FITNESS PACK – FLIGHT MODE

*Kaupallinen yhteistyö BeliziaMinifitness_fitnesspack

Tiedättekö sen fiiliksen kun tajuaa koneessa jotain tärkeää unohtuneen kotiin? Olen tässä viime vuosina päässyt matkustelemaan sen verran paljon, että olen harjaantunut tässä matkalaukkujen pakkaamisessa aika kivasti. Nyt tämä hetkellisesti lamaannuttava fiilis yllättää minut enää harvoin. Erityisen opettevainen fitness-elämäntyylin kannalta oli MM-kisamatka, jossa nousi esiin paljon ruokavalioon liittyviä juttuja. Mitä saa ottaa käsimatkatavaroihin ja mitä tulee laittaa ruumaan? Entä miten ihmeessä sen ruuan saa pidettyä kylmänä koko pitkän lennon? Lomamatkat on kyllä astetta helpompia!

Käsimatkatavaroissa kulkee kuitenkin aina tietyt suosikit, joista ei voi luopua. Niillä on joko a. viihdyttämistarkoitus b. mukavuustarkoitus tai c. selviytymistarkoitus. Tässä listaa mitä sinne käsimatkatavaroihin voi pakata ja mitä lennolla kannattaa muistaa.Minifitness_carryonmusthaves

FITNESS PACK

 • Minigrippeihin voi pakata kaurahiutaleet, vitamiinit ja viherjauheet. Pitkällä lennolla kannattaa muistaa ylläpitää mahdollisimman normaalia rytmiä syömisen ja veden juonnin osalta
 • Erityisruokavalioon vedoten voit ottaa käsimatkatavaroihin myös hedelmäsoseita. Niitä voi hyödyntää puurossa tai riisikakun päällä. Banaani on löytynyt aivan liian usein liiskaantuneena kassin pohjalta…
 • Pidä aina mukana ruokaa. Tämä menee suoraan selviytymiskategoriaan! Herajauheet, proteiinipatukat, riisikakut, leikkeleet, miniporkkanat, tomaattirasia, marjat ja kovat hedelmät ovat helppoja ja vaivattomia vaihtoehtoja. Ne säilyvät myös pidemmillä lennoilla hyvin!
 • Jos kanafileet ja jauhelihat on pakko saada mukaan, voi ne pakastaa etukäteen ja laittaa minigrippeihin. Niin niitä voi ihanasti nauttia suoraan pussista – mega gourmee! 
 • Turvotus ei ole koskaan kivaa erityisesti jos kyseessä on bikiniloma! Vähiten turvotusta kertyy selkeästi silloin jos on mahdollisuus päästä vaaka-asentoon jatkuvan istumisen sijasta. Jos lennolla on tilaa (tai olet ruhtinaallisesti businessluokassa), kannattaa tila hyödyntää
 • Muista lentojumppa! Venytykset ja kyykkypumppaukset ovat hyviä liikkeitä. Penkistä kannattaa nousta kerran tunnissa jaloittelemaan. Voit verrytellä koko kehoa helposti seisoma-asennossa
 • Jos pakarat on istumisesta tulessa, tai selkä juntturassa, kannattaa lennolle pakata mukaan pieni ja kätevä lacrosse pallo. Sillä voi rullata selkää helposti penkissä istuen ja erityisen tehokas se on seisten tehtävässä jalkapohjan rullauksessa. Sijoita pallo jalkapohjan alle ja siirrä painoa rullattavalle jalalle. Tunnet tehon nopeasti!
 • Kompressiosukat on ehdoton juttu niin turvotuksen estämiseen, kuin ihan terveydenkin kannalta. Mm veritulpanriski vähenee, jolle lentäminen saattaa erityisesti altistaa. Sukat tehostavat verenkiertoa ja ehkäisevät myös väsymystä ja erityisesti jalkojen turpoamista
 • Varaa riittävästi vettä lennolle! Veden juonti korostuu lennon aikana, joten ramppaa vessassa mieluummin liian tiuhaan kuin liian vähän. Olosi on virkeämpi määränpäässä ja nestekierto toimii! Lennoilla on usein säännöstelty myös veden määrä, joten jos kone on täynnä, ei lentoemänniltä paljon muutamaa desiä enempää vettä heru
 • Korvatulpat ja kauneuslappu silmien eteen takaa hyvät unet! Myös melatoniinia voi varata lennolle, jos olet huonouninen
 • Hyvä kirja tai lehti, joka nostattaa mielialaa on aina ehdoton jokaisella matkalla
 • Kuulokkeet. Lentokoneen kuulokkeet ovat niin huonoja, ettei kunnon leffaelämystä voi saada millään aikaiseksi näillä vempeleillä. Omat kuulokkeet usein myös blokkaavat hyvin taustahälyä ja voit uppoutua kokonaan omaan maailmaasi
 • Jos pakkaat mukaasi ruokailuvälineitä, muista että lennolle ei saa viedä teräaseita – kyllä, myös haarukka tai lusikka lasketaan sellaiseksi! Pakkaa siis mukaan muoviset välineet, niin vältyt nooteilta ja kotona ei yllätä välinekato
 • Huulirasva, kosteusrasva ja kosteutussuihke menevät mukavuuskategoriaan. Lennolla kuivuu ihan kaikki, joten nämä ovat jokaisen naisen pakolliset kauneusvälineet
 • Sheikkeri! Sen saa aina täytettyä vedellä lentokentällä ja siihen saa kätevästi sujautettua hätävarana herajauheet
 • Villasukat ja puuvillakaulahuivi. Aina on kylmä! Kaulahuivi toimii myös peittona ja määränpäässä vaikka bikinien päällä sharonkina
 • Niskatyyyny. Jos on istuttava, ei kuola pääse valumaan viereissä istuvan olkapäälle. Jos luksus yllättää ja pääset makuuasentoon, toimii tämä ihanasti tyynynä
 • Ehkä tärkein; pue joustavat tai löysät housut. Trikoot eivät ole aina mukavat, jos resori pääsee puristamaan. Löysä paita on myös ehdoton! Jos sää muuttuu määränpäässä paljonkin, toimii kerrospukeutuminen loistavasti. Neuleen voi sitoa lanteille ja vetäistä päälle tarvittaessa. Liiveissä suosin rentoja kevyen tuen antavia urheiluliivejä. Kenkänä ehdottomasti lenkkarit! Minifitness_flighttime_samsonite_neopulse

Astetta mukavamman matkustamisesta tekee sopivan kokoiset matkalaukut. Nämä upeat Samsoniten Neopulse Spinner matkalaukut ovat tilavuuden lisäksi ihan super kevyet – matkalaukun sisältö nimittäin hipoo aina poikkeuksetta maximi rajoituksia. Uusien laukkujen kanssa pitkin lentokenttää pyöriminen (ja joskus juokseminen) oli astetta kätevämpää, kiitos 360 astetta kääntyvien pyörien! Laukut kääntyvät tiukkienkin mutkien yllättäessä varsin ketterästi. Myös mukulakivet ja hiekoitettu tie jäivät kakkoseksi.

Onneksi nykyään ei tarvitse pelätä että se oma laukku saapuisi hihnalta räjähtäneenä. Muistan kuinka vielä muutamia vuosia sitten laukut sai köyttää turvanarulla ihan vain varmuuden vuoksi jotta välttyisi pikkuhousujen ja muun kivan sälän keräämiseltä silmäparien ihmetellessä ympärillä. Näissä nykyajan vempeleissä ei paljon kolhut tunnu tai näy! minifitness_matkustaminen

Käsimatkatavaralaukussa kulkee kamerat, läppärit ja muut isommat tarvikkeet. Lennolle voi tämän lisäksi ottaa käsilaukun tai repun, jonka hyödynnän myös aina mahdollisimman hyvin (eli isosti). Käsilaukkuun kannattaa pakata passi, rahat, puhelin ja muut akuutisti lennolla tarvittavat Fitness packin välineet. Kukaan ei halua tukkia kulkuväylää kun toinen etsii eväitään ja sukkiaan heti koneeseen päästyään…

Belizian lukijakilpailussa arpaonni suosi nimimerkkiä Joliel – Onnea huikeasta palkinnosta! Kiitos kaikille monipuolisista pakkausvinkeistä, niitä tuli kokonainen läjä! Varmasti monelle meistä tuli uusia ahaa-elämyksiä näistä vinkeistänne<3 Nyt teillä lukijoilla on mahdollisuus hyödyntää alennuskoodia Belizian verkkokaupassa. Etukoodilla Eevi10 saat -10% alennusta valitsemastasi tuotteesta. Matkakuume nousuun!

Be active -E 

[Debug tracking pixel: http://eas3.emediate.se/eas?camp=252390;cre=img;EASTblogiyhteistyo=Belizia-minifitness-2;EASTpostID=14130]

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

13 vastausta artikkeliin “FITNESS PACK – FLIGHT MODE”

 1. Ihana postaus! Antoi tosi super ihania vinkkejä, eikä niitä perus vinkkejä mitä joka ikisestä blogista löytyy. Omaperäisyyttä, ihanaa 🙂
  Voisitko tehdä sellaisen postauksen joskus, missä puhut proteiinijauheista ja et pidättäytyisi vain yhdessä merkissä, vaan tutustuisit useampiin? 🙂

  • Voi miten kiva palaute, kiitos Ilona <3
   Muutamia tällaisia postauksia jo onkin, usein löytyy resepteistä! -E

 2. Heippa!
  Huippuhyviä nää vinkit! 🙂 mietin vaan tota kun joka kerta kun itse olen lähtenyt matkaan, niin vesipullo pitää jättää pois? Miten sniikkaat sen veden mukaan? Ja syötkö oikeasti lihaa noin? Pakastettuna pussiin? Kuulostaa jännältä! 😀

  • Tyhjän vesipullon voi kuljettaa turvatarkastuksen läpi, jonka jälkeen täyttää sen invavessassa.

  • Moikka Fridde,

   Tosiaan nestettä ei saa viedä, mutta täytän sheikkerin aina heti turvatarkastuksen jälkeen 🙂 Joo kyllä on tullut syötyä, kun ei noi lentokoneruuat oikein maistu 😀 -E

 3. Jee! Olipa ihana yllätys! Kiitos! 😊 Mitenkähän osaan valita kaikista noista ihanista vaihtoehdoista? Kävin jo etukäteen tutkailemassa Belizian valikoimaa arpajaispostauksen aikoihin, ja löysin monta kivaa vaihtoehtoa. Postauksesta jäi myös mieleen monta uutta kokeilemisen arvoista pakkausniksiä.

  • JEE! <3 No siis niimpä, siellä on kyllä niin paljon hyviä vaihtoehtoja! Kiva että vinkit meni hyötykäyttöön 🙂 -E

 4. Tää oli yksi lempi postauksistani! Super paljon hyviä vinkkejä lennolle, itse omat matkani päätyvät aina turvonneisiin jalkoihin (ja vatsaan), kovaan nälkään ja selkä kipuihin. Aijon todellakin hyödyntää näitä seuraavalla matkalla! Lisää tällaisia postauksia kiitos <3

 5. Minua kiinnostaisi tarkemmin tietää, miten omien eväiden vienti käytännössä toteutuu turvatarkastuksen läpi mentäessä (käsimatkatavaroissa). Joudutko tyhjentämään koko repun sisällön hihnalle?

 6. Kiitos postauksesta! Tämän jälkeen on hyvä alkaa pohtimaan tulevaa Dubain & Abu Dhabin reissua pakkaamisen osalta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta