Lentoon

*Kaupallinen yhteistyö; FinaviaMinifitness_lentoasemalla_loma

Täällä ollaan taas! Päädyin lähettämään muutama viikko takaperin toimistoryhmäämme viestiä, lähtisikö joku Dubaihin kuvausreissulle kanssani. Kuten odottaa saattoi, matkaintoilijana tunnettu Julia hypähteli onnesta ehdotuksestani ja bookkasimme lopulta lennot kohti aurinkoa. Olin kisakauden päättymisen jälkeen haaveillut palkitsitsevani itseni menneestä kaudesta pienellä lomalla – ihan ansaitusti.

Lomafiilikseen ei tämän kiireen keskellä ole ehtinyt ajautumaan ja hotellinkin varaaminen jäi lähtöpäivän puuhaksi. Dubain säätä emme edes vilkaisseet, sillä siellähän on takuuvarmasti aurinkoa! Alunperin olin ajatellut tekeväni ihka ensimmäisen loman ihan yksinäni, mutta silloinhan kaiken hauskan jakaminen jäisi lähinnä sosiaalisen median syövereihin ja kuvista löytyisi tylsästi pelkästään ruokaa sekä käsipainoja. Julian kanssa olemme matkusteleet yhdessä aikaisemminkin, joten työnteko sekä lomailu yhdessä on tuttua ja tuvallista molemmille. Tämä on ensimmäinen virallinen blogikollega reissu! Jännittävää. Päivät suunnitellaan hieman tarkemmin kuin ihan perinteisellä löhöyslomalla.

Lomafiilikseen haluaisi aina virittäytyä etukäteen. Pläräämällä kuvia hotellista, kohteen nähtävyyksistä (lähinnä kuntosalien laitteistosta ja ravintoloiden annoksista), kyttäämällä kahden viikon ajan lomakohteen säätä, aloittamalla pakkaamisen hyvissä ajoin ja haistelemalla aurinkorasvoja pyörtymiseen asti. Shoppailukierroskin on usein välttämätön, sillä uusia shortseja tarvitsee aina – joskus edelliset ovat liian pieniä, mutta tällä kertaa ne ovat kyllä hieman löysiä. Tähän kaikkeen fiilistelyyn ei kuitenkaan aina kiireen keskellä ole mahdollisuutta, vaan kotoa saatetaan ampaista matkaan matkalaukun ja auton renkaat vinkuen. Niin kävi myös tänään. Onneksi yksi oljenkorsi lomamoden päälle kytkemiseen on vielä jäljellä. Lentoasema.Minifitness_shopping_travel

Lentoasemalla aloitan aina viimeistään sen rennon rempseän lomamoden! Vaivattomin tapa varmistaa smootti matkan starttaus on tehdä online check-in etukäteen ennen kentälle tuloa, tai sitten tsekata itsensä sisään automaatilla. Baggage drop on paras keksintö, jota ei aina maailman kaikilta kentiltä edes löydy. Jonottaa saa joskus useita tunteja pelkän laukun jättöön. Siihen päälle tuskaisen hitaat passintarkastukset. Tänään sai kävellä passin kanssa sulavasti automaatin läpi ja tuijotella robottilaitteen kameraan. Onneksi nykypäivän omatoimisuus on Suomessa sallittua.

Matkustamisen tulee olla mutkatonta, rentoa ja helppoa. Turvatarkastus on varmasti yksi nopeimmista mitä tiedän ja harvoin täällä kotikentällä joutuu turhia jonottelemaan – moni ei tiedäkkään, että turvatsekkejä on alakerrassa kaksi ja yläkerrassa yksi. Usein huomaan kuinka yläkerran turvatarkastuksesta saa mennä läpi ihan yksikseen! Tänään taisin tehdä ennätykseni, olin nimittäin päässyt lähtöselvityksestä kymmenessä minuutissa. Lentokenttiä ympäri maailmaa läpi juosseena pidän kyllä meidän kentästä eniten – ehkä tähän tunnesiteeseen kytkeytyy myös aina se hyvä fiilis, jonka matkalle lähtö saa aikaan. Minifitness_lentoasemalla Minifitness_VS

Uusittu Helsinki-Vantaan lentoasema tarjoaa ihan täydelliset puitteet monipuoliseen shoppailuun, hyvästä ruoasta nauttimiseen ja pieneen hemmotteluunkin. Miten virittäytymisen jo siihen täydelliseen lomaan voisi sitten aloittaa jo kentällä? Minulla on muodostunut tyypillinen lomakaava, joka ei petä koskaan.

a. Turvatsekin jälkeen suoraan pissalle ja täyttämään vesipullo b. Kauppojen silmäily ja ostopäätösten muodostaminen lennosta (osta aina jos innostut heti) c. uusien tuoksujen tuoksuttelu d. Dinneri/lounas tai välipala e. Rentoutuminen ja kahvit loungessa tai kahvilassa

Tänään kävin joululahjaostosten lomassa nauttimassa Beauty Storessa 10 minuutin pika manikyyristä ennen lentoon lähtemistä. Tämä oli mahdollista lähinnä siksi, että hallitsin kerrankin ihan itse omaa aikatauluani. Usein Danin kanssa matkatessa saa tätä herrasmiestä odotella ihan jo kotiovelta lähtien;)minifitness_jo_malone_helsinki-vantaa minifitness_lentokentällä Minifitness_manikyyri_lentokenttä

Moni ei varmasti tule ajatelleeksi, millaisia pieniä ylellisyyksiä Helsinki-Vantaalta  löytyy. Tämä ihana pikamanikyyri on täysi maksutonta ja myymälässä voi käydä myös pikameikissä mikäli haluaa freesaantua ennen lentoa. Tämä täytyy ehdottomasti lisätä vakiokaavaani tästä edes. Myymälästä löytyvät Jo Malone London-tuoksut ovat ampaisseet suosikikseni vähän sattumalta. Olin nimittäin ostamassa itselleni uutta tuoksua ja pyysin myyjältä apua tuoksun valinnassa. Hänen pyyhältäessä ohitseni sieraimiini leijaili tuo viettelevän raikas, hyvin omaperäinen tuoksu! Oli pakko saada sitä itselleni, heti. Näin sen oman tuoksun saattaa löytää vähän vahingossakin. Julia kommentoikin tuoksuani samantien ja kehui sen olevan varsin spesiaali myös hänen mielestään. Tästä uutuuden viehätyksestä hurmioituneena ajattelin jo suuntaavani myöhemmin heidän myymälään joululahjaostosten merkeissä, mutta selvisikin tämän olevan ainut myymälä Suomessa. Ei siis ihme, etten tiennyt kyseistä merkkiä aikaisemmin mistään. Plussaa tässä on kuitenkin ettei tähän tuoksuun välttämättä törmää ihan heti kadulla tallustaessa! (jess)

Oman meikkilaukkuni ikisuosikki MAC:in Studio fix-meikkipuuteria olen usein ostanut kentältä, sillä se on usein loppu kaikkialta. Ostinkin sitä sen viimeisen kappaleen omaa väriäni, mikä hillitön tuuri! Myös toinen meikkipussini suosikki Clarinsin Instant Light-huulikiilto päätyi ostoskassiini jo heti tax-freestä. Siihenkin on oltu koukussa jo vuosia. Hyväksi todetut tuotteet säilyvät käytössä pitkään!Minifitness_Pier_zero_ravintola Minifitness_Pier_zero_helsinki-vantaaMinifitness_Pier_zero_ravintola2

Sitten tärkeimpään, eli ruokaan. Kentältä löytyvä Pier Zero-ravintola on todella kokeilemisen arvoinen ruokailuelämys. Ruokatarjonta ei nimittäin tarjoa sitä ihan perinteistä lentokentän menua, vaan noudattaa skandinaavista fine diningia ja ateriat on valmistettu suomalaisista raaka-aineista. Ravintolasta löytyy varsin upean arkkitehtuurin omaava yläkerta, josta avautuu aivan upeat näköalat! Ilmapiiri oli ihanan rauhallinen ja tuntuikin, että olisimme astuneet kokonaan uuteen maailmaan. Alakerran hälinästä kannattaa siis nousta muutama askel ylöspäin jos kaipaa hieman omaa rauhaa hyvän ruoan, tai vaikka kuohuvan merkeissä. En itse syö lainkaan lentokoneruokaa, joten nappaan aina mukaani omat eväät joko kotoa tai kentältä. Vinkkinä; täältä saa ruokaa myös take awayna mukaan lennolle! Ihan parasta.

Uudistunut kenttä on tuonut mukanaan myös meidän kaikkien rakastaman Victoria’s Secret myymälän, josta on perinteisesti aina saatava uutta body spraytä. En usko että olen ainut jolle tämä on pakollinen luksusjuttu aina kentällä? Vaikka ikää tulee, jotkut asiat eivät vain muutu. 

Jos lento sattuu myöhästymään tai aikaa jää muuten mukavasti ylimääräistä, suunnistan mielelläni ennen lentoon lähtemistä fiilistelemään Aspire Loungeen. Täällä saa ihanasti kirjoittaa omassa rauhassa, nauttia kahvista ja odottaa matkakumppaniaan saapuvaksi… <3 

Kohta ollaan lämmön puolella! Olen aivan fiiliksissä -E

 

[Debug tracking pixel: http://eas3.emediate.se/eas?camp=252390;cre=img;EASTblogiyhteistyo=finavia-eevi-1;EASTpostID=13326]

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

28 vastausta artikkeliin “Lentoon”

 1. Vitsi mä tykkään sun tän päivän asusta 😊. Siinä on kaikki kohdallaan. Sopivan rento, mut jotain särmää tuo nahkahousut ja maiharit. Aloin just haaveilla maihareista vaikka 5 minuuttia sitten en olis kuvitellu näin sanovani.

  • Hei kiitos ihanasta kommentista Heidi <3 haha, mä tartutin sen suhun! Maiharit toimii yllättävän hyvin monen asun kanssa. -E

 2. Ihana postaus ja ihana lookki! 🙂 Mistä tuo sun reppu on/minkä merkkinen? Oon noita ympäri ämpäri Berliinissä nähnyt ja muualla, mutta ikinä en muista tsekata merkkiä! 😀

  • Moikka Viivi,

   reppu on itseasiassa ostettu vähän aika sitten lentokentältä ja merkki on MCM. Tosi suosittu mm Saksassa, Suomessa harvoin törmää 😉 kentällä hintataso on -15 % kauppahinnoista, eli yllättävän suuri alennus merkkitavarasta -E

 3. Uu ihanan näkösii ruokia! 🙂 Pitäiskin varata lento jonnekkin ihan vaan koska näyttää niin hyviltä noi! 😉

  • Oli ihan huippu ruokaa <3 Kannattaa kyllä piipahtaa kun kentälle suuntaa! -E

 4. Tää postaus tuli kyllä niin sopivaan saumaan, oon myöskin lähdössä pian matkalle joten tästä saikin hyviä vinkkejä kentällle. 🙂 Haluaisin vielä kysyä että missä myymälässä pikamanikyyria on tarjolla? Voi tosin olla että ei ole tarjolla siihen aikaan kun olen itse lähdössä.. Ja onko lentokentän Victorias Secretillä alusvaatteita ollenkaan valikoimissa?
  Hyvää matkaa teille!

  • Moikka Annika,

   Oi ihan loistavaa! Beauty Storessa voi tosiaan käydä pikamanikyyrissä ja meikissä 🙂 Mielestäni tekevät aina vain jos ei ole super kiirettä myymälän puolella. Sieltä sai ainoastaan alushousuja, mutta ei muuta. Laukkuja ja hajuja niidenkin edestä! -E

 5. Mikä toi Aspire lounge on! 🙂 ja mistä syystä et syö lentsikkaruokia? Etkö pidä mausta, vai ovatko makrot jotenkin epäkäytännölliset?? Hyvää matkaa sulle, lomapostausta odotellen!;)

  • Se on lounge, johon voi maksaa sisäänpääsymaksun. Myös tietyt kortit käyvät sisäänpääsyvälineenä 🙂 Siellä on pientä tarjoilua aina ja omaa rauhaa. Penkkejä, joilla voi tehdä töitä tai nukkua. Ihan paras paikka yölentojen välissä. Lentiskkaruoka saa meikäläisen kropan ihan tukkoon joka kerta ja toiseksi ne ovat auttamattoman pieniä 😀 -E

 6. Jyväskylästä sai yhdessä vaiheessa minimanista victorias secretin body spraytä. Luxusta marketeissa viihtyvälle tuulipukukansalle. 😀

 7. Hyvää lomaa!! 🙂 Sellainen postaus olisi kiva, jossa kertoisit gluteenista ja sen haitosta. Olisi kiva tietää miksi niin moni fitness ihminen noudattaa gluteenitonta ruokavaliota. 🙂

 8. Mainospostaukset sen kuin jatkuu… Tätäkään en jaksanut lukea loppuun asti. Mielellään luen sinun kuulumisistasi, mutta lentokentän mainokset ei kiinnosta. Tekstissä jatkuvasti lisääntyvä finglish alkaa myös hieman ärsyttämään. Smootti, freesaantua… Aivoihin sattuu kun tuollaista lukee.

  • Miksi sitten luet jos ärsyttää? Monet muut tykkää, minä mukaan lukien.

  • Koska kuten sanoin, tykkään lukea Eevin kuulumisia. En mainoksia.

 9. Miska, puhut asiaa. 🙂 Mut ilman mainoksii eli ”yhteistyökumppiksii” ei olis myöskään blogimuijii. Ei kai kukaan hullu näitä postauksia ilmaiseksi haluaisi väsätä. Jostain se kalkkunaleike on saatava riisikakun päälle 🙂

 10. Minäkin olen menossa dubaihin maaliskuussa! Kerrotko miten siellä naisturistit pukeutuu? Katsovatko paikalliset kieroon jos olkapäät vilkkuu paljaana 🙂 . Tietäis vähän mitä vaatteita ottaa matkaan..

  • Dubaissa ei tänä päivänä niin tiukkaa ole – erityisesti turistialueilla voi ihan vapaasti kulkea hihattomassa. Suosittelisin kuitenkin kauppakeskuskiin ja Dubain ulkopuolelle pukeutumaan peittävämmin 🙂 Kannattaa ottaa mukaan siis myös pitkähihaista ja pitkää housua shoppailukierroksille -E

  • Joo, muakin kiinnostais tietää mistä housut ovat peräisin? Oon nyt kissojen ja koieien kaa metsästänyt tollasia! 🙂

  • Moikka Kati,

   Nää pögät on kuule Garcia Jeansin ja on olleet kovassa käytössä täälläkin 😀 Ei oo matsku mennyt miksikään pesuista huolimatta -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta