Syksy.

Minifitness_sistustaminenIhmettelin eilen kuin tyhjästä ilmestynyttä kipeää kurkkuani. Ajattelin sen johtuvan sunnuntaisesta käsittelystä, jossa avattiin purentalihaksiani auki – pirun kivuliasta hommaa muuten. Olen kova yönarskuttaja erityisesti kun olen stressaantunut. Harmi ettei purentakiskot poista lihasjännitystä, joka on nyt vallannut koko yläkehoni. Eikä siinäkään oikeastaan mitään, kun kaikki voi hieroa ja huoltaa auki. Jos näitä jännitystiloja ei hoida, näkyy se samantien migreeninä ja salilla voimatasoissa, sekä liikkuvuudessa. Mutta se kurkkukipu oli jotenkin niin outo juttu, koska oloni oli muuten aivan  normaali.Minifitness_kisakausi_Puhdasplus_sinkki Minifitness_höyhentyynyt

Tähän päivään saakka ainakin oli. Alkavaa flunssaa se sitten ilmeisesti kuitenkin oli, sillä nyt maataan kotisohvalla kohtalaisen kyllästyneenä paita hiessä. Kipitin palaverista suoraan takaisin kotiin lepäilemään. Turhauttavaa etten sanoisi. ”Ihan koska vain muulloin, mutta ei nyt”. Tämä oli tosiaan ajatukseni tässä vaiheessa, kun vedetään vikoja treenejä ennen kisalavalle suuntaamista. Onneakin tässä kuitenkin on! Olen kisakunnossa siinä mielessä, ettei pudotettavaa ole. Nyt tietenkin täytyy toivoa ja pitää jokainen varvas ja sormi ristissä että tämä nujerretaan alas pikimmiten. Lepo voi tehdä jopa ihmeitä!

Stressi ei auta, eikä auta valittaminenkaan. Lepo sen sijaan auttaa. Niimpä raivaan läpi Netflixiä, sisustuslehtiä ja kokkikirjoja. Kohta alkaa nimittäin todenteolla tämän uuden kotimme sisustuspuuhat!Minifitness_flunssa_ruoka Minifitness_flunssa Minifitness_koti

Tulen laittamaan kuvia kunhan saamme remonttimiehen täältä jonakin päivänä ulos. Vähitellen tämä kuitenkin muokkaantuu omanlaiseksi. Se hyvinkin huoleton neljän viikon remontti on muuttunut kuukausien mittaiseksi rulianssiksi, jonka keskellä on eletty joskus varsin tiukoissa tunnelmissa. Kaikki odotus kuitenkin vielä palkitaan ja täksi syksyksi on kaikkea mielenkiintoista puuhasteltavaa paljon! Varmasti myös ihanaa vastapainoa näiden kisalukemisten jälkeen teillekin hypätä taas siihen ”tavalliseen” arkeeni. Paluu siihen on ihan nurkan takana jo!

Jos joku muukin on siellä flunssaisena, muistathan että terveellinen ja ravintorikas ruoka parantaa nopeammin kuin epäterveelliset herkut. Kookosöljy torjuu tulehduksia ja tappaa bakteereja. Sinkkiä, C-vitamiinia ja glutamiinia kannattaa nauttia pitkin päivää! Kipaisin kotimatkalla ostamassa lakristi- ja inkivääriteetä ja silmääni osui Echinaforcen suihkepullo – kuinka kätevä ja hyvänmakuinen. Se vahvistaa vastustuskykyä ja on oiva apu tulehdustauteja vastaan. 

Nyt keskitytään tähän parantumiseen pikaista vauhtia ja perjantaina onkin luvassa hieman juhlahumua, nimittäin The Blog Awardsit 2015. On kunnia olla siellä ehdolla <3

Love E 

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

24 vastausta artikkeliin “Syksy.”

 1. Hei!
  Täällä uusi lukija. 🙂
  …joka on flunssassa jo kymmenettä päivää. 🙁 Tosin mulla ei olekaan noin professionaaleja troppeja kuin sulla!! Paranet varmasti pian. 🙂
  Oisin halunnut mennä viikonloppuna kattoo Oulun karsintoja, mutta en halunnut ottaa riskiä että tartutan tän taudin johonkin kilpailijaan!
  Jos jotain hyvää haetaan, niin löysinpä sentään sun blogin tän taudin takia, kun on ollut aika paljon aikaa selailla nettiä. 😀

 2. Piti vähän kaivella muistia että mitä kautta tänne löysin. Ostin FitBodyn sairaspeti-lukemiseksi, en ollut ennen sitä lukenut, niin siinä oli artikkeli sinusta ja tulevista kisoista, niin piti heti mennä body-lehden sivuille ja etsiä kuvat karsinnoista ja sun sijoitus! Valtavasti onnea siitä! Ja kohta löysinkin sun blogin. 🙂
  tytti

 3. Paranemisia ! 🙂
  Itse podin ihme kurkkukivun toissa viikonloppuna. Meni kahdessa päivässä ohi ja se siitä . Onneksi .

 4. Paranemisia Eevi! Toivottavasti on maltillisempi tauti kun täällä, viikko neljä nimittäin käynnissä. Kaikki luonnon rohdot kokeiltu ja nyt vihdoin piti alentua antibiootteihin. Masentavaa, ja mikä vielä masentavampaa on että ei ole päässyt lenkille! Tsemppiä nuhanenille!

  • Meikäläiselläkin on ollut kurkkukipua jo toista viikkoa, todella inhottava tauti. Lepo on kyllä tarpeen ja kyllä se hyvääkin välillä tekee. Paranemisia niin pian kuin pystyy!

 5. Hei! Täällä myös suht uusi lukijasi. Ihailua sulle mahti treenari! 🙂 mulla olis kysymys sulle.
  Täytyis saada rasvaa palamaan. Ajattelin tilata netistä soijalesitiiniä ja sitriiniä, nämä ilm hyviä aineita? Otanko ennen treeniä vai milloin? lIsäksi oon miettinyt että mä varmaan syön liian vähä hyviä rasvoja ja ajattelinkin tilata samalla kylmäpuristettua kookosöljyä ja vaikka puuron kanssa ruveta syömään.
  Mitä suosittelet alavatsan tiukassa olevaan läskiin? Ei ole siis ns löysää läskiä vaan suht tiukkaa mutta läskiä kuitenkin. Urheilen ja syön terveellisesti mutta se on ollut niin kauan kuin muistan. Kiitos jos viitsit vastata! Pikaista paranemista!

 6. Hei, millainen käsittely sun purentalihaksille tehtiin? Mä puren hampaita öisin todella tiukasti yhteen. Päivisin en onneksi enää. Kiskot on olleet käytössä jo vuosia ja onhan ne leukanivelen kipuja vähentänyt.. Joskus tein jumppia ja venytyksiäkin ahkeraan. Kolmisen viikkoa sitten kävin fascia-hieronnassa ja hierottiin leuat samalla! Hirvitti ennakkoon, mut sovittiin et hierotaan kevyesti. Se kyl auttoi! Suu aukeaa himpun paremmin eikä leukanivel paukahtele niin paljon. Tarkoituksena ottaa ihan 2-3 kerran sarja nuille leukanivelille tässä lähiaikoina.

  • Tosiaan olen käynyt hoitamassa niitä ulkoisesti ja sisäisesti. Niitä täytyisi käydä avaamassa ihan viikoittain :/ Ei kivaa, mutta toimii!
   Neulojakin kokeilein ja toimii kyllä! -E

 7. Jaksamista ja lepoa vaan! Mulla alkoi flunssa myös kurkkukivulla, jolla oli ihan ensiksi hassua leikkiä, kun ääni oli niin matala. No, eipä naurattanut toisena yönä enää, kun nukuin n. 2 min tukehduin kurkkuuni, heräsin ja valvoin puoli tuntia ja taas sama uudestaan n. kymmenen kertaa. Kuumekin nousi korkeammaksi, kuin kymmeneen vuoteen ja kestikin useamman päivän. Inkivääri, hunaja, tee, hedelmät käytössä. Ruokahalu huono 🙁

  • Ou nou Kati. Toivottavasti olo jo parempi, kuulostaa ihan kaamealta :/ parenemisia <3 -E

 8. Luulin että olisin napannut itsekin jonkin flunssan jo tähän mennessä, kun työympäristö muuttui aivan täysin – erilainen bakteerikanta ja asiakkaat vaikuttavat kummasti! Kuitenkin olen tällä hetkellä melkeinpä täysin terve *koputtaa puuta* ja veikkaan tietäväni syyn – melkoinen määrä kasviksia on tullut syötyä ruokavalio muutoksen johdosta ja melkein jokapäiväinen vitamiinipommi tuorepuuron muodossa pitää pöpöt loitolla! Mustikka tuo superfood!

  Paranemisia sinne ja hyvä että lepäät sen sijaan että koittaisit kipeänä tehdä rankasti treenejä!

  • Kyllä, terveellinen ruokavalio kunniaan!! 🙂 Sillä tehdään jo oikeasti ihmeitä -E

 9. Mun keino flunssan kolkutellessa on juoma, joka auttaa. Keitetään litrassa vettä muutaman sentin pala kuorittua, paloiteltua inkivääriä, puolikas sitruuna siivuina ja puolikas sitruuna mehuna. Annetaan jäähtyä, lisätään hunajaa. A vot!

 10. Suositteleppa jotakin hyvää kirjaa, olisin vailla hieman lomalukemista etelänlomalle 🙂

  • Kokeileppa Kristina Ohlssonin Nukketaloa 🙂 Luin sen viimeiseksi -E

 11. Mistä sulkatyyny on ostettu tai minkä merkkinen? Ihana, haluun ostaa. Goglettamalla nopeasti en löytänyt 🙂

  • Suklatyyny löytyi Flamingon Outlet tukusta 🙂 Ihan super hyvä kauppa täynnä kaikkea ihanaa! -E

 12. En tiedä oletko kuullut aikaisemmin sellaisesta tuotteesta, kuin vesityyny, kokeilemisen arvoinen, itsellä myös kovasti hampaiden puremista yhteen öisin ja tyyny vei sen vaivan (ei ehkä 100%, mutta suurimmanosan).

  • Oi mikä vinkki! En ole koskaan kuullut, täytyy siis perehtyä! Kiiitoss <3 -E

 13. Hei Eevi,
  Bongasin instagramista vinkkisi ravintolisiin. Muistathan, että niin D-vitamiini kuin omegatkin ovat rasvaliukoisia, jolloin ne tulee nauttia ruokailun yhteydessä. Puolestaan C-vitamiini, vastoin monien käsityksiä, on vesiliukoinen, eikä imeydy kunnolla, mikäli se nautitaan ruokaillessa. Siksi C-vitamiini olisi hyvä ottaa noin tunti ennen tai jälkeen ruokailun. Mainitsit myös, että otat aamuisin sinkkiä. Mikäli päivittäiseen ravintolisärutiiniisii kuuluu magnesium (joka otetaan iltaisin ennen nukkumaanmenoa), on sinkki hyvä ottaa illalla yhdessä sen kanssa. Magnesium kun tarvitsee sinkkiä imeytyäkseen. Maitohappobakteerikin olisi hyvä ottaa iltaisin, jotta se saa rauhassa tasapainottaa vatsan ja suoliston toimintaa yön aikana – silloin kun ruoansulatustoiminta ei ole vilkkaimmillaan. Melkoista taiteilua tämä ravintolisien nappailu, mutta ei tosiaan ole yhdentekevää, missä vaiheessa päivää ja minkä yhteydessä niitä käyttää. Oikein valoisaa syksyä sinulle ja onnea tuleviin haasteisiin! 🙂

 14. Hei Eevi, missä purentalihaksiasi hierottiin? Olis ihana kokeilla, mulla nimittäin samoja vaivoja ja välillä niin krampissa että hymyileminenkin on vaikeaa – ja sehän ei käy 😉

 15. Moi Eevi,

  Kyllä se totta on että joskus se vain täytyy levätä vaikka ei malttaisi. Itsellä alkoi myös ihme kurkkukipu viime lauantaina eikä ole vielä lähtenyt. Olo muuten melko hyvä mutta treenaamaan en uskalla. Nyt olen viikonlopusta asti yrittänyt levätä ja nauttia luotto flunssantappajaa hunajaa, sitruunasiivu ja inkivääriä kuumassa vedessä, mutta ei tunnu auttavan. Ensi maanantaina oli tarkoitu alkaa kokeilemaan uutta diettiä ja salitreeniä mutta jos ei olo tästä pian parane niin taitaa jäädä. Itse olen harvoin kipeenä mutta sitten kun se tulee niin aina väärään aikaan. :/

  • Moikka Minttu,

   Näin se vaan valitettavasti menee 🙂 Kroppa osaa kyllä aika älykkäästi viestiä meille! Kovasti tsemppiä ja pitkiä hermoja. Lepää, tankkaa ja rentoudu.
   Sain onneksi itse taltutettua tuon paholaisen 2 päivässä, huh!! En usko että koskaan on hyvää tai oikeaa aikaa maata sohvalla nenä tukossa :/ Paranemisia <3 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta