteys kananmunien ja kolesteroliarvojen välillä on se, että mitä enemmän päivässä syö, sen paremmat on ko. arvot. Nykyäänkin niitä menee paljon, mutta kun ei ole enää kuin kaksi perheenjäsentä syömässä kotona päivittäin, niin niidenkin menekki on vähän laskenut 😊

  • Kiitos paljon kun jaoit kokemuksiasi!:) Tosiaan varmaan aila yksilöllistä miten vaikuttaa, mut kiva silti kuulla että vaikutuksia ei ainakaan huonoon suuntaan ole ollut!:D

  • Erittäin mielenkiintoinen juttu Minttu – kiitos tästä 🙂 Tosiaan, olen hyvinkin samoilla linjoilla kanssasi.
   Vaihtoehtoja maitotuotteille on paljon! -E

  • Ihana Emma <3 Kiitos kovasti!
   Tuossa onkin tullut hyviä vastauksia sulle jo, ei siis huolta tuosta. Munia menee 10 päivässä ja valkuaispainotuksella – keltuaistakaan ei pidä pitää mitenkään pahana, siinä on hyviä rasvoja! Syön siis niitäkin 🙂 Kiitos tsempeistä!! -E

  • Moikka Oona,
   Se ei tosiaan pysy sormessa näin dieetillä kun kädetkin aika nesteettömät 😀 Se pääsi tippumaan liian monta kertaa joten en uskalla sitä nyt pitää.
   Pienennyskään ei tässä kohtaa ole kovin järkevää kun ei tiedä mikä se koko olisi sitten tavallisessa kunnossa. Kaipaan kyllä sitä jo <3 -E

  • Kiitos vastauksesta! Kävi jo nääs mielessä, onko kihlat peruttu mutta onneksi ei sentään – olette niin söpö pari 😉

   Kannattaa hankkia stoppari eli vähän tiukempi sormus kihlasormuksen pariksi. Niin tein itse kun en raaskinut olla koko ajan pienennyttämässä omaa timanttisormustani eli en halunnut ollla enää hetkeäkään ilman sitä =) Meillä naisilla tosiaan somienkin koko vaihtelee nesteiden takia huomattavasti, ilman kisadieettejäkin.

   Tsemppiä kisoihin ja kiitos mahtavan hyväntuulisesta blogista plus reilusta ja avoimesta asenteesta lukijoitasi kohtaan!!
   Menestys-blogin ainekset on sinulla hyvin kasassa 😉

  • Voi ei todellakaan mitään sellaista draamaa 🙂
   Hei toihan on tosi hyvä idea, jota en itse edes tullut ajatelleeksi! Kiitos siis siitä <3

   Kiitos tsempeistä ja ihanasta piristävästä palautteesta! -E

 3. Mäkin kokeilin kesän alussa tuota HYPOXIa kuukauden ja kyllä se vaa hemmetti vie toimi! Kun ois vara käydä useammin niin kävishän sitä 🙂

  • Oi kun kiva saada teidän kokemuksia tänne! Joo olen ihan samaa mieltä 🙂 No se on totta, ei se kovin halpaa ole.
   Ehkä koitan saada meille Minifittiläisille jotain ale-koodia sinne! -E

 4. Moikka! Minkä kokoiset noi sun housut on? Mietin noitten tilaamista mutta en osaa yhtään arvioida pitäiskö ottaa se xs vai s/m..

  • Moikka Aleksandra,
   Mulla on nyt Xs, mutta tavallisesti käyttäisin kyllä kokoa s. Materiaali venyy kyllä tosi hyvin 🙂 -E

 5. Moikka, toi sun toppi on niin kiva! Haluaisitkohan kertoa mitä koko käytät, en ole ihan varma minkä kokoinen pitäisi tilata? 🙂
  -R

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta