IHMEMAA

Minifitness_Dubai_beach1TripAdvisor appi on jokaisen matkailijan aplikaatio. Se toimii karttana, oppaana ja se tilaa jopa kyydin. Ulkomailla matkustellessa taksit usein vedättävät turisteja hinnoittelussa, mutta Dubaissa tästä ei ollut pelkoa. Heidän itsenäisyyspäivänään oli tosin niin paljon ruuhkaa, että tilasimme kiireen vuoksi Yberin. Tätä palvelua käytän usein ulkomailla, koska silloin välttyy täysin rahan vaihtamiselta ja hinnan tietää varmasti.

Dubain ehdoton valttikortti on turvallisuus ja uskon tähän vaikuttavan tiukat säädökset ja lait. Jos syyllistyy rattijuopumukseen, on sen sanktiot todella kovat. Tiukkuus laissa näkyy positiivisena asiana kaduilla. Kuitenkin kaikki näyttää ja tuntuu vähän liian täydelliseltä ollakseen totta. Ainakin stressitön lomakohde jos ei muuta! Minifitness_Dubai

Minifitness_Dubai_Holiday1Ihmiset ovat ystävällisiä ja palvelu on hyvää. Törmäsin kuitenkin reissulla seikkaan, johon en ollut aikaisemmin kiinnittänyt huomiota. Heidän on ilmeisen hankala myöntää olevansa väärässä. Ravintolassa ylikypsennetty kala ei ollut ylikypsää, vaan juuri oikeanlaista. Tarjoilija selitti vain kuinka kala valmistetaan. Sehän ei liittynyt mitenkään siihen, onko kala oikean kypsyistä vai ei. Jos joku maistuu oikeasti pahalta, ei sekään oikein käynyt heille päinsä. Siinä sitten ollaan, napit vastakkain.

Ehkä vitsikkäin tilanne oli kun tilasin annoksen, jossa piti olla listan mukaan parsakaalia, kaalia ja kapriksia. Annoksen nimeen oli ujutettu kapris, mutta en löytänyt annoksesta yhtään kaprista, en parsakaalia, enkä kaalia. Tiedustellessani ystävällisesti asiaa tarjoilijalta, hän osoitti annoksen kyljessä tullutta pientä astiaa. Parsakaali, kaali ja kapris löytyivät hänen mukaansa tuosta soossista, siis pestosta. En voinut olla nauramatta. Ei voinut toinen tarjoilijakaan, vaan rävähti nauramaan ymmärtäessään kuinka naurettava tilanne oli. Toinen tarjoilijoista pysyi sitkeästi väittämässään tilanteen hullunkurisuudesta huolimatta. En luovuttanut. Hän soitti kokille ja sain pienen kupin parsakaalia ja kaalia. Ei kapriksia. Päätin tyytyä tähän, sillä väittely ei koskaan johtanut täällä mihinkään. Kokki tuli myös itse tuijottelemaan listaa hetkeä myöhemmin. Toivon heidän tosiaan ymmärtävän, että pesto ei ole sama asia kuin tuore parskaali, kaali ja kaprikset. Vähän kyllä naurattaa vieläkin.Minifitness_Bikinigirl _MG_0618

Cheesecake Factory on pakollinen lomakokemus. Päädyimme sinne supernälkäisinä ja eteeni tuotiin kanaa ja riisiä. Eipä siinä, mutta tuo yksi annos vastasi VIITTÄ tavallista ateriaa. En oikein ymmärrä tuota liioittelun tarkoitusta, sillä nopealla vilkaisulla saatoin todeta, ettei kukaan jaksanut syödä annoksiaan loppuun. Parsaa tuli varmaan kilon verran. Teki pahaa kuinka paljon ruokaa menisi roskiin. En kuitenkaan saanut mitenkään kumottua tätä ruokakasaani kokonaan. Koska olimme tänne asti tulleet, halusin saada lempijälkiruokaani. Juustokakkua. AH. Päätimme napata ne take awaynä, sillä muuten pyörisimme ulos ravintolasta. Carrot cheesecake ja joku älytön maapähkinävoioreopläjäys.

Kakkupalat olivat noh, isohkoja. Sen me tosin tiedettiinkin ja oltiin asiasta salaisesti tyytyväisiä. Kerrankin jälkiruoka, joka ei lopu kesken! Niin siinä sitten kävi, että kakut oli lähes lusikoitu muovirasioista ennen kuin pääsimme edes ravintolasta ulos. Hyvä yritys kuitenkin. Pyöriminen ei ollut oikeasti kovin kaukana. Muita herkkuja ei tämän sokerihumalan jälkeen paljon tehnytkään mieli. Olimme Julian kanssa yhtä mieltä siitä, että tämä porkkanajuustokakku oli maailman paras. Sitä kannattaa käydä maistamassa!

-E <3

Kuvat – Julia

Bikinit – BikBok / Lasit – Fendi / Paita – BikBok

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

14 vastausta artikkeliin “IHMEMAA”

 1. Ihana blogipostaus 🙂 Mistä nuo valkoiset bikinisi ovat? Ovat kivan näköiset!

  • Hups, kännykällä teksti tuli selattua liian nopeasti jotta loppu jäi huomaamatta -bik bokistahan ne ovat 😀 Hyvää joulun odotusta Eevi!

  • Joo ne ovat mielestäni kevään mallistoa 🙂 BikBokista tosiaan löytyy 😉 -E

  • Tuija <3 Oli kyllä ihan mieletön sää ja puitteet tähän! -E

 2. En muistanut koko tripadvisorin olemassa oloa, kiitos muistutuksesta! Sille tulee varmaan käyttöä kun huhtikuussa on tarkoituksena mennä katsomaan F1 kisoja Bahrainiin! Aivan mahtavan näköisiä kuvia, todella mukava katsella kun Suomessa ei tuo aurinko hirveästi paista 🙂 !

  • OII nättiä 🙂 Se on tosi hyvä jelppaaja mutta kannattaa myös koekilla Yelppiä! Molemmista saa hyviä tipsejä reissuilla. -E

 3. Näyttää joo liiankin täydelliseltä tuo Dubai, jos ei poistu minnekään sieltä turistialueilta. Heti kun kävelee vähän matkaa syrjempään, pääsee näkemään karseat asuinalueet, joissa pääosin intialaiset työläiset asuvat. Tekevät käytännössä orjina töitä, ja usein heiltä on myös viety passit pois, jolloin mitään toivoa poistua maasta ja saada normaalia elämää ei ole. Ja sen kyllä tuolla seuduilla kävellessä huomasi. Tästä aiheesta on tehty myös kiinnostava dokumentti, jonka nimeä en tosin kuollaksenikaan muista.
  Jokaisessa maassa on varmasti ongelmansa eikä missään reissatessa voi pahuudelta välttyä, mutta se kannattaa tiedostaa. Ite henk.koht. en tonne enää matkustaisi.

  • Olen hieman kuullut samaa paikallisilta suomalaisilta. Kuten kirjoitinkin, vähän liian täydellistä ollakseen totta.
   Jos muistat dokkarin nimen niin huikkaa ihmeessä, kuulostaa nimittäin mielenkiintoiselta! -E

 4. Mekin olimme vasta Dubaissa ja ehdoton käyntikohteeni oli juurikin Cheesecake Factory. Olen kaivannut sinne jenkkivuosiemme jälkeen niin paljon, koska rrrakastan juustokakkuja ja heidän Oreo-juustis on niin täydellistä!! Tuntuu kuin olisin viimeksi eilen syönyt sitä, niin tuttu oli maku, heh 😄 joo ja totta nuo isot annokset, mutta itse olen hyvin pienikokoisena ja hoikkana jaksanut aina vedellä annokset loppuun (mitä kaikki aina ihmettelevätkin). Tykkän syödä salaatteja ja Suomen ravintoloissa minulle jää aina nälkä! No nyt sain sitten mitä halusin…muuten Dubai oli myös tosi kiva paikka mielestäni. Ainakin varma aurinko, mitä lapsiperheellä lähdimmekin hakemaan. Näytät kyllä tosi kauniilta ja elinvoimaiselta lomakuvissasi 🙂

  • OI ihanaa kohtalontoverini! 😀 Juustokakku heeeaveen <3 Aika loistava kuulla, että joku muukin painelee kokonaisia paloja alas – olen nimittäin niin tottunut siihen että omaan pohjattoman herkkuvatsan ja muut eivät saa alas edes puolia samasta määrästä 😀 Minkäs teet jos maistuu! Kiitos ihanasta kommentista, Dubai on ihan loistavan helppo ja varma valinta stressittömään lomaan. -E

 5. Nyt täytyy avata sanainen arkkuni, aivan järkyttävän hyvännäköinen kokonaisuus olet. Kuitenkin naisellinen vartalo eikä yhtään kuiva. Kateellisena täältä sohvan pohjalta 🙂

  • P.s miks mun polvet näyttää aina runnotuilta, mutta sulla on kun suoraan veet mainoksesta 😀 :O

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta