BEACH YOGA

Minifitness_Beachyoga_DubaiDubai. Tuo villikorttini osoittautuikin varsin hyväksi hyvinvointilomakohteeksi. Ihan jopa yksi parhaista joihin olen itse matkustellessani törmännyt. Tämä kaikki tuli itsellenikin hieman yllätyksenä, enkä oikein osannut odottaa mitään tällaista. Eihän tämä mikään varsinainen treeniloma pitänyt edes olla. Joskus ilmeisestikin suunnittelematta paras saattaa todellakin toimia!

Jumeirahin hotellikeskittymä on loistava vaihtoehto viettää treenilomaa niin ruoan, treenin kuin puitteidenkin osalta – tietenkään sitä tärkeää palautumista ja rentoutumista unohtamatta. Alueelta löytyy jokaiselle sporttaajalle jotakin. Löytyy tenniskenttiä, juoksupolkua, uimahallia ja tottakai se kuntosali. Meille aikuisille on tosiaan katettu ihan oma leikkikenttä, mutta onhan Dubai myös varsin hyvä lomakohde perheellisillekin. Olen kokenut tämän aina todella turvallisena, siistinä ja lapsiystävällisenä paikkana.

Usein treeniloman jälkeen olo on energinen ja latautunut – silloin tulee usein syötyä terveellisemmin ja säännöllisemmin. Pelkkä löhöäminen ei ehkä ole paras ratkaisu ainakaan ihan koko lomaksi. Tasapaino ja rentous on hyvä muistaa lomaillessa! Kukin meistä lomailee tavallaan, mutta minä rakastan pysyä liikkeessä myös lomalla – fiilis kuitenkin edellä! Joku treenaa muutaman kerran, joku rakastaa harrastaa kaikkea mahdollista, koska arkena siihen kaikkeen ei välttämättä löydy aikaa. Taidan olla se väliinputoaja, joka haluaa herkutella aamiaisbuffetilla, mutta myös vetää kovan jalkatreenin sen jälkeen.

Hotelliin kuuluu kuntosali Talise Fitness, joka on hotellin vieraiden vapaassa käytössä aamuvarhaisesta iltamyöhään. Asukkailla on vapaapääsy erilaisille jumppatunneille, mutta salilla käy myös paikallisia kuukausikorttilaisia. Itse salin välinetarjonta oli positiivinen yllätys. Se tarjosi täydet puitteet kunnon treenille! Siellä käytiin Julian kanssa hikoilemassa ja hakemassa uutta energiaa kroppaan usein heti aamusta. Treenaaminen tuo kyllä vaan aina niin hyvän fiiliksen ja starttaa lomapäivänkin astetta paremmin.Minifitness_GinaTricot_Yoga

Minifitness_Gluteeniton ruokavalio_Dubai

Minifitness_Lunch_JumeirahSalin vierestä löysimme myös aivan ihanan kahvilan nimeltään Talise Cafe, josta saattoi hakea lounasta tai treenin jälkeen palauttavan smoothien. Myös raakaherkkuja ja gluteenittomia vaihtoehtoja löytyi hyvin. Helpompaa tästä lomailusta ei siis oikeastaan voisi enää edes tehdä! Päätinkin, että tänne tullaan ehdottomasti vielä Danin kanssa. 

Olen haaveillut rantajoogasta jo vuosia. Kuitenkaan koskaan en ole yrityksistä huolimatta päässyt sellaista kokemaan. Olen usein jopa googletellut kunkin lomakohteen vaihtoehtoja tuloksetta. Kun näin mainoksen beach yogasta hotellissamme, en saanut sitä yksinkertaisesti pois mielestäni. Tämä oli pakko päästä vihdoin kokemaan.

Päätimme Julian kanssa kokeilevamme iltajoogaa, koska halusimme ehdottomasti yhdistää tähän rentouttavaan kokemukseen myös tuon upean auringonlaskun. Olen sitä paitsi muutenkin laiminlyönyt liikaa kehonhuoltoa kaiken kiireen keskellä, joten se tekisi muutenkin äärimmäisen hyvää. Kaipasimme rentoutumista. Kokonaisvaltaisesti.Minifitness_Realxing_holiday_Jumeirah

Minifitness_Fitnessholiday_DubaiTalise Span rantajooga kustansi kutakuinkin 20 euroa/henkilö, mutta kokemuksena se oli sen arvoinenkin. Ei tarvinnut kuunnella nauhalta meren kohinaa ja lämmittää pientä tilaa keinotekoisesti. Meri pauhasi ja aaltojen voimasta saattoi vain imeä itseensä energiaa. Vaahtopäiden jyllätessä kohti rantaa me väännyimme asentoihin, joihin en uskonut ihan niin helposti edes pääseväni. Pehmeä ilta-aurinko hyväili ihoa ja tuulen kevyt vire viilensi auringon päivettämää hipiääni lempeästi. Taivas värjääntyi vaaleanpunaiseksi läntiksi edessäni ja muistutti maalausta. Vähitellen taivas pimeni ja tilalle ilmestyi kaupungin upea valoshow. Niin kaunista, niin täydellistä. Aivan kuin unestani.

Mielen tyhjentyessä saatoin oikein tuntea kuinka kehoni rentoutui vähitellen ja olo oli täydellisen seesteinen. Tyhjentynyt kaikesta. Joogan jälkeistä oloa on vaikea edes kuvailla. Tuntuu kuin olisi käynyt tyhjentämässä päänsisäisen roskapostilaatikon ja kaatanut sen päälle muutaman kilon kiviä harteiltaan. Olen kiitollinen tästä hetkestä ja kokemuksesta.Minifitness_Beachyoga_Travelling

Päätimme Julian kanssa sopivamme viikottaiset hot jooga-treffit tänne Helsingin päähän. Tuohon hetkeen pystyy aina palaamaan, vaikka miljöö olisikin hieman erilainen. Joogan voimaa on vaikea selittää. Jos sille ja itselleen antaa tilaa, tuo se mukanaan varsin miellyttäviä asioita. Jooga on jäänyt arjestani liian pitkäksi aikaa pois, mutta onneksi löysin sen syvimmän olemuksen taas uudestaan näin vahvasti. Siitä jos jostain pystyy ammentamaan jaksamista ja hyvää oloa. Se on myös hyvä tie syventyä omaan itseensä, kehoonsa ja tuntemuksiinsa.

Ihanaa sunnuntaita kaikille <3 

Kuvat Julia

Toppi Gina Tricot – Active/ Housut Livandfit.com / Kengät Puma

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

10 vastausta artikkeliin “BEACH YOGA”

 1. Ihana postaus Eevi, toi todella paljon valoa sateiseen Suomeen kun intouduin tämän myötä muistelemaan omia ”extreme”joogakikemuksiani puistoissa ja rantahiekalla 🙂 niissä hetkissä on jotain erityistä!

  • Ihana kuulla <3 Sanoppa muuta. Joogasta jää nin paljon mieleen ja kehoon pitkäksi aikaa -E

 2. Ihanaa että Dubai on kuin onkin juuri sellainen kuin kuvittelin. Jooga tosiaan on ihan oma kokemuksensa, en tiedä miksi myös minä olen sen jättänyt pois. Tästä innostuneena voiskin palailla joogan pariin 🙂 Hauskaa itsenäisyyspäivää sinne :))

  • Todellakin Tuija! Jooga jää jotenkin ihan liian helposti, eikä se kyllä kovin edullista hupia olekaan 🙂 Nyt se tosin tekisi varmasti super hyvää kun täällä on niin piemeää ja synkkää. Se lämpö on niin ihana Hot joogassa! -E

  • Tämä oli ihan mieletön kokemus <3 Suosittelen ehdottomasti! Tämän muistaa kyllä aina -E

 3. Olen itsekin lähdössä Dubaihin maaliskuussa ja kiinnostuin tosissaan tuosta suosittelemastasi Saladicious-ravintolasta. Pakko käydä siellä! 🙂 Meidän hotelli ei kuulu Jumeirah-hotelleihin. Osaatko kertoa, onko silti mahdollista käydä esim. syömässä tai treenaamassa kyseisillä hotelleilla, vaikkei hotellin asukas olekaan? Entä onko siinä Burj al Arabin vieressä mitään yleistä rantaa, johon pääsee muutkin kuin hotellien asukkaat? En malta odottaa että pääsen lämpöön ja aurinkoon, ja LOMALLE 😀

  • Oi kannattaa Tane 🙂 Se on ihan must! Hmm kannattaa selvittää, mutta luulisi, että sinne pystyy ostamaan kertamaksullakin käyntejä. Ainakin siihe kahvilaan pääsee ilman että olisi jäsen tai hotellin asukki. Kahvila löytyy salin respan takaa, joten sisäänkäynti on sama. Viettäkää ihana loma <3 -E

 4. Ihana postaus <3 Itse olin Dubaissa pari vuotta sitten ja lasten kanssa Atlantis hotelli oli todella hyvä. Tästä tuli myös mieleen loma Miami beachilla, siellä on joka aamu ja ilta avoin beach jooga. Aamulla jooga on jo seitsemältä joten hieman vaati pinnistelyä, että sai itsensä paikalle mutta olo sen jälkeen sitäkin mahtavampi. Tuolla oli vapaaehtoinen maksu, joten kaikki maksaa sen mukaan miten itse pystyy 🙂
  Tässä linkki, jos joku on matkaamassa talveksi Miamin aurinkoon 🙂
  http://3rdstreetbeachyoga.com

  • Ai että kun kuulostaa ihanalta! <3 Ollaan itseasiassa tässä puhuttu että Miamiin pitäisi päästä pian. Varmaan ensi vuoden lomakohde sitten!
   Kiitos uoeasta vinkistä Iida 🙂 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta