COCONUT COFFEE

*Kaupallinen yhteistyö; VoimaruokaMinifitness_aamukahvi_kookoskahviOlenko ainut joka on vihannut kookoksen makua? Omat traumani sijoittuvat lapsuuteeni ja Bounty-suklaapatukoihin. Saimme niitä tuliaiseksi aivan liian usein. Karkkimieltymyksiä on monia, mutta väittäisin isäni omaavan varsin huonon sellaisen. Muistan kun veljeni kanssa availimme isäni tuomia liköörikarkkeja ja valutimme sisällöt hanan alla ulos. Bountyt syötiin myös lopulta, mutta niiden tuhoamisen jälkeen kävimme salaa verottamassa hänen omasta karkkikätköstään niitä parempia…

Kookos alkoi maistua uudestaan vasta aikuisiällä ja nyt se on yksi lemppareistani. Kookosöljy on oman ruokavalioni suosikki niin paistamisessa, aamupuurossa, kuin leivonnassakin. Kookosöljy kuuluu päivittäiseen ruokavaliooni ja sitä on tullut kokeiltua aika monessa yhteydessä. Ehkä voit poimia listaltani kokeilunarvoisen yhdistelmän?

-Kookosöljyä, suolaa ja parsakaalia

-Kookosöljyä, suolaa ja riisikakkua

-Kookosöljyä, suolaa ja kaurahiutaleita

-Kookosöljyä, banaania ja raakaonibsejä

– Kahvia, kookosjuomaa ja kookosöljyä

Näistä yhdistelmistä koostuu arjen yksinkertaisimmat lempparini! Kookoksen makuinen aamukahvi on noussut yhdeksi suosikeistani. Tämä idea syntyi SM-kultabrunssin myötä! Niimpä päätin valmistaa tätä myös itse kotona (hieman kevyempänä versiona).

Vaahdota kookosmaito/kookosjuoma

Sekoita valmis kahvi, kookosmaito ja 1 rkl kookosöljyäMinifitness_Voimaruoka_kookosöljy

Kookosöljy paitsi maistuu hyvältä, on sen terveyshyödytkin muista poikkeavat. Kookosöljy on antibakteerista, eli se ikäänkuin myös puhdistaa kehoa ja vahvistaa immuniteettia. Sitä kannattaakin esimerkiksi flunssaisena nauttia suoraan kurkusta alas, sillä se tuhoaa suussa ja nielussa jyllääviä bakteereja tehokkaasti. Kookosöljy tekee myös hyvää suolistolle ja rasva-aineenvaihdunnalle.

Sentrifugoitu premium kookosöljy on valmistettu vaativimmalla valmistusmenetelmällä, joka takaa parhaan mahdollisen laadun niin maun, koostumuksen, säilyvyyden kuin ulkonäönkin osalta. Luonnon yksi ehdoton supertuote, jota kannattaa löytyä kaapista aina! 

Chiasiemenet, kaurahiutaleet ja kookosöljy kulkevat mukanani myös matkoillani. Kookosöljy on nyt tarjouksessa Ruohonjuuressa, joten nyt kannattaa käydä täydentämässä hyllyjä <3 Voimaruoalta löytyy myös pienempi purkkikoko, joka mahtuu paremmin mukaan myös reissun päälle. 

Pysykää terveinä ja energisinä -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

22 vastausta artikkeliin “COCONUT COFFEE”

 1. Haha 😀 Mulla ihan sama juttu; nuo Bountyt oli musta ihan kamalan makusia ja inhosin kookosta. Nyt aikuisena siitä on tullu ihan yks lempparimauista!

  • Oh yes 😀 haha, olikohan tämä hyvä vai huono käännös? 😀 -E

 2. Teijän isi on vissiin yrittäny samaa ku mä – kun lapset alkoi kerjätä karkkia (mä en ostanut niitä lapsille ikinä ennenkuin ne osasi pyytää), ostettiin liköörikonvehteja, ja jotenkin kummallisesti ne oli tosi pitkään sitä mieltä että karkki on pahaa eikä ymmärtäneet ollenkaan miks jotkut lapset raivosi kaupassa karkkihyllyllä että haluavat karkkia 😂 joo, jäin ennen pitkää kiinni tästä vedätyksestä eikä se toiminut enää kolmannen lapsen kohdalla, kun isommat oli jo oppineet.

  • hahaha ihan loistava 😀 Mä niin aion kokeilla tota samaa -E

 3. Osaatko kertoa mitä eroanon tuolla sentrifugoitulla kookosöljyllä ja ihan normaalissa kookosöljyssä? Meiltä löytyy nimittäin kotona juuri tota saman merkin ihan vain kookosöljyä.

 4. Koska olet viimeksi mitannut kolesterolisi? Kookosöljy nostaa kolesterolit epäterveellisiin lukemiin. Kookosöljystä vouhkataan joka tuutissa, mutta tästä kyseisestä ominaisuudesta ei puhuta. Terveellistä?!?

  • Itse syön kookosöljyä melko paljon (ja sen lisäksi myös oliivöljyä ja toisinaan ihan oikeaa voitakin) ja viimeksi lääkäri kommentoi veriarvojani erinomaisiksi. Oli kuulemma korkein HDL-arvo mitä oli nähnyt pitkään aikaan 🙂 En siis Eevinä olisi kovinkaan huolissani.

  • Mitä haittaa kolesterolista taas onkaan terveydelle? Sitähän ihmisen keho tuottaa ihan itse 🙂 Ja eikös se ole merkityksellisempää mitä kolesterolia (hyvää/huonoa) se nostaa, ja onko elimistössä tulehdustekijöitä.

  • Minulla aivan normaalit 🙂 Kookosöljy sopivissa määrin ei tätä vaakaa kyllä heiluta vaan ihan muut pielessä olevat asiat ruokavaliossa -E

 5. Minuakin kiinnostaisi, miten suhtaudut kookosöljystä kerrottuihin ”huonoihin puoliin”? Esimerkiksi juuri siihen epäterveelliseen rasvakoostumukseen?

 6. Muakin ällötti ne Bountyt enkä vieläkään tykkää kookoksen mausta, siis esim leivoksissa. Mutta jostain syystä olen ostanut purkin tuollaista kookosöljyä. Siellä se lepää kaapissa ja odottelee… jotain.

 7. No et todellakaan ole ainut! ..ja nimenomaan tuo bounty oli se kammotus 😂 ..sitä en syö edelleenkään mutta kookosöljy on ehdoton lemppari ja käytössä päivittäin 😊

  • haha en minäkään 😀 Kookosöljy onkin sitten asia erikseen 😉 -E

 8. Hei! Samaa oon miettiny kun muutamat aikasemmatkin kommentoijat. Käytän kookosöljyä puurossa silloin tällöin, samoin kuin voita. Eikö kookosöljykin oo nimenomaan kovaa rasvaa? Tuntuu ettei kaikki ihmiset sitä huomioi, sitä käytetään ehkä osittain siksi että on nyt niin IN. Samaa mieltä olen Eevi sun kans ettei se ole mikään ongelma, tärkeää on että kokonaisuus ruokavaliossa on kunnossa 🙂 Ite ajattelen että on kuitenki hyvä muistaa ettei esimerkiksi rasva-arvot välttämättä ole koholla vielä nuorena…Samoin kuin esim sepelvaltimotaudin oireet voivat tulla esiin vastavanhempana, vaikka muutokset voivat alkaa kehittymään jo kolmekymppisenä. Hyvä siis kuitenkin miettiä eri kantilta asioita. Rasvaa saa ja pitää olla ruokavaliossa, lisäksi kookosöljy on ihanan makusta : D

  • Moikka Tanja,

   Aiheesta kirjoittelin aikaisemmin ja se kannattaa käydä lukemassa 🙂 Hakukentästä löytynee juttuja aiheesta. Tasapainoa ja monipuolisuutta nimenomaan <3 -E

  • Moikka Tanja,

   Aiheesta kirjoittelin aikaisemmin ja se kannattaa käydä lukemassa 🙂 Aiheesta tosiaan on keskuteltu paljon.
   Hakukentästä löytynee juttuja aiheesta. Tasapainoa ja monipuolisuutta nimenomaan <3 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta