VÄÄRÄNLAINEN

Minifitness_syksy_asuOnhan se hirveän jännä ja kummallinen juttu, kuinka ulkopuoliset haluavat helposti tunkea meitä johonkin tiettyyn muottiin. Se kuinka kukin meistä näihin muotteihin asettuu ja muovautuu onkin toinen juttu. Minusta tuntuu että olin minkä kokoinen ja mallinen tahansa, aina joku on pielessä jonkun muun mielestä. Monet varmasti muistavat kun kirjoitin aiheesta ”not so Minifitness”. Sain silloin kommenttia, että en ole tarpeeksi fit. Kuka sen määrittelee edes? Nyt törmään kommentteihin, jossa arvostellaan ulkonäköäni naamarypyistä rasvattomuuteen ja pyllyttömyyteen. Ulkomuodon muutokset jakavat aina mielipiteitä, mutta koska toisten arvostelemisesta on tullut julkisesti hyväksyttyä? Nettipalstoilla haukutaan enemmän kuin koskaan – usein vielä täysin ulkonäöllisiin asioihin painottuen. 

Faktahan on se, että netissä on helppoa huudella anonyyminä ja kasvottomana. Monen mielestä blogeihin voi kohdistaa ja sylkeä mitä tahansa, koska tämän ylläpitäjä on itse ”päättänyt” laittaa itsensä esille. Ihan niin mustavalkoista todellisuus ei kuitenkaan ole, vaikka osa tuntuu siinä hyvin tiukasti elävänkin. Kisaamiseni myötä nousi paljon positiivista, mutta toki se nostatti myös ihmisissä suoranaista vihaakin. Se on harmillista lähinnä näitä myrkyttyneitä mieliä kohtaan, sillä mitkään sanat eivät muuta käsitystäni siitä, mitä olen ja edustan. Kukaan ei himmennä tätä kokemustani ja saavutustani. Tämä on elämääni ja elän sitä juuri kuten itse koen sen tuovan minulle eniten. Kokemuksia, iloa, haasteita, positiivisuutta, onnellisuutta ja oppeja. Minifitness_Timberland_shoes

Aina on niitä, jotka kyseenalaistavat päätöksiäsi ja haaveitasi. Mutta vain sinä itse tiedät omat arvosi elämää ja itseäsi kohtaan. Oikeastaan millään muulla ei olekaan väliä, koska kyseessä on jokaisen oma onnellisuus. Tärkeintä on seurata sydäntään, intohimojaan ja tavoitteitaan. Vain sinä tiedät, millaisen elämän haluat ympärillesi luoda.

En puristu kenekään muun muotiin. Haluan voida hyvin ja haluan erityisesti ihmisien ympärilläni voivan hyvin – lähellä olevien ihmisten hyvinvoinnista saa itsekin ammennettua paljon hyvää.

Oma käsitykseni itsestäni ei muutu oli minulla sitten hieman muodokkaampi olemus, tai vähän rasvattomampi. Ulkoinen olemus vaikuttaa lähinnä siihen, onko fiilis hyvä jos farkut puristaa. Fiilikseen vaikuttaa se olenko terve ja hyvinvoiva. Isompi rasvakerros ei aina tarkoita sitä, että olisi jollakin tavalla hyvinvoivampi tai terveempi. Se sama asia pätee myös toiseen suuntaan. Jokaisen keho luo itselleen sopivan balanssin, jossa on hyvä olla. Vain itse voi tietää, miten on aidosti hyvä olla ja sitä saa kunnioittaa. Ole siis rohkeasti sitä, mikä tekee sinun elämästäsi paremman, iloisemman, terveemmän ja energisemmän. Kukaan muu ei voi elää sinun elämääsi kuin sinä itse.Minifitness_oleomaitsesi

Emme voi koskaan, ikinä, missään tapauksessa miellyttää kaikkia. Ainut ihminen jota sinun tulisikin kuunnella oman kehosi, intohimojesi ja määränpääsi suhteen olet sinä. Kuuntele, aisti, opi. Nauti itsestäsi ja kehostasi. Iloitse sen liikuttamisesta ja ravitsemisesta! ELÄ <3 Ole itsellesi se oikeanlainen. Näin löydät ympärillesi myös ne oikeat ihmiset, joille olet juuri täydellinen sellaisena…

-E 

Takki – Puma/Kaulahuivi – Acne/Hattu – Katri Niskanen/Kengät – Timberland/Paita – Junkyard Sweet Sktbs

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

32 vastausta artikkeliin “VÄÄRÄNLAINEN”

 1. Well said!

  Pakko sanoa, että oot aivan upee mimmi! Ois mahtavaa saada ees hitunen sun itsevarmuudestas! 😀 Koko (eikä varsinkaan paino!) ei määrittele ihmistä millään lailla… Susta näki, että viihdyit kehossasi kun siinä oli vähän enemmän rasvaa. On kaikista tärkeintä mitä mieltä itse on itsestään. Muiden mielipiteitä ei voi kuitenkaan muuttaa, omiaan voi.
  Mua vähän harmittaa, kun joudut aina ns. ”puolustelemaan” itseäsi niille negatiivisia kommentteja lähettäville anonyymeille…:(

  Mietin välillä, että millasia ja ketä ne ihmiset on, jotka niitä negatiivisia- kommentteja kirjottaa… toisista ihmisistä joita ei edes tunne? Ainakin ne tekee susta vahvemman ja itsestään vain heikomman 🙂

 2. Moi 🙂
  Loistava teksti. On todella kurja miten nykyään netissä on ihan hullu määrä vihaa. Se on surullista, että jotkut voivat niin huonosti, että parantavat oloaan muiden lyttäämisellä. Olet huikea nainen, keep it up!
  http://byveera.blogspot.fi/?m=1

 3. Moi eevi!

  Ompas jännää kirjoittaa tänne, mutta olen kauan ollut salainen fanisi ja seurannut hiljaa blogiasi 😀 Totuus on se, että ihailen elämänasennettasi ja -tyyliäsi hurjasti! Sain äitinikin innostumaan hirssupuuron syönnistä ja sun muista hyvistä vinkeistä mm. syömiseen :D! Kiitos siis näistä! Kuitenkin eniten ehkä pidän näistä rohkeista postauksistasi, kun puhut siitä, että kuinka tärkeää on kuunnella itseään. Se on hurjan hankalaa etenkin kun huomaa, että jos ja kun haluaa olla omanlaisensa eikä vain muiden mieliksi joutuu väkisinkin välillä vähän ulkopuoliseksi.. Mutta nämä kirjoitukset antavat niin hurjasti voimaa ja tahtoa jatkaa yrittämistä! Oli myös mahtavaa ja mielenkiintoista seurata miten kisasi menivät! Tsemppiä tulevaan ja jatka samaan malliin ja kiitos vielä! 🙂

 4. Hyvä kirjoitus! 🙂
  Mien vieläkään voi ymmärtää sitä, miksi ihmisten täytyy päästää suustaan ihan kaikki mitä ne ajattelee… Jokaisen pitäis tajuta se, millon ollaan hiljaa ja millon saa/voi sanoa. Asiasta saa ja pitääkin sanoa, mutta senkin voi ihan totta tehdä Fiksusti!
  Mulla ei oikeasti tulis mieleenkään mollata eikä haukkua toisia ihmisiä!
  Ihan hyvänä sääntönä vois netissäkin pitää sen, että kirjota sinne vaan sellasta asiaa/sano toiselle vaan sellasta, mitä voisit tehdä aivan päin naamaakin!

  Ihanaa alkutalvea ja joulunaikaa sinulle Eevi! 🙂

  • Luulenpa että toi arvostelu ja mollaaminen, johtuu ihan yhdestä perussynnistä eli KATEUDESTA! Kaikki ei vaan pysty tuohon, mitä sinä oot tehdy ja saa oletettavasti paremman olon lyttäämällä muita 😐

   Jatka samaa mallia, oot ihana Eevi!

 5. Ihana look! 🙂 en ymmärrä miten näille netissä törkeyksiä huutaville itselleen ei tuu paha mieli? Mä en ikinä pystys lähtee niin törkeästi arvostelemaan ketään, varsinkaan tuntemattomia. Tää pätee ihan netissä kuin livenäkin..

 6. Todella kunnioitettavaa, että pystyt kääntämään itseesi kohdistuneet loukkaukset ja inhottavuudet motivoivaksi ja tsemppaavaksi tekstiksi. On uskomatonta, kuinka ilkeitä ihmiset voivat olla toisille ja oikeuttavat sitä sillä, että joku pitää blogia tai on muuten julkisuudessa. Sitten ihmetellään, kuinka lapset kiusaavat toisiaan, vaikka itse näytetään todella huonoa esimerkkiä käyttäytymällä tällä tavalla, monesti jopa niiden lasten edessä. On todella ikävää, että viattomat joutuvat kärsimään toisten henkisen pahoinvoinnin vuoksi. Toivottavasti pystyt pitämään positiivuudestasi jatkossakin kiinni kaikesta huolimatta!

 7. Moi Eevi!

  En ole ennen sulle kommentoinut, mutta täytyy sanoa, että olen itsekin ollut sinusta, mielipiteistäsi, kisaamisesta ja muusta monesti eri mieltä. Olen silti lukenut kommenttejasi ihmetellen, miten toiset ihmiset pystyvät sanomaan sinulle suoraan niin negatiiviseen sävyyn. Vaikka olenkin ollut asioista eri mieltä kanssasi, ei ole tullut mieleenkään kirjoitella tänne mielipiteitäni kuin ne olisivat ainoita totuuksia maailmassa.

  Jokaisen tulisi ymmärtää, ettei kaikki asiat miellytä kaikkia, eikä myöskään kaikkia blogeja tarvitse lukea, jos se aiheuttaa niin paljon pahaa oloa. Mielipiteitä saa ja pitääkin olla erilaisia, mutta mielestäni suurin ongelma näillä ihmisillä on kyvyttömyys käsitellä omia tunteitaan. Oli se sitten kateutta tai muuten vain pahaa oloa, ei oikea tapa purkaa sitä ole pahan mielen tuottaminen toiselle. Tunteiden oikeanlaisen käsittelyn harjoittelu helpottaisi varmasti kommentoijienkin oloa.

  Onneksi tämä pahantahtoinen kommentointi on blogissasi ainakin minun mielestäni hieman vähentynyt. Fitness aiheuttaa ihmisissä paljon eri mielipiteitä, eikä niiden kaikkien esilletuominen ole todellakaan oikeutettua, mutta onhan siihen tosiaan hyvä varautua, kun leikkiin ryhtyy. Vahvaa itsetuntoa se todella vaatii.

  Kaikesta huolimatta kaikkea hyvää sulle Eevi ja kuten tiedätkin, tärkeintä on se, että itse olet onnellinen.

 8. Jälleen kerran todella fiksua tekstiä! 🙂 Tän blogin pariin on kiva palata kerta toisensa jälkeen etenkin näiden pohtivampien tekstien perässä. Myös bikinifitness matkaasi olen seurannut ja pakko sanoa, että ihanaa ollut seurata terveellä järjellä höystettyä tekemistäsi. 🙂

  • Kiitos kommentista ja ihanasta palautteesta Veera <3 Ootte huippuja -E

 9. Eksyin tähän blogiin ensimmäistä kertaa.
  Älä välitä roskakommenteista! Ne kertovat enemmänkin suoltajan omasta pahasta olosta.
  Ihminen, jolla on hyvä olla, ei koe tarvetta pyrkiä loukkaamaan toista.
  Ja loukkauksia on turha selitellä sillä, että ”mulla on oikeus sanoa mielipiteeni”.
  – Fiksu ihminen ei sano kaikkea ääneen mitä ehkä ajattelee.

  Tsemppiä sinulle!
  Muista, että koirat haukkuu, mutta karavaani kulkee!

  🙂

 10. Mä vietin lapsuudestani hirmu ison osan mummon luona akselilla Mäntsälä-Helsinki, ja mummo ohjeisti mua (ja koko meidän serkusparvea), että ”ajattele mitä sanot ennenkuin sanot mitä ajattelet”. Mä saan sitä samaa ohjausta kyllä edelleen, koska oon ihan armoton möläyttelijä, en pahalla tietenkään mutta silti olis hyvä jos joskus sisäistäisi noi mummon neuvot 😄 havahduin vasta nyt aikuisiällä tajuamaan, että oikeasti mummo ei silloin lapsena hokenut tuota pelkästään siksi, että me oltais puhuttu mitä sattuu, vaan myös siksi että ympäristö puhui mitä sattuu. Mäntsälässä on vieläkin epäilyttävää jo se että jollakin on eri merkkinen auto kuin naapurilla, ja Kannelmäen ostarilla käytettiin aika kirjavaa kieltä niihin aikoihin – ja kaikkihan tietää miten ympäristön asenteet tarttuu lapsiin. Mummo halusi minimoida sitä vaikutusta muistuttamalla että meillä on oma valta sanomisiimme 😊

  Joo, mä oon ihan oman stadin mummoni fani, niin paljosta kiitollinen nimenomaan mummolle 😊 valitettavasti todella moni ihminen olisi selvästi tarvinnut mun mummon ohjeita ja ruotuun pistämistä (kyllä,152cm nainen jolle en muista että kukaan olis koskaan kummoisia kehdannut ryttyillä). Ihanaa silti, että osaat Eevi olla positiivinen kaikista negatiivisista kommenteista huolimatta 😊

 11. Mun mielestä oot tosi upea kummin vain! Ihmisen ulkonäkö lähtee itseluottamuksesta ja siitä miten sen oman kroppansa kantaa. Itsevarmat ihmiset on aina kauniita!

 12. Ihana kirjoitus! Mun vartaloa arvostettiin 17-19 vuotiaana, mitat oli tuolloin 167/75. Nyt sitten olen tiputtanut painoa ja saanut vähän lihastakin kasvamaan, niin jatkuvasti arvostellaan miksi haluan näyttää mieheltä ja kannan kaikkialle eväitä mukana. Aikuisilta ihmisiltä.. Ensinnäkin mä syön kyllä juhlissa ja silloin tällöin juon alkoholia ihan kännin puolelle, mutta 90% ajasta mä syön juuri sitä ruokaa, mikä saa mun olon hyväksi. Rasvaa tirisevän hamppariaterian jälkeen olo on kamala koko loppupäivän, yleensä vielä seuraavankin enkä mä halua tuntea sellasta oloa jatkuvasti.

  Pointtina, että ihmiset arvotelevat teit niin tai näin. Onneksi nyt hieman vanhempana (no okok 21v) olen oppinut karsimaan tuollaiset ihmiset pois elämästäni. Ja kun katselen kuvia ajalta pullukka, en mä edes ollut mitenkään lihava, pyylevä kylläkin, mutta normaalipainoinen. Kuitenkin ne läskikommentit välillä kumpuaa ja saa olon edelleen epävarmaksi. Silloin mä hengitän syvään ja mietin että olen päässyt tavoitteeseeni enkä anna yhdenkään arvostelijan pilata mun huolella rakennettua itsetuntoa!

  Netissä ihmiset arvostelee todellakin ja paljon, kun sinne nimimerkin taakse on niin helppo piiloutua, päin naama varmaan pissaisivat housuun.

  Mahtavaa joulun odotusta sulle! 🙂

  • Kuulostaa omaan korvaani hyvin järkevältä 🙂 Kukin tekee just niinkuin itse kokee parhaaksi itselleen! Siitä ei pitäisi joutua luopumaan kenenkään muun vuoksi ikinä <3 Aina tosiaan riittää arvostelijoita, teit sitten suuntaan tai toiseen. Mahtava asenne, pidä se yllä!!
   Kiitos kommentista ja ihanaa joulun aikaa -E

 13. Word Eevi!! Just näin! Tällasta ajattelua, meininkiä ja tervettä itsevarmuutta kaivattais enemmänkin tänne Suomeen. Täällä kun kukoistaa enemmän ihmisten epävarmuus, joka näyttäytyy sit esim. kateutena. Tsemppiä jatkoon! 🙂

  • Moikka Laura,

   Kiitos kivasta ja tsemppaavasta kommentista <3 -E

 14. Ymmärrän kyllä täysin, että jokaisella ihmiselle on mielipiteitä ja niihin on täysi oikeus. Mutta… Tarviiko kaikkea sanoa ääneen? Jos joku on mielestäsi täysin pelle tai ihan väärässä elämänsä suhteen, niin tarviiko sitä kysymättä kertoa kyseiselle henkilölle? Tätä en ymmärrä. Todennäköisesti se toinen ei hyödy mitään mielipiteestä, vaan satuttaa vain oman mielensä. Voiko siitä tulla sitten itselle niin paljon parempi fiilis, jos voi kyseenalaistaa toisen? Itse olen niin kyllästynyt siihen, että muut ihmiset peilaavat muiden valintoja, tekoja ja mielipiteitä oman elämänsä tai itsensä kautta. Jokaisella meillä on kuitenkin oma elämä ja itsemme. Katsomme maailmaa ihan eri silmin ja tuntemuksin. Sitä luullaan niin olevansa muiden yläpuolella, että se on ihan ok ja oma velvollisuus kertoa toiselle ”totuus”, vaikka tämä nyt siitä ehkä pahoittaisikin mielensä. Jotkut ei vaan osaa yhtään kunnioittaa muita… Eri asia tietysti jos joku nyt on ihan oikeasti tekemässä jotain hyvin typerää (vaikka treenaa 3 krt/pv syömällä vain 1000 kaloria tms.). Asiat voi kuitenkin esittää monilla tavoin. Monilta tuntuu puuttuvat kyky rakentavaan palautteeseen. Toisaalta tunnustan kyllä itsekkin ottavani kritiikin aika tosissani ja kuin se olisi suunnattu suoraan omaan persoonaani… Maltti on valttia tässäkin asiassa molemminpuolin 🙂

  • Hyvä kysymys ja samaa olen itsekin viimeaikoina paljon pohtinut. Minusta tuntuu että osalla ei ole käytöstapoja ja osalla taas…noh, halu syöttää omaa pahaa oloaan muihin ihmisiin. Todella hyviä pointteja nostit mielestäni esiin ja en voisi enempää samaa mieltä olla kanssasi. Rakentava palaute on tottakai asia erikseen ja sitä kannattaa ehdottomasti antaa 🙂 Siitä voi kuitenkin oppia! -E

 15. Oot upee, sulla on upea tyyli, olet kaunis ja vilpittömän aito ihminen! Keep going! En vois olla sun kanssa enempää samaa mieltä 🙂

 16. Heipsis! Tuo on valitettava tosiasia. Mä oon jonkun aikaa lueskellut sun ja muidenkin fit-aiheisia blogeja. Omasi on yksi niistä joihin palaan. Se pyörii tarpeeksi myös muiden aiheiden ympärillä ja perustuu myös hyvinvointiin eikä vain ulkonäköön. Mä jotenkin näen ton kropan muutoksen kisailuun ja elämäntapaan liittyvänä, enkä koe että valtaosan pitäis edes käydä samaa ruljanssia läpi. Se mitä teet, teet ainakin mun näkökulmasta terveenoloisesti. Arvostan jos pystyy tiukillakin aina asettamaan oman terveyden ja hyvänolon etusijalle. Liian usein lukee äärirajoille viennistä ja kroppa piiskataan sairaaksi mahdollisesi vähän hassuin perustein. Onneksi musta siitäkin on puhuttu niin paljon, että moni osaa jo suojata ja kuunnela itseään. Mä oon harrastaja mutta kiinnostunut mm. Kisailusta. Se aiheuttaa heti kysymyksiä että milloin lavalle. Joskus sekin tuntuu hassulta; eihän kaikki mäkihyppyä seuraavat kiipeä torniin kokeilemaan. Tää voi olla vaan kuntosaliharrastajan ylälaji, ja mulle esim. Ihanne menee usein offikauden puolelle. Matka on äärimnäisen kiinnostava. Se työn eli liikunnan ja ruuan osuus. Nyt jo eksyin aiheesta mutta todella; musta sussa on asunut sama Eevi, se minkä täältä nyt edes pystyy analysoimaan (kapeita siivujahan blogit on) koko ajan. Upee pimu!

  • Kiitos Anni hyvästä kommentista – siitä tuli tosi hyvä mieli <3 Hirveän järkevää tekstiä ja ihan ytimessä asian suhteen. Loistavia pointteja! Hyvin samankaltainen ajattelumalli kuin itsellänikin. KIITOS! -E

 17. Ihanaa tekstiä! Itse varmuus loistaa susta! Älä välitä muista vaan elä niinkun sinä haluat ja niin et nautit siitä.

 18. Heips! Miten oot saanut pidettyä keskivartalon tikissä? Mulla itellä on näkyvät lihakset jaloissa ja käsissä, mutta mitä keskivartaloon tulee.. alavatsa pursuilee tosi häiritsevästi 😀

  • Moikka,
   Meillä jokaisella on kehossa ne ärsyttävät rasvaa helposti keräävät kohdat 😀 Itselläni myös keskivartalo ja kädet keräävät aina ensimmäisenä kaiken – voi pirulainen. Sen kanssa on totuttu elämään 😉 -E

 19. Harmittavaa kyllä, olen todennut että kaikki ikävät kommentit ja arvostelu ei nykyään jää edes nettiin, vaan minullekin on sanottu niitä ihan päin naamaa pokkana! Toisaalta kun asiaa miettii tarkemmin niin harvoin nämä ilkeät kommentit tai arvostelut tulevat sellaisilta ihmisiltä, jotka elämät tyytyväisinä omassa kehossaan. Yleensä kommentoijalla on niin paha olo itsensä ja ajatustensa kanssa, että se paha olo on pakko purkaa toisiin ihmisiin. Nämä ihmiset saavat usein myös hyvän mielen jos saavat jonkun toisen fiiliksen laskemaan. Sitten on mukavaa kun kaikilla on tasasesti huono olo! 😀

  Olenkin todennut että paras lääke on vaan olla kohtelias, ja muistuttaa ilkeiden kommenttien kohdalla itselleen että rakastaa itseään. Kun jaksaa olla tsemppaava ja ymmärtäväinen itseään kohtaan on sitä automaattisesti myös muita ihmisiä kohtaan 🙂
  Sama välittyy myös sinun blogistasi ja sen vuoksi tänne on ihanaa tulla hakemaan hyvää mieltä! 🙂

  • Ihan totta puhut Ida. Usein se on toisen tapa purkaa omaa huonoa oloaan toiseen :/ Niin ikävää kuin se onkin.
   Mitä enemmän vuosia karttuu, sen tarkemmin katson myös lähipiirini ja ihmiset joiden kanssa aikaani vietän. Sehän aikuisena olossa on hienoa, että oman seuran saa valita ihan itse 🙂 Negatiivisen ilmapiirin luojia ei tarvitse mihinkään.
   Kiitos ihanasta ja positiivisen asenteen kommentista <3 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta