JOY IN A NUTSHELL

Minifitness_breakfastAsuntomme View Villa oli mieletön löytö. Saavuimme nimittäin tänne juuri high seasonin loppuvaiheessa. Liikenteessä kannattaa siis olla tulevaisuudessa hyvissä ajoin, jotta välttyy loppupaniikilta. Tämä pieni viime tipan valinta osoittautui kuitenkin nappivalinnaksi ja toimi todella hyvin 6 hengen jengille. Asunnossa on aina hieman paikallisempi fiilis kuin hotellissa yövyttäessä. Myös oma rauha on aivan toista luokkaa. Turvallisuudestakaan ei tarvitse huolestua, sillä asunnot on varusteltu hälytysjärjestelmillä ja vartiointiasemia löytyy monia. Tottakai oma varovaisuus kannattaa aina muistaa, eikä esimerkiksi autoon kannata koskaan jättää mitään. Hotellit ovat myös suhteessa todella kalliita, jolloin upean asunnon saa helposti jopa edullisemmin!

Etelä-Afrikan Kapkaupungin ilmasto kesäisin on hyvin samanlainen kuin Suomessa. Viileät illat saattavat tuntua tismalleen Suomen kesäillalta ja kuuma kesäpäivä on paahtava mutta ei trooppisen painostava. Ilmasto onkin on yksi asia mistä pidän täällä paljon. Raikas. Kesä ei täälläkään valitettavasti kestä loputtomiin, vaan talvisin täälläkin saa hieman palella.Minifitness_Airbnb_apartment_capetown Minifitness_Travelling Minifitness_Villa_capetown Minifitness_holidayapartment

Terveelliset elintavat ovat täällä myös pinnalla. Terveysruokia löytyy joka paikasta ja joogahousuisia naisia valuu aamiaiselle jo varhain. Päivät starttaavat täällä valon runsauden ansioista aikaisemmin kuin mihin me olemme ehkä tottuneet pimeässä Suomessa. Ensimmäiset jumppatunnit starttaavat jo heti aamu viiden jälkeen!

Rento ja ystävällinen ilmapiiri on myös se mistä pidän täällä paljon. Iisi ote näkyy myös katukuvassa, sillä oikeastaan mihin vain voi mennä fläpäreissä ja treenivaatteissa. Tämä on niin mun paikkani.

Kauneutta on kaikkialla rakennuksista luontoon. Luonto on vehreä ja rakastan kaikkia näitä värikkäitä kukkia täällä. Meri on tumman sinistä ja kimaltelee vuorien noustessa jylhänä taustalla. Arkkitehtuuri vaihtelee suunnattoman paljon, sillä hollantilaisuus vaikuttaa vahvasti monilla tavoin. Voit löytää saman kadun varresta viktoriaanista arkkitehtuuria ja seuraavalla nurkalla modernia länsimaalaista rakennelmaa. Arkkitehtuurin lisäksi myös Afrikaans-kieli muistuttaa paljon saksaa/hollantia. Tämä kaikki johtunee siitä että Etelä-Afrikka on ollut aikoinaan Hollannin siirtomaana.Minifitness_aamiainen_terveys Minifitness_Chapmanspeak Minifitness_capetown

Täällä on aivan liikaa tekemistä. Vaikka paikkana tämä ei ole mikään valtava, on täällä mielestäni enemmän tekemistä kuin missään! Tapahtumia ja kauniita paikkoja löytyy koko ajan lisää ja täällä kaksi viikkoa tuntuu olevan aivan liian lyhyt aika kaikkeen. Tämä loma on mennyt nopeammin kuin yksikään. Voisiko aika vain hetkeksi pysähtyä. Täällä on pingviinejä, delfiinejä, valaita, viinitarhoja, ulkokonsertteja, ratsastusta, kiipeilyä, mahtavia ravintoloita, monipuolisia treenimahdollisuuksia ja upeita alueita puistopiknikille ja vuoristoja haikkailuun. Surffaaminen ja fillarointi jäävät ensi kertaan, sillä emme millään ehtineet tehdä kaikkea. Täällä on aina jotain uutta jokaiselle kerralle. Minusta on ihanaa löytää paikka, jonne voi palata uudestaan aina yhtä innostuneena. Tämä on paikka josta haluaisi hehkuttaa loputtomasti, mutta kuitenkin pitää täysin salassa. 

Valo tekee ihmeitä ja se tekee ehdottomasti ihmisistä aktiivisempia. Rakastan tätä liikkuvaa kaupunkia<3 Näistä maisemista ei vain voi saada tarpeekseen.

-E <3

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

9 vastausta artikkeliin “JOY IN A NUTSHELL”

 1. Upeita kuvia taas! Asuntokin näyttää upealta! Olisi huippua joskus itsekin käydä tuolla <3
  Kiitos inspiroivasta ja pirteästä blogista!

  • Maya <3 Tuo paikka on aivan ihana kieltämättä! Kiitos ihanasta palautteesta -E

 2. Näitä lomajuttuja on ollut ihana lukea, kuvia katsellessa tuntuu melkein että olis itse matkassa mukana 🙂 Petran blogin kautta eksyin tänne ja taidanpa jäädä lukijaksi jatkossakin 🙂

 3. Moi,
  Kahden viikon päästä suuntaan Etelä-Afrikkaan. Ensin safarille Krugerin luonnonpuistoon ja loppu matkasta muutamaksi päiväksi Kapkaupunkiin. Onko sulla jotain vinkkiä, mitä parissa päivässä olisi siellä ehdottomasti nähtävä? Yksi päivä meillä on kokonaan vapaata aikaa. Millaiset shoppailumahdollisuudet siellä on ja minkä hintaista? Urheilu-hulluna tietty voisi täydentää sitä vastapuolta 😊

  • Moikka Heidi,

   Oi ihanaa! Tulee varmasti huippu reissu <3 Suosittelen käymään viinitiloilla, sillä niiden maisemat on niin henkeäsalpaavat! Toisena päivänä kävisin ehdottomasti Tablemountainilla, johon voi haikata kolmessa tunnissa tai mennä hissillä – maisemat on upeat, kunhan menee selkeällä säällä 🙂 Sitten kolmantena tuleekin surffaus, helikopteriajelu (varsin edullista tuolla) ja Stellenboschin/Kirstenboschin piknikit (niitä löytyy monia). Siellä on niin paljon kaikkea upeaa että olisi kyllä vaikea päättää mitä tekisi kahdessa päivässä. Shoppailuun ei kannata tuhlata aikaa, sillä vaatteet on aikalailla samoissa hinnoissa. Ruoka on tosi edullista ja treenaaminen samoin! Ps. pingviinit tai valaat kannattaa käydä katsomassa hieman pidemmällä. Valaita ei välttämättä näe tähän aikaan vuodesta, joten ehkä valitsisin pingviinit 😉 Ne on söpöjä ja vaeltaa vapaina -E

  • Kiitos vastauksesta! Yhdelle viinitilalle tehdäänkin päivän reissu. Oletko käynyt siellä Mandelan vankisaarella? Jos olet, onko mielestäsi käymisen arvoinen? Olen tulossa Albatrossin kiertomatkalle ja paljon siihen kuuluukin nähtävää.
   Vielä kiitos tosi hyvästä blogista😊

  • Moikka Heidi,
   Muut kävivät kun olin sairaana – ei kuulemma mitenkään ihmeellinen, aika turistimainen kierros bussissa :/ Eli ei ehkä kannata jos aikaa on vain vähän.
   Kiitos ihanan piristävästä palautteesta! Toivottavasti teillä tulee hyvä reissu, se on niin upea paikka <3 -E

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta