Dubain omituisuudet

Minifitness_Beachday_bikiniTäällä on outo aurinko. Se paistaa, mutta rusketusrajoja emme ole saaneet millään aikaiseksi. Meneekö aurinko bikinien läpi? En todella tiedä. Luulen että tämä jää mysteeriksi. Täällä ei ainakaan voi millään polttaa ihoaan. 

Totesimme myös eilen sellaisenkin seikan, että Dubai ei oikeastaan tuoksu miltään – tiedättekö kun usein mieleen painuu uusien paikkojen ominaistuoksu ja usein reissumuistot kytkeytyvät näihin vahvasti. Niin hassua. Minifitness_BikBok_bikini Minifitness_Dubai_Beachday

Aamiaisella katselen vastaan käveleviä ihmisiä ja en voi olla kiinnittämättä huomiota muiden aamiaislautasiin ja kippoihin. Olenko ainut jota kiinnostaa matkustellessa se millaista ruokaa kunkin maan kansalaiset ovat tottuneet syömään? Sen perusteella pystyy nimittäin aika hyvin arvioimaan mistä pöytäseurueet ovat kotoisin. Tykkään maistella kaikkea, mutta aamiaiseni noudattaa aikalailla samaa mallia lomasta huolimatta. Toki sen puuron jälkeen voin sitten käydä kasaamassa sen donitsikakkukeksisuklaa lautasen…

Omituisin tapahtuma johon en voinut olla kiinnittämättä huomiotani oli sokerin kaataminen suoraan suuhun. Ainakin jos itse mietin, nauttisin tuon sokeripiikin paljon mieluummin jäätelöstä tai pannukakuista? Tuo lapsikaan ei vaikuttanut kovin innostuneelta äitinsä valintaan tästä varsin karheasta kurkkukaadosta.

Vielä yksi omituinen juttu hotellistamme. Täällä kulkee omat shuttlet ja veneet. Olimme lähinnä naureskelleet tälle seikalle viimeiset pari päivää – kuka näitä käyttää? Tämä massiivinen Jumerahin hotellikompleksi on kuitenkin varsin älykäs. Myöhästyimme nimittäin tänään omalta aamiaiseltamme aamuisen salitreenin vuoksi. Onneksemme saimme suunnata nämä kurnivat vatsamme kohti viereisen hotellin aamiaista – kyytinämme vaatimattomasti aikaisemmin naurunaiheenamme ollut vene. Nyt sitä tarvittiin! Eevin nälkäraivokiukkua ei kukaan halua päästää valloilleen. Tämän toisen hotellin buffet tarjosi myös ihan erilaisen valikoiman kaikkea. Lopulta aamusäätö olikin ihan hyvä juttu.Minifitness_Dubai_holiday

Hieman kyllä protestoimme täällä tätä laiskan ihmisen elämää kävelemällä kaikki välit aina kun eksymismahdollisuus on pyöreä nolla. Selvisi tässä reissun edetessä hyvin nopeasti sellainen seikka, että kumpaakaan meistä ei ole siunattu minkääntasoisella suuntavaistolla. Onneksi minä omaan edes valokuvamuistin, sillä muuten olisimme jo löytäneet itsemme ihan ties mistä.

Täällähän voisi asua vaikka monta viikkoa eikä täällä voisi kyllästyä! Hotelleja on nimittäin neljä vierekkäin. Ihan vaatimattomasti. Näiden ravintoloiden koluamiseen pelkästään menisi jo varmasti sen verran.

Olen aika varma, että täällä menee kellokin nopeampaan kuin meillä kotona. Päivät hujahtavat ohi niin nopeasti, että saamme oikeasti aikatauluttaa täällä puuhiamme.

Kuvat – Julia

Bikinit – BikBok spring collection

Hattu – Katulöytö Meksikosta

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

16 vastausta artikkeliin “Dubain omituisuudet”

 1. Aivan upeat maisemat! hahahaa itse kulun myös ihmisiin joolla suuntavaisto täysi nolla! En tiedä pitäiskö sille itkee vai nauraa x]

 2. Miten vapaasti Dubaissa saa liikkua? Sehän on hyvin konservatiivinen muslimimaa, joten kiinnostaa tietää, miten he ovat hoitaneet tuon turismin 🙂 Onko siellä paljon sääntöjä, joita tulisi ottaa huomioon?

  • Ihan vapaasti saa liikkua, toki pukeutumisessa hotellialueiden ulkopuolella on syytä muistaa pääsääntönä hartiat peitossa ja polvet peittävää vaatetta. Kannattaa myös suunnata muihin emiraatteihin kuin Dubai. Todella upeita paikkoja pilvin pimein. Arabiemiraatit ovat paljon muuta kuin keinotekoinen Dubai pilvenpiirtäjineen. Jo 30 minuutin matkan päässä Sharjahissa aukeaa ihan erilainen lähi-itä basaareineen ja paikallisine asukkaineen. Ehdottomasti maa jossa kannattaa käydä useita kertoja!

  • Hotellialueella saa olla hyvin vapaasti, mutta usein aamiaiselle/hotellin sisäpuolelle kannattaa pukeutua kunnolla 🙂 Kauppakeskuksissa kannattaa peittää hartiat ja jalat, tai ainakin näin itse tein. Dubain ulkopuolella on käsittääkseni tiukempaa. -E

 3. Hahaa, mullakin suuntavaisto ihan olematon, plus että mä kyllä menen ihan pakokauhupaniikkiin jos edes kuvittelen olevani eksyksissä 😂 mä ite opiskelen vieraiden paikkojen karttoja etukäteen niin, että muistan kadunnimet ja muut ulkoa ja osaan sitten suunnistaa kuvittelemalla itseni siihen kartalle – jonkinlainen pään sisäinen navigaattori siis. Pelasti meidät viime kesänä ulos Kotkasta, kun se oikea navigaattori ohjasi meidät tietöiden tukkimalle reitille eikä vaan suostunut antamaan muuta reittiä, mutta mä muistin kartasta sen verran paljon että osattiin kiertää tietyö 😄

  • Mä jotenkin niin nään tän Minttu 😀 Lukeudun niihin jotka kävelee stadissakin puhelin kädessä, navigaattori höpöttäen! Ihan sama onko noloa 😀
   Kato, kyllähän säkin jonkinlaisen navigaattorin omaat! Hyvä me! Hyttiä en laivalla kyllä koskan löydä, hotellissakin siinä ja siinä… -E

 4. Itse täällä pari kuukautta asuneena jo luovuttanut rusketuksen suhteen. 😀 mielummin käyttää vapaapäivät johonkin aktiivisempaan tekemiseen, kuin rannalla makoiluun. Nauti lomasta! 🙂

  • hahah oikeasti? 😀 Meille kävi jotenkin ihan hassusti, että väri tarttui viimeisenä päivänä! Mistä ihmeestä se sitten johtuikin. -E

 5. Ihana lukea aina sun postauksia! Tulee super ihana ja motivoitunut fiilis. Toivoisin, että käyttäisit You Tube:a vähän enemmän. Olisi kiva katsella juttujasi myös videoiden muodossa. Oot ihana persoona <3

  • Aivan huippu juttu Ilona <3 Kiitos myös hyvästä palautteesta, pyrin aktivoitumaan sielläkin tässä vähitellen. Pus! -E

 6. Mulle kyllä tarttuu rusketus ja ihon punoitus samanlailla kuin muissakin maissa täällä dubaissa 😀

  • Niin outoa! Johtuukohan se jotenkin siitä onko taivas täysin kirkas vai ei. Meillä ollut molemmilla reissuilla sama ongelma 😀 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta