Herkkulaatikko pitää karkkipäivät kurissa?

Minifitness_sokerilakkoKuka ihme haluaa sokerilakkoon näin joulun alla? MINÄ! Ihan vaan siksi että on tullut koettua muutamat sokerikrapulat. Päätimmekin Danin kanssa ihan vapaasta tahdostamme olla kuukauden ilman sokeria – okei jätimme kortin avoimeksi jouluaaton suhteen. Jos nyt ei ihan koko kuukautta täydessä lakossa olla, niin ainakin tämä päätös himmaa tahtia. Usein kuitenkin käy niin, ettei sitä sokeria tee mieli kun malttaa pitää näpit erossa muutaman viikon. Hyvä olohan siitä tulee ja jotenkin näin pimeällä tuntuu sokerittomuus olevan ihan hyväkin vaihtoehto, sillä sen veressä virtaaminen tuntuu vain väsyttävän lisää. Porkkanana on tottakai tammikuussa häämöttävä perinteinen ”kesälomamme”, jota odotan jo ihan tohkeissani. 

Koetko sinä olevasi sokerikoukussa? Tekeekö herkkuja mieli aina sen viikonlopun jälkeenkin, vaikka kuinka yrittäisi vastustella? Pahintahan on malttaa mieli sen herkkukaapin kanssa. Helpotus löytyisi ihan muutaman askeleen päästä. Usein muutaman sinnikkään päivän jälkeen homma lopahtaa. Tulet väsyneenä pitkän työpäivän jälkeen kotiin ja tekee mieli lösähtää sohvalle ja nauttia hieman herkkuja – ehkä vähän enemmänkin… Ulkona sataa vettä ja pimeys on sitkostunut luihin ja ytimiin.

Houkutus vei voiton ja herkkulakko jäi taas vain haaveeksi. Kuulostaako yhtään tutulta? Tämä on inhimillistä kaikille meistä aina silloin tällöin. Myös itse lukeudun näihin, joilla sokerihimot nousevat väsymyksen ja pimeyden myötä. Toki säännöllinen ruokailurytmi, riittävä ravinto, liikkuminen ja hyvä uni auttavat asiaan. Jatkuva synkkyys osaa kuitenkin tehdä tepposia mielelle. Kuinka meillä kotona selvitään näistä kotona lymyävistä houkutuksista? Minifitness_candyboxMinifitness_inkiväärikarkit_kuivatut hedelmät

Tämä punainen laatikko on ihan huippu ja se on asunut meillä jo vuoden verran. Safe box herkuille! Hauskan humoristinen, mutta todella käytännöllinen tyyppi. Sen voi ajastaa haluamaansa aikaan – tosin se on kuitenkin sitä mieltä, että yhdeksännen päivän jälkeen on aika jälleen herkutella. Varsin lempeä siis <3 Pidempään se ei suostu näitä sisuksissaan pitämään. Ei auta itkut kotona ennen aikalukon laukeamista, ellei sitten päädy vasaroimaan suutuspäissään tuota auki.

Jos lähipiiristä löytyy se ikuisesta sokerilakostaan lipsuva tyyppi, voisi tässä olla aika mahtava joululahjaidea hänelle. Herkuttelu ja hyvä ruoka kuuluvat elämän nautintoihin, mutta niihin kannattaa pyhittää ihan omat hetkensä – nälkään ja väsymykseen mättäminen on aina huono vaihtoehto. Kun homma on näpeissä, voi herkuista nauttia hyvällä omallatunnolla, kevyemmällä ololla ja ilman että kärsisi viikottaisista tunnontuskista. Näin sitä huomaamattaan tekee myös parempia valintoja viikolla, kuten vaikka suuntaa sinne lenkkipolulle hymyssä suin ilman sokerin sumentamia aivoja;)Minifitness_savebox karkille

Sain itse tämän lahjaksi ystävältäni, mutta näitä pystyy tilaamaan netin ihmeellisestä maailmasta itselleen tai pukinkonttiin! Tämä kyseinen merkki löytyy täältä.

Kuten kuvasta näkee, meikäläisen lemppari herkut löytyvät inkivääristä ja kuivatuista hedelmistä! Jos ei tee mieli antaa joululahjaksi sitä perinteistä konvehtirasiaa tai karkkipussia, löytyy markkinoilta onneksi terveellisempiäkin herkkuja. Inkiväärikarkit ja kuivatut hedelmät on makeutettu ruokosokerilla ja ovat myös gluteenittomaan/maidottomaan ruokavalioon sopivia vaihtoehtoja. Aivan ehdoton herkkujen kingi on kookosmangopallot, jotka maistuvat ihan taikinalta. Niissä on tosiaankin yli 80 prosenttia itse hedelmää, vaikka sitä saattaa makunystyröiden olla vaikea uskoa. Näin joulun alla olen ihastunut omenalla höystettyihin inkiväärikarkkeihin, jotka muuten ovat myös oiva lahjaidea! Jos et ole koskaan maistanut näitä, olet jäänyt paljosta paitsi – ihan mielettömän hyviä ja ihanan sitkeitä.

Ihanaa joulun odotusta kaikille <3 -E

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

32 vastausta artikkeliin “Herkkulaatikko pitää karkkipäivät kurissa?”

 1. Kuinka sattuikaan sopivasti! Ite olen hurjaa kolmatta päivää sokerittomalla (taas vaihteeksi) kun huomannut että ryöstäytynyt taas hieman käsistä tuo herkuttelu! Kyllä vaatii taas itsekuria olla syömättä kun avopuoliso on myös semmonen sokeri hiiri. Mutta jospa se tästä helpottuisi 🙂

 2. Itse oon ollut kohta kuukauden sokerittomalla ja olo mitä mahtavin ja energisin!
  Kiloja ei oo lähtenyt, enkä laihdutus mielessä tätä tehnytkään, vaan mielenkiinnosta. Muutama sentti kuitenkin vyötäröllä ja lantiosta on lähtenyt!
  Kannattaa koittaa!! 😉 Itellä oli tavoitteena olla 18.12 asti, mut voi olla että jatkan vielä pidempään, niin huippu ja voittaja fiilis on! 🙂

  • Joo tuo on jännä, että usein se ei edes näy vaa’alla vaan vyörärön kaventumisella ja sillä paremmalla ololla 🙂
   Loistavaa kuulla, keep on going <3 -E

  • Moikka Minna,

   Ruokakaupoista löytyy ja joiltakin saleiltakin 🙂 K-supermarketista löytyi molempia näistä! -E

 3. Yhtäkkiä tajusin olevani jo neljättä viikkoa sokerittomalla, eikä tällä hetkellä edes tee mitään sokerillista mieli vaikka avopuoliso vieressä mutustaakin kaikenlaisia herkkuja. Takarajaksi asetin jouluaaton, saa nähdä vaikka lakkoilu muuttuisi pian ihan elämäntavaksi. 😉

  • Noin se vaan usein menee jotenkin Heidi 🙂 Heti kun sen piikin saa laskettua ei osaa edes ajatella asiaa.
   -E

 4. Huippu tollanen ajastinloota 😄 meillä vaan valitettavasti on myös se vasara (ja valitettavasti myös muija joka itse asiassa jopa tykkää ihan järettömän paljon käyttää sitä vasaraa), ja toisaalta SiwaYllättävänLähellä näkyy keittiön ikkunasta 😂

  • hahah mieletön Minttu 😀 en kestä. Siwa on muuten AINA yllättävän lähellä 😀 -E

  • Moikka Peppi,
   Monista ruokakaupoista löytyy (ainakin K-supermareketeista) 🙂 Nyt näin myös inkiväärikarkkeja samaisessa kaupassa.
   Kannattaa maistaa, ihan sairaan hyviä! -E

 5. Hei Eevi! Hurjan kätevä tuo ajastimella toimiva laatikko, tarvisin itelle kans! Voi kyllä olla että tulisi sitä vasaraa,tai mitä tahansa työkalua käytettyä tiukan paikan tullen. Syksyllä olin kuukauden sokerittomalla linjalla ja olo oli mitä mainioin, viimeaikoina tullut kuitenkin vastoinkäymisiä perätysten ja olen sitä ekosyynö käyttäen ostellut vähän liikaakin herkkua. Viimeviikko meni sairasvuoteella ja sehän vasta hyvä syy olikin syödä kailenlaisia herkkuja! Not! Harkitsen kuitenkin tota laatikkoa…

  • haha ihana Nora! 🙂 Laatikko on kyllä hyvä jos ei muu toimi 😉 -E

 6. Pakko saada tollanen laatikko 😀 mulle herkkujen kanssa ei ole ongelma se et lähtisin niitä kaupasta varta vasten hakemaan vaan nimenomaan jos kotona on jotain niin sitä on vaikea olla syömättä.. Varsinkin jos kyseessä on joku superhyvä herkku 😀

 7. Sokerinhimo on kyllä taattu, jos on stressaantunut, koska silloin ei löydy enää kunnon itsekuria ja itsehillintää. Yksi hyvä keino hillitä sokerinhimoa on keksiä jokin hyvä, ei ruokaan liittyvä, itsensä lohdutuskeino. Suklaasta tulee hetkellisesti hyvä olo, mutta niin tulee musiikista, luonnosta ja kasvohoidostakin! 🙂 Aivan huippu tuo karkkiboksi ja noita inkiväärikarkkeja täytyy kyllä kokeilla!

  http://feelgoodcarolina.com/2015/12/08/ruokahimot-kuriin/

  • Ihan totta Carolina, se vaikuttaa tosi paljon! Hyvä vinkki, jota olen myös itse usein kokeillut 🙂 Usein liikkeelle lähteminen tai hyvään kirjaan keskittyminen on vienyt voiton täällä 😉 -E

 8. Itse olen jo monta vuotta pitänyt herkkulakkoa ennen joulua (poikkeuksena on itsenäisyyspäivän ”lippu”suklaat :P), koska usein käy niin että tulee jo ennen joulua herkuteltua konvehdeilla ja muilla niin paljon, että usein niistä on jo mennyt maku itse jouluun mennessä. Niimpä olen päättänyt säästä herkut sinne jouluun asti.

  • Hyvä ja varmasti aika toimiva kikka Tessa 🙂 Tuntuu että sitä suklaatia tulee paketit täynnä aina, eikä niiltä näin ollen pysty välttymään 😀 -E

 9. Moi, taas on Eevi hyvällä asialla! Itse en ole herkuttelija (siis en ikinä syö karkkia,keksejä, sipsiä, jäätelöä jne mitään vastaavaa). En ole koskaan oppinut niitä syömään ja siksi en niitä himoitse. Ainut mitä himiöin on leivonnaiset, siis ne kotona tehdyt ja perinteiset mummon tekeleet; mustikkapiirakka, korvapuustit, kääretorttu jne. Olen ollut jo pitkään gluteeniton&maidoton ruokavaliolla ja siksi nuokin hyvät on jääneet kauan sitten pois. Banaani ja marjat on mun ”karkki”. Nyt kun on ollut vähän vaikea jakso elämässä olen huomannut ajattelevani ruokaa kokoajan, siis että kuinka kauan sitten söin ja mitä saisi syödä seuraavaksi. Ruokailuun ja ruuan laatuun pitäisi keskittyä erityisesti näin pimeään vuodenaikaan ja jos elämässä on haasteita. Tsemppiä kaikille jotka kamppailevat sokerin himoa vastaan.
  Mielenkiinnosta kysyn tarkoittaako sokerittomuus ruokavaliossa sitä että kaikki elintarvikkeet joissa on lisättyä sokeria jätetään pois?

  • oioioi <3 Itsetehdyt jutut on aina parhautta! Ei täysin, koska onhan hedelmissä ja marjoissakin sokeria. Eli lähinnä ei mitään missä sitä ei kuuluisi olla, tai ei olisi luonnostaan 🙂 -E

 10. Ennen harrastin herkkulakkoja mutta ne saivat minut ajattelemaan ja himoitsemaan kaikkia mahdollisia herkkuja vain enemmän ja repsahtaminen tapahtui yleensä ennemmin tai myöhemmin ja sokerikoukku oli pahimmillaan. Ehkä se oli perfektionistin mielen heikkoutta kun on aina vaatinut itseltä tiukan linjan asiassa kuin asiassa. Nykyään olen itselleni sallivampi ja syön suklaata silloin kun sitä tekee mieli ja olenkin huomannut että enää sitä ei himoitsekaan tai tule edes ajatelleeksi kauppareissuilla. Sokerikoukusta pääseminen on todella huojentavaa!

  • Monella tuntuu tapahtuvan tuo samainen juttu 🙂 Kukin löytäköön itselleen sen parhaimman vaihtoehdon, ihanaa että löysit sulle sopivan ja toimivan konstin. -E

 11. Hyviä vaihtoehtoherkkuja 😛 onko noissa mitään lisäaineita tms, eli onko luonnollisia herkkuja?

 12. Tein tammikuussa totaalisen sokerilakon uudenvuodenlupauksenani. Tähän päivään mennessä on pitänyt ja pitää kyllä vielä ensi vuonnakin:) alku on hankalaa kun sokerista päättää luopua kokonaan, mutta halu herkkuihin/karkkeihin tms häviää lopullisesti! Olo on paljon parempi!
  Jos ei näin pitkään pysty olemaan ilman sokeria niin kannattaa kokeilla edes kuukauden lakkoa ja huomaa olon parantuneen.

  • Totta puhut! Se on jännä efekti, mikä vain vahvistaa sokerin huumaavaa vaikutusta 😉 Se todella koukuttaa! -E

 13. Entäs jos on kova syömään leivonnaisia? Kannattaako silloin vain leipoa terveellisemminen vai millä olisi hyvä korvata?
  Itse olen korvannut sokerin Sieviselle ja rasvan osaksi rahkalla ja vehnän kauralla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta