Saako kehosi tarpeeksi entsyymejä?

Minifitness_Entsyymeilla toimivampi kehoValittelin väsymystä viime vuoden lopulla. Oli niin kovin pimeää ja tuntui että energiatasot ja vastustuskyky kävi jatkuvaa kamppailua. Olo oli veltto ja vatsa ei toiminut hyvin. Ystäväni vinkkasi minulle silloin tuotteesta, josta hän oli itse aikoinaan saanut paljon suosituksia ja ottanut tämän sitten sitä kautta myös omaan päivittäiseen käyttöönsä. Alkuun ajattelin että vedän jo kaikenmaailman vitamiineja yli perus suomalaisten suositusten ja ruokavaliokin on kunnossa – tarvitsisinko oikeasti jotain uutta ravintolisää kaiken tämän lisäksi? Hetken hommaa katseltuani lähti ensimmäinen pullo Regulatia testiin.

Parantunut olotila suolistossa ja energiatasot korkealla. Tuntui että treenit alkoivat kulkea ihan uudella vaihteella ja voimatasot nousivat. Vaikka koin oman kokonaiskuvan niin ravinnon, unen kuin liikunnankin osalta olleen tasapainossa, en silloin ajatellut että yksi ravintolisä voisi auttaa niin kokonaisvaltaisesti. Olihan kehoni ihan terve, eikä minua varsinaisesti vaivannut mikään – vai vaivasiko kuitenkin? Eikö  heikentynyt suorituskyky ole vaiva? Minifitness_aamut Minifitness_home_doglife Minifitness_regulatpro

En voisi liikaa korostaa ravinnon optimaalista imeytymistä kaikessa kehossa tapahtuvassa toiminnassa. Elimistömme ei aina kykene sulattamaan ja imeyttämään kaikkea ravinnon tarjoamia etuja, jonka vuoksi ravintolisät ovat monelle meistä arkipäivää. Ne täydentävät kokonaisuutta. Ensimmäistä kertaa aloin pohtimaan ja tutkimaan mistä ravintolisistä on minulle aidosti hyötyä ja mitkä lähinnä silmälumetta. Niissäkin imeytyminen on avainasemassa. 

Mitä on RegulatPro?

Regulat Pro on käytännössä maitohappokäynnyt entsyymivalmiste, joka on valmistettu luomulaatuisista tuoreista hedelmistä, pähkinöistä ja vihanneksista (tuote on gluteeniton ja maidoton). Nesteen muodossa valmiiksi pilkotut entsyymit auttavat vitamiinien sekä kivennäis- ja hivenaineiden kunnollisessa imeytymisessä ja vähentävät kehon happamuutta. Entsyymit pääsevät imeytymään suoraan suun limakalvoilta kehon hyödynnettäväksi sinne missä niitä tarvitaan.

Kasvikset lautasellamme ovat ehdottoman hyvä asia terveydellemme, mutta niiden entsyymi- , vitamiini-, ja kivennäisainepitoisuudet ovat käsittelyprosessin myötä heikentyneet huomattavasti. Niiden potentiaali jää usein puolitiehen. Kasvikset korjataan usein raakana, jonka jälkeen niitä kuumennetaan, säilötään, saatetaan streriloida, säilytetään pitkään varastoissa ja joskus jopa säteilytetään. Tämä kaikki johtaa luonnollisten kasvisten heikentyneeseen ravintoprofiiliin. Tällöin määrälliset suositukset kasvisten nauttimisenkin osalta ovat korkeammat, jotta elimistön entsyymitarve tyydyttyisi. 

Nykypäivän elämäntyyli on yhä vaativampaa. Eikö silloin olisi aika oleellista myös muiden meitä ympäröivien asioiden ikäänkuin parantua sitä vastaavalle tasolle? Jos esimerkiksi ravinto ei kehity meidän kehityksemme mukana, olemme pulassa – tai jos kehitys on miinusluotolla pelaamista.

Minifitness_breakfast2 Minifitness_betterday

Oireita entsyymivajeesta

 • Huono terveys
 • Väsymys -> säätelee uni-valvetilaa
 • Verenkierto-ongelmat
 • Kivut
 • Pahoinvointi
 • Ruoansulatusongelmat
 • Levottomuus
 • Turvotus
 • Iho-ongelmat
 • Puutostilat voivat olla piilossa ja purkautua myöhemmin mm. sairauksina. Keho kompensoi aina jostakin muualta puutteitaan!

Entsyymien puutokseen vaikuttaa mm. liikkumattomuus, suolisto-ongelmat, ylirasitus, stressi ja ylipaino. 

Jokaisen keho reagoi eri tavalla, sillä kehomme on aina kokonaisuus. Ei ole toista samanlaista. Se miten sitä on kohdeltu ja millä sitä on ruokittu vaikuttaa paljon siihen miten kukin asia meissä käytännössä toimii ja millaisia positiivisia vaikutuksia niillä on. Toisilla muutokset voivat olla rajumpia kuin toisilla.

RegulatPro:n hyödyt?

 • Boostaa aineenvaihduntaa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia
 • Uudistaa kehon entsyymijärjestelmää
 • Vahvistaa kehon puollustusjärjestelmää -> parantunut vastustuskyky
 • Parantaa ihon ja hiusten kuntoa
 • Poistaa myrkkyjä
 • Ehkäisee allergioita
 • Kuljettaa pois kehoon kertyneitä kuona-aineita ja estää elimistön happamoitumista
 • Lisää energiaa
 • Parantaa suolistonmikrobistoa

Jos elimistö on ylikuormittunut tai ajettu rajuun puutostilaan, saattaa ensimmäisien päivien aikana ilmetä tiettyjä puhdistuksesta johtuvia oireita kuten päänsärkyä tai iho-ongelmia. Reaktiot kertovat paljon siitä totuudenmukaisesta elimistön kunnosta. Tämä saattaa herättää pahimmankin kyynistelijän todellisuuteen – Monelle kehon huono kunto tulee yllätyksenä! 

Monet meistä eivät saa riittävästi ravintoaineita vaikka lautasmalli olisikin toimiva. Tällöin kyseessä voi olla imeytysmisongelma tai ravintoaineiden niukkuus. Nykyään kiinnitämme paljon huomiota terveelliseen ruokailuun, riittävään liikuntaan ja laadukkaaseen uneen. Nämä kaikki ovat osa isoa kokonaiskuvaa, mutta joskus nämä pienemmät yksityiskohdat jäävät meiltä täysin huomioimatta. Tästä herääkin mielenkiintoinen kysmys; mitä kaikkea muuta voisimme tehdä paremmin, jotta kykenisimme olemaan aidosti paras versio itsestämme?

Parasta mitä voit itsellesi ja terveydellesi tehdä on kuunnella sen viestejä ja tuntemuksia joka päivä. 

Olet oman kehosi paras asiantuntija -E <3

*Tuotetiedon lähde Harmonia Life  Oy

eevi

Blogissani kirjoitan itselleni tärkeistä aiheista, kuten treenaamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Myös koko kehon hyvinvointi, sekä elämän pienet ilot nostavat päätään kirjoituksissani. Tämä blogi on maustettu myös ripauksella huumoria, vaikka paljon vinkkejä ja informaatiota sisältääkin. Tervetuloa seuraamaan positiivista ja tehokasta meininkiä, josta toivon teidän saavan motivaatiota ja inspiraatiota omaan elämäänne!

34 vastausta artikkeliin “Saako kehosi tarpeeksi entsyymejä?”

 1. Oon pyöritelly tän kokeilemista mielessäni, mutta vielä en ole ostanut, kun sitruunasta mulla aukeaa suupielet sekä laukaisee migreeniä ja herne saa suoliston vetämään herneet jonnekin…. 😀 Epäilyttää siis vähän kokeilla. Jos jollain muulla vastaavista kärsivillä on kokemusta tästä niin kommentoikaa ihmeessä!

  • En usko että aiheuttaa ongelmia, vaikka kyseisiä ainesosia sisältääkin. Valmistusmenetelmä vaikuttaa paljon siihen kuinka keho reagoi 🙂 Kokeile vaikka alkuun pienempi määrä aamuisin. Toki voit varmasti tiedustella asiasta myös suoraan tuotteen maahantuojalta 🙂 -E

 2. Jonkunlaisia lähteitä olisi hyvä esittää tällaisten väitteiden tueksi, niin ”entsyymivajauksen” kuin tällaisen ravintolisän tehokkuuden osalta. Esität hyvin vahvoja väitteitä tuotteesta, jonka teholle ei löydy lainkaan tieteellistä pohjaa. Pelkällä anekdootilla ei voi esittää väestöä koskevia terveysväittämiä. Entsyymit eivät sellaisenaan pääse edes imeytymään elimistöömme elimistömme hyödynnettäväksi.
  Kuona-aineiden kerääntyminen elimistöön on nykyaikainen myytti, jota ei ole voitu todeta. Samoin elimistön happamoituminen, kehossamme vallitsee fysiologinen pH omien tehokkaiden puskureidemme ansiosta; jos näin ei olisi, meistä jokainen kuolisi asidoosiin. Toteamasi Regulatin vaikutuskohteet eivät siis ole oikeita sairaustiloja, joten hyvin kyseenalaista on niiden parantaminenkin.
  Pidän blogistasi paljon, mutta

  • **mutta valheellisten lääketieteellisten väittämien esittäminen on mielestäni väärin. Aion jatkaa kyllä blogisi lukemista, olet tarjonnut paljon hyviä postauksia!

  • Juuri samaa kritisoisin.. Tässä postauksessa ei ole annettu minkäänlaista tieteellistä pohjaa näille väitteille ja valitettavasti ihmiset joilla ei ole minkäänlaista tieteellistä koulutusta, uskovat nämä pureskelematta sen enempää. Me luonnontieteellisen koulutuksen saaneet ymmärämme, että tässä esitetyt väitteet eivät mitenkään voi mitään paikkaansa. Tai jos pitävät, on aikamoisesta tieteellisestä läpimurrosta kyse, joka pitäisi sitten tietenkin raportoida ja vertaisarvioida!

  • Ihanaa, että nostit tämän asian esille, meinasin puuttua aivan samaan! Nykyisin tämmöisten tuotteiden ”toimivuuden” aiheuttaa lähinnä lume-vaikutus.

  • Komppaan! Opiskelen ravitsemustiedettä ja yliopistossa ja elimistö ei pysty hyödyntämään ruoan sisältämiä entsyymejä sellaisenaan. Muutenkin oireet joihin tämän on sanottu vaikuttavan, ovat perusoireita esim. vitamiinien puutostilaan, tai kuluttaja voi ”keksiä” nämä itselleen. Ei kannata rahojaan ihan kaikkeen käyttää 🙂

 3. Tämä tuote parantanee vain myyjän rahavirtaa ja väitteiden lähteenä on maahantuojan nettisivut. Olisikohan heikentynyt suorituskyky seurausta pitkästä kisadieetistä?

  • Koin itse tuotteen toimineen vaivaani ja mitä suorituskykyyn tulee, tottakai se laskee kisadieetillä. Kuitenkaan ihan näin nopealla aikataululla ei asian kanssa ole tässä tapauksessa mitään tekemistä sen kanssa 🙂 Käsittelinhän tekstissäni omia kokemuksiani ja koen itse tuotteen todella hyödylliseksi. Itsehän en hyödy tuotteen mainostamisesta mitenkään, joten siihenkään tätä ei kannata perustaa -E

  • Kiva kuulla, että suorituskyky on parantunut, oli se sitten tuotteen ansiosta tahi ei. Pahoittelen aiemman kommentin hyökkäävyyttä, mutta ylläolevilla väitteillä tuotteen terveyshyödyistä ei ole tieteellistä pohjaa. Tätä lukee niin moni, jotka uskoo idolinsa kaikki sanat ja tuolla allakin on kommentti, jonka perusteella kommentoija kuvittelee apteekissa myytävän vain tutkitusti toimivia tuotteita. Yleltä tuli taannoin hyvä dokkari apteekkien rinnalla toimivasta bisneksestä, joiden myötä hyllyiltä löytyy laajasti tuotteita, joilla ei ole tekemistä terveyden kanssa ja siitä ollaankin huolissaan, että ihmisiä johdetaan näin harhaan.

 4. Sivulauseen aloittava ”joka” viittaa edelliseen sanaan (johon yleensä päälause loppuu). Sitten taas ”mikä” yleensä viittaa edelliseen lauseeseen (päälauseeseen ja sen sisältöön).

 5. Uskotko edes itse näihin väitteisiin, ja onko niille jotain tieteellistäkin pohjaa?

 6. Huh huh näitä kommentteja taas! Ei ihme, että bloggaajat siirtyy kirjoittaa vaan pinnallisista asioista. Jokainen täysjärkinen ymmärtää, ettei tämä ole mikään lääketieteenartikkeli! Hyvää kevättä sulle Eevi 🙂

  • Noh, näin kuusi vuotta ihmiselimistön toimintaa opiskelleena voin kertoa käytännön työssä todenneeni, että monet ”täysjärkiset” ihmiset pitävät näitä somessa leviteltyjä perättömiä väitteitä ihan oikeasti faktoina. Etenkin, kun näitä ”faktoja” esittelee tunnetut ”hyvinvoinnin asiantuntijat” erinäisillä some-kanavillaan, joilla on lukematon määrä seuraajia.

 7. Nyt vähän kriittisyyttä peliin Eevi! Tämä postaus viimeistään osoittaa, millä tasolla tietämyksesi ihmiselimistön toiminnasta onkaan. Syö kyllä uskottavuutesi täysin.. Tiedätkö, mitä entsyymit ovat? Suurimmaksi osaksi proteiineja, joita elimistö valmistaa aminohapoista tarkoin säädellyssä ketjustossa (proteiinisynteesi). Lisäksi entsyymeissä usein vaikuttavana tekijänä on ns. kofaktori. Haluaisin todella tietää, miten hedelmistä, pähkinöistä ja vihanneksista sekoitettu litku pullossa itsestään nämä entsyymit valmistaa :–DD Toisekseen, suun limakalvolta ei kyllä entsyymit voi mitenkään imeytyä. Nuo kaikki esittämäsi väitteet perustuvat pelkästään uskomuksiin.

  • Tarkennuksena vielä; tokihan siis kasvisolutkin entsyymejä tarvitsevat ja siten kasveissakin niitä on, mutta viittasin yllä näihin ihmiselimistön toiminnassa tarvittaviin entsyymeihin, joita väität ihmisen saavan ”valmiina” tuosta litkusta.

 8. Blogikirjoitus ei ole sama kuin tieteellinen julkaisu. Toivon tosiaan,, että Eevi ei ota itseensä pikkumaisten panettelijoiden huuteluista, vaan kirjoittaa jatkossakin omista hyviksi havaituista asioista, OMIA kokemuksiaan ja uskomuksiaan! Eevillä ei ole minkäänlaista lääketieteellistä vastuuta, eikä ole asiantuntijaaa sillä saralla koskaan esittänytkään.

  Laura

  • Hei! Kumma juttu, että tätä tuotetta kyllä myydään esim. apteekeissa, missä monia tieteelliseen tutkimukseenkin perustuvia tuotteita myydään. Kaikki lääketieteen tohtorit, kandit ja yo:t voivat vilkaista peiliin ja miettiä esimerkiksi lääkealan keinoja kehittää ja tuoda esiin uusia tuotteitaan… Että silleen. Itse en tämän kyseisen tuotteen tehosta tiedä.

  • Apteekissa myydään myös värikosmetiikkaa, dödöä ja salmiakkia. Se, että tuote löytyy apteekin hyllyltä, ei tarkoita, että sen hyöty ihmisen terveydelle olisi kliinisesti todettu vertaisarvioidussa tutkimuksessa. Apteekeissa nykyään toimii apteekin sisällä osakeyhtiöitä, jotka myyvät tuotteita, joilla ei ole mitään tekemistä lääkkeiden kanssa.

 9. Silmääni on pistänyt useampaan kertaan se, että kirjoitat ”puollustusjärjestelmä”!😁 En tiedä teetkö sen vahingossa mutta jos et, niin ajattelin mainita asiasta🙈 sinulta saa usein hyviä ja käyttökelpoisia vinkkejä terveyden parantamiseksi! Moni ei tule ajatelleeksi omaa kehoaan ennenkuin jokin menee pahasti vikaan..

  • Kiitos Auni 🙂 Pitääkin kiinnittää huomiota. Ihanaa viikonloppua <3 -E

 10. Ainesosaluettelo Regulatpro 350 ml/ 20 ml ja 690 ml:
  vettä*, sitruunoita*, taateleita*, viikunoita*, saksanpähkinöitä*, kookospähkinöitä*, sipulia*, soijapapuja*,kasviperäistä glyseriiniä, selleriä*, pavunituja*, artisokkaa*, acerola-uutetta (17,5 % C-vitamiinia)*, herneitä*, hirssiä*, mausteita*, kurkumaa*,sahramia* (*luonnonmukaisesti tuotettuja).

  Säästätte kuulkaas mammonaa ja luontoa kun ostatte kaupasta itse ainekset ja pullotatte 🙂

  • Valmistusmenetelmä taitaakin olla tässä se juttu 🙂 -E

 11. Ompa ikäviä kommentteja.. Ehkä kirjoittajat ovatkin jotain lääkefirmassa työskenteleviä jotka ovat automaattisesti tälläistä vastaan 😉 Ihmetten miten niin monella tämä asia tuntui kolahtavan tunteisiin näin kovasti. Tämä tuote on turvallinen ja ei ainakaan pahaa tee joten miksi näin paljon kritisointia? ihmettelen…

  • Koska näillä perättömillä väitteillä paitsi ryöstetään rahat kansalaisilta, niin tehdään paljon (välillisesti) hallaa ihmisten terveydelle. Ainesosaluettelon perusteella suoranaisia vakavia haittoja nimenomaan tällä kyseisellä tuotteella tuskin on, mutta oikeata hoitoa vaativia sairauksia jää pimentoon silloin, kun ihmiset ”hoitavat” normaalista poikkeavia tilojaan näillä hedelmäuutteilla, viherjauheilla ja korvalampuilla. Ja uusimpana, entsyymivalmisteilla! Nykyajan somessa yleinen ilmapiiri tuntuukin olevan sellainen, että lääkärit, ravitsemussuositukset, THL, lääkefirmat ymsyms ovatkin yksi melkoinen salaliitto, joka toimii kansaa vastaan motiivilla X. Kyllä heillä töitä riittää ilmankin!

  • Kiitos Anni kommentista 🙂 Aihe jakaa mielipiteitä rajusti, kiitos kaikille niitä jakaneille.
   En julista mitään vedoten lääketieteeseen, vaan vedoten omiin kokemuksiini. Vinkkejä, joista voi olla hyötyä, tai sitten ei 🙂 -E

 12. Tarkoituksena ei tosiaan ollut henkilökohtaisesti hyökätä nyt ketään vastaan, vaan kritisoida valheellisen tiedon levittämistä lääketieteellisinä faktoina, sillä monella asioihin perehtymättömällä ei ole kykyä tunnistaa milloin lukee oikeita terveysväittämiä ja milloin humpuukia. Ravintolisillä on saatu monasti myös haittoja aikaiseksi ja D-vitamiinia, kalsiumia ja tietyissä tapauksissa B12-vitamiinia ja rautaa lukuunottamatta niistä ei ole tutkimuksissa todettu hyötyä olevan.
  Peace and love,
  kyse on itselleni tärkeästä asiasta 🙂

  • Kyseinen tuote on maitohappokäytetty ja useat lääkärit suosittelevat erityisesti tietyissä tilanteissa maitohappovalmisteiden käyttöä. Eli kyllä tämä tuote saattaa ihan toimiva olla ja toimivuus voisi perustua juuri tuohon maitohappokäymiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta