VAHVA ARKI

*Kaupallinen yhteistyö; MinisunEevi-Minisun-Vahva-banner

Tästä syksystä tehdään taas edellistä vahvempi ja energisempi! Mitä siihen sitten kuuluu? Liikkumista, terveeellisiä ja herkullisia ruokia, sekä tottakai myös vahvaa vastustuskykyä. Koska Minifitness on minikokoinen mutta vahva, on tämän syksyn vitamiinivalmistekin sitä! Minisunin kanssa teimme yhteistuumin kampanjan, jolla on annettavaa teille kaikille; Terveempi ja hyvinvoivampi sinä! Olit sitten aloittamassa vasta matkaasi kohti terveellisempiä elintapoja tai jo vanha konkari, löydät varmasti itsellesi käypiä vinkkejä! Julkaisen syksyn mittaan niin terveellisiä reseptejä, treenivinkkejä, kuin myös ohjeita vahvempaan vastustuskykyyn. 

Vitamiinien riittävä saanti on äärinmäisen tärkeää näin syksyn tullen ja siitä tulisi pitää huolta koko pitkä talvikin. Vitamiinilisät kuuluvat jokaiseen aamuuni ja ne auttavat minua pysymään terveenä ja tuovat energiaa arkeeni. Erilaiset puutostilat näkyvät usein mm. väsymyksenä, iho-ongelmina, lihaksistossa tai heikentyneenä vastustuskykynä. Minisunin VAHVA on aktiivista elämää tukeva monivitamiinivalmiste, josta löytyy kaikki tärkeät vitamiinit ja hivenaineet yhdessä tabletissa. Se sisältää muun muassa reilun annoksen D-vitamiinia, kalsiumia, B12-vitamiinia, foolihappoa ja sinkkiä. Mukaan on lisätty myös superfoodia, nimittäin mustikkauutetta tukemaan painonhallintaa (insuliiniherkkyys) ja parantamaan muistia! Mustikka on täynnä antioksidantteja ja niitä kannattaakin ruokavaliossa suosia viikoittain. 

Suojaravintoaineiden merkitys korostuu usein silloin, kun keho käy kovilla. Stressi, laihdutus, allergiat, yksipuolinen ruokavalio, raskas työ ja urheileminen kuluttavat koko ajan näiden varastoja kehostamme. Siksi on äärinmäisen tärkeää jaksamisen ja terveenä pysymisen kannalta muistaa täydentää ravintoaineiden saantia riittävästi mm. vitamiineilla päivittäin. Flunssan iskiessä tankkailu voi olla jo myöhäistä, joten ennaltaehkäisy onkin kaiken avain.

Oikeiden vitamiinien ja muiden ravintolisien merkitys elämässäni korostui ensimmäistä kertaa silloin kun aloin polskia kohti terveellisempiä elintapoja ja halusin parantaa myös heikkoa vastustuskykyäni. Alkuun kehoni reagoi vahvasti terveellisempiin elintapoihin, mutta panostus kantaa hedelmää pitkällä tähtäimellä. Pieniä arjen siirtoja, joilla on iso merkitys elämäsi laatuun.

Kun pudotetaan painoa tai stressi painaa päälle, iskee se usein uupumuksena. Erityisesti silloin pystytään tätä kehon omaa stressitilaa paikkaamaan sopivilla ravintoaineilla ja riittävällä unen saannilla. Pysytään terveenä askel askeleelta ja ensimmäisenä haasteenani teille onkin panostaa riittäviin ja monipuolisiin ravintolisiin. Tästä on hyvä lähteä liikkeelle rakentamaan seuraavia osioita, kuten liikunnan lisäämistä ja ruokavalioon paneutumista. Keholle on syytä olla lempeä ja aloittaa muutokset askeleittain, jolloin joka viikko voi ottaa mukaan yhden uuden asian. Lisää tällä viikolla ruokavalioosi karviksia ja marjoja. Ensi viikolla voisit kiinnittää huomiota veden juontiisi ja jättää pois kaikki sokeripitoiset/lisäainepitoiset juomat. Näin uudet asiat ja muutokset eivät tunnu hankalilta ja niistä tulee helpommin tavallinen osa arkeasi. 

Aamun suojastartti päivään

 • 1 kpl Minisun VAHVA monivitamiinia
 • 2 kpl omegoita
 • 1 kpl sinkkiä
 • Vahvaa C-vitamiinia
 • D-Vitamiinia (vähintään 50 mikrogrammaa/pv elokuusta toukokuulle)
 • glutamiinia annostuksen mukaan
 • 1 kpl maitohappobakteereja

Näillä eväillä liikenteeseen kohti uutta upeaa viikkoa! <3 -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

21 vastausta artikkeliin “VAHVA ARKI”

 1. Eikö tuo ole jo aika messevä paketti lisiä, kun osa on vielä päällekkäisiä? Tutkimustietoahan on myös siitä, että vitamiinien yliannostelu voi itse asiassa hidastaakin lihaskasvua. Mut ihana blogi sulla, ja näytit tosi hyvältä lavakuvissa (toki muutenkin), onnea kisoihin!

  • Kukin on yksilö ja tämä toimii itselläni 🙂 On harvinaisempaa nauttia liikaa mitään, kun että jäädään paitsi jostain.
   Kiitos ihanasta palautteesta <3 -E

 2. Mä vedän aamuisin vielä isomman satsin lisäravinteita, enkä koe sitä erityisen isoksi – näissäkin varmasti on yksilöllisiä eroja riippuen ihmisestä. Mä teen töitä lasten kanssa ja vastustuskyky on kovilla jo sen tautikuormituksen takia, ja työ on myös oikeasti fyysisesti kuormittavaa, joten palautumisesta pitää huolehtia, kun treenaakin siihen päälle. En syö lihaa, joten B-sarja on otettava purkista, ja yrittäjänä päivät on jo lähtökohtaisesti pitkiä (mistään 8 tunnin päivistä on turha edes haaveilla), ja vaikka työ onkin just sitä mitä haluan tehdä, stressaa se toisinaan, vähintäänkin silloin kun pitää sählätä verottajan kanssa. Ja kun on myös perhe ja paljon muutakin tekemistä, kyllä sitä joutuu joskus venymään aika paljon – ja erityisesti silloin huomaa sen miten tärkeää on huolehtia kaikin keinoin hyvinvoinnistaan. Itselleni ravintolisät ainakin on avuksi siinä, koska tottakai mä pidän kiinni siitä ajatuksesta että maailmahan romahtaa siihen paikkaan jos mä vaikka sairastun 😁

  • Joo tosiaan pitää muistaa että aika yksilöllisiä ovat 🙂 Tuossa lasten kanssa olemisessa on kyllä vielä ihan omat haasteensa ehdottomasti – tuntuu että aina kun niitä hoitaa ja pussailee niin tulee flunssaa 😀 -E

  • Lasten vastustuskyky on vielä matala, joten ne imee pöpöjä ja levittää niitä tehokkaasti – eikä siinä jos oliskin vain flunssaa, mutta siihen lisäksi kaikki noro-, rota-, influenssa- ja muut epidemiat ni jee 😄

 3. Eikö monivitamiinivalmisteet yleensä sisällä tarvittavan määrän esim. D- ja C-vitamiinia, miksi siis ottaa niitä erikseen?

  • Monivitamiinit sisältää yleensä suositusten mukaiset 7,5-10 mikrogrammaa D:tä, ja C:tä 25-50% suosituksesta. D:n määrä ei ainakaan useimmille riitä tuollaisenaan, varsinkin jos ja kun sitä ei muusta ravinnosta tule. C riittää, jos syö valtavan määrän C-vitamiinipitoista ruokaa.

 4. Moi. Tiedän, että oon kaamea kielipoliisi, mutta… Sanaa ”äärinmäinen”, jota aika usein käytät, ei ole olemassa. Se on ”ääriMmäinen”. Kiitos hyvistä vinkeistä, joita olen blogistasi saanut 😉

 5. Hei Eevi,
  Olen tämän samaisen kommenttini jättänyt jo aikaisempaan postaukseesi, mutta koska en ole varma, luitko sinulle jätetyt kommentit, liitän kommenttini nyt ylläolevaan uuteen postaukseesi. Käyttäessäsi ravinto- ja vitamiinilisiä sekä markkinoidessasi niitä lukijoillesi, on hyvä pitäytyä faktoissa. Muistathan, että niin D-vitamiini kuin omegatkin ovat RASVALIUKOISIA, jolloin ne tulee nauttia ruokailun yhteydessä. Puolestaan C-vitamiini, vastoin monien käsityksiä, on VESILIUKOINEN, eikä imeydy kunnolla, mikäli se nautitaan ruokaillessa. Siksi C-vitamiini olisi hyvä ottaa noin tunti ennen tai jälkeen ruokailun. Mainitsit myös, että otat aamuisin sinkkiä. Mikäli päivittäiseen ravintolisärutiiniisii kuuluu magnesium (joka otetaan iltaisin ennen nukkumaanmenoa), on sinkki hyvä ottaa illalla yhdessä sen kanssa. Magnesium kun tarvitsee sinkkiä imeytyäkseen. Maitohappobakteerikin olisi hyvä ottaa iltaisin, jotta se saa rauhassa tasapainottaa vatsan ja suoliston toimintaa yön aikana – silloin kun ruoansulatustoiminta ei ole vilkkaimmillaan. Melkoista taiteilua tämä ravintolisien nappailu, mutta ei tosiaan ole yhdentekevää, missä vaiheessa päivää ja minkä yhteydessä niitä käyttää. Oikein valoisaa syksyä sinulle ja onnea tuleviin haasteisiin! 🙂

  • Moikka Naani 🙂

   Kyllä itse otan aamujuomassa c-vitamiininia, jonka nautin ennen aamiaista. En itse hifistele täysillä näitä aikataulutuksia, mutta kukin toki tyylillään.
   Maitohapot otan aamulla ja illalla, sekä myös sinkin. Nämä ovat siis esimerkkiä omasta päivästäni ja vitamiineistani, eivätkä mitään faktaa 🙂 Lähinnä ideana on tarjota lukijoille vinkkejä esimerkkien kautta. Kiitos kattavasta kommentista, tästä voi olla hyötyä monelle! -E

  • Hei!
   Biokemistinä mietin tässä, että millähän perusteella magnesium vaatii sinkkiä imeytyäkseen? Tästä en ole kuullut edes opintojeni aikana, joten olisi mielenkiintoista tietää mihin tietosi petustuvat. Itse olen lukenut tutkimusraportin, jossa kerrottiin sinkin vähentävän magnesiumin imeytymistä ja sen negatiivisesta vaikutuksesta magnesiumin tasapainoon ihmisem kehossa.

   Lisäksi, millä perusteella c-vitamiini vesiliukoisena aineena ei imeytyisi ruokailun yhteydessä? Ihminen syö päivittäin kymmeniä vesiliukoisia aineita rasvaliukoisten aineiden kanssa yhtä aikaa ilman imeytymisongelmia. Oman ammattitaustani puolesta en usko väitteisiisi siitä, että c-vitamiini imeytyisi huonosti ruokailun yhteydessä juuri sen vuoksi, että se on vesiliukoinen. Toki jokainen ihminen on yksilöllinen ja myös c-vitamiinin imeytyminen on yksilöllistä, mutta mielestäni perustelusi ovat invalideja ellet toisin pysty tutkimustulosten avulla todistamaan.

   Toivoisinkin kaikilta kriittisyyttä siitä, mitä netissä kirjoitetaan eri hivenaineista ja vitamiineista, ja niiden yhteisvaikutuksista. Jokainen kommentoija tai edes personal trainer ei tiedä näitä kaikkia asioita,sillä heidän koulutukseen ei kuulu tarpeeksi syvällinen aineenvaihdunnallisten prosessien opiskelu. Alan ammattilaisena on todella inhottavaa nähdä ihmiset pätemässä asioista ilman todellista faktatietoa. Kriittisyyttä ihmiset, kiitos.

 6. Heips!
  Minua mietityttää eräs asia: kuinka paljon ja missä suhteessa palautusjuomaan mitäkin pistän.
  Olen ennen käyttänyt natural recovery sekoitetta, mutta nyt ostinkin itselleni hamppuproteiinia kokeilumielessä.
  Minkä kanssa sitä on hyvä sekoittaa ja kuinka paljon? (minulta ei löydy vaakaa)

  • Moikka,
   Paketissa on usein oma ohjeannostus 🙂 Smoothie on usein paras jos ei muuten tunnu uppoavan! Hamppu on ainakin aika voimakas ja itse tykkään yhdistää sen johonkin makeaan kuten banaaniin tai viikunaan. -E

 7. Farmaseutti täällä muistuttelee, että valmisteiden pitoisuuksissa on eroja, ei voi suoraan sanoa että 2 kapselia omegaa tai maitohappobakteeria 🙂

 8. Oletteko enää Eveliinan kanssa kavereita? En ole nähny teitä aikoihin yhdessä ettekä ole puhuneet toisistanne mitään ? Miksi ?

  • Tottakai 🙂 Eve on ollut kiireinen ja reissun päällä ettei olla ehditty hengailemaan. Mutta Eve oli tosiaan kisoissa huoltajana ja meillä on kaikki kyllä hyvin 😀 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta