SHALOM ISRAEL

Minifitness_Israel_shalomMatkustimme perjantaina myöhään illalla Israeliin, Jerusalemiin. Tämän reissun piti olla hieman erilainen, mutta MM-kisojen myötä matkani laatu muuttui. Eipä siinä, olisinhan muutenkin reissussa treenannut ja syönyt suhteellisen puhtaasti. Loppujen lopuksi ei kuitenkaan puhuta suurista muutoksista, mutta toki laukkuun päätyi hätäevästä tavallista enemmän ja prodepurkit lähtivät kokonaisina mukaan. Suunnittelua, ei se muuta vaadi. Yötä vasten matkustamisessa oli kyllä oma nihkeytensä.

Lomalle me ei kuitenkaan lähdetty, vaikka tämä saattaisi siltä ajoittain tuntuakin lämmön ja puitteiden puolesta. Työreissu pysyi työpainotteisena MM-kisoista huolimatta. Kuvaamme nimittäin Danille uutta musavideota ja minä teen omia hommiani siinä sivussa. Kuvaamista puuhailen täällä siis itsekin kaiken muun lisäksi. On aina mielenkiintoista myös tutkia miten itselleni uudessa kohteessa onnistuu treenaaminen ja terveellisen ruokavalion noudattaminen. Monta kärpästä yhdellä iskulla siis!Minifitness_Israel1 Minifitness_Israel2

Jerusalemissa yövyimme yhden yön, jonka jälkeen suuntasimme kohti Kuolluttamerta. Se olisi ensimmäinen kuvausulokaatiomme, josta olin enemmän kuin innoissani. Kuollutmeri lupaa nimittäin terveyttä ja hyvää oloa. Se kelluttaa suolapitoisuutensa vuoksi ja sen pohjasta voi kaivaa kuuluisaa mutaa ihonhoitoa varten – sinne suuntaakin vuosittain paljon turisteja.

En osannut odottaa tuota suomaista pohjaa, joka kaataa helposti isonkin tallaajan. Juutuin mutaan varmaan kaksikymmentä kertaa! Kun vihdoin olin saanut kauhottua mudat käsiini ja levitettyä ne iholleni, paikallinen mies kertoi häneltä löytyvän taikamutaa – se olisi sitä ainutta oikeaa, jonka vain paikalliset tuntevat. Hän sanoi sen olevan syvemmältä vedestä, jonka vuoksi se oli väriltään tummempaa ja kuulemma tehokkaampaa. Mitään en tainnut ehtiä edes sanomaan, kun mies jo aloitti meikäläisen voitelun suolavedellä ja ihmesavella. Hän siinä vähän innostui liikaa ja intoutui esittelemään myös hierontataitojaan. Hän taivutti molemmat käteni selkäni taakse varsin kivuliaasti – tällaista menetelmää en ole koskaan kokeillut, enkä halua kokeilla uudestaan. haha, aika kivulias ukko! Olin kuitenkin hyvin otettu mutaamisestani. Iho todella tuntui pehmeämmältä tämän varsin luonnollisen hoidon jälkeen! Suolavedessä lilluminen oli varsin rentouttavaa, sillä siinä saattoi aidosti vain kellua. Tosin varovaisuudestani huolimatta sain suolaista vettä silmiini – en suosittele kokeilemaan. Minifitness_mutahoito Minifitness_Kuollutmeri

Täältä jatkoimme matkaamme noin 3 tunnin ajomatkan päähän Eilattiin. Eilatissa ohjelma oli aikataulutettu tiiviisti seuraavalle kolmelle päivälle. Luvassa olisi monipuolisten kuvauslokaatioiden läpikäymistä ja omien treenien aikatauluttamista mahdollisimman tehokkaasti. Täytyi myös etukäteen pohtia ruokailujen ajoittamista. Onnekseni mukanamme on paikallinen opas, joka on helpottanut omaa elämääni täällä huomattavasti. Englannilla kyllä pärjää, mutta kaikki paikalliset eivät puhu sitä välttämättä sanaakaan. On siis ollut oppaalle ja tulkille välillä tarvetta, mutta erityisen hyvä hän on ollut ruokapaikkojen metsästyksessä! Tämä on yksi parhaista ruokamaista tähän astisten kokemusteni perusteella. Aina on ollut tarjolla runsaasti tuoreita kasviksia. Maidotonta ruokavaliota on ollut myös äärimmäisen helppo noudattaa, sillä kastikkeita tai kermaa ei turhaan ruokiin tungeta. Kaikki maut pääsevät todella oikeuksiinsa!

Jopa pikaruokaravintolassa tiskiltä sai myös terveellisempiä vaihtoehtoja runsain mitoin. Meinasin heittäytyä kiukuttelevaksi nälkäiseksi lapseksi siinä vaiheessa, kun verkkokalvoni näkivät ravintolaan astuessani ainoastaan ranskalaisien ja burgereiden kuvia. Astellessani nälkäisenä kohti tiskiä, yllätti sen tarjonta meidät kaikki varsin positiivisesti. Monia erilaisia salaatteja, tonnikalaa, kanaa ja riisiä. Ne löytyivät tiskin loppupäästä, jonne selvästi vain harva jonossa olleista suuntasi. Ei pidä siis hämääntyä!Minifitness_Israel3 Minifitness_matkustelu_Israel_uniikki Minifitness_Uniikki

Eilat on täynnä lämpöä ja aurinkoa! Meidän tuurilla tänne saapui kuitenkin eilen ukkosmyrsky ja vettä satoi lähes koko päivän. Jopa katuja suljettiin veden paljouden takia, eikä Eilatista päässyt lainkaan pois teiden sulkemisten vuoksi. Paikallisten mukaan tämän kaltaisen sään todennäköisyys on sama kuin voittaisi lotossa! Me menetimme yhden kokonaisen kuvauspäivän, mutta päätimme hyödyntää sen mahdollisimman tehokkaasti. Päädyimme paikalliseen ostoskeskukseen shoppailemaan, josta suuntasimme Danin kanssa kuntosalille selkätreenin pariin. Ei hassumpi päivä sateesta huolimatta! Me suomalaiset olemme niin tottuneet märkään ja harmaaseen. Oppaamme oli niin fiiliksissä sateesta, että hän lähti lenkille. 

Päivän kohokohta oli kuitenkin vielä tulossa. Suuntasimme Ravintola Pedroon illalliselle, joka oli rankattu Trip Advisorissa Eilatin ykköseksi. Odotukset toki nousivat tämän tiedon myötä, mutta kaikki odotukset nostettiin ihan omalle levelilleen illan edetessä. Alkuruoka on useasti ihan huippua ja sitten ruoan taso vähitellen laskee. Tätä ei kuitenkaan tapahtunut, vaan jokainen ateria nosti paikan tasoa loppua kohden! Alkupalaksi söin raikasta salaattia ja todella maukkaita kirsikkatomaatteja. Maistoin Daniltä tonnikalaakin hieman, joka oli ihan mielettömän hyvin valmistettu. Pääruoaksi otin paikallista valkoista kalaa Denistä, joka tarjoiltiin maistuvien kasvisten kera. Simppelimmät annokset ovat usein haastavimmat täydellisen onnistumisen kannalta, mutta tämä oli aivan nappi! Myös muu pöytäseurueemme oli samaa mieltä ja meillä tämä meni heittämällä Top kymppiin kaikista ravintolakokemuksista! Paljon ravintoloita olemme maailmalla Danin kanssa kolunneet, joten aika huikea suoritus Eilatilta. Tätä ravintolaa ei kannata missata jos sinne ikinä suuntaatte! Vaihtoehtoja on ihan jokaiselle, olit sitten ruokanirsoilija tai kaikkiruokainen olento.Minifitness_Israel_ruoka

Hotellin aamiaiselta jäin ainoastaan kaipaamaan puuroa. Seuraavana aamuna lähtikin mukaan omat puuropakkaukset, jotka kulkee aina reissussa mukana. Puuroa on vaan pakko saada!<3 

-E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

33 vastausta artikkeliin “SHALOM ISRAEL”

 1. Kuinka toimit sielä ruokien punnitsemisen suhteen? Eikö teillä ole suht tarkat painot ja määrät, että kuinka paljon saatte mitäkin syödä? Miten olet tämän ottanut huomioon juurikin ravintoloissa?

  • Silmä on harjaantunut tosi hyvin määriin, joten en ole asiasta mitään stressiä ottanut 🙂 Yksi tomaatti sinne tänne ei onneksi lihota ketään 😀 -E

 2. mä mietin ihan samaa kuin ensimmäinen kysyjä. Oon ollu itsekin dieetillä pari kertaa ja silloin olen joutunut punnitsemaan ruoan grammalleen, eikä ulkona syöminen ole silloin ollut mahdollista, edes salaattien. Toinen juttu mitä mietin, et ootko ”uskaltanut” shoppailla nyt dieetillä? Mun silmään oot pienentynyt ihan hirveästi (oon sut salilla nähny), vaikka ethän sä oo mitenkään iso ollut ennenkään. Ajattelin vaan et kun sulta kisadieetti loppuu, niin onhan se ihan normaalia et jonkun verran painoa tulee takas. Mun valkku kielsi muo ostamasta erityisesti farkkuja dieetillä, en tietenkään totellu ja nyt ne ei mahdu :). En oo mitenkään hirveästi ”levinnyt” dieetin jälkeen, painoa tullu 3-4kg, mut pylly, hartiat jne on pakosti levinnyt/toivottavasti saanut lihasta, koska vaatteet kiristää just sieltä.

  • Moikka Heidi,
   Oma silmäni on sen verran harjaantunut, ettei sitä vaakaa tarvita aina 🙂 Silmämääräinen punnitseminen on ihan tervettä ja toimii itselläni hyvin esimerkiksi ulkona syödessä. En ole itse kauheasti mitään ostellut mutta samat paidat ja housut mulla on päällä kun oli offillakin. Toki jotain poikkeuksia on mutta ei tässä ole tarvinut uusia ostella. Varmasti yksilöllistä kuinka paljon oma kroppa elää, mutta en ole joutunut asiaa pohtimaan itse. -E

 3. Milloin MM-kisasi ovat? Ja mikä kisapainosi on, mites kisojen jälkeen. Palaatko off-kaudelle?

  • Moikka Enmi,
   13-16.11 on MM-kisat 🙂 Painoa en julkisesti tänne laita, mutta heittoa offi painoon on noin 5 kiloa. Offille lähdetään MM-kisojen jälkeen kyllä! -E

 4. Moi! Osaatko sanoo mikä ois hyvä ikä alottaa salilla käynti? Oon kohta neljätoista ja oon tähän asti tehny kotona treenii, käyny ryhmäliikunta tunneilla ja lenkillä.
  Oon käyny muutaman kerran salilla ja tykkään tosi paljon mut en tiiä onks siitä jtn. haittoi jos käy näi nuorena.
  Ja kannattaako sit hankkia PT joka tekis ohjelmat?

  • Moikka! Kotitreenit ja lenkit riittävät vallan mainiosti vielä muutaman vuoden ajan. Tärkeintä on, että viettää aktiviista elämää, tapaa ystäviä ja muistaa syödä riittävästi tavallista puhdasta kotiruokaa. Salitreenien pariin ehdit myöhemminkin! 😉

  • Moikka Sanni,
   Salille ei varsinaisesti ole ikärajaa, mutta tuossa iässä mainitsemasi treenit soveltuvat sinulle vallan mainiosti 🙂 Loistavaa että liikut monipuolisesti <3
   Mutta jos kovin salille kutkuttaa mennä, suosittelen katsomaan liikkeet läpi esimerkiksi personal trainerin kanssa. Näin vältyt virheellisiltä tekniikoilta ja treenaaminen on turvallista sekä tehokasta -E

  • Ihanaa kuulla Tiina <3 Kuvia on tulossa vielä pitkään 😉 -E

 5. Kiitos tästä postauksesta! Suunnitelmissa on reissu Israeliin lähitulevaisuudessa ja tällaiset jutut on tervetulleita. Toivottavasti kirjoittelet vielä reissukuulumisia! 🙂

 6. Terveiset keinukallion rappusista. Aamu kasin aikaan ku tallustelet niitä rappusia paita pois-biisin soidessa repeatillä, kävi muutaman kerran mielessä… miks helessä mä teen tätä. Hiki virtas ja hapotti.. Danin tsempatessa ”just noiiiin” se tsemppas mut kerta toisensa jälkeen ylös ja taas kerran yhen kierroksen enemmän ku viimeks. Aattelin Eevi sun upeeta kroppaa ja sitä mitä kaikkea sä oot sen eteen tehny. Dani taas tsemppas ”just noiiiin” pakko oli vaan tarpoo ylös, se on rytmillisesti just hyvä rappustreeniin, en mä tiedä tanssinko vai kävelinkö ne ylös 😂 . Voisitte tehä yhessä jonku tsemppibiisin ku ootte tollanen ihana räp-sporttipari.. koska tällä mun hullunkurisella mielikuvituksella mä ihan oikeesti luulin, että te olitte mun kans siellä. Kiitos siitä. Mukavaa reissua sinne! 😊

  • Mä en ikinä myönnä tätä kellekään, mut kun kerran Janskikin… Ois jääny aika monta ylämäkeä kiipeämättä ja tänään yks alamäki tulematta alas, jos ei olis kuulokkeissa soinu ”just noin” 😂 sunnuntaina oli jalkapäivä ja reidet huutaa Hoosiannaa edelleen, ja tottahan toki mä keksin että just tänään on paras päivä kiivetä ylös se Jyväskylän jyrkin metsäpolku. Tuli vasta ylhäällä mieleen että mites v***ssa aattelin tulla täältä alas 😄

  • Se on ihan äldehyvä biisi, siinä on niin hyvä rytmi 😀

  • haha ihan loistavaa Minttu! 😉 Musiikissa on oikeasti voimaa! Pääsitkö alas pyllymäkeä vai ihan seisaaltaan? 😀 -E

  • Kyllä mä jaloillani alas tulin, oli onneksi niin tuulinen päivä että silmien vuotaminen meni sen piikkiin 😂

  • hahah ihana Janski 😀 Mahtava kuulla miten voidaan motivoida teitä vaikka toiselta puolelta maailmaakin! Hyvä idea toi biisi, tosin mun pitäisi opetella räppäämään tai laulamaan – kumpikohan olis helpompaa? 😀 hahaha, apua. -E

  • 😀 Dani räppää ja huutelet sinne väliin kaikkia söpöjä tsemppaavia kommentteja ”läski palaa” ”juokse punkero” jne… just sellasia, ettei voi lopettaa 😀 ois just hyvä.

 7. Oi mää haaveilen Israel-reissusta! Haluun myös kellua Kuolleessa meressä 🙂 Mun heprean opettajani mukaan Kuollutta merta pitäis kutsua Suolamereksi, koska sen mukaan paikallisten mielestä meri ei ole kuollut, eikä tämä nykyinen nimitys tee siksi sille oikeutta, eli ’kuollut’ ei oo sille jotenkin hyvä tai oikea nimi 🙂 Tulipa vaan mieleen 😀

  Ps. I love organic

  • Joo sehän ei oikeasti tosiaan ole meri 🙂 Eli ihan oikeassa on siin ämielessä. Oli kyllä mielenkiintoinen kokemus, suosittelen! -E

  • Moikka Noora,

   Ei oikeastaan juurikaan eroa 🙂 Kevät voi tulla vähän liian äkkiä kehityksen kannalta. Katsotaan siis rauhassa ja kropan ehdoilla mennään! <3 -E

  • Moikka,
   Hattu on napattu Meksikon reissultamme 🙂 Etsin tuollaista mallia ikuisuuden ja löytyi Isla Mujerekselta pienestä kojusta -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta