Ruokafiilistelyä Jönköpingissä

Minifitness_talviJönköping on vienyt sydämeni. Pieni mutta niin kovin tunnelmallinen kylä, joka kätkee sisäänsä aivan mielettömiä maisemia ja ravintoloita. Joulufiilis ei voi olla tarttumatta sateisesta säästä huolimatta, sillä jokaista ikkunaa koristaa tähti tai jouluvaloköynnös. Nannan kanssa olemme aikamoisia joulufiilistelijöitä, joten shoppailukierros oli ihan välttämätön. Joulukoristeita ja lahjoja. Miehet eivät olleet tästä niin kovin innoissaan…

Viimeksi täällä ollessani oli teemana vahvasti kisoihin valmistava Bootcamp! Päätimme jo silloin että tulisimme tänne kisojen jälkeen nauttimaan kylän värikkäästä ruokatarjonnasta. Niimpä tämän kihlajaismatkamme teemaksi muodostui aikalailla hyvä ruoka, joka sai kyllä vastapainokseen hyvää treeniäkin.

Vietimme Nannan synttäripäivää ja ohjelmassa oli kylpylöintiä Hooks Herrgård Spassa. Nanna sai kasvohoidon ja minä rentouttavan hieronnan. Ulkoaltaassa lillumisen, saunomisen ja kylmä-kuuma altaiden tarjoamien shokkihoitojen jälkeen olimme kaikki aivan rättiväsyneitä. Yövyimme yhden yön hotellissa juhlapäivän kunniaksi. Hauskaa siitä teki se, että hotelli sijaitsi muutaman sadan metrin päässä Nannan ja Jeren kotoa. Tämä ehkä tiivistää vielä paremmin sen, kuinka ihana pieni lintukotokylä on kyseessä. Niin sympaattinen, jonne kannattaa matkata vaikka viikonlopuksi!Minifitness_Jönköping2Minifitness_Jönköping_holiday

Synttäripäivä oli yhtäkuin ravintolapäivä. Kävimme syömässä aivan superhyvää lounasta ravintola Hemmassa. Hintataso oli Suomeen verrattuna edullisempi ja tämä kustansi 12 euroa/henkilö. Listalta sai valita viikon- tai päivänannoksen ja vaihtoehtoja oli varsin kivasti. Siellä tarjoiltiin itsetehtyä suklaata, jota me kaikki mussutimme tyytyväisinä jo ennen itse pääruoan saapumista. Ahneet (nälkäiset) pikku possut. 

Synttäri-illallinen oli ravintola Sjönessä, jossa tarjoiltiin 7-ruokalajin fine dining menu. Annokset olivat sopivan pieniä, eikä ähkytunkua saatu aikaiseksi monesta ruokalajista huolimatta. Ruoka oli keskittynyt mereneläviin ja eteen tuotiin paljon erilaisia annoksia. Jälkiruoka oli todella outo, joka jäi meillä kaikilla lautaselle. Laimea omenakeitto, joka maistui vanhentuneelta mehulta. Onneksi tämän paikkasi petit foursin itsetehty joulufudge – huh miten hyvääää! Hyvä kokonaisuus hassusta jälkiruoasta huolimatta. Kannattaa kokeilla ainakin kerran. Hintataso korkeampi, mutta kuitenkin edullisempi kuin Suomessa vastaavanlainen illallinen.Minifitness_hemma_restaurant Minifitness_hemma_risotto Minifitness_lounas_Hemma Minifitness_ystävät

Neljän päivän aikana kävimme myös kokeilemassa rennon kotoisan Bada Bing-burgeriravintolan. Dan vaatii matkustellessamme ainakin yhdet burgerit ja tämä paikka vaikutti hyvältä. Kaikkien yllätykseksi, tämä oli aivan älyttömän kova mesta! Söin ehdottomasti elämäni parhaimman burgerin. Pöydässä oli varmaan seitsemän erilaista soossia, jonne sai dippailla bataattiranskalaisia, ranskalaisia tai vegeranskalaisia. Aikamoinen mättö, mutta hyvä sellainen. Jäimme vielä muutamaksi tunniksi istuskelemaan ja olisin voinut kuunnella Jeren elämäntarinoita vaikka läpi yön. Seuraavana päivänä mentiin todellakin salille hyödyntämään burgerifuelia!

Kävimme jouluteemaa noudattaen katsomassa The night before-joululeffan. En ole koskaan aikaisemmin ollut päiväelokuvissa, mutta ilmeisesti pitäisi tehdä sitä useammin. Olimme ainakin täällä ainoat teatterissa siihen aikaan olevat ihmiset! Kikatimme kiitettävän kovaa omasta rauhasta nauttien, jalat penkillä röhnöttäen. Enpä ole aikaisemmin saanut koko teatteria omalle seurueelle! Luksusta vähän vahingossa.

Hyvät ystävät ovat elämän paras asia. Hyvä ruokakin on aika jees <3 -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

2 vastausta artikkeliin “Ruokafiilistelyä Jönköpingissä”

  1. Siis kuinka paljon voi tästä blogista tykätä! Tuli niin hyvä fiilis onnellisia kuvia katsoessa ja hyvää ja nauttivaa tekstiä lukiessa! Ai että. 🙂 Ja Jönköping kuulostaa kyllä uskomattoman ihanalle! <3 Hyvää joulunodotusta ihana Eevi!

    • Ihana kommentti Aino <3 Kiitos! Jönöping on aivan ihana, suosittelen lämpimästi. Mukavaa joulunodotusta myös sinne -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta